Speltips: Skrivet material till V75 på Åby med pokalloppen & Paralypiatravet 4/5

Åby Stora

V75 med Pokallopen & Paralympiatravet på Åby 4/5.

Omgången, Banorna & Andelar.

Åby är som vanligt värd för omgången då klassiska loppen Kungapokalen, Drottningpokalen och Paralypiatravets final ska avgöras. Uttagningarna till pokalloppen kördes förra torsdagen och uttagningar till Paralympiatravet har körts under flera veckor i Gulddivisionerna på V75, men till det loppet kommer även ett par inbjudna ekipage. Fina lopp och startskottet på årets storlopp i Sverige är givet att det är en kanondag som jag oftast försöker vara på plats för att se, så även i år. Ingen megafavorit i något av dom tre huvudloppen, som det har varit i många av tidigare upplagor, så betydligt mer spelintressant än normalt.

Vad gäller banan så är innespåret bakom bilen inte så enkelt att hålla upp, oavsett distans, så spår en bit är ut är gynnade. Som vanligt är spår fyra och fem bäst men här sticker spår sex ut som väldigt bra spår vid bilstart. Kanske beror detta på att fler tenderar att släppa ledningen här då man har dubbla open stretch på banan, vilket innebär två extra spår invändigt på upploppet. Kort upplopp på bara 180 meter gör att det ändå är svårt att hinna fram från tredjepar invändigt men rygg på ledaren är kraftigt gynnad här så klart. I voltstart är det mindre skillnad, spår ett är fortfarande bäst, till och med något bättre än snittet, med tanke på stretchen, så man får fler chanser därifrån.

Mitt andelsspelet är baserat på stora spelförslaget här i skrivna materialet. Det finns länk bland andelar på hemsidan och vi spelar butiksandelar numera, via dagensbästaspel. Mitt andelsspel spelar med 9 andelar per system och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Jag är helt inne på att Gocciadoro kommer att ha 1 Bengurion Jet i ännu bättre form än sist och jag tyckte det var bra redan då så här måste det bara vara toppchans när inte några vassa fransoser dök upp. Tyvärr en ganska klen upplaga av Paralympiatravets final det här året och även om det finns på kartan att Bengurion skulle kunna svara upp innerspåret så är det troliga att han får se till att hitta ut. Det finns också chansa att han vinner från rygg på ledaren, så flera olika loppscenarion där han kan vinna på olika sätt. Inte för hårt streckad och en bra spik i annars svårspikad omgång.

Gå Kort!

I Klass2 blev det trist med minst en viktig strykning och favoriten skenar på strecken då det inte är många i loppet som kanske kan sätta upp tempo så det är givet att 4 Lexus B.R. kan leda loppet runt om. Jag var inne på att man kanske kan spika till runt 60% då han borde vinna loppet sex gånger av tio men nu fortsätter han att trenda uppåt. 75% är bara väldigt sjukt på orutinerad häst i lägsta klassen, även om det så klart är en häst för högre klasser.

Mycket kan hända och jag väljer trots allt att gardera, så då blir 8 Modric Renka tidig som nedstruken till spår sex. Det är positiva tongångar från stallhåll och man tycker det är en bra chans.

Fina 9 Mr Weasley går framåt med varje lopp som lika orutinerad som favoriten och med ett par strykningar är bakspåret inte alls lika illa längre. Ett lopp i kroppen efter strykning och första gången i bike är saker som gör att det kan vara rejäl höjning hit och bättre chans än 2% måste han ha.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 7-5. C 9-8-4-6-1-12-5. D 3-10-11.

2 Jerka Sting viktade jag över till spikide sist då min första ide i det loppet blev struken och då var den här bara andrahandare och ledde runt om i bra stil. Man fick bestämma helt då och det blev inget lopp så man är klar för finaler så inte givet att det bara är att leda runt om igen. Det kan bli mer tryck på loppet den här gången, då förra loppet hade mycket stryckningar och den här blir för lite för hårt streckad nu.

