Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 61 Miljoner Jackpot Jägersro 5/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Mycket stor jackpot med över 60 miljoner beräknat för bara sjuan vid en ensam vinnare. Detta beror på att det var stor jackpotomgång förra lördagen som lockade extra hög omsättning och då femmor frös inne blev det betydligt högre jackpot än normalt. 

Jägersro är värd för denna veckans V75-omgång och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här, men i enklare lopp där favoriten blir släppt till spets och det inte alltid är fulla fält, så rinner ledaren undan oftare här på många andra banor. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid mycket bra sommarbana och valfri balans är självskrivet här nere oavsett väderförhållanden.

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen är det Silverdivisionen där det skrällt betydligt oftare senaste två, tre åren sedan klassgränserna ändrades och man är kvar i Silver lite längre än tidigare. Normalt sett blir någon kraftigt överstreckad här och det skiljer inte så mycket på hästarnas kunnande som procenten ibland kan antyda. Inte sällan att ett par av dom mindre streckade visar sig minst lika bra som dom mer spelade. Nu är det dock klart rimliga procent på favoriten och strecken är rejält spridda och jag väljer att spika här, alternativet är att låsa på två tre hästar då många sprider markeringarna i loppet. 

5 Harran Boko 29% är loppets favorit men inte så hårt streckad och han har väldigt bra statistik på Jägersro, där han vunnit vid sina senaste fem besök. Nu när det är kanonspår bakom bilen är det upplagt för spets och slut då värsta konkurrenten är ny i klassen medan tredjestrecket startar från bakspår. Stallformen är klart uppåt igen hos Lugauer under veckan och hästen står riktigt bra inne på pengarna. 

 

Gå Kort!

I inledningen är det väldigt fint lopp i Bronsdivisionen med voltstart och jag tycker två höjer sig lite över mängden och bakom dom två är det öppet. Många streckar på lite fler i första avdelningen och det är spelteckniskt bra att försöka lösa loppet på färre streck än kollektivet använder sig av.

3 Nero Maximus 20% kommer från Lugauers formstall och med hybridvagn på denna gången och barfota runt om så är spetschans mycket hög och därifrån är han hästen att slå. Positivt med Marc Elias upp och så väl körsven som stall har visat absolut toppform denna veckan

11 Armour As 21% är väl fältets bästa häst men bakspår är bakspår och extra mycket så på just Jägersro. I voltstartsloppen kan dock fler komma bort eller bli hängande från framspåren och har man lite tur med rätt val av ryggar och luckor i starten så kan man ibland komma igenom väldigt bra oavsett vilket bakspår man har. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

2 Lucky Base 20% var loppets favorit tidigare i veckan men det ser ut att justeras här och antar att både Nero Maximus och Armour As går förbi klart till slut här. Lucky Base har fått snabba pengar och gått upp i klass rejält nu med nästan 400 tkr tjänat på senaste fyra starterna. Även om Kevin Oscarsson är duktig och kanske till och med ett kuskplus i vissa fall mot Crebas så är denna knepig och det är inte säkert att det är fördel med ny kusk här. Crebas känner hästen väl och har fått iväg honom trots väldigt tveksamma uppträdanden i startögonblicket tidigare och inte alls säkert att det blir felfri avgång här. Oavsett kraftig överstreckad nu när den möter ett par riktigt bra hästar för klassen. 

8 Kennedy 6% första barfota runt om sedan finalen av Svenskt Travderby i fjol, då det blev galopp. Startat lite mindre under våren och tidiga sommaren för att matchas inför vinter-meeting på Vincennes då han kommer att stå bra inne i loppen där. Kapacitet för att räcka i detta loppet och spår 8 i volt är ett bra smygläge om luckan kommer. 

9 Dortmund 15% får nu helstängt huvudlag till denna starten och höjer han sig ytterligare med det ska vinstchansen vara klart bra trots bakspår. 

