Speltips: 52 Miljoner Jackpot på Jägersro 16/1

V75-Omgången.

Det blev favoritparad förra lördagen och därmed frös femrätts-potten inne och jackpot den här lördagen i stället med 52 miljoner i beräknad utdelning för sju rätt vid en ensam vinnare. Det gör så klart spelvärdet extra högt och att det är ganska svår omgång på förhand gör det ännu mer intressant.

Jägersro är värd för V75 den här veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här, men i enklare lopp där favoriten blir släppt till spets och det inte alltid är fulla fält, så rinner ledaren undan oftare här på många andra banor. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge som ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen.

Bästa Spiken!

I sista avdelningen är det intressant utrustningsändring på loppets favorit 3 Oxidizer som måste ha riktigt bra chans att kunna leda loppet runt om. Första gången med bike ska kunna ge bra effekt och även ändringar i huvudlaget kan vara aktuellt. Han går alltid ganska instängd så att säga men nu blir det nog open eye eller helstängt huvudlag meddelar tränaren David Persson. Vidare tror han att banan var problemet sist då han ändå hängde med okej mot bra motstånd och Emilia Leo som körde gick ner invändigt då hon inte tyckte det bet för hon för dagen. Nu när värsta motbudet från bakspåret blev struken får han tyvärr ganska mycket extra streck men tror ändå på bra spelvärde då han inte ser ut att bli allt för stor favorit.

Gå Kort!

I Gulddivisionen, avdelning tre, ska man klara sig på få streck där några höjer sig rejält.

8 Nadal Broline är loppets favorit och bygger form med att få spurta allt snabbare till slut efter passiva styrningar. Han var en av avslutade snabbast för dagen sist han var ute på V75 från bricka 12, nu blev det kallt läge igen, men det kan gå. Förra gången kördes bara sista 300 egentligen så har garanterat sparade krafter och här kan det bli lite tryck på loppet vilket gör att han kan spurta ner samtliga vart han än hamnar från start.

5 Gareth Boko får en del spel och ska så ha, måste vara förstahäst på läget där bricka fem är bästa tänkbara, speciellt då han är startsnabb nog att komma till ledningen. Han gick klart bra bakom dom som satt bättre på det sist och har fått ett par lopp i kroppen och ska vara bra nu. Tänkbar som spik för den som spelar lite mindre system eller vill spela mot någon av mina andra spelförslag.

2 Slide So Easy streckar jag med vid gardering då han kan få ett bra smyglopp från fint läge. Det kan bli så att favoriten kommer bort från sitt läge och Gareth får tryck på vägen av 7 Pacific Face som kan ligga på i dödens, då han oftast körs offensivt. Får Flemmings häst ett lopp i draget, i främre träffen så kan han speeda ner vem som helst här. Sist var han inte ens favorit då jag hade honom som givet spikbud trots bakspår. Många gjorde då Tycoon Conway Hall till favorit och även Photo Lavec spelades en del men Flemming visade att Slide So Easy fortfarande är Danmarks bästa häst. Är man bäst i Danmark så ska man räcka i en enklare guld på vintern, från bra läge, när favoriten fått häxläge.

Avdelning 1.

Voltstart i silverdivisionen är inte så vanligt men hästarna där är väldigt rutinerade så det ska fungera bra även om flera inte gjort speciellt många lopp med den startmetoden på senaste tiden. På V75 vill kuskarna ofta försöka få det där lilla extra fördelen i loppen vilket gör att vissa kan vara för ivriga att komma iväg, så inte alltid det är hästarnas fel om det blir omstart och det kan det bli även med rutinerade hästar och körsvenner.

6 Kennedy väljer jag att ranka först på den klara spetschansen från det bästa springspåret med offensiv kusk. I ledningen har han vunnit fyra gånger på sex försök och han trivs på Jägersro, närmsta vägen till mål och slut är väl taktiken här för hästen Adrian bedömer som stallets klart bästa chans för dagen. Även om han inte vinner så ofta så har han samtidigt mött hårt motstånd på V75 hela femmårssäsongen och allt som oftast fått dåliga spår, så kanske lite enklare mot och framförallt stort plus för läget.

4 Night Brodde brukar jag ha som spikförslag här allt som oftast men spår fyra är allt annat än bra och framförallt är det klart kuskminus när Conrad kör själv, mot Marc Elias. Hög vinstchans vid felfritt lopp så klart och måste med tidigt då han är den som är mest härdad i klassen här och står riktigt bra inne på pengarna.

