Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Rättvik 1/8

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

V75-Omgången.

Rättvik är värd för V75 där det nästan är lite ovant att skriva att det inte blir någon jackpot denna veckan på V75. Den propositionen som brukar bli full där kallbloden gör upp på tre startfållor har bara lockat tio hästar och Sommartravets final är bara 14 hästar där det också borde vara fullt 15-hästarsfält. Vi hoppas det inte blir så mycket strykningar i loppen på lördag så ska det nog ändå vara bra chans för hög utdelning då dom tidiga strecken är väl spridda i dom flesta loppen. 

Medellångt upplopp med 187 meter och lite smalare bana än medel, så kanske lite mindre plats i voltstarterna än på dom bredare banorna. Vinklad startbilsvinge gör att dom får lite bättre chans att satsa från start från en bit långt ut bakom bilen. 

 

Bästa Spiken!

I kallblodsloppet blev det som sagt bara tio hästar till start och ett par stycken på mellanfållan där en betrodd står men det borde bli svårt att både slå dom 20 meter före och samtidigt hålla undan för dom 40 meter efter. Favoriten står längst bak här med spår ett på 60 meter tillägg och med bara fyra på bakersta fållan lär han väl kunna gå sitt eget tempo på innerspåret och det ska inte kosta allt för mycket att ta in försprången. 

7 Våler Nikolai 35% är klar favorit och då Tjomsland sätter upp Goop istället för sig själv så är väl galopprisken något mindre och speciellt i lite lugnare inledning här, då det var startgalopp bakom bilen sist. Gick 1.22,6 mot bland andra 8 Eld Rask 13% som han då var ett par tiondelar före i mål i maj och vann på 1.22,2 över medeldistans redan för ett år sedan. Låga 22-tider ska dom ha svårt att stå mot på främre fållorna som måste rekordsänka rejält för att hålla undan mot favoriten. Utan stor galopp så vinner han loppet oftare än varannan gång är min bedömning och han vinner nog även en och annan gång med mindre galopp på vägen med. Stark spik till klart vettig procent. 

 

Gå Kort!

Gulddivisionen har lockat fullt 12-hästarsgält men alla 12 ska inte kunna vinna loppet och det borde gå att komma undan med få streck här då ett par av dom bästa dessutom dragit framspår bakom bilen. 

1 Heavy Sound 57% är väl bästa hasten men från just spår ett mot startsnabba konkurrenter kan läget bli en rejäl fälla denna gången. Lite väl hög procent då det är uppenbar risk för tredje invändigt och inte givet att komma ut i fullt fält över kort distans. Två bra kuskar utvändigt med där Goop kan öppna jämnsnabbt med 2 Chianti 2% och backar han fyller väl Rickard N på 9 Ural 3% som väl inte vill bli över invändigt och väljer andraspåret där. Så överhängande risk att storfavoriten sitter i säcken efter ett par hundra meter, så givet att gardera och jag rankar ner på att han är klart överspelad denna gången även om jag fattar att det är hög vinstchans om han kommer loss.

7 Elian Web 16% fick ju ge sig i spets i Elitloppets Final och i fick rejäl press i Osla GP efter det, när Vitruvio blev het utvändigt. Sedan fick han pusta tre veckor och vann lätt försök och final i Suur-Hollola som är ett storlopp med över en miljon till segraren för finskuppfödda hästar. Nästan en månad paus nu och lär komma med fulladdade batterier igen så räkna med toppinsats. Vinklad vinge lär vara fördelaktigt då han har spår sju och hög chans för spets och slut här. 

4 Diamanten 9% ska dock gå första gången med bike och barfota runt om som han bara gått två gånger i karriären, som fyraåring, vid vinsterna i Kungapokalen och Sprintermästaren. Blir det så lär ju procenten stiga rejält på denna och han från ett av dom bästa spåren bakom bilen kan han nog kanske svara Elian Web och då är det kanske han som leder runt om. Spelar med alla tre för om dom två träter och fältet spricker upp så lär favoritens styrka och klass bita bra till slut om luckan kommer. 

 

 

Avdelning 1.

Bronsdivisionen över medeldistans och nu är det auto-start i första avdelningen där det annars ofta är voltstart. Tänk på Vinklad vinge som börjar vinklas vid spår sex och utåt, så redan spår 6 får vara ett par decimeter före invändiga i starten och sex och sju kanske är dom som är mest gynnade av detta, även om det så klart ger viss effekt även för den från bricka åtta. Tänk på detta i hela omgången då flera betrodda startar från just 6-8 denna veckan, i bilstarterna. 

