Speltips: V86-tips till Jägersro och Solvalla 13/9.

Häst 1

V86-Express på Jägersro & Solvalla 13/9.

Banorna & Omgång.

V86-Express med spelstopp 20:30 där tävlingarna ‘saxas’ den här onsdagen på Jägersro och Solvalla. Solvalla har något längre upplopp än medel och är en bana som är ganska medel på det mesta rent statistiskt. Jägersro har medellångt upplopp men segrar från ledningen sticker ut rejält i statistiken här och det är en bana som gynnar ledaren. Banan har vinklad startbilsvinge så lite mer val för ekipagen en bit ut bakom startbilen, dessutom en bred bana så gott om plats i voltstart.

Omgången har fyra kvallopp till Breeders’ Crown där det gäller att vara balnd dom fyra främsta för att kvalificera sig för att få vara med i Semifinalerna längre fram i höst. (En förbättring mot tidigare år då det räckte att placera sig bland dom sex främsta.) Det gör ändå att man kanske inte ställer i ordning för absolut maxad prestation hos några av de bästa som hoppas ta en framskjuten placering ändå. Kanske släpps en hårt betrodd lite extra enkelt till ledningen i den typen av lopp då man gärna vill ha rygg på ledaren här. Udda avdelningarna går nere på Jägersro är alla fyra den typen av kvallopp.

Bästa Spiken!

I tredje avdelningen spikar jag 3 Ester Degli Dei som inte ens är omgångens största favorit även om hon blir väldigt stor favorit med all rätta. Slog hingstar och valacker i Breeders Course-final på Jägersro i juli så visat att hon klarar resan hit och är säkert på topp nu när man åker hit igen. Möter bara ston den här gången och ska vara huvudet högre än sina konkurrenter här så spikas.

Gå Kort!

I sjätte avdelningen ser det ut som man ska kunna lösa loppen med ganska få streck och jag spelar nog med tre markeringar i loppet, se den avdelningen för vilka hästar jag fastnat för.

Avdelning 1.

Ranking: A 1-2. B 6-8. C 4-10-7-3-5-11. D 9-12.

1 Aurelia Express är omgångens största favorit på tidiga systemen och visst är hon bra och kan öppna snabbt men inte alls givet att hon kan hålla ut 2 Stens Retention i starten här och den senare är singel-procentare som kan leda runt om eller som kan krypa ner i rygg på ledaren och få ett bra lopp.

6 Hallöjsa Vang var kanske Danmarks bästa treåriga sto i fjol och har inte fått full utdelning som fyraåring. Westergaards stall har höjning över lag i år och jag räknar med att hon kommer väl förberedd och hon är gynnad av en invändig strykning så måste räknas tidigt här.

Gynnad av strykning invändigt är även 8 Sommerbrise som fått ett lopp i sin nya regi där stallet visat stark form sista veckorna. Första gången Jepson upp på häst som kom igång under sensommaren i fjol och gick väldigt stark höst då så trivs vid årstiden. OBS! NU ÄR SOMMERBRISE STRUKEN!

4 Yantra Slave Cal blev det rejält skrik på sist i enklare gäng men visade rejäl uppåtform liksom resten av Paals stall på slutet då man tydligen lagt om lite i upplägget i det stallet på slutet. Bra läge och lättning av balansen mot sist kanske för henne framåt ytterligare nu. Visst var det enklare mot sist men intrycket på väldigt snabb avslutning var bra och duger även mot bättre än så.

Avdelning 2.

Ranking: A 1-4. B 10-3. C 7-5-8-2. D 6-11-9-12.

Här är 1 Kendall Jackson väldigt stor favorit och han är klar för en V75-final redan och ska väl antagligen siktas på att vara som bäst dit. Han kan så klart vinna det här loppet med då han höjt sig så på slutet men också snabba pengar tjänat vid två segrar på V75 och möter då lite bättre motstånd nu. Han riskerar att bli över från start så kanske lite för höga procent den här gången.

4 Pure Muscle är givna utmanaren som från toppspår ska kunna sitta i spets direkt i kraft av sin startsnabbhet. Han blandar och ger en del i prestationerna men var riktigt bra sist på vass tid från utvändigt och då var det en månad mellan starterna och tätare nu. Tänkbart att han leder loppet runt om och det ska nog vara jämnt på strecken mellan honom och favoriten.

