Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75-Champions Åby 1/2

V75-Omgången.

Åby och oerhört speciell tävlingsdag då det är V75-Champions, där dom 15 mest vinstrika kuskarna under 2019-års V75-omgångar. Tränare får anmäla egna hästar och köra dom, man kan även bli uppsatt på speciell häst och har man ingen häst blir man lottad på övriga. 15 hästar i alla loppen och har jag svårt att komma ihåg att det ska ha hänt tidigare. Står någon över så går platsen vidare till nästa i statistiken, Björn är nere i Frankrike och Conrad Lugauer är fortsatt sjukskriven på grund av en skada. 

Med femton hästar i varje lopp blir dom möjliga kombinationerna många fler och loppen blir svåra att ”köpa” loppen och omgången har alla förutsättningar att kunna ge bra utdelning. Ett par stora favoriter ringar in omgången i första och sista avdelningen, jag väljer att spika den och gardera den andra. Faller båda blir omgången jättesvår, men jag tror att det kan ge bra även om en av dom vinner. Blir heller inte förvånade om Örjan vinner tre till fem lopp på lördag, så bra chanser har han och hoppas jag kommer rätt på det, då jag spikar honom i två lopp. 

Spelstopp som vanligt 16:20, men vi stänger tillsammans-bolagen redan 15:30, så systemen kan färdigställas beroende på hur många vi är, men vi brukar oftast hamna på mellan 9-12 andelar per system. I övrigt så har Åby sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Ban-bredden är ett par mer meter än genomsnittet, vilket ger bra plats vid voltstart, oavsett distans. 

 

Bästa spiken!

Redan i inledningen startar omgångens största favorit och 6 Burning Man 69% har hamnat i denna kategorin allt som oftast. 11 vinster på 22 starter och det är nog en något extra bra häst det här. Visst har det inte alltid stämt för honom men är övertygad om att det lär bita bra en bit upp i klasserna allt eftersom han mognar med loppen. Örjan har kört honom en gång, precis i början av karriären, vilket så klart resulterade i vinst. Dom på start har allihop bara matchats i betydligt enklare lopp och borde få svårt att stå mot favoriten. Han står dessutom bäst inne på pengarna i loppet och kommer från vinst i comebacken och över 3 km har han vunnit V75 förr, och bästa hästen brukar alltid få chansen i dom här loppen och god tid för övriga att göra misstag medans Örjan kör när det är dags. 

 

Gå kort!

Lärlingsloppet är lite skiktat, där några höjer sig, jag väljer att pocka bort ett par av dom betrodda och spela med två av dom andra hårt streckade, där ingen av dom är jättehårt spelade. Eventuellt lägger jag till någon kantboll för att krydda upp kort-loppet. 

14 Zenzero Jet 22% är kanske bästa hästen, men har ett besvärligt läge, men jag litar på att Anders Eriksson, som är väldigt bra, löser det. Stallet avslutade förra året riktigt bra och har inlett detta fortsatt bra, 3/19 i år och 11/47 om man räknar ända från slutet på november till nu. Spårtrappor vinns allt som oftast av dom från lite tuffare lägen då dom får ha tjänat betydligt mer pengar och därmed oftast är hårdare än dom från bästa spåren. 

7 Enzo 22% mötte och slog ett par ganska bra hästar för klassen sist och han överraskade med att ta ledningen från liknande läge. Blev dock nedstruken ett spår då, men det ska kunna gå att köra offensivt direkt härifrån med. Trivs på Åby och har tre raka vinster på banan och får kuskplus i Henriette Larsen nu och är inte beroende av spets för att vinna loppet. 

En tredje häst från ytterligare ett stall i absolut toppform är 15 Edmund 3% som har ännu sämre läge än dom två först nämnda. Han var dock oerhört nära att vinna V75 sist från ett tufft utgångsläge och här är formen på topp. Sist testades han med ryckhuva som gav bra effekt när den drogs av in på upploppet och efter att han plockat ner dom invändiga fick han se sig målfoto-slagen av en smygkörd favorit, som Örjan körde, så inte mycket att säga om. 

