Speltips: V86 Xpress på Jägersro & Solvalla 14/2.

Axevalla vinter

V86 Xpress på Jägersro & Solvalla 14/2.

Banorna & Omgången.

V86 Xpress med spelstopp 20:30 där tävlingarna ‘saxas’ den här onsdagen på Jägersro och Solvalla. Solvalla har något längre upplopp än medel och är en bana som är ganska medel på det mesta rent statistiskt. Jägersro har medellångt upplopp men segrar från ledningen sticker ut rejält i statistiken här och det är en bana som gynnar ledaren. Banan har vinklad startbilsvinge så lite mer val för ekipagen en bit ut bakom startbilen, dessutom en bred bana så gott om plats i voltstart.

En väldigt trolig vinnare och stor favorit i omgången den här veckan gör att man kanske ska försöka spela med tre spikar på mindre system. Jag försöker fälla ett par andra favoriter på över 60% med några vettiga motbud och får man bort båda kan det ge bra utdelning så jag nöjer med att spela med två spikar på det större spelförslaget, och går ganska kort i ett par avdelningar för att få med många i avslutningen.

Inspelade tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips till V75 på YouTube som du hittar länk till på trav.se och på FaceBook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar oftast in torsdag och brukar släppa det sent på torsdagen eller tidigt fredag på Youtube men också i ljudformat där poddar finns. Den här veckan testas en ny kollega i inspelade materialet till Bergsåkers stor jackpot på V75, där vi presenterar varsitt VM-system, så för att se flera kollegors spikförslag och idéer inför lördag så rekommenderas det inspelade materialet starkt.

Till ombudet!

Andelsspelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se Jag spelar stora spelförslaget här för 200:-/andel, så gå in där för att hitta andelar.

Bästa Spiken!

I andra avdelningen är 4 Relevant Stride för bra och då hon lottades till ett perfekt fjärdespår bakom bilen är det upplagt för att hon körs till ledningen tidigt och stannar där in i mål. Hon kommer med fem raka segrar och goda träningsrapporter så inga moln på himmelen där.

Man var oroliga att hon var på väg att bli sjuk så strök sist men det var aldrig allvarligt så inte missat något alls knappt och ska ha fortsatt bra form. Behöver inte heller full form den här gången då det är väldigt enkelt motstånd för klassen och hon ska vinna loppet väldigt ofta.

Gå Kort!

I femte avdelningen kommer två hästar i 10 Here´s Johnny Sox och 12 Black Fire ut som härdats på V75 i vinter och gjort det riktigt bra båda två. Det är troligt att dom är huvudet högre än sina konkurrenter här men jag vill komplettera med på grunddistansen i 3 Hardcore D.K. som matchats i danska kulltoppen och står bra inne på främre fållan. Båda som andra där framme gör comeback medan den här kommer med lopp i kroppen och vann med sparade krafter så intressant om bästa hästarna på tillägget kommer bort från sina lägen här.

Även fjärde avdelningen är tänkbar att gå kort i där det är klart bra favorit men kanske blir det dödens igen och då är det väl lite sårbart. Jag garderar med en häst som visat form i vinter och har MAD upp från sitt bakspår i väldigt litet fält så ska hamna bra på det. Tänkbara spetsduon tror jag får svårt att stå mot dom bästa här. 2 Kaxig In och 10 Funcio höjer sig en del här.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 7-10. C 1-9-4-3. D 8-2.

6 Sweetman var oväntat bra mot Lulius Boko i ledningen näst sist och sist blev det för tufft för utvändigt High On Pepper. Han höjer sig i ledningen så som nedstruken till perfekt spår fem bakom bilen är taktiken given över kort distans den här gången. Tror han kan ta sig till spets och leder förmodligen loppet runt om då han trivs i ledningen på hemmaplan. Han kan vinna det här loppet från dödens med då det är ett halvt varv kortare nu och enklare mot än på slutet.

1 Without A Doubt har ett bra läge som startsnabb men har varit startsnabb i Bronsdivisionen och lägre klasser medan favoriten är startsnabb i Gulddivisionen och mot elithästar. Visst har man höga tankar om sin häst men han har inte startat sedan i början av november och får väl litet kuskminus nu dessutom så inte alls givet att man kan hålla upp innerspåret då det inte borde vara full form. Alldeles för hårt betrodd här och dessutom anmäld med vanlig vagn så jag tar ställning mot den här och spikar favoriten.