3 Jackpot Vrijthout 24% är den knappa favoriten i loppet efter tre starter i Goops regi som sist gick i bike och vann då i fin stil från spets. En av dom med minst pengar på kontot men då det är mest starter i Belgien så har han så klart tillräcklig rutin som för klassen. Kanske kan han i egenskap av favorit få ta över av Örjans spetsfavorit och då ska vinstchansen vara riktigt bra då låter på Goop som det är hans bästa chans för dagen och det är fortsatt bike på. 

6 Mr Clayton J.F. 7% tog en längd lätt på en så startsnabb häst som Chapuy förra veckan och har haft lite längre mellan starterna inför det och höll inte från spets då. Har även fått bra resor några gånger och inte riktigt krigat sista biten in utan håller mest farten men kanske tänder till på tätare starter nu. Står för övrigt perfekt inne på pengarna och är härdad i klassen så kan dom släppa till någon av favoriterna och få ett bra lopp i rygg på ledaren med rätt lucka till slut kan kanske Örjan lura honom först över linjen. Det var första helstängt och urryckare sist och den utrustningen var dom nöjda med och räknar med bättre prestation nu.

1 Van Gogh Z.S. har bra kapacitet men kommer från galopp och står lite hårt inne i klassen, dessutom tror jag han är totalt chanslös att hålla ut Mr Clayton i starten, men han är hyggligt snabb och kanske kan komma ut och få överta, då finns så klart vinstchansen och även från rygg ledaren, men klart överstreckad nu.

4 My Dream Art 12% har Oscar J kört ett par gånger på slutet och han har fått allt fler uppsittningar av Nurmos vilket han tagit väl vara på. Denna har dock haft omöjliga lägen på slutet med 12, 8 och 12 på slutet så med bra spår ska den kunna vara närmare vinsten denna gången. 

8 Marvelous Tooma 20% är nog hasten med bäst kapacitet i fältet och mest utveckling framför sig då han bara är fyra år. Inte så startsnabb så vinklade vingen kanske inte spelar så stor roll för honom och det gäller att hitta ner i banan. Blir det lite tryck på loppet så lär han spurta ner många till slut. 

5 Yrr 1% går kanske framåt med några lopp i kroppen och han är oftast med där framme till slut i loppen utan att fått vinna ännu i år. Spåret är bästa skrällspåret och ny kusk är intressant.

12 Athos Race 1% har gjort två starter i Stenströmers regi och då är det så klart fortsatt kuskplus mot tidigare regi. Jepson kör bra men från bricka 12 får det nog bli nästagångare, om han ser bra ut i loppet. Rejält över-pace och han är inte helt borta trots läget. 

7 Sandsjöns Enzo 7% är bortlottad i fjärde raka starten men får tillbaka bike som han kanske saknade sist. Blir nog tufft härifrån och det krävs tempo för att komma in i det.

Ranking: A 3. B 6.8.1. C 4.5.7.12. D 2.10.11.9.

 

Avdelning 2.

Klass 1 över medeldistans, auto och favoriten har dragit bakspår och det mest överskattade bakspåret, men hästen är bra. Läge att gardera eller spela mot oavsett då loppet är jämnt. Det kan vara läge att strecka så många som plånboken tillåter här. 

9 Expensive 23% är knapp favorit och Örjan upp är så klart bra plus nu. Han står dock hårt inne på pengarna när han gått upp i klass och från svårt läge borde det bli tufft. Rankas ner på dåligt spelvärde denna gången, även om det kan bli bra med första gången rycktussar nu.

5 Jackson Avery 20% är startsnabb från bästa spåret och ska var klar förstahäst här, då det kan vara spets och slut på denna. Med 10/19 vinster och 445 tkr tjänat på mestadels starter i Norge är han nog bra för klassen. Fördel med körspö nu och har haft bakspår i starterna tidigare i Sverige men ändå lyckats vinna ett av loppen. 

2 Matadoren Eme 7% står bra inne på pengarna och har utveckling i sig efter bara fyra starter som fyraåring men desto mer framgångsrik treåringssäsong. Barfotabalansen sist var positivt och även om det är kusk som inte radar upp V75-vinster så är han rutinerad och stabil. 