 

Avdelning 1.

Se”Bästa Spiken!”

Tror att dom som är värst mot min spik också står på tillägget. 9 Vagabond Bi 2% är stark och rejäl men spåret är knepigt. Inte en chans att gå i väg från spår 4 i volten vid två tillfällen i somras, men gick felfritt från 5 i november så har stabiliserat sig avsevärt. Kommer han iväg så är han en farlig motståndare och Jepson är duktig taktiker i loppen. 11 Viking´s Topline 4% får kuskplus i Erik Adielsson, har dessutom lottats till bästa springspåret och han kan hamna riktigt bra till direkt. Måste räknas tidigt. 15 Gizmo De Veluwe 8% borde väl gått undan sist om han skulle fått helt godkänt, kanske såg han inte hästen som kom invändigt och det blev trots allt delad vinst. Bakspår på tillägget men räknas ändå för er som garderar. 

Dom där framme ska få svårt att stå mot dom hårdare där bak, men för er som ändå vill ha något där framme så är det rejält kuskplus på 4 Cayucos 5%, och 1 Global Woodstock 4% kanske kan skjuta till bra till slut om det blir invändig resa och övriga kör mot varandra lite. Men som sagt krävs ju att favoriten kommer bort helt om någon annan ska vara aktuell i loppet. 

Ranking: A 6. B 11.9.15. C 14.4.1.7.8. D 3.10.13.2.5.

 

Avdelning 2.

Ganska stor favorit i 1 Super Sarah 35% som har läge att smyga med i rygg på ledaren och ska då ha bra chans att vara lördagens open-stretch-vinnare. Erik Adielsson kör ju i absolut toppform och Båths stall har alltid hög segerprocent. Det är en nybliven fyraåring och dom vinner på v75 på beställning så jag väljer ändå att gardera på lite här. 

2 Catwalk Ima 19% spetsade näst sist från springspår i volten och hon kommer med två raka vinster. Dom tänker chansa med bike och helstängt trots voltstart och faller det väl ut kan hon leda runt om, då det dessutom är lite kuskplus till denna starten. 

11 Livi Othella H.M. 4% kommer från förra årets kommet-stall, som tyvärr fick halsinfektioner i stallet i mitten av december och alla har stått över ett par veckor där. Men nu har dom startat ett par hästar i onsdags med en vinst på V86 och en andrplats i ett ramlopp som resultat, så stallet kommer med laddade batterier och väl förberedda. Bästa springspåret nu och Ulf Ohlsson upp, då kan det gå även om denna är nybliven fyraåring, så är kapaciteten och läget bra nog.  

12 Zanzibar Effe 14% har galopperat bort en del pengar och får nu kuskplus med Jepson upp från ett springspår. Riordan har alltid vältränat och med ett par strykningar redan i loppet blir det färre att runda. Hästen står bra inne på pengarna och har en spurt som lär bita bra här. 

Ranking: A 1. B 2.12.11. C 5.7.13.3.10.4. D 15.6.8.

 

Avdelning 3.

Delat favoritskap mellan 14 Bossy Alley 21% och 8 Tengil Face21% där båda ska bra chans att vinna loppet och ska räknas tidigt. Bossy Alley kan till och med vara tänkbar spik då han fick allting sparat sist på V75, då det var rejält snack om honom mot hästar som Ingo, Surf´n Turf och Xanthis Coktail. Att han fick allt sparat som sexa gör att han står perfekt inne i detta loppet och åter igen ett springspår gör dock att det är lite vingelrisk, men för den som vill ha en spik till i omgången så är han tänkbar. 

Tengil Face kommer från vinst på V86 och går upp i klass till denna starten, men han har galopperat bort mycket pengar i sin karriär så han duger riktigt bra i klassen på sin grundkapacitet. Lugn avgång från ett bra spår i volten och hittar han ut är han segerfarlig. 