Bakom dom två bästa är det tuffare att ranka då dom två värsta utmanarna har fått risiga lägen, men i voltstart kan man ha lite mer tur än i bilstart där allt är mer givet och jag väler att ranka ekipaget från sämsta läget som trea. 12 Zio Tom Jet hade jag som trea på rankingen 19/12 då han skrällde på V75 till ganska låg procent och nu hamnar han trea igen men som något mer spelad trots dåligt läge. Magnus A fortsatt upp är så klart bra då det kommer till att hitta rätta ryggarna och få fart på honom till slut så given på kupongerna.

11 Fortune Mearas är obesegrad i Johan Untersteiners regi efter tre starter och sist var det precis före Kennedy när Fortune fick gå i ledningen. Nu blir det svårare att komma till men han duger så klart igen som kanske lite överstreckad. Han är redan klar för finalerna i första finalmeetinget och från dåligt läge lär man väl köra passivt den här straten för att sikta på finalerna. Eftersom han vunnit även bakifrån och formen är på topp så vågar jag kanske inte plocka bort honom trots allt.

8 Joyride Cane har ett fint smygläge om Toddler kommer iväg från spår ett och med det oerhörda kuskplus som Goop innebär här så skulle han kunna vara en jätteskräll. Det som talar mot är att han står ruggigt illa till på pengarna då han hade för lite startpoäng för att komma med i Bronsdivisionen. Det säger en del om klassen på den här veckans Silverdivision.

7 Hierro Boko har springspår och kan komma iväg bra men med snabba invändigt kan det ändå bli vingelläge härifrån. Bra form och en av den dagens snabbaste avslutningar, under V75 på Kalmar, även om han blev oplacerad, då det inte gick att ta något från sjätte par utvändigt.

1 Toddler Kanske kan ställa till det för min spetsidé då man kanske bara vill släppa till stallkamraten om man skulle få till starten från det gynnsamma innerspåret i volten. Waldmuller har dock katastrofal statistik på så bra hästar han trots allt får köra åt sin kusin Conrad Lugauer så jag blir inte förvånad om han gör bort sig här. Med riktig kusk hade han varit intressant som skrällbud från statistiskt bästa spåret i voltstartslopp.

Ranking: A 6. B 4.12. C 11.7.8.10.1.5. D 9.3.

Avdelning 2.

Lägsta klassen och i just Klass 2 faller favoriterna som tyngst men den här veckan tycker jag det är spelvärde i favoriten som inte är så hårt streckad och det lutar åt jag tar ställning och spikar. Mina andra alternativ är att gardera brett här så en, sex-sju hästar eller alla är mina tre alternativ på att lösa loppet och det sparar mycket streck att spika.

4 Lucky Truc har ett av dom bästa spåren bakom bilen och ska ha goda möjligheter att ta sig till ledningen härifrån. Kort distans och väl i spets så måste det ju vara riktigt hög vinstchans då värsta konkurrenten fått bakspår och en av utmanarna i spetsstriden blivit struken.

12 Behind Bars svek rejält som megalampa då han var ute i V75 sist och nu är det långt mellan starterna och tveksam form. Johan säger att han ska vara bättre än sist och väl förberedd men det var lika positiva tongångar sist då han nästan lovade vinst på förhand. Nu är han lite försiktigare i uttalanden då han körde favoriten sist och även om säger att han inte skulle vilja byta häst då sida vid sida kanske hans är något bättre, så säger han samtidigt att det känns som att stå 20 meter tillägg mot favoriten nu. En tidig strykning och färre att runda men krävs nog någon till och lite tur för att det ska vara en chans i relation till spelprocenten då det helt enkelt vinns väldigt få lopp från bricka 12 på V75 oavsett insatsprocent.

7 Solkattens Ferrari är så klart mycket gynnad av strykningen invändigt och med hjälp av den vinklade vingen så kanske han kan pressa favoriten i inledningen. Kommer han förbi är det så klart bra chans i spets igen för den här men sist blev det billigt då både Duke Ratzeputz kom bort och Jerka Sting var dålig för dagen så var det helt enkelt inga konkurrenter kvar i loppet. Tuffare nu och borde väl inte ha sådan tur att alla konkurrenter är dåliga för dagen igen, men ändå tidig vid gardering efter den invändiga strykningen.

1 Classic Gal är startsnabb och ska köras i spets om lyckas hålla upp innerspåret enligt tränaren men som enda sto och då bricka ett inte är det bästa i starten så borde man vara nöjda om man kan få rygg på favoriten. Ska så klart räknas både från rygg på ledaren och från tredje par invändigt och om favoriten kommer bort kan hon väl leda loppet runt om med.