10 Staro Leonardo satt fast i loppet där Sweetman var tvåa bakom Lulius Boko på Kalmar och hade sparade krafter då så i litet fält med bra form ska han ses med chans vid gardering här.

7 Dragster var bra i comebacken sist och vann direkt efter att ha serverats ett fint lopp och jag har sagt det förr att äldre hästar kan ofta vara gynnade av första starten efter uppehåll då man kommer fräsch till uppgiften, och behöver inte vara i behov av lopp för att hitta form, som mer orutinerade hästar kan vara. Vanlig vagn sist och bike på nu dä rdet dessutom är kuskplus så kan vara ännu bättre nu, i ett litet fält som nedstruken ett spår.

9 Harran Boko var stor favorit sist i loppet Dragster vann och kördes offensivt då men stumnade lite och kanske inte gillade banan, men var helt okej. Nu blir det passivt upplägg då man söker rygg på startsnabba Without A Doubt och skulle favoriten komma bort kan man ju få ett bra lopp i vinnarhålet här. Tänkbar skräll som totalt bortglömd, men risk för tredje inner och då blir det kanske svårt att ta längderna även om luckan kommer.

4 Digital Dominance gick ur form och blev sjuk tidigare i vinter så intressant comeback nu men borde inte alls vara i full form ännu. Ändå värd att hålla koll på inför framtida uppgifter då man inte borde ha farten i benen för seger på kort distans i comebacken här.

3 Romero kan öppna snabbt och drar tvåsiffrig procent på tidiga systemen men sjunker väl något och ska ha svårt att få ledningen eller vinnarhålet så det borde bli svårt. Segrarna i formraden är dessutom från en annan disciplin, för sadel så annan sport nu.

Avdelning 2.

Ranking: A 4 B 3-11. C 9-1-2-10-12. D 6-8-5.

”Bästa Spiken”

4 Relevant Stride är nog bara bäst här och motiveras högre upp i texten så här nämner jag något om några motbud för er som inte gillar att spika förhållandevis orutinerad häst till närmare 80%.

Stefan Melanders duo 3 Outboard Display och 9 The Black Boxduger båda bra i klassen och har toppkuskaran Örjan och MAD upp. Bra läge på den förstnämnda som får bike på nu som man bara testat en gång tidigare vid galopp, så kul att se vad den kan ge från toppspår över kort distans. Kan den senare få bra lopp i draget med startsnabba ryggar så avslutar hon nog snabbt till slut här.

11 De Niro Bi testades i amerikansk vagn första gången sist och galopperade men stod för väldigt snabb upphämtning och kan nog rekordsänka ytterligare om man slipper galopp den här gången. Bike igen och kanske kan hitta rygg på favoriten för att komma igenom bra från start med kuskplus i Jepson upp, som hästen vunnit för tidigare.

1 Wille´s Shaman får Mats E upp nu med bike och hästen kan nog öppna ganska bra här så skulle man hitta vinnarhålet kan man skrälla om favoriten har en dålig dag här.

Avdelning 3.

Ranking: A 4 B 11-3. C 6-9-5-12-7-2. D 1-10-8.

4 Ytowns Magnifik verkar motståndarna ha respekt för och hästen är väl i för låg klass i förhållande till sin kapacitet. Men han har galopperat i tre av sina sju starter och visserligen vunnit igen men till över 60% litar jag inte på honom även om det är risk/chans att han släpps till spets i kraft av sitt stora favoritskap och leder loppet runt om.

3 Vancouver High är liksom favoriten inte att lita på då han galopperat ett par gånger på slutet men varit med på V75 då och går ner i klass nu. Bra läge och kapacitet så räknas tidigt.

11 Nolana Boko har man haft höga tankar kring i tidigare regi och gör nu intressant första start för Erwin Bot. Kan vara väldigt bra men svårbedömt så klart.

6 Mister Twister var favorit sist men kördes en bit ner på innerspår och kom ut bra, så bjöds topplopp och borde väl ha vunnit men ledaren avslutade snabbt och rann undan. Det var lite tung banan då och trivs man bättre på underlaget här borde det vara viss skrällchans då man nog fick sparade krafter som loppet blev kört sist.

