Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75-TIPS AXEVALLA 2/6

Omgången.

GS75 går på Axevalla den här veckan, och det är spelstopp 15:00.  Det börjar så smått närma sig Axevallatravets högtidshelg på året då Stochampionatet går av stapeln, den 21 juli, då fyraåriga ston får chansen att köra om 1,2 miljoner i förstapris. Fram till dess körs ett bra fyraåringslopp för ston varje gång dom har tävlingsdag, så dom som vill prova på banan och distansen får en chans. Det loppet körs som sista avdelningen i denna veckas GS75. För övrigt, som alla redan vet, är det riktigt långt upplopp på Axevalla och det gör att spurtstarka ekipage får chansen.

 

Bästa spiken!

I första avdelningen är det märkligt jämnt streckad mellan två hästar på dom tidigt inlämnade kupongerna. Omsättningen är dock låg så det kommer nog ändra sig mycket, får gå på något mellanting mellan vad det är nu och vart man bedömer att det kommer landa.

Hur som helst, i första avdelningen ska det nog vara klasskillnad på 5 Jairo mot övriga, han har varit ute mot betydligt hårdare motstånd och i årets två starter har han visat att formen är där den ska vara. Litet fält och han kan nog köra lite hur som helst och ändå vinna. Kan det dessutom bli lite körning om spets mellan 1 och 2 så biter spurten bättre. Joakim Lövgrens stall visar form för dagen med, då Racing Mange vann gulddivisionen på Mantorp denna helgen.

 

Gå kort!

I avdelning tre streckar jag tre hästar och stänger på dom. 2 Hodder blir hårt streckad och vinner när han går felfritt, men har många galopper i raden så behöver ha någon mer för att känna sig lite tryggare. 6 Filur W.I. har ju hemmabana och verkar stabil och nyttig, nu testas urryckare första gången. 11 Blue Star Royal har gjort ett par starter efter lång frånvaro, Björn Goop upp nu och det är ju alltid ett plus.

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 5 B 1.2.7. C 3.6. D 4.

 

Avdelning 2.

Vidöppet och lågklassigt stolopp, där man kanske ska ta alla om man har råd. Framförallt för att favoriten är väldigt hårt streckad på förhand 8 Great Winner, är streckad till nära 70% från uselt läge.

 Intressanta ändringar är det på 7 Erik K. som inte är mycket streckad men ska testas med bike för första gången, och det är ny kusk med, i form av Peter Untersteiner. 11 Digital Science ska eventuellt gå barfota, då är den ett tidigt skrällbud. Håll koll på röda skoinfon över lag i ett lopp där många inte testat barfota tidigare, det kan komma någon rolig ändring. 

Ranking: A 7.11. B 8.15.6. C 1.4. D övriga.

 

Avdelning 3.

Se “Gå kort!”

Ranking: A 2. B 11.6. C 4.1.10. D övriga.

 

Avdelning 4.

15 Queen Of Sand gjorde det bra nere i Köpenhamn sist och står bra inne här trots bricka 15, men fått tjäna bra mycket mer än dom där framme. 5 Cheerful Rivner blir favorit igen, men agerar ojämnt och är ibland väldigt ovillig att gå förbi hästar. 10 J.J. visar mycket bra form, kommer med två raka vinster och har chans igen. 13 Gun Palema visar även hon bra form och har vunnit ett liknande lopp tidigare i år, har nu två lopp i kroppen efter lite vintervila. Även 14 Ryssebo La Reine har fått två lopp i kroppen efter längre frånvaro, är grundkapabel och är formen där så kan det vara en skräll.

Ranking: A 15. B 5.13.10.  C 14.1.2.9.8.11. D övriga.

 

Avdelning 5.

Ett fint lopp med 150 000 i första pris, då borde alla vilja tävla om det. 12 Sanda Love kommer med toppform och kan vinna trots sämsta tänkbara utgångsläge. Favorit blir ändå 2 Townshend Broline som har ett bra läge och var sist ute i Kungapokalen, även om han inte räckte till där ger alltid sådana lopp lite extra hårdhet. Henriette Larsen är duktig och nu på lördagen avslutade hon Mantorps V75 med en vinst, så hon kör i form. 4 Crossfire Simoni har gjort det bra i vinter och vår, har bland annat en V75-vinst mot bra motstånd och duger bra från fint startspår.

Ranking: A 2. B 4.12. C 10.5.6.1.8. D övriga.

 

Avdelning 6.

Här är det jättefint lopp för treåriga ston, med 350 000 i förstapris. Björn Goop har egentränade 4 No Limit Queen som startat karriären bra med två raka vinster, bra startspår och räknas tidigt. 3 Zolly har spår innanför och har lite mer rutin, vunnit ett par bra lopp och blir väl favorit, med rätta. 1 Global Allegiance gick första barfota sist och Jepson körde till delad seger, räknas igen med chans från bra läge med formkusk. Här är ju verkligen ett lopp där luckor kan komma över det långa upploppet, om det blir invändig resa. 9 Grand Diva Sisu gjorde det bra sist och testas nu med rycktussar första gången.

Ranking: A 3. B 1.4. C 9.6.2. D övriga.

 

Avdelning 7.

Andra testet till Stochampionatet. 6 A Sweet Dance testade Axevalla förra året denna helgen, då hon vann 350 000 i treåringsloppet, från spår 12 och det var Johnny Takters mini-comeback då han tackats av för sin karriär bara några veckor tidigare. Så banan verkar hon trivas med och nu fick hon ett lopp i kön och avslutade vasst sist, efter att fått ett lite mer offensivt upplägg i starten före. Då det är jämnt spelat här väljer jag att ta ställning och spika henne. 

Motbudet är 1 Felicity Shagwell som dessutom har god chans att hålla upp ledningen här, men det finns ett par startsnabba damer till här och kan ju kosta lite att svara ledningen, då kan det bli ett lååååångt upplopp till slut.

Ranking: A 6. B 1.4.C 11. D övriga.

 

Stora systemet

Avd.1: 5 Jairo

Avd.2: 1.4.6.7.8.11.15.

Avd.3: 2.6.11.

Avd.4: 5.10.13.14.15.

Avd.5: 2.4.12.

Avd.6: 1.3.4.

Avd.7: 6 A Sweet Dance

1080 Rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5 Jairo

Avd.2: 6.7.8.11.15.

Avd.3: 2.11.

Avd.4: 5.10.13.15.

Avd.5: 2 Townshend

Avd.6: 1.3.4.

Avd.7:  6 A Sweet Dance

120 Rader som kostar 120 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!