9 Noble Boy 10% gjorde debut i Riordans regi sist och blev då påkörd i spetsstriden, han står bra inne i loppet och från spår två i volten kan han nog komma iväg bra, Jepson kan ta revansch direkt efter galoppen sist.

11 M.T.Nordic Spirit hade jag som ide´ och tidigt på V86 sist då han skrällde sist, efter att han höll förvånansvärt bra från ledningen mot bra motstånd gången innan. Han håller absolut toppform och vid andraplatsen på V75 näst sist såg han sig bara passerad av Grainfield Aiden till slut och hade hästar som Bo C. en bra bit efter sig i mål. Åter igen bortglömd och även om spåret är svårt så är det inbakat i procenten, tidig vid gardering. 

Åtminstone ett par hästar står ganska bra inne på start här med och 5 Strong Heartbeat 17% är kanske inte så mycket sämre än dom på tillägg men med bara fem starter innanför västen och från ett knepigt femtespår så är han bara en i mängden denna gången. 6 Gooner 3% får intressant kuskbyte och kommer från formstall. Bästa springspåret och han kan sitta i spets på kör, sen kan Johan välja upplägg därifrån, beroende på vem som kommer, open-stretchen kan kusken bra. 

Ranking: A 14. B 11.9.6.5.8. C 1.12.13.3. D 2.15.7.10.4.

 

Avdelning 4.

Kallblodslopp och ganska stor favorit från Jan Olov Perssons stall, 12 Bellfaks 34% är bra och vann i comebacken efter ett halvårs frånvaro vann han direkt. Det var på vinterbana mot lite lättare motstånd och nu har han inte startat på över en månad. 

Skrev inför onsdagen att Perssons stall söker efter formen och då hade deras Järvsöodin en riktigt bra uppgift då värsta motbudet ströks. Han blev spelad till över 70% och kom enkelt till ledningen och fick bestämma, men då stallkamraten kom upp utvändigt med 400 meter kvar så såg det bara segt ut och båda stallkamraterna stumnade rejält till slut och släppte ett par hästar förbi sig till slut. 2 vinster på senaste 31 starterna för stallet och även om dom har två bra chanser på lördag så vill jag se form innan jag spelar dom till höga procent. 

Jag tar ställning och spikar mot Perssons betrodda duo, och jag spikar norsktränat, vilket brukar bita bra då dom hittar bra propositioner. 5 Grislefaksen G.L. 24% har väl inte det bästa spåret men med ett rejält kuskplus i Khilström denna gången så räknar jag med att han löser det bra och Örjan upp brukar betyda 20 meter till på kallbloden. Hästen står riktigt bra inne i loppet samtidigt som han trivs i Sverige och han gick banrekord på Gävle då han gästade oss sist. Om det är det minsta form-tapp på troliga ledaren 1 Demex 13% så tror jag att Grislefaks plockar ner den från utvändigt, men den kan vinna på andra sätt också då han tål rejäla repor ute spåren. 

8 Stumne Fyr 17% har slagit mitt spikförslag, men från lika start, från bättre läge och han har även varit klart slagen av honom innan så dom är nog ungefär jämnbra, speciellt som även denna får kuskplus. Stenhårt inne i loppet med 20 meter tillägg på dom han är van att starta på lika start med, så ska få svårt att räcka hela vägen. 

14 B.B. Terje T. 4% får rejält kuskplus och har springspår på tillägget, kan Johan få fart på den från start och dom hamnar bra på det så kan det vara tänkbar skräll vid gardering. Även 15 Tripsson Ö.K. 2% får ett jätte-kuskplus denna gången och även om läget är mer chansartat med bakspår på tillägget så kan han sluta långt fram. 

Ranking: A 5. B 1.14.12. C 8.15.7.13. D 6.10.11.2.3.9.4.

 

Avdelning 5.

Se “Gå kort!”