2 Jori Boko har haft dåliga spår en period och nu vill tränare och körsven ge honom ett ordentligt lopp och ska försöka köra så fort det går. Inte säkert han kan svara favoriten ändå från start då bricka fyra är så bra bakom bilen men tar han sig förbi den invändiga så kan ju få rygg på ledaren. Det går ju som bekant att vinna därifrån då fälten i lägsta klassen har en tendens att spricka upp, så luckor brukar komma.

11 Glimma Blixten var efter Jori Boko sist trots bättre spår men satt fast då så inte mycket att säga om. Bra form och lite kuskplus till den här staren gör att han kan räknas vid gardering då det kan bli körning där framme på många händer.

Ranking: A 4. B 2.12. C 7.1.11. D 6.3.9.8.10.

Avdelning 3.

Se ”Gå Kort!”

Övriga ska få svårt att vinna loppet men nämnda 7 Pacific Face visade uppåtform vid tredjeplatsen i Sylvesterloppet sist mot bra motstånd och tar säkert en bra plats om han håller sig lugn. 11 Master Crow är enda hästen på Puros träningslista som är igång nu när han flyttat flera av sin starthästar till Johan Untersteiners träning och det är alltid farligt att nonchalera hans djur. Han hänger med i alla tempon men vinner inte så ofta längre men med rätt lopp skulle han kunna skrälla rejält i ett väldigt skiktat lopp.

Ranking: A 5. B 8.2. C 11.9.7.4.3. D 1.6.12.

Avdelning 4.

Stayerlopp med fullt fält fördelat över tre startfållor där det är stängt för lite lägre tjänat så blir det genast mer öppet, än dom långlopp där en rutinerad gulddivisionare kan gå ut och möta betydligt enklare motstånd.

2 Persos Otello är loppets givna spetsbud med kuskplus och leder nog riktigt länge här, kanske hela vägen. Han provades dessutom med ryckhuva i jobb inför det här för första gången och det gav riktigt bra effekt enligt tränaren, även om bomullen satt kvar i öronen då. Han ska vara väldigt ljudkänslig och svarade på ett piggt sätt när den växeln drogs så man hoppas så klart på samma effekt i loppet och leder han ur sista svängen och drar den växeln så ska väl Goop göra sitt och hålla igång hela vägen in som han brukar. Han blir hästen att slå men som urutinerad lägger jag honom ändå bara tvåa i rankingen.

9 Global Warrior stog bra inne i loppet sist och kunde komma till ledningen en bit in i loppet men nu borde det vara svårare mot betydligt hårdare motstånd. Spår fyra i volten är så klart bland det sämsta tänkbara med så klart dåligt spelvärde på den här favoriten även om han så klart kan vinna loppet och ska med vid bredare gardering. Johan ska ändra från det halvstängda till norskt huvudlag för att hoppas få honom lugnare i starten nu så det växlas ner lite utrustningsmässigt vilket inte är roligt att höra på en ganska stor favorit, inget att hålla i handen här och bara en av flera.

10 Galantis är mer intressant och jag rankade honom tidigt sist då han stod för en bra avslutning bakom Love Håleryd. Han har varit ute i tuffa lopp som unghäst och står bra inne i klassen han är kvar i så med formen han visade sist ska han kunna vara långt framme även nu. Två lopp i kroppen nu efter att ha varit lite sjuk i november gör nog att han ska ha gått framåt med loppen. Distansen tror tränaren ska passa bra då han var med i finalen av Svenskt Travderby, efter att blivit tvåa i ett derbyförsök bakom Power, men före bland andra Dwayne Zet, trots bakspår. Hemmaplan nu och Erik Adielsson upp gör att han måste räknas mycket tidigt.

8 Chablis D.K. är den i fältet som har mest erfarenhet av den aktuella distansen som han vunnit över flera gånger. Pengarna tjänade i Danmark så lite enklare motstånd men samtidigt lägre prissummor så många fler lopp innanför västen än många andra och hårdhet som spelar roll i långa loppen. Fin form nu igen efter att ha tappat formen helt efter Harper Hanovers lopp i fjol, då han hade kanonform inför det, efter en bra vinter och vår. Måste stå bra inne i klassen här, över favoritdistansen, då man siktat mot det här loppet en tid nu och från ett bra spår ska det vara bra vinstchans.

11 Tyson Dimanche har springspår och kan hamna bra på det men står hårt inne på pengarna och möter kanske några som är för bra så bara aktuell vid många streck på visad form och fint kuskplus.