10 Noxx Vrijthout hade varit ifrån tävlandet ett par månader inför sist och ska nog gå framåt en del med loppet i kroppen så trots bakspår tycker jag han ska räknas den här gången. Man ska dessutom ändra en del i huvudlaget, från norskt till någon form av helstängt för att få honom mer på hugget över kort distans. Tränaren är inne på att man kanske kan skicka in honom mellan hästar så låter låter som han vill se offensivt upplägg och Forss upp är bra plus.

3 Xanthis Hilton verkar ha gått ur form totalt i sommar men samtidigt mött tufft motstånd. Nu testar man kanske att ändra en del i balansen och faller det väl är han klart bättre än vad formraden ger sken av. Bra läge nu och startsnabb så tänkbar vid bredare gardering om han går felfritt.

7 S.G.Mistral är fin för klassen men vinner otroligt sällan med bara en seger i livet och nu är det dessutom vingelläge så det blir svårt. 2 Ontario Bro möter mycket tuffare än han är van vid och segern i heatlopp var med 10 tkr till segraren, då han ledde runt om men kommer från galopp i andra heatet den dagen. 8 Anna Montana har bra fart men bortlottad nu och passas när hon bara möter ston i rätt klass. 5 Kalle Taxam har bra spår men det var i vintras han gjorde sina bästa lopp och har kanske bättre chans i klassen då alla behöver ha skor då han missgynnas lite mindre än många andra av det.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 6-2-5. C 12-4-8-1-10. D 9-7-11.

Se ”Bästa Spiken”

3 Ester Degli Dei är lottad till ett bra utgångsläge och kan öppna snabbt så troligt att hon kommer till ledningen av egen kraft eller blir släppt av den av 2, 4, 5 eller 6 som skulle kunna vara först framme. Hon är bra nog att slå det här fältet från dödens med så skulle någon annan vilja köra i spest så tror jag fortfarande på hög segerchans och spikar henne på allt.

6 Ninetta Boko kan snabba tider men har ni flera som kan öppna bra invändigt om sig så viss risk för vingel här. 2 Loveletter In kanske kan spetsa och släppa till favoriten här för ett bra lopp i rygg på ledaren. Fått ett lopp i kroppen i nya regin och går åter maxad i balans och utrustning så intressant. 5 Global Election är startsnabb från toppspår men har tre invändig i rad innanför sig så kan bli en ‘solfjäders-effekt’ här och skulle kunna bli visst vingel trots bra läge. Hon går dock bra mest hela tiden och räknas tidigt om favoriten kommer bort. 12 Countess Face vann direkt i comebacken sist efter ett par månaders tävlingsfrånvaro så kommer med form men läget är hopplöst och det behövs väldigt mycket tur för att hon ska räcka. 4 Ni Hao Bros får framskjutna placeringar i hårda gäng mest hela tiden och duger här med men har haft svårt att sätta nosen först. kan öppna bra och har bra spår så borde få bra lopp igen och kan absolut vara en stor skräll om han kan hitta ner i rygg på ledaren eller tredje invändigt.

Avdelning 4.

Ranking: A 3. B 9-5. C 1-7-8-4-2-10-6. D 11-12.

3 Apomorfin är startsnabb och många ser ut att gå på henne här så hon stiger nog något i procenten och kanske blir hon lite för stor favorit till slut. Det är låg klass och just i den typen av lopp är ju där favoriten faller oftast så jag garderar nog loppet väl medveten om att det är bra chans för spets och slut för Apomorfin som vann på just det sättet sist på första gången barfota runt om.

5 Don Brogan är startsnabb med och kan absolut störa favoriten i starten och skulle den här komma till ledningen kanske han spårar loppet runt om. Hästen har inte vunnit lopp ännu men utvecklats på slutet och varit tränarkörd i nästan alla starter så klart plus med fortsatt Forss upp efter sist. Kan bli amerikansk vagn på den här gången enligt tränaren men inget som lyser rött ännu.

9 Joanne Leejs var bra sist med två lopp i kroppen och håller fin form nu så trots bakspår räknas hon, speciellt nu när hon kunnat lättats i balansen. Gick med rycktussar sist som aldrig behövde ryckas så växel sparat och kanske stänger man in henne lite i huvudlaget för ytterligare fokus så intressanta ändringar och växlar som dras.