7 Laredo Boko gjorde det bra sist i tuffare lopp och ner i rätt klass nu. Den här har hårdhet från Frankrike där han med mött riktigt tufft mptstånd så med ett par lopp i kroppen och bike på första gången på länge så är vi inne på att den här ska kunna göra ett topplopp på hemmaplan. Kan öppna och skulle favoriten bli av med spets så kan den köras offensivt för att ta över men han kan även vinna loppet från dödens eller rygg på ledaren, så väldigt tidig.

5 Moses Boko har toppspår nu och gör det bra mest hela tiden så även om han gör debut i Silver nu är jag inne på att han duger i den klassen med. Visade startsnabbhet sist med och kan absolut spetsa från toppspår, så i ledningen eller i rygg på ledaren kan han absolut vinna loppet.

9 Special Major hade jag som ide nere på Halmstad för tre starter sedan och han går fortsatt bra men blev diskad för trängning i den starten. Hade varit trea annars och gick väldigt snabbt så gillar hans spurter och han kommer väl att skrälla snart, kanske nu.

8 Crown Wise As gillar jag och han duger i klassen efter att ha gjort bra lopp mest hela tiden. Nu sätter så klart läget ner chanserna men om man tar många tycker jag ändå att han ska vara med.

4 Xanthis Hilton har varit struken sedan sist och går med skor så jag rankar ner honom den här gången då han trots allt drar en del streck och dåligt spelvärde på honom här.

6 Robthebank är en bra häst som gjorde det klart bra mot stenhård motståndare i årsdebuten och ser ut att ha tagit sin vinterträning bra och kan ha en bra säsong framför sig. Tänkbar redan.

1 Larry Wood har många anhängare och visst skulle han kunna vinna om han håller rygg på ledaren och spurtar snabbt på open stretch. Fast med sparat sist och får nu bike på med både rycktussarna och norskt huvudlaget sparat i förra starten. Jag är bara inne på att han ändå inte är så speedig till slut och Lövgrens statistik i klasslopp på V75 är usel senaste månaderna. Tänkbar men rankas inte tidigt.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 8-2. C 6-10-11-9-1-4-7. D 12.

Drottning Silvias Pokal där 2 Countess Face var tidiga favoriten men nu har stallkamraten 5 Karaboudjan gått förbi som vi förutspådde i inspelade materialet. Båda kan öppna och göra upp om spets här och ledningen och rygg på ledaren är troliga positioner så toppchans för båda där vi tror att den senare är bäst. Man har en tredje häst från stallet i loppet med i 4 Xia Lloyd som också kan öppna snabbt, så med en tänkbar häst som kan få vinnarhålet med eventuellt rycktussar för första gången. Mer intressanta ändringar på Karabudjan som ska gå barfota runt om för första gången och får Erik Adielsson upp från toppspår.

8 Kinglet Bird var ett löfte som bytte regi i fjol och den här är mycket startsnabb så skulle Örjan ladda så kan hon spetsa trost spår längst ut och jag tycker det är en tidig häst i loppet i till runt 8%. Men med tanke på läget kan ju ÖK köra passivt så inget att hålla i handen, men spelvärdet är bra här på en kulltopp.

6 Ninetta Boko vill man kanske ladda med också då det blir helstängt huvudlag nu och med lopp i kroppen är man inne på att hon ska gå riktigt bra här så det kan bli en del körning i loppet. Tidig.

3 Eteria ska växlas upp hit med vassare huvudlag och rycktussar så från toppspår är även hon given.

1 Willa Explosive riskerar att bli över och oavsett tycker jag att startfältet är tufft med många kulltoppar så jag ser henne som klart överstreckad från chansartat läge och jag rankar ner henne rejält på lågt spelvärde. Stallkamraten 9 Farina är betydligt mer intressant den här gången till en halv procent och roligt med kuskbyte från fint smygläge med rygg på favoriten i starten.