3 The Bald Eagle 12% var ute i hårda lopp som treåring och står bra inne i klassen och gör det bra mest varje gång. Efter ett par voltstartslopp så blir nu dags att gå tillbaka till biken och från ett bra läge med stall i uppåtform ska han kunna vinna loppet från hyggligt läge.

11 Enrico Ha 15% är det aviserat riktig bike på efter att ha gått i en hybridvariant på slutet. Visade sist att han tål en repa ute i spåren och det lär väl krävas nu men det kan gå. 

7 Prince Palema 2% får kuskplus i Jepson nu och då han är startsnabb är han klart gynnad av den vinklade vingen och han bör hitta position i främre träffen. Biken på för första gången och detta kan vara en rejäl skräll att se upp med, även om han står stenhårt inne i loppet.

8 Kalashnikov 2% är stenhård och tål att gå i spåren, läget är tufft men hybridvagnen på är positivt och tänkbar skräll vid riktigt bred gardering.

6 Vien Ici 13% hade jag tidigt då han skrällde i början av juli och han är kvar i klassen trots tre starter till på V75 sedan dess. Bakspår i alla dom starterna och nu kan han hamna i bra slagläge då han är hygglig ut och den vinklade vingen kan ge honom lite bättre förutsättningar att hitta bra position.

Ranking: A 5. B 3.11.9. C 2.6.7.8. D 12.1.4.10.

 

Avdelning 3.

Se ” Gå Kort!”

Det ska väl inte gå att vinna från bakspår på kort distans mot Elian eller Diamanten i spets, men om dom kör stenhårt mot varandra första tusen så lär det bita bra för många sista hundra meterna av loppet.

5 Globalsatisfaction 7% kommer med ett lopp i kroppen och får bike på nu och med Örjan från bästa skrällspåret kan han överraska. 

6 Snowstorm Hanover 2% får Jepson upp och barfota runt om nu, han gick bra som tvåa sist bakom Dreamokko och är klart på gång.

9 Ural 3% gör debut i Gulddivisonen men ska barfota runt om och i bike direkt och Rickard N valde denna före Snowstorm Hanover vilket säger en hel del. 

10 Esprit Sisu 3% var trea bakom Dreamokko och Snowstorm Hanover från lika uselt läge sist och det behövs mycket tur för att komma till härifrån, men med rätt resa vinner han guld snart.

11 Nimbus C.D. 0,4% är totalt bortlottad när han nu fått två lopp i kroppen efter lång skadefrånvaro. Ska bara inte gå men är en fin häst att passa i billigare gäng från framspår.

Ranking: A 4. B 7.1. C 5.6.10.9. D 2.11.8.3.12.

 

Avdelning 4.

Se “Bästa Spiken!

6 Lome Storm 23% drar en hel del streck och har 10/15 men bara dryga 300 tkr på kontot och aldrig gått snabbare än 1.25,2 vilket gör att han behöver höja sig rejält för att vinna detta loppet. En rekordsänkning med över en bra bit över en sekund samtidigt som favoriten inte får rekordsänka något är osannolika scenariot för att denna ska vinna loppet. Garderar man bygger det på att man hoppas på galopp för favoriten för på annat sätt ser jag dom inte slå honom.

1 Mjölner Apollo 13% har imponerande rad med 7/14 till låga odds men har samma problem som andrahandsfavoriten, man behöver rekordsänka rejält för att stå mot dom två tre bästa på bakersta fållan. Visst kan det gå om man får fuska undan lite i spets men det är nog ingen bra taktik, det krävs nog att man håller uppe tempot och ser till att vara i absolut toppslag och att man kan hålla farten sista 500 så dom inte kan ta många längder i spåren. 

8 Eld Rask 13% har favoriten slagit ett par gånger i år och sist dom möttes vann favoriten mot denna och ett par till i loppet trots galopp på vägen. Detta gör att denna borde få svårt att slå favoriten även denna gången. 

Ranking: A 7. B 8.6. C 1.9.10. D 5.3.2.4.

 

Avdelning 5.

Klass 2 och det är lägsta klassen på V75 där det historiskt är högst chans för skräll inom V75, även om det under just denna sommaren varit ovanligt många favoritvinster. 