14 First One In har risigt läge och står stenhårt inne i loppet men duger nog ändå då han nog hade slagit ett bra klass 1-gäng utan galoppen 150 meter kvar sist. Bättre form än raden antyder.

4 Ornello är tänkbar med trots att jag sällan gillar streck för dom på mellanfållan i den här lopptypen. Nu är det få på både den fållan och grunddistansen vilket gör att han kanske kan ta sig till ledningen om Björns styrning kommer bort, men kommer man ner invändigt i rygg på ledaren så är det ju också bra så klart. Kan bli första gången med norskt huvudlag på den här vilket gör det intressant.

15 Bastian är det aviserat rygglopp och passivt upplägg med men får han rätta ryggarna så slår han många här. Näst sist var han tvåa bakom Husse Boko och Vagbond Bi så ner iklass nu eftar att ha suttit fast på V75 i staren mellan.

6 Ufo Jet ska väl inte räcka mot dom bästa men från ett bra smygläge och några svängar kan det gå med rätta luckorna till slut då han dessutom är den enda som ska gå med bike tack vare sitt fina spår.

Ranking: A 10 B 2.8. C 9.11.4.14.15.6.12.13. D 1.7.5.

Avdelning 5.

Försök till final i Diamantstoet och här är det snäppet under Stoeliten och ett klart fint fält för årstiden.

6 Zeta Kronos är startsnabb och riktigt bra för klassen då hon tillhörde kulltoppen som unghäst. Sist var hon bara dålig och Goop skyller på att hon inte fungerar med för tätat starter och har inte hittat några fel på henne och om det är så kan hon vara lika bra som vid starten innan igen nu. Är hon på topp så vinner hon loppet men då det är tveksam form så är det läge att gardera.

5 Alhambra Mail var inte långt efter Kali Smart, som gick nytt svenskt rekord i finalen av Diamantstoet på annandagen och det var fortsatt bra formintryck på Alhambra så klart. Måste räknas tidigt och provas nu med ny kusk och får tillbaka biken efter voltstartsloppet sist med vanlig vagn. Bästa spåret och tuff och rejäl så ska räknas mycket tidigt nu.

10 Sharp Dream har fått två lopp i kroppen i den nya regin och står riktigt bra inne i propositionen så måste även hon räknas tidigt vid gardering. Passivt upplägg aviserat varav den låga procenten men har favoriten en dålig dag igen och denna får bra ryggar att gå i så kan hon slå det här fältet.

8 Devs daffodil var ju ruggigt bra vid vinsten på Jägersro i november men haft tuffare efter det. Hemmaplan igen och nu är det hemmaplan igen så bra chans trots läget då hon tål en repa i spåren. Conrad är normalt ett kuskminus men den här har sina tre senaste vinster för honom så kanske inte lika stort minus som för en del andra av stallets hästar.

1 Princes S.W. är startsnabb från läge hon kanske kan utnyttja, skulle hon komma till spets så kan det gå men även från rygg på favoriten finns så klart vinstchans och hon måste räknas vid bredare gardering på det fina läget. Dock inte startat sedan mitten av november och då var hon hade problem med halsen. Svårt med formen och kanske behöver loppet i kroppen men samtidigt har hon vunnit 12/26 så farlig att nonchalera.

3 Velegance gör det bra mest hela tiden men fick det serverat ordentligt sist och blir kanske lite överstreckad nu på den insatsen. Bara en av flera vid bredare gardering och jag plockar bort henne på mindre system på dåligt spelvärde den här gången.

Ska man gardera rejält kan man kanske ta med även 11 Ofelia O.E. och 12 Queen Of Trix som båda avslutade snabbt i sina senaste starter.

Ranking: A 6. B 5. C 10.8.1.3.11.12. D 9.7.2.4.

Avdelning 6.

Bronsdivisionen där det tidiga spikbudet Four Guys Dream blev struken på grund av en korsförlamning efter senaste träningen. Den strykningen öppnar upp loppet rejält och ytterligare en strykning gör att i princip alla kommer in i matchen här och det kan vara idé att strecka samtliga, då ingen känns chanslös på förhand.

4 Emilion blir väldigt stor favorit och extra stor då han får streck från Four Guys Dreams strykning. Han står stenhårt inne i klassen och har mycket galopper i historiken och det lär gå fortare från start än han van vid i Tyskland. Även om han svarat för riktigt bra tider på tyska banor mot enklare motstånd är det inte alls givet att det bara fungerar första gången mot hårdare konkurrenter. Goop är så klart ett jätteplus här och det är väl på honom och hyggligt läge han ska vara hårt streckad men för stor favorit gör att det är givet att ranka ner ett snäpp på dåligt spelvärde.