9 Chaplin har galopperat bort sig i många lopp så kvar i låg klass och duger här. Kanske bara bra med bakspår för honom och kan hålla sig lugnare på hemmaplan med så tänkbar vid gardering.

5 Eleven O’Klock är stark och går hela vägen in i mål så får han sitt lopp ska han kunna skrälla från toppspår med visad form.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 10-4. C 9-6-7. D 5-1-3.

2 Kaxig In har varit bra i sin nya regi och visade hög kapacitet för sin tidigare tränare med och ska vara favorit här då han fick bättre läge än värsta motståndaren som fick sämsta bakspåret. Han fungerade bra första gången i bike sist och åter den på och ingen Mateo Di Quattro bland motståndarna den här gången. Kaxig In har gått fyra gånger i ledningen och vunnit alla så skulle han kunna bli släppt till spets är det kanske bara över men kan vinna på andra sätt.

6 Rio Alta Wine kan komma iväg bra bakom bilen och skulle han vara först till plankan kanske han bara vill släppa till favoriten. Men jag är inne på att från bättre spår öppnar nog 4 Olimp snabbast här och då han gått allt bättre på slutet kan absolut Kontio vilja köra i ledningen den här gången. Skule favoriten komma bort kan absolut Olimp leda loppet runt om över den korta distansen.

10 Funcio är bra för klassen och i ett litet fält lär han inte hamna allt för illa på det här. Bike på nu efter ett par voltstartslopp på slutet och fortsatt MAD upp är så klart bra.

9 Cornerstone visade form sist men fungerar bättre i enklare gäng på mindre banor och vann inte ett lopp i fjol så till 13% är han nog lite överstreckad här, som bortvald av Mats E.

Avdelning 5.

Ranking: A 10. B 12-3. C 2-1-4-7-8-6-13-5-9. D 11.

Tilläggslopp men bara en volt på startfållan med tre ekipage gör att hästarna på tillägget kommer bra på det här och det kan bli svårt för starthästarna att hålla undan. Jag spelar med få streck här.

10 Here´s Johnny Sox har varit bra på V75 under vintern och har springspår på tillägget här så kanske kan köras offensivt för att överta ledningen efter en bit här, isåfall vinner han nog loppet. Han tål att vinna på andra sätt med och är en stark favorit. Han galopperade dock sist och hade en lång formtopp innan det så kanske på retur i formen nu och jag väljer att gardera med ett bra motbud som kanske är en bättre häst men har ett sämre läge.

12 Black Fire har liksom favoriten varit bra på V75 på slutet och man funderade redan inför näst sist om man skulle ge honom en träningsperiod men han har visat absolut toppform så man har valt att starta på. Han har bakspår på tillägget vilket så klart gör det besvärligt men han är nog bästa hästen i fältet.

Om man garderar vidare och tror att favoriten kan hamna på vingel från sitt yttersta springspår eller till och med galoppera så är alla tre på främre fållan aktuella. De två innersta gör comeback här, där 1 Brain Game vill väl till ledningen kanske, men även 2 Perfect Harmony kan öppna bra.

Mest intressant där framme är ändå 3 Hardcore D.K. som vann sin comeback efter en liten träningsperiod och matchades mot danska kulltoppar i fjol så borde stå bra inne på grunddistansen här. Vann med oryckta snören sist så har växlar sparade och kan absolut komma bra på det här.

7 Alvin C.G. har smickrande rad med två raka segrar i enklare gäng och vann från spets sist så körs väl offensivt om man kommer iväg bra. Jag är dock inne på att spår fyra i volten kan innebära vingel och som tioåring här i tuffare sällskap från dåligt spår måste han vara kraftigt övertsreckad.

4 Franklin Zet bör kunna köras rakt fram från sitt fina spår och med få på start kan man hamna riktigt bra på det utan att det kostar något vilket är mycket värt här. Comeback och ett par tuffa mot men den här jämn och stabil så ska kunna vinna loppet med tänkbart bra resa här.

Avdelning 6.

Ranking: A 10. B 3-4. C 2-6-1-12-11-9-5. D 8.

Favoriten 3 Yucatan Diamant var jag besviken på i debuten i nuvarande regin men även tyckt att han borde varit någon placering längre fram i några av starterna för sin förra tränare med. Vann i enklare gäng sist och möter tuffare nu så graderingen är på sin plats här, där jag har en annan förstahäst.