7 Nisse Sånna 2% kommer från formstark med duktig kusk från springspåret så ska kunna hamna riktigt bra till redan från starten. Då det är svårt att ta många längder till slut på aktuell bana så ska han kunna ha ett bra försprång på många av dom värsta konkurrenterna när dom går in i sista svängen. 

10 Twigs Caesar 9% Goop 

 

Ranking: A 3. B 11.9.2. C 8.7.10.4. D 12.1.

 

Avdelning 2. 

2 Awesome Kronos 36% är klar favorit och har varit betrodd två gånger på V75 tidigare från bricka 10 båda gångerna. Nu är det betydligt bättre spår men galoppmisslyckanden ligger på lur och då är han lite för stor favorit och här måste det garderas på. Speciellt som denna står lite hårt inne pengamässigt med. Och 

1 Shapes 17% får bike på denna gången och med Goop som tränare och kusk är det så klart mycket intressant. Läget kan dock vara en fälla då han inte är så startsnabb men kanske blir det bättre fart i bilen. Jag litar på att Goop hittar rätt resa och kan det bli rygg ledaren blir jag inte förvånad om han har tur med lucka till slut och säker vinst i detta sällskapet, från ett smygläge. Får Goop fart på honom från start finns väl viss chans att han tar spets eller öppna tillräckligt snabbt för att ta sig för att överta ledningen och då är det hög chans till att leda loppet runt om. 

3 Upper Face 5% barfota runt om anmäld och blir så eller minst barfota fram och oavsett är det ett stort plus med lättning på honom enligt Adrian. Första bike med och fint läge bakom bilen gör att det måste vara höger chans än procenten antyder. 

5 Bansky 12% stiger i procenten då många har henne som spetsfavorit här och från bästa spåret bakom bilen så är chansen till ledningen mycket hög. Gick barfota sist och nu blir det tunna aluminiumskor på så kanske litet minus att skor behövs, men man vill vara säkra på att den får rätta greppet. Sto i öppen klass och skor på är dock två minus och om strecken stiger mycket på henne så är det mindre intressant. 

10 Romantico 14% har tidigare haft problem med munnen men det ska var ordning nu och denna utvecklas bra hela tiden sedan dess, rapporterar dom från stallet. Omlagda upplägg på många hästar i Berghs stall under sommaren och det ser ut att ge bra effekt på många i det stallet. Även om läget är uselt måste han räknas med chans, då Berghs hästar trivdes bra på Jägersro härom veckan.

11 Oscar L.A. 10% gjorde bort sig på Tingsryd näst sist som favorit och gången efter var det Derbykval och går tillbaka till ordinarie klass nu men måste ses som klart bortlottad över den korta distansen. 

7 Gravity Pace 1,4% testade Derbykval sist och går nu ner i ordinarie klass. Nu blir det bilen på till denna starten, men har gått så tidigare men kan bli nytändning på det då han gått i hybrid och vanlig ett par gånger på slutet.

Ranking: A 1. B 5.2. C 10.3.7.11. D 6.4.9.12.8.

 

Avdelning 3.

Spårtrappa i ganska låg klass med fullt fält och det är bra att slänga in denna typen av lopp för att ge omgången bättre potential, och loppet är öppet och ovisst så klart bra för chans till högre utdelning. Jag tror dock att favoriten har riktigt bra chans att ta sig till spets och ska då kunna leda loppet runt om.

6 Royce Rolls 32% Goop och vinklad vinge där dom ute på vingen får ha mer tjänat än invändiga gör att det borde bli riktigt offensivt upplägg på denna. Spår precis invändigt om värsta motståndaren i spetsstriden kanske. Tycker ändå att Goop är favorit att vara först framme och köra sig till spets med denna och då kan han leda loppet hela vägen så klart. Hästen är bra och det måste bli svårt för dom där bak att ta flera längder på denna till slut vilket gör honom till klart vettig spik i annars öppet lopp.

14 Zenzero Jet 32% är lika hårt spelad som Goops och detta är en bra häst för klassen och trivs bra i tilläggslopp och spårtrappa där han oftast får möta lite enklare motstånd. Nu är det ganska tuffa hästar med i loppet och inte alls säkert att han rundar dom lika lätt som på slutet. Toppform och Örjan upp gör ändå att han måste vara jättetidig vid gardering men dåligt spelvärde denna gången. 