6 Cargo Door väljer jag istället att ranka först här då han vann V75 i november i samma klass och därmed står väldigt bra inne här då han är kvar i samma klass efter flera lopp mot bra motstånd. Det intressanta nu är att han åter igen bytt tränare och tänder han till på miljöombytet med annat träningsupplägg hos Riordan kanske han bara är bäst här. Tidigare har han behövt något lopp i kroppen för att vara på topp men det är inte säkert att han behöver nu bara för det, då det dessutom bara varit sex veckor sedan senaste starten. En annan intressant grej är att det är Magnus A upp nu som visserligen kört hästen på V75 två gånger tidigare med en tredjeplats från omöjligt bakspår och en startgalopp som resultat. Han kör bättre för varje vecka verkar det som och i december på Halmstad, då han fick förtroende på Riordans hästar på V75 så vann han med tre av tre den tävlingsdagen. Nedstruken till statistiskt bästa spåret och bara tredjehandare på under 11% gör att det är väldigt bra spelvärde här.

12 Payt D.E. är klart gynnad av dom två strykningarna och är bättre än sin formrad antyder. Bakspår ett par gånger i rad på V75 och han har mest pengar på kontot i fältet och står på tur för seger och med minsta tur på vägen kan det bli vinst nu trots läget.

7 Love Håleryd är gynnad av en invändig strykning och den vinklade startbilsvingen. Han har full form och även om han står lite hårt inne i klassen så duger han bra här, då han kan öppna snabbt och bör få bra position.

10 Copaca Banana har jag varnat för tidigare och visst ska han kanske vara hemma i Kalmar för att trivas som bäst. Han står bra inne i klassen men kommer från ett par galoppmisslyckanden så det är så klart ett frågetecken för formen men kapacitetsmässigt har han betydligt högre segerchans än streckprocenten antyder. Dock tyckte Kim han var bättre än någonsin sist så kanske var det bara olycksfall i arbetet och formen är kanske mycket bättre än raden skvallrar om.

Ranking: A 6. B 4. C 12.7.2.10.1. D 9.5.8.

Avdelning 7.

Se ”Bästa Spiken!”

Vid gardering är det svårt att hitta riktigt vassa motbud men bike tillbaka på 7 Cruise som gjorde tre bra starter i den vagnen i november-december, med en V75-seger på uppesittarkvällen i ett fyraåringslopp. Står bra inne i klassen och Goop kör själv den här gången men läget är lite väl långt ut bakom vingen.

1 Leon Zon är intressant med sin fina form då han vann en spårtrappa på Axevallas V75-omgång på nyårsafton och från ett bra smygläge kan han vinna igen, om han inte hamnar för långt ner invändigt. Klart spelvärd till ganska låg procent, vid gardering av loppet.

Hemmalaget har så klart vettiga chanser även här med 6 Don Cash som är härdad i klassen efter fyra starter i rad mot ganska bra konkurrens i sin nya regi. Det kan bli första gången med norskt i Kolgjinis regi, han har gått så för tidigare tränare men det är kan bli bra plus här. 2 Romeo har klart bra utgångsläge och ska ha fått lite tuffare träning inför detta. Klart kuskminus när Luaguer kör istället för Marc Elias. 12 M.T.Oscar är väl bortlottad men med en strykning ökar chansen så klart och han är bra för klassen, i fin form. 5 Taxi Out har inte vunnit lopp på livets 41 starter men nu blir det bike på som han gått bra i ett par gånger tidigare. Men bästa startspåret och hänger med i alla tempon så skulle kunna överraska med rätt resa.

Ranking: A 3. B 7.1. C 6.2.12.5.8.4. D 9.10.

Stora systemet

Avd.1: 4.6.11.12.

Avd.2: 4 Lucky Truc

Avd.3: 2.5.8.

Avd.4: 2.8.9.10.

Avd.5: 1.3.5.6.8.10.

Avd.6: 1.2.4.5.6.7.8.9.10.12.

Avd.7: 3 Oxidizer

2880 Rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4.6.11.12.

Avd.2: 4 Lucky Truc

Avd.3: 5 Gareth Boko

Avd.4: 2.8.9.10.

Avd.5: 5.6.8.10.

Avd.6: 6 Cargo Door

Avd.7: 3 Oxidizer

64 Rader som kostar 32 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se