10 Staro Raili var med i körning sist och gjorde det bra så tar hon loppet rätt ska hon ju gå framåt då hon har få starter innanför västen. Får mer vilsam resa nu och kan då vara en tänkbar skräll då hon höjt sig med skorycken på slutet med.

11 Lightning Stride kan spurta vasst och går maxad så kan första rycktussar ge en extra växel kommer hon in i matchen då det kan gå för fort där framme i början med mång som kan öppna.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 8-9-11. C 7-5-2-6-12-10. D -

Se ”Gå Kort!”

4 Lexus B.R. har så klart toppchans att leda loppet runt om och på ett mindre system så kan han absolut vara en spik. Med det sagt spelar jag det här systemet som andelsspel och jag tycker att det är sikta mot lite för många rader med låg utdelning om man spikar honom när procenten har skenat här. Hästar kan vara sjuka som upptäcks först vid maxprestation, hästar kan galoppera, speciellt orutinerade på resa mm. Sammantaget gör det att jag vill gardera.

8 Modric Renka och 9 Mr Weasley har båda riktigt vass segerstatistik och även om man stöter på en lite bättre häst än man mött tidigare så höjer ju även den här duon sig själva med loppen. Båda ska ses med betydligt högre segerchans än kollektivet bedömer. Första bike på den senare är intressant och två invändiga strykningar för den förstnämnda gör att man kanske laddar, då han kan öppna bra.

2 Gibraltar är tvåa på strecken så kall som reserv för många om favoriten skulle strykas. Hästen är stark och går in i mål så kan man få lite mer fart i benen med amerikansk är det givet att det är intressant men innerspår för en som inte öppnar så snabbt kan göra att han hamnar för långt bak.

11 Tour de Valley är en hemmahäst som höjt sig på slutet och svarade bra på lättning i balansen sist så intressant med ytterligare lättning och barfota runt om den här gången. Tufft mot men 1% gör honom tänkbar.

7 Sultan of Sand är gynnad av strykningar och hamnar bra på det här med stort kuskplus i Mats E på hemmahäst för tränare som haft generell höjning på i princip allt i stallet sista tiden.

Avdelning 4.

Ranking: A 9-4. B 2-1-8. C 10-3-6-11-5-12. D -

Kungapokalen har en klar favorit i 1 Holcombe Zet och den ska väl inte vara så hårt streckad här, då innerspåret inte är toppen på den här banan. Han kan ju öppna men kan bli över. Stallkamraten 9 Herakles Zet ska väl gå framåt en hel del med ett lopp i kroppen och får nu Goop upp. han har dessutom svarat bra på rycktussar förra året men sparade den växeln sist och den här ska kunna spurta ner alla den här gången.

4 Global Etalon har toppspår och kan nog komma iväg bra med barfota runt om för första gången. Två lopp i kroppen efter lite paus sedan Frankrike-resan och han har vunnit båda loppen och ser ut att ha utvecklats bra.

2 Baron Tilly är riktigt bra och höjde sig nu när man börjat dra växlar men han riskerar att hamna en bit ner om man är för nöjd med att ‘redan sitta i andraspår’. Han har toppchans oavsett position här.

8 Pantocrator stod för en snabb avsluting i sitt kval och visar klar uppåtform så intressant till väldigt låg procent efter en strykning invändigt och den här kan öppna klart bra bakom bilen.

10 Kuiper blir kul att se barfota runt om och han matchas i tuffa lopp hela tiden och Wäjersten lär hävda sig allt mer i storloppen för unghästarna nu när han stall växt enormt fort sista två-tre åren.

3 Call Me Gleipner kan öppna och kör väl lite mot favoriten i inledningen för att hitta vinnarhålet. I ledningen har han 3/3, men nu är det väldigt tufft mot för honom.