10 Patriot Zon borde väl vara favorit då han är obesegrad men så klart orutinerad och bakspår gör att jag inte vågar gå på honom fullt ut i sin blott fjärde start. Wäjersten har haft en bra vecka med många segrar nu när han börjar ta ut allt fler hästar.

4 Just Fontaine har toppspår bakom bilen och är givna spetsbudet så har bra chans att leda loppet runt om. Tidig.

6 Knox Newport är med startsnabb som ska gå framåt med två lopp i kroppen nu och här kanske man kan hitta ner i vinnarhålet trots spår en bit ut. MAD upp är stort plus och skulle man hitta ner i vettigt slagläge kanske han kan lura den här först över linjen till väldigt låg procent.

2 Andiamo kan öppna bra med bakom bilen och får bra position men tror att ett par utanför kan få bättre fart och innersta spåren på Solvalla är inte helt enkla för orutinerade hästar. Bra form och chans för den här men till 16% på häst som aldrig vunnit lopp är det kanske i överkant, streckas men bara en av många.

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 3-11. C 8-5-10-9. D 6-2-7-1.

4 That´s So Spicy startar från bästa spåret här och har toppchans att komma till lendingen tidigt och ska vara svårtslagen i så fall men jag litar inte helt på honom till närmare 70% och då jag tror det är bättre chans för omgångens största favorit behöver jag gardera den här.

3 Tidore Degato ska gå framåt sedan sist då man inte hade tränat som man velat inför det och nu har det fungerat allt bättre i träningen. Tar han kliv med senaste loppet så kanske man vill testa i spets igen och då kan det ställa till det för den stora favoriten och den här kan absolut leda loppet runt om.

11 Rock The Sock gör det bra mest hela tiden och får stort kuskplus nu så har man lite tur med loppet så är den här absolut bra nog att vinna här.

8 Massine har varot ute i ett par lopp på V75 och inte räckt men ner i ordinarie klass näst sist och vann för dagens kusk så plus att han kör nu. Läget är vad det är men totalt bortglömd på strecken så en kul skräll i ganska skiktat lopp där få kanske kan vinna.

Avdelning 8.

Ranking: A 6. B 10-12-1-2. C 3-8-5. D 11-4-9.

Här är det favorit i fara då 1 Pay Me lottats till innerspåret och kan bli över från start, så mycket sårbar med tanke på läget. Hästen är bra och kan vinna loppet om man hittar ut men som favorit är det läge att ranka ner honom på dåligt spelvärde.

6 B.W.L.Fighter ska kunna spetsa här och då kan han leda loppet runt om. men kostar det för mycket i starten, från spår långt ut så bjuds många in i matchen till slut och streckar många här.

10 Toms Got Drive har hög kapacitet och kan tända till i ny regi så räknas tidigt här till runt tio procent så är han tidig.

12 Woodcutter blev fast med sparade krafter i comebacken och går säkert framåt med loppet. han står bra inne i loppet och fortsatt Mats E upp är bra.

2 Delta Wise As är en italiensk häst som ska kunna öppna snabbt men alltid svårbedömt då man gör första starterna bakom bil i ett annat land då det är lite olika hur bilen accelererar. Det låter bra från tränarhåll och Jepson från bra spår är så klart plus.

3 Many Behind är V75-härdad och med Örjan upp från bra spår kan man öppna okej fär bra position så tänkbar i öppet lopp.

8 Inshallah d’Estino visade styrka och form då han vann från dödens sist, kul skräll då han tål att göra en del i loppen.
5 Vincent Dana har toppspår och gör det bra i skymundan mest hela tiden så är nog lite bättre än vad raden ger sken av och till under en procent är det intressant.

Stora systemet.

 1. 6 Sweetman
 2. 4 Relevant Stride
 3. 3-4-5-6-7-9-11.
 4. 2-10.
 5. 3-10-12.
 6. 2-3-4-6-10.
 7. 3-4-8-11.
 8. 1-2-3-5-6-8-10-12.

6.720 rader som kostar 1.680 kronor.

Lilla systemet.

 1. 6 Sweetman
 2. 4 Relevant Stride
 3. 3-4-6-11.
 4. 3 Kaxig In
 5. 10 Her´s Johnny Sox
 6. 3-4-10.
 7. 3-4-8-11.
 8. 1-2-3-5-6-8-10-12.

384 rader som kostar 96 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se