8 Amore As 9% är bra häst men jobbigt med spår 8 bakom bilen och får helst vänta med första vinsten i nya regin. 3 Gameboy Pellini 16% är en av dom mer lägesgynnade, som dessutom har form, men tror helt enkelt att mina förordade hästar är bättre och kan slå denna på flera sätt.

Från Marcus Lindgrens stall kommer en skräll-duo som fått upp duktiga bröderna Mats och Magnus Djuse samtidigt som stallet har inlett året bra vilket gör att båda kan vara aktuella vid bredare gardering. 10 Major Tallmadge 2% kommer från vinst sist och två andraplatser innan det så form finns. Medans 12 Setauket 1% kanske är en bättre häst, men var en besvikelse näst senast, då jag trodde mycket på honom i ett billigt lopp. Nu visade han vid förra starten att formen kanske är på väg tillbaka. Vid bredare gardering blir loppet dyrt och jag räknar med att åtminstone en av mina tre hästar är huvudet högre än övriga på lördag.

Ranking: A 14. B 7.15. C 8.3.11.12.10.13.1.5. D 2.4.6.9.

 

Avdelning 6.

Lite fler på grunddistansen här än i flera av dom andra loppen, men tror ändå att dom där bak ska ha bra chans att plocka ner dom där framme. 

Favoriten4 Thriller N.P. 27% gör nu comeback efter drygt tre månaders tävlingsuppehåll och även om han vann tre lopp fjol med skor så säger Jepson att han tävlar betydligt bättre barfota runt om. Tillsammans med att han matchats över längre distanser och nu lottats till sämsta spår fyra gör att det är favorit i stor fara. Går han iväg felfritt och hamnar bra på det så är hästen så pass stark att han ändå kan vinna loppet men inget att hålla i handen som favorit. 

7 That´s Art 27% är ungefär lika mycket streckad och jag trodde inte han skulle duga mot Gizmo De Veuwe sist, men han satt rätt på det och avslutade vasst via open-stretch till delad vinst. Nu har han springspår och är startsnabb så han kan kanske nå ledningen eller rygg ledaren och räknas då så klart. Untersteiner har form på stallet men denna är ändå inte så kul som delad favorit och startade inte speciellt snabbt sist så skulle kunna bli hängande en bit med. 

3 Vikings Preacher 18% vann ett montélopp sist och visst kan en del hästar tända till efter lite förändringar i rutinerna men nu kännas han väldigt överstreckad. Borde sjunka lite kan man tycka och bara aktuell vid många streck och om han sjunker lite på procenten. 

Nu har jag gnällt lite på alla tre betrodda i loppet, men det är bara för att inte vill att dom ska vinna, gardering är på sin plats och då vill man ha dom lite mindre streckade högst upp på pallen. 10 Platon Face 3% är så klart bästa hästen i fältet, det råder det nog ingen tvekan om, han har mest pengar på kontot. Han vann Harper Hannovers lopp 2018 tillsammans med flera andra långdistanslopp och ett Guld-lopp över 2640 meter på Axevalla. Så han har överlägset bästa meriterna och är han i form så kör han nog åttor runt detta gänget. Men det var just det, inte startat sedan i juni och fjolåret blev en besvikelse, men kommer han direkt ut på V75 så måste man ju räkna med att det är någorlunda ordning och det kan räcka här. 

14 Smevikens Cruiser 6% har Örjan upp denna gången och har gjort en start i ny regi med en andraplats, på Norska Gulddivisionen på V75, bakom en för dagen riktigt bra Patent Leather. Formen är alltså på topp och även om hästen testats med många olika toppkuskar så är det första gången Örjan kör nu vilket är extra intressant när procenten är tilltalande.