6 King of Twilight var det påställt med sist och nu kanske tränaren vill se den i spets till och med. Man har bytt till en väldigt offensiv kusk och även om jag inte tror att hästen räcker så kan man ställa till det för favoriten.

Avdelning 5.

Ranking: A 7. B 6. C 10-3-9-1-4-5-12-2. D 8-11.

Bronsdivisionen där det är ‘fördel ston’ i propositionen och då man hittar märrar som står bra inne i den här klassen har dom ofta mött en hel del hårt motstånd och är bra för Brons. Nu fick båda anmälda, som står bra inne, dåliga spår men 7 Celiaz kan nog köras offensivt här. Hon står riktigt bra inne i loppet och jag är inne på att vissa kan tänkas släppa till henne och spets vinner hon nog loppet men skulle hon få svar så tror jag att hon kan vinna från dödens med och spelar med henne som kompletterande spik. Så här säger man om sin häst:

Celiaz (lopp 9) hade en jättebra säsong I Sverige ifjol, men hade mycket otur i Frankrike i vinter. Jag tror att hon kommer få en ny fin säsong i Sverige för det finns mer i henne och hon har god styrka. Från spår sju är uppgiften svår och det kan bli problem att nå en bra position om jag laddar framåt. Det blir barfota fram, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Bakom favoriten är 6 Icon Mearas riktigt intressant som spetsbud till låg procent och man kan välja ledningen eller rygg på ledaren men inte givet att startsnabba 3 So Far Away Ås vill släppa till just den här och det kan bli lite körning här. Tänkbart att båda släpper om Gocciadoro ställer frågan tidigt, efter att man kört mot varandra först med. Båda räknas med chans från lednigen och rygg på ledaren men den senare är kraftigt överstreckad så klart bättre spelvärde hos Icon Mearas, där man tror man får mer startsnabbhet med dagens balans.

10 Luciano Lobell har tävlat i en del lopp mot bra motstånd men står hårt inne på pengarna och drar mycket streck här så från kallt spår måste han vara överstreckad. Tränaren håller dessutom ett par betydligt mindre spelade i andra lopp som minst lika bra chanser för dagen och det tyder på att tror att det här loppet blir för tufft för honom. Visst kan han vinna men bara en flera vid gradering.

9 Frankie Godiva är en fin häst som sällan visar sitt fulla register och skulle han ha tur med loppet så kan han absolut skrälla.

1 Ringo Adore är också en fin häst men växlas ner i balans nu då han slog i sig själv sist, men man får första bike i år så det väger väl upp. Borde dock bli över från spåret och är inte tidig.

4 Giant Design gör kul regidebut här och står bra inne i klassen, så från bra spår med Adielsson som kör riktigt bra för dagen så är det ett ekipage att hålla koll på här. Ska vara mer passande med medeldistans än långa distanser och han kan absolut tända till på den här typen av förutsättningar.

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 4. C 5-10-3-2-1-11-9-6-8. D 12.

Klass1 och jag tycker 7 Wishful Order är rätt favorit som väldigt startsnabb och distansen ser jag inte som något problem. MAD upp fortsatt och lägre procent än sist vi hade honom som spik gör att han är min ensamma A-häst här. Tänkbar spik till och med, om man inte gillar mina andra spikförslag. Men han är klar för finalerna och kanske siktas lite extra mot lopp längre fram då.

4 Jaques Mearas fungerar bra på distansen och har bra spår för Goop så efter att ha gjort det bra med tung resa från dåligt spår sist är jag inne på att han går framåt med loppet, då det var comeback. Toppchans då man testar att ändra lite i utrustningen till den här starten och faller det väl ut så kanske han vinner trots att han står lite hårt inne i klassen, på pengarna.

5 Kipketer Mearas kan få bike på för första gången hit och har fått ett toppspår så givet att dne här tidig i ett öppet lopp.