6 Civilion 63% garderade jag rejält sist han var stor favorit i klassen och då blev det galopp direkt från start men då var det bakom hästar och ett framspår är så klart bättre. Örjan upp är positivt när det finns galopprisk och även om hästen står lite hårt inne på pengarna så är han kanske bara bäst här. Som stor favorit och vinklad vinge så kan Örjan nog köra sig till spets tidigt här och då är loppet kanske över. Klart tänkbart spikbud trots hög procent.

2 Matteo6% har gjort två lopp i klassen och står bra inne på pengarna nu från betydligt bättre läge än dom värsta motståndarna. Han ska räknas riktigt tidigt då han varit fin i jobb och dom räknar med att han ska vara bättre denna gången. Med bike på för första gången kan han leda loppet runt om favoriten slår på galopp igen eller blir hängande en bit och inte helt givet att man släpper oavsett. 

10 Faster Than You 10% kan profitera om det blir hårt tempo på loppet om favoriten inte blir släppt till spets. Denna har riktigt fin statistik och Bergh testar hybridvagn nu i kombination med barfota vilket kan slå väl ut. 

9 Adriatic Kronos 8% står bra inne i klassen och med loppet i kroppen inför detta ska det bita bra till slut om det kan bli tryck på loppet.

1 Bastian Boom 1,5% är stallkamrat till Adriatic och denna har bra smygläge och skulle kunna få rygg på ledaren och spårsnål resa kan vara vinstgivande i ett lopp som ser jämnt ut bakom favoriten. 

11 Uncle Töll 3% är bra för klassen och har bra statistik men har inte startat sedan i maj och varit struken sedan dess vilket borde betyda att han behöver ett lopp i kroppen och från dåligt spår ska det bli svårt denna gången.

Ranking: A 6. B 2. C 10.9.1. D 11.12.4.5.3.7.8.

 

Avdelning 6.

Silverdivisionen som är döpt till Jim Fricks Minne efter att han gick bort under förra helgen och är en legend inom travet som valdes in i Travets Hall Of Fame nyligen. Han började sin karriär på just Rättvik och banorna däromkring och har alltid varit oerhört respekterad och omtyckt i trav-branschen. 

7 Giant Shadow 30% gillar jag skarpt och spikade direkt i årsdebuten då han vann direkt på V75 i Bronsdivisionen och sedan har han växt in bra i Silver och vann även i den klassen som förordad spik mot ungefär samma motstånd som nu. Slog då bland andra Jaques Noir och Macelleria som är betrodda nu och den sistnämnda har bättre spår nu än då men ska inte kunna hålla en längd om Goop trycker av från start. Det gör han garanterat och i kraft av den vinklade vingen så är han nog först att överta från mycket startsnabba Highspirit. Väl i spets så är vinstchansen mycket hög för Giant Shadow som håller fortsatt bra form och även om han inte når ledningen så tror jag vinstchansen är hög då dom invändiga inte är nära hanns vinststatistik och behöver sina lopp för att sätta nosen först. Kompletterande spik från formstall med bästa kusken. 

6 Jaques Noir 11% är det varning för mest hela tiden men hästen har en vinst på senaste två åren och det i 35 tkr-lopp så över 10% i silver är alltid för mycket och han får rankas ner på dåligt spelvärde. (Loppet han vann för två år sedan var med 40 tkr i förstapris och det är nästan 3 år sedan han vann lopp med 100 tkr på prischecken.) Det är hårt i klassen han nu är i och han behöver visa mer än att sitta fast med sparat som femma för att vara riktigt tidig mot dom här.

10 Man At Work 24% är som vanligt hart streckad och vinner inte heller I närheten av vad som förväntas av honom från hans anhängare och nu börjar kanske kollektivet at tröttna igen. Vi rankar tidigt igen då han är nere under tio procent så fortsatt överstreckad från ett spår som Silver oerhört sällan vinns från. 

3 Macelleria15% har bra statistik bakom favoriten och är med hugger i loppen trots omöjliga lägen på slutet med bland annat tredjeplats i finalen näst sist med lite sparat. Nu är det framspår och Bergh är optimistisk om chanserna och kanske kan han vara först framme och överta av Highspirit. Macelleria har dock bara 5/10 från spets så det är inte alls givet att segerchansen är speciellt hög även om han tar sig till spets, med startsnabb invändigt och flera startsnabba utvändigt med. Hamnar hur som helst bra till och om det blir körning i loppet kan han så klart vinna oavsett position. 

