Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndag 18/1

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Veckans första dubbel avslutas med en stark favorit i 9 Kinky Boots som vann senast i comebacken på ett bra sätt. Jag tror han kommer starta jakten på ett nytt ”staket” av segrar och bör ha riktigt bra chans att ta andra raka ikväll.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Högstenastalldräng ser ut att bli knapp favorit här men på 50 starter har alla starthästar knåpat ihop två segrar så att loppet är öppet är ingen underdrift.
Här ligger det dock nära till hands att Högstenastalldräng kommer till täten där han har 5-2-2 på nio försök och gjort sina allra bästa lopp. Tar dock inte ledningen av egen kraft utan då måste 3 Tiger Marke släppa i så fall. Första starten i ny regi nu och Ulf Ohlsson upp är alltid intressant.
Skor på hovar ska inte vara några som helst problem och i regi Miko Aho testade man V75 ett par starter och även om segrarna uteblev så plockade man pengar med sig i stort sett varje gång.
Jämnheten gör att det är en motiverad favorit i klent gäng.
Motbuden :
10 Nisse Sånna visar att formen finns där med jämna och bra insatser utan att få sätta pricken över i:et. Går ner ganska rejält i klass här och har en tung avslutning som bör kunna räcka långt.
Även om han gynnas av det lilla fältet så kliar man sig lite i huvudet ändå när han ska runda hela fältet för seger då fjolåret endast bestod av en viktoria. Fler plusfaktorer än minus gör ändå Nisse Sånna till en av de vettigaste motbuden.
3 Tiger Marke tycker jag är klart intressantaste spelet här. För två starter sen utmanade han en så pass snabb häst som Önas Nougat om ledningen men kröp ner i rygg och satt sen fast men krafter kvar i mål. 10 Nisse Sånna var med i samma lopp och var visserligen före i mål men så hade inte varit fallet om inte ledaren hade kroknat rejält sista biten.
Tycker Micke J borde vara intresserad av att köra i ledningen här där Tigern har 3 segrar på sju försök. Ledningen tar han med garanti i alla fall sen är det om man väljer att släppa till favoriten eller inte. Oavsett om man provar i spets eller tar rygg ledaren så borde vinstchansen vara mycket bättre än 5% som strecken anger. Då loppet är vidöppet tycker jag det är en intressant chansspik till lite lägre insatser.
1 Flash Teemer är den enda i loppet som kommer från seger och den togs med en resa i rygg på ledaren så jag tror man inte kommer göra någon jätteansträngning att svara min idé från start.
Siktar på en invändig löpning återigen och hoppas på lucka. Riktigt bra form och kommer högt upp i rankingen. 2-3a?
Skrällen :
7 Personal Goals gör täta starter här vilket är ett frågetecken. Speciellt då han inte alls räckte till senast på Bjerke trots en fin resa. Lättare emot nu men spår långt ut på vingen.
Annars nyttig och borde kanske rankas högre i normala fall men med insatsen i onsdags på näthinnan så får skrällbud räcka.
Vår Vinnare :
3 Tiger Marke

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
9 Kinky Boots blir motiverad megalampa här. Vann direkt efter paus senast och har nio segrar totalt på sexton starter. Jepson gör sällan misstag i loppen med liknande favoriter och respekten från övriga bör vara stor. Segerrecepten tidigare har varit tidigt avancemang fram utvändigt och tagit över kort därefter. Stor chans på liknande scenario här.
I comebacken senast tog man en lugn start och tog över efter ett halvvarv och bestämde farten. Blev utmanad av Leonas Sami sista halvvarvet och i sista sväng såg det tveksamt ut men han sträckte på sig och vann säkert med en längd. Klasshäst som bör vara mogen att klättra en del.
Bra favorit.
Motbuden :
7 Nisse Roc är en hårding som alltid gör bra lopp men missgynnas lite av att han ofta får göra loppen själv. Svårt att räcka hela vägen fram utan lite hjälp på vägen. Skulle det stämma med positionerna denna gång kan han utmana favoriten. Kunnande finns.
10 Kaiser Southwind låter Sofia uppåt på trots bakspåret. Ridtränas numer och verkar trivas med det. Två bra insatser bakom sig och får han ett smyglopp har han en riktigt vass avslutning.
2 Zolo Sensation gick äntligen felfritt senast men fick nöja sig med en fjärdeplats. Dock så kanske han börjar hitta rätt i loppen nu och då finns det fart. Bra spår här och en liten outsiderchans för de som vill gardera.
Skrällen :
1 Witty var med i samma lopp som Zolo Sensation senast och satt fast med krafter kvar i tredje invändigt. Kan öppna och är nog lite bättre än vad raden skvallrar om. Från innerspår bör han få en bra resa och hoppas på luckan denna gång istället.
Vår Vinnare :
9 Kinky Boots

Spelförslag :
DD 1 : 3-5
DD 2 : 9 Kinky Boots

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.