1 Showmethecash är tänkbar tidigt vid fler streck men inte så startsnabb att man kan utnyttja sitt spår här men behandlad inför det här och kan vara bra direkt om han får chansen.

7 Vanilla Run ska gå i helstängt, amerikansk vagn och barfota runt om när dessutom MAD hoppar upp så givet att den här ska räknas vid gardering då hon kan öppna hyggligt med och kan bli bättre med maxningar.

8 Rocky Brodde duger bra i klassen men fick riktigt dåligt läge så kanske streckad i överkant men är stark och rejäl för duktig kusk så tänkbar vid många.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 12-9-1. C 8-5-2-11-3-10. D 6-7.

12 Fiftyfour var kullens kung som tvååring men från bricka 12 måste det bli svårt att bara gå runt fältet om man inte ska vara på absolut topp till det här loppet kanske. Man vill väl inte ge sin häst allt för tungt lopp när det närmar sig Kriterie-kval snart och han är faktiskt redan klar för semifinalerna i Breeders så detta är väl bara ett lopp i matchningen och inget viktigt. Jag ser det här som det svåraste loppet i omgången och garderar loppet rejält.

1 Boreas kanske kan hålla spets trots innerspåret men inte givet då 4 Fashion Monger kan öppna snabbt och kommer från perfekt spår en bit ut i banan. Hos den senare är det aviserat första gången barfota runt om dessutom och det kan vara dom här två som gör upp om positionerna ledningen och rygg på ledaren så båda räknas från den typen av positioner. Även första gången med rycktussar nu för Fashion Mongler så jag chansar på att det faller väl ut och man kommer till ledningen och rankar honom först här.

8 Flotilla drar en del streck men har liksom favoriten dragit ett klart problematiskt läge här men tränaren är inne på att då blir det felfritt och han tappar ändå i starten. Man kan tänka sig offensivt upplägg om inte tempot hålls uppe så när han hittat formen ska han räknas tidigt trots läget.

9 Noah Boko kommer från ett par galopper men får nu kuskplus i första Jepson upp så det är intressant då det är bra kapacitet i hästen så felfri är han nog långt framme trots bakspår.

5 Pantocrator har toppspår och kommer med form då ha såg ut att ha mycket sparat sist. han har vunnit två av sina tre lopp på Jägersro och provas med ny körsven här. 2 Stens Rebell har bara gjort tre lopp i livet och är kanske lite för grön för att vinna mot mer rutinerat motstånd men det ser ut att finnas bra kapacitet och läget är fint så det kan gå.

11 Icebreaker Pellini har gått bra på slutet men med omlagd träning med sikte på Kriteriekvalen är man inne på att hon ska behöva loppet här och kanske sparar framhovarna nu när läget blev kallt. Man ligger lågt men ändå tänkbart att strecka henne vid många.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 1. C 9-2-5-10-3. D 4-8.

6 Kinglet Bird är rätt favorit då hon är väldigt startsnabb så givet att hon kan spetsa här och rinna undan. Tänkbar spik och jag hade funderingar på att låsa loppet med fina 7 Larah Westwood men hon är struken, så med värsta motbudet borta måste det vara hög segerchans för favoriten. Samtidigt har hon vikt ner sig i ledningen och fått ett par riktigt tuffa lopp redan i sommar så kan ju sätta sig på psyket så jag vill försöka fälla henne med ett eller ett par motbud då hon är väldigt stor favorit i ett lopp hon inte ‘måste vinna’.

1 Whoopsy Laday kan öppna från spår en bit så även om spår ett inte är så bra så kan det gå om favoriten skulle ha en dålig dag. Man kanske kan få rygg ledaren här och ett fint lopp och om favoriten skulle komma bort kanske den här ska leda loppet runt om. Utvecklades mycket på slutet enligt stallet och gick i mål med mycket krafter sparade på 1.13,1 i ledningen första gången på barfotabalans sist och går hon framåt ytterligare så får favoriten vara bra för att slå henne.

5 Knickers Sisu körs väl bara framåt för position en bit fram och risken är väl att hon får göra jobbet utanpå favoriten här. 2 Käraste Sisu kan kanske få loppet i andra utvändigt i så fall och är vass i spurten om hon får sitt lopp.