2 Highspirit 4% tar spets men är oerhört upp och ner i prestationerna och som 12-åring ska han inte räcka mot dom bästa i klassen på sommaren och dom lär släppa och gå med i draget för så bra peng som möjligt här. 

8 M.S. Triple J. 6% star bra inne i klassen då han gjort det bra i öppna lopp efter en ganska bra unghästkarriär utan att ha tjänat dom där riktigt stora pengarna. Hamres stall har tagit rejäla kliv det sista och dom flesta presterar bra från den regin för dagen. Läget är uselt men med körning där framme så kommer han in i matchen

5 Flash Håleryd 5% är startsnabb och har bästa tänkbara spåret bakom bilen så är han först framme och tar över från Highspirit så kan det bli rygg på ledaren om favoriten ställer frågan tidigt. Han kan vinna från rygg på den med lucka till slut då han visat bra form på slutet. Bra tvilling kan vara 7-5 i loppet. 

4 Aron Palema 1% har haft kall form men går väl framåt med sina två lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro och hästen är grundkapabel. Vunnit V75-final från bricka 8 bakom bilen och var då riktigt bra när han var som bäst, är han nära sin form så kan han slå samtliga här med rätt resa.

Ranking: A 7. B 3.5. C 10.6.8.4. D 2.9.1.12.11.

 

Avdelning 7.

Sommartravets Final med 300 tkr I förstapris och i detta loppet har det skrällt en hel del genom tiderna och det gör det så klart intressant att analysera och även om favoriten ser stark ut på pappret så tycker jag att man kan strecka några stycken här. 

11 Vae Victis Club 39% är loppets Klara favorit men fick bakspår på sitt tillägg där han får många att runda och även om han var ruggigt fin sist så är detta ingen picknick. Inte många som vinner Bronsdivisionen över kort distans från bricka 10 bakom bilen och det är en imponerande debut i Redéns regi. Örjan kan ju sitta kvar lite för länge ibland men väljer han att köra mot dödens tidigt så vinner han kanske loppet riktigt ofta, men sitter han kvar för länge är det favorit i fara.

1 Mr Marvelous 14% låter det väldigt positivt på då det kanske är dags för barfota runt om och då ska det vara ett riktigt plus från ett fint spår med bra försprång mot dom bästa här. 

14 Racing Brodda 16% är den som visat absolut mest i loppet med över 5,6 miljoner på kontot och denna siktas mot Sto-EM i nästa start så räkna inte med att hon körs först i tredjespår nu. Det ska nog bli ryggresa men då kan hon avsluta riktigt snabbt över upploppet och hon plockar nog ner dom flesta oavsett resa här. 

12 Bythebook 6% siktas mot Derby-kval och går med skor och vanlig vagn denna gången men kapaciteten är skyhög och med rätta ryggarna så slår han dom flesta här, kanske alla. Lite låg procent men förståeligt med tanke på att dom sparar på utrustning och balans denna gången. 

3 Exclusive Matter 5% växlas ned till hybridvagn denna gången men hästen är i absolut toppform och har bra försprång mot dom bästa här. Tredje mest startpoäng efter dom två hårdingarna på 40 meter tillägg och kanske kan han ta sig till spets här och blir då mycket intressant till låg procent.

4 Vagabond Bi 5% startar med innerspår och med Jepson upp från bra smygläge och absolut toppform på slutet så kan han överraska här. Lång distans är bra för honom dessutom.

6 Gulliaume Boko 4% borde kunnat bättre när luckan kom sist och var en klar besvikelse då. Hade det inte varit risk för nedåtform här så hade han varit tidig på kupongen, nu är det bara eventuellt streck bland riktigt många. 

Ranking: A 11. B 14.4.3.1. C 12.6.10.8. D 2.9.13.5.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.3.6.8.

Avd.2: 2.3.5.9.11.

Avd.3: 1.4.7.

Avd.4: 7 Våler Nikolai

Avd.5: 1.2.6.9.10.

Avd.6: 7Giant Shadow

Avd.7: 1.3.4.11.12.14.

1800 Rader som kostar 900 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3 Jackpot Vrijthout

Avd.2: 5 Jackson Avery

Avd.3: 1.4.7.

Avd.4: 7 Våler Nikolai

Avd.5: 1.2.6.9.10.

Avd.6: 7Giant Shadow

Avd.7: 1.3.4.11.14.

90 Rader som kostar 45 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.