5 Remarkable Feet 8% är det snack om varje gång på slutet men sist fick han perfekt rea och lucka i god tid men tog inte i så mycket och såg sig istället passerad av ytterligare en häst, så jag vet inte om han är så bra egentligen. Spår fem i volten är inte bra och han får nog visa något bra innan man ska köpa honom fullt ut. Han har samtidigt mött bra motstånd i princip hela tiden så klart svårbedömd, liksom många i detta loppet. Det kan kosta en del streck att känna sig säker här och han är väl ett av dom strecken då ändå kanske. 

Ranking: A 10.14. B 4.7. C 15.5.3.6.8.9. D 11.13.1.2.12.

 

Avdelning 7.

Omgångens näst största favorit och 10 Green Mamba 53% har så klart bra vinstchans och visade sist att hon kan slå hingstar och valacker i den klassen hon nu befinner sig i nu, även om det kanske var dom värsta i klassen hon mötte. Nu möter hon bara ston denna gången men hon går absolut inte ner i klass direkt. Vinsten innan kom turligt då ledaren bjöd på luckan till slut och visst blev det långt ner till övriga till slut och det såg kanske bättre ut än vad det var. Nu hyllas hon till höger och vänster men det har blivit snabba pengar. Även om vinstchansen är hög och formen på topp så blir hon ändå överstreckad nu och garderingen känns given. 

14 Wild Love 20% är bästa hästen men står 20 meter sämre till än den stora favoriten, dock är dom bara två bakersta fållan så ska inte kosta så mycket att vara ikapp övriga kan jag tycka. Hon trivs på Åby och slog Stonewashd Diamant och Vikens Fingerprint då hon hade spår 12 bakom bilen på V75 i december här. (Vikens Fingerprint som var favoritspelad mot Green Mamba och var den som blev tvåa på att dom gav luckan till slut då.) Wild Love tål alltså lite jobb I spåren och nu är det dessutom kuskplus med Khilström upp. Ursäktad sist då hon hade spår 8 bakom bilen i Silverdivisionen, mot hästar som Harran Boko, Pastor Power och Martin De Bos, inga hästar av den kalibern mot nu. 

På grunddistansen startar 2 Fleur Mearas 5% som fick galopp sist från start som lite snackhäst på V75. Gången innan vann hon trots galopp och hon är stark och rejäl från ett stall i toppform. Erik Adielsson kör i bra flyt på V75 och är ett intressant kuskplus denna gången. Kommer dom iväg felfritt borde den kunna överta ledningen tidigt då dom andra där framme känns chanslösa, sedan kan Erik släppa ledningen om någon av dom bra kommer tidigt, då finns open-stretch att tillgå sen. 

Rejält kuskförstärkt blir även 4 Höwings Venus 5% som leder volten på sitt tillägg och borde kunna komma iväg bra därifrån med Kontio upp. Hästen står bäst inne på sitt tillägg och har inte varit sämre än trea i sin nuvarande regi, efter fem starter för Cato Antonsen, som han flyttade till i oktober. 

Form på grejerna har ju som bekant Peter Untersteiner och här står nog 5 Velegance 10% bra inne i loppet. Hon har varit betrodd i Diamantstoförsök och final i höstas och vann sist efter en månads uppehåll, vilket det är nu igen. Spår två i volten kan nog Peter få iväg henne fort ifrån och hon ska ha bra vinstchans här. 

Ranking: A 14. B 10.5. C 4.2.9.8. D 15.11.1.12.7.3.13.

 

Stora systemet

Avd.1: 6 Burning Man

Avd.2: 1.2.11.12.

Avd.3: 5.6.8.9.11.14.

Avd.4: 5 Grislefaksen G.L.

Avd.5: 7.14.15.

Avd.6: 4.7.10.14.

Avd.7: 2.4.5.10.14.

1440 Rader som kostar 720 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 6 Burning Man

Avd.2: 1.2.11.12.

Avd.3: 14 Bossy Alley

Avd.4: 5 Grislefaksen G.L.

Avd.5: 7.14.

Avd.6: 4.10.14.

Avd.7: 5.10.14.

108 Rader som kostar 54 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!