9 Willa Explosive är intressanta skrällen som efter en strykning och mindre fält från start bara har åtta hästar kvar att runda och då kan det gå trots bakspår. Kanske kan hålla ryggen på Käraste Sisu i starten och få bra draghjälp vid attack eller chansa invändigt om den i starten och följa ettan en bit för bra position. Även om Erik A generellt sett inte är något plus mot Mats E och Untersteiners som kört hästen tidigare så är det ändå en faktor med ny kusk på framförallt ston med mindre rutin, att det kan bli en ändring hästarna reagerar på. Sparat bakom hästar i E3-finalen på Bergsåker och gick i mål med bra fart och sparat även i korta E3 så kul skrällbud om två träter där framme.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 11-1. C 9-3-5-7-4-6-8. D 12-10..

2 Love Keeper är jag inne på att man kan spela med som kompletterande spik i omgången då han inte blir så stor favorit trots ett fint läge. Jag gillar 1 Joe Dalton och hans startsnabbhet men är inne på att man kanske ändå borde vara intresserade av rygg på favoriten i den här typen av lopp. Skulle man släppa och favoriten kommer till ledningen så har ju andra vassa motbud dragit bakspår så då kanske favoriten kan få fuska bort ett halvvarv och sedan bli svårslagen här. Visst finns risken att man inte tar sig förbi invändig häst och då kryper ner i rygg på ledaren så det blir väldigt chansartat men hoppas och tror att man kan komma till ledningen. Saken med loppet är att jag hamnar i ranking som är väldigt lik strecklistan vilket gör att det är ett bra lopp att ta ställning i då man ändå inte rankar upp någon rejält intressant kantboll här.

11 Esposito är bra så klart men vinsterna i lättare sammanhang då V75-segern var i lägsta klassen. Visst var han bra vid Derby-uttagningen men tanken är då att han kanske var toppad då för att ta sig till Derbyt och haft en lång formtopp så kanske blir svårt från det här läget nu. Han är bra men man är nog nöjda för topp-4 så man kan sikta mot Breeders och det borde inte vara så hög segerchans som procenten antyder.

9 Jalapeno K. är en fin häst som så klart missgynnas av bakspår men man har startsnabba ryggar och kan komma igenom på bra sätt om han har lite tur här. Jepson upp och bike på gör det spännande här trots bakspår och 5% är klart bra.

3 Winner Brodde är stallkamrat med favoriten så här borde man inte bråka allt för mycket och tänkbart att man tar en lugn dödens med den här för att se till att ingen pressar på stallkamraten om den kommer till pets.

5 Jollywood ska gå första gången i bike och vann i fin stil på barfota bak sist så håller klart bra form och testas med ny körsven. Toppspår och intressant vid bredare gardering. 7 Kingsman gör comeback här efter en sämre insats i juli och hittar den här tillbaka till formen direkt så har han kapacitet att utmana på hemmaplan.

Avdelning 8.

Ranking: A 5. B 6. C 9-2-1-12-8-11-10-3. D 7-4.

6 Decathlon blir för stor favorit här då han trots allt svikit en hel del som hårt betrodd. Fått fyra lopp innanför västen i år och går säkert framåt med loppen efter så lång frånvaro och nu är det dags för barfota runt om för första gången på länge så visst är det intressant.

Marcus B har hittat form på stallet och jag fick betalt på dd förra onsdagen på en vinnare från hans stall och nu är det kanske dags igen för en stallseger i 5 Topping Artist. Han är tvåa på strecken nästan tre gånger så lite streckad som favoriten så till 17% är han en klart streckvärd A-häst här. Han kan öppna bra och har ett fint läge så tänkbart att han kan få ta över ledningen från startsnabba 1 Global Currency som man kanske släpper med på medeldistans i öppen klass. Hon är väldigt startsnabb och maxas en del här och räknas från rygg ledaren eller om man skulle chansa i spets men är lite överstreckad till runt 10%. Topping Artist är härdad på V75 och i ‘Margareta-lopp’ och står väldigt bra inne i klassen och jag tycker han kan vara en tänkbar chansspik faktiskt men garderar på stora systemet.

9 Northman Maxus blir det en del skrik kring med tanke på utrustningsändringar med första bike och barfota runt om