1 Mystic Mom 3% håller Riordan mycket högt och då är han kvar i för låg klass så klart. Vann till låga odds tidigare i somras, och då bland annat i lopp med 100 tkr i förstapris. Vart lite ur form men nu låter det positivt inför denna starten och ofta är spår ett överstreckat i spårtrapporna där dom fina startspåren vinner mer sällan. Nu ser det ut att bli tvärt om på denna och han är totalt bortglömd av kollektivet. Mycket streckvärd vid gardering även om formen ändå måste ses som ett frågetecken. 

13 Rackham 16% är en fin häst som var ute i Derbykval sist och har mött hårda kullkamrater en hel del så måste duga bra i detta loppet och ska räknas tidigt. 

7 Redneck Woodland 2% ska gå barfota runt om för första gången och det viktiga är att han slipper framskorna enligt Adrian och det är bra läge för det. Bra läge för att sikta framåt mot ledningen nu men där kan det vara upptaget så kan bli lite körning här men kommer han dit är vinstchansen mycket högre än vad kollektivet bedömer. Adrian håller det som bästa vinstchansen på V75 men hästen är knepig och mycket ojämn. 

Ranking: A 6. B 14.1.13. C 7.5.2.15. D 11.4.3.8.10.12.

 

Avdelning 4.

Stolopp med tillägg som är ett försök till DiamantStoet och det är väl i denna lopptypen skrällchanser ska kunna vara hög även om det varit lite väl många favoritvinster i dom här loppen i år. Svårtippad avdelning och det krävs nog några streck här även om dom bästa på tilläggsfållan kanske borde få svårt att runda alla där framme då det är många på grunddistansen och dessutom några ganska bra ston där framme. 

1 Four Fifty 32% kom till Bergh i november i fjol och har 4/7 sedan dess och från ett perfekt utgångsläge i volten så är han hästen att slå här. 

7 Laleh Pellini 14% har ett bra springspår men är väldigt osäker och har mycket galopper i historiken. Kommer hon iväg från start så har hon fart nog att ta sig förbi samtliga invändigt till spets och då är hon istället hästen att slå. Två raka galoppmisslyckanden är tråkigt så klart och ger ett frågetecken för formen. 

9 Africa Bi 18% har varit bra i sina starter i Sverige från dåliga lägen och nu blir det ordentligt kuskplus med Örjan upp till denna starten och då ska det så klart vara bra chans i öppet lopp. 

10 Darah Bibo 7% är PU:s bidrag i loppet och hon är härdad i liknande lopp och gör det bra mest varje gång så hon ska räknas från innerspåret på tillägget. 

15 Rock My Dreams 14% har överlägset mest startpoäng i fältet och startar ensam på springspåret från tilläggsfållan. Kommer man rätt på det därifrån kan det bli bra ett bra lopp och även om det är långt mellan starterna så kommer hon från vinst. 

6 Loes 1,5% kommer från formstall och har bästa springspåret med en bra kusk. Hon är ganska snabb från start och härifrån ska dom kunna komma bra till och kanske kan dom hitta ner i rygg på favoriten, så då kan det bli rejäl skräll om luckan kommer till slut. Tar hon sig förbi favoriten, hela vägen till spets så kanske hon släpper till den av 1 och 7 som är först fram att ställa frågan. 

14 Waiting Hill Hall 3% var nära att kvala in till Stoderbyt och borde vara planerad toppform till denna helgen. Hon har bra vinststatistik med 7 vinster på 19 starter och duger bra i klassen.

11 Valborg Marje 4% står bäst inne på pengarna här men viner inte så ofta, dock visat uppåt form på slutet med två raka andraplatser inför detta. 