3 Charron är svårbedömd då känslan är att det varit lättare mot vid segrar på Klosterskogen och Jarlsberg och att han blir överspelad nu när det är bra spår och Örjan upp. Bara en av många.

10 Liberto har bara gjort tre lopp i nuvarande regi och står nog bra inne i klass1 så intressant här trots ett kallt startspår och stallet tycker ju deras chanser är likvärdiga och då har man ju betydligt mer betrodd i loppet före. Spelvärdet är nog bättre hos den här till runt 6-7%.

1 Mellby Kaliber riskerar bli över från start som stark och rejäl häst och kan få svårt att komma till på vettigt sätt den här gången. Bra ändå och stämmer det med att man kommer ut osv så kan han så klart vinna loppet då man börjat lätta honom i balansen.

11 Maserati Hall var ute i kval till Kungapokalen sist och varit bra i Maragaretalopp tidigare i år så duger så klart bra i Klass1. Nu är läget kallt och han har ju inte riktigt visat rätta moralen att vilja sätta nosen först ännu så det kanske blir svårt trots form och MAD upp.

9 Emma Jet hade vi som drag sist och hon blir åter tappad av kollektivet. Hon duger nog bland hingstar och valacker med då hon stod sig bra mot tilläggshästar sist som kom nära billigt och hin verkar vara riktigt rejäl.

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 9-2. C 5-7-10-6-8. D 3-4.

Se ”Bästa Spiken”

Paralympiatravets final där jag går på Gocciadoros 1 Bengurion Jet från ett innerspår och det är klart att det kan bli problematiskt på Åby där just det spåret inte är det bästa att öppna snabbt från. Skillnad ju högre klasser man kommer upp i och det finns absolut på kartan att den här kan svara upp alla vid full laddning och leder kanske loppet runt om. Så här säger tränaren och körsvennen om hästen:

Bengurion Jet (lopp 11) var väldigt bra senast på Jägersro. Han var bättre än jag hade förväntat mig, men ändå inte i toppslag utan jag förväntar mig att formen ska komma ännu mer nu i takt med att han fått två lopp i kroppen. Hästen har tränat på normalt efteråt, jag är mycket nöjd med startspåret och ska göra ett ordentligt försök att hålla upp ledningen eller åtminstone hamna långt fram. Det blir barfota på nytt och jänkarvagn. Senast valde jag att köra med öppet huvudlag, men det finns fortfarande med som alternativ nu att stänga in honom lite mer, säger Alessandro Gocciadoro.

9 Kentucky River kommer väl göra ett starkt lopp för Kihlström och jag tror på bra chans för den här om man inte spikar min ide. Tror dock att man siktar på kanske Harpers och andra långlopp med den här men han kan absolut vinna redan nu.

7 Önas Prince skulle kunna få ta över av 2 Castor The Star om den tar sig till ledningen men det finns absolut på kartan att Mats E svarar med den senare och det kan bli vingel för Önas. Det kan absolut kosta en del att köra till spets för båda här så är inne på att man kan kallna till slut i så fall, om det blir körning.

5 Beartime går barfota runt om för första gången och ska ha bra chans att hitta vinnarhålet och få ett bar lopp från toppspår. Tänkbar skräll.

10 Usain Töll är med en tänkbar skräll vid bred gardering när man får Goop upp på så här fin häst och procenten är väldigt låg här, i förhållande till kapacitet.

Stora systemet.

 1. 2-5-7-9.
 2. 2-3-4-5-6-8-9-10-11.
 3. 4-8-9.
 4. 1-2-4-8-9.
 5. 7 Celias
 6. 3-4-5-7-9.
 7. 1 Bengurion Jet

3.240 rader som kostar 1.620 kronor.

Lilla systemet.

 1. 2-5-7.
 2. 5-8.
 3. 4-8-9.
 4. 1-2-4-9.
 5. 7 Celias
 6. 4-7.
 7. 1 Bengurion Jet

216 rader som kostar 108 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se