12 Virgin Maden 1% kommer från formstall och ska gå i bike där flera andar växlar ner på vagn då det är voltstart.

4 Ale´Pride Gar 3% gör första starten i ny regi och kan tända till på miljöombyte nu.

Ranking: A 1. B 7.9. C 15.10.6.14.11.4.12. D 5.2.8.13.3.

 

Avdelning 5.

Gulddivisionen ligger som avdelning fem denna veckan och det är ingen märkvärdig uppställning denna gången men det gör det kanske lite mer öppet, speciellt som det är tveksam form hos favoriten här. 

1 Racing Mange 38% har vettig spets och vinstchans men inte så att han ska vara stor favorit och nära 40% här. Formen är allt annat än bra då han tröttnade rejält från ledningen sist. 12 Monark Newmen 0,4% var nästan en halv sekund före honom i mål då. Nu är väl han bortlottad denna gången men det borde han väl varit sist med men hittade rygg på ledaren trots bakspår då och fick perfekt lucka, till sin andraplats. Racing Mange har dragit rätt i lottningen här och kan trots allt leda loppet runt om, men har konkurrenterna sett senaste insatsen borde han bli synad här och det är oerhört lågt spelvärde på denna favoriten. 

2 Esprit Sisu 17% har äntligen fått ett bra startspår och är härdad under sommaren i en hel del hårda guldgäng. Han har gjort det bra från omöjliga lägen och från detta spåret så kan han utmana ordentligt om vinsten, oavsett löpningsförlopp och utvändigt ledaren brukar ju vara ledigt.

7 Mellby Free 22% blir hårt streckad på meriter från sin unghästkarriär som tre och fyraåring. Visst har hon gjort några rejäla insatser även i stoeliten men när hon mött hingstar och valacker har det tagit stopp för det mesta. Nu är det klar vingelrisk men då det är en av dom billigare Gulddivisionerna i sommar så kan hon vinna om hon hittar ner i bra slagläge med hjälp av den vinklade vingen. 

3 Forfantone AM 12% stiger på procenten och visst har han sett fin ut bakom hästar i ett par starter på slutet, bland annat som outsiderbud i Jubileumspokalen. Men det är väl inget toppar bakom ekipaget nu, men Jansson som körsven och Walmann som tränare som båda ligger en bit under 10% senaste åren. Dom ses fortfarande av vissa som ”en av Sveriges bästa tränare” och ”en av Sveriges bästa kuskar” men då får dom visa mer än dom gjort senaste åren. Visst kan den skrälla men folk väljer att ranka den etta och vissa spikar och han stiger på procenten så jag rankar ner på ekipaget även om hästen är bra och i fin form. 

6 Generaal Bianco 5% är ett roligare skrällbud som kan öppna riktigt snabbt vid laddning och från detta spåret med vinklad vinge borde dom väl ladda framåt mot det här motståndet. Hittar man ner någon stans eller tar sig hela vägen till spets så måste vinstchansen vara höger än insatsprocenten den är spelad till.  

Ranking: A 2. B 1.6. C 7.3.4. D 5.12.9.10.11.

 

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!” 

4 Adde S.H. 17% är loppets klara andrahäst då han fått kanonläge och visat absolut toppform på slutet. Kommer från två raka andraplatser i försök och final under STL:s förra meeting, dock i Brons, så gör debut i Silver nu. Betydligt bättre spår nu än på länge och bör hamna bra till och kanske till och med kan svara ut favoriten om ledningen. Oavsett är han med där framme hela vägen nu när han växt in rejält i sin femårs-säsong på ett bra sätt och ska ha näst högst chans att vinna loppet.  

10 Azimut 17% har bra kunnande för klassen och tävlar i högsta klassen i sitt hemland, Tyskland, där han räknas bland dom bästa äldre hästarna. Bakspår med flera bra där framme gör att det borde bli mycket svårt att komma till och även om strecken kanske är rimliga på honom ser jag inte vidare spelvärde här från det läget.

6 Urban Kronos12% har spår lite väl långt ut på vingen för att vara riktigt aktuell här , speciellt då flera bra fått spår innanför, så borde bli svårt att komma till bra i loppet. Med full tur med löpningen så har den så klart chans men rankar ner lite på dåligt spelvärde denna gången. 

2 Giant Shadow8% gillar jag skarpt men det är tufft uppe i Silverdivisionen även om han redan vunnit i klassen. Struken inför detta är så klart negativt men från rygg ledaren och perfekt lucka till slut så kan det bli en liten överraskning här.

7 Sevilla1,5% är nog ungefär lika bra som sin stallkamrat och även om det är risk för att bli för hängande från spåret så ska väl vinstchansen vara något högre än procenten denna gången. Vinklad vinge gör att han kan satsas framåt och hittar ner i banan så kan detta vara en rejäl skräll vid bredare gardering.

3 Staro Leonardo 10% är betydligt mer streckad än stallkamraten Sevilla då det är Lövgrens val i loppet och har fått ett bättre spår. Kan öppna bra och nu blir det bike på, men ska vara svårt att ta hel längd på Giant Shadow. Svårt också att svara både Adde S.H. Och Harran Boko i spetskörningen så kanske lägger en del krut utan att få riktigt bra position ändå. Rankas ner lite på sämre spelvärde denna gången. 

8 Zio Tom Jet 1% har bedrövligt läge och är ny i klassen men har överkapacitet för sina inkörda pengar och hör nog hemma här i Silver ett tag. Kommer han rätt på det skulle han kunna skrälla direkt då han har väldigt bra form för dagen. 

Ranking: A 5. B 4. C 10.2.7.3.6.8. D 1.12.9.

 

Avdelning 7.

Vidöppen Klass 1 avslutar avdelningen och det är över 2640 meter. Då det ser jäkligt svårlöst ut och favoriten lottats till spår 12 väljer jag nog att strecka samtliga hästar här, då man får ruggigt bra betalt på i princip alla utom dom två mest streckade här. 

12 Newport Beach 43% blir väldigt stor favorit trots spåret då han har 10/13 och vann både försök och final i lägsta klassen i sina senaste två framträdanden på Svenska V75. Upp i klass efter 330 tkr in på två starter och spår 12 på Jägersro gör att man måste försöka fälla denna. 

5 Mellby Granat 20% står riktigt bra inne i klassen och har ett kanonspår och om närmast, invändiga hästen galopperar kan han få spets gratis mer eller mindre. Han kommer från formstall, är härdad i klassen och duger även om det inte blir spets här och från statistiskt bästa spåret ska vinstchansen vara hög.

4 Exclusive Matter 5% är loppets klara spetsbud men kanske släpper han till Bergh om denne kör resolut från start? Oavsett är det en bra position att vänta för denna ledningen eller rygg på ledaren kan båda så klart vara vinstgivande positioner och denna ska räknas mycket tidigt. 

9 Zacapa Grim 4% trodde jag på mycket på sist men blev väl bortkörd då dom gick på för sent och bara nådde andraplatsen. Nu är det smygläge som gäller och till den låga procenten är det klart tidigt streck på mina kuponger, då han fortfarande inte varit sämre än två på sina fem starter för Aronsson.

10 Booze 9% var det som höll undan för Zacapa Grims spurt sist efter lopp utvändigt ledaren och gången fickan den tråkigaste placering som finns, trea i Derbykval, nära andraplatsen. Ner i ordinarie klass nu och här duger han bra även om det är lite hårt inne på pengarna. 

Ranking: A 5. B 12.4. C 9.10.6.11.1. D 3.2.11.8.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.11.

Avd.2: 1.2.3.5.10.

Avd.3: 6 Royce Rolls

Avd.4: 1.6.7.9.10.14.

Avd.5: 1.2.6.7.

Avd.6: 5Harran Boko

Avd.7: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

2880 Rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.11.

Avd.2: 1.2.3.5.10.

Avd.3: 6 Royce Rolls

Avd.4: 1.6.7.9.10.14.

Avd.5: 1.2.6.

Avd.6: 5Harran Boko

Avd.7: 5 Mellby Granat

180 Rader som kostar 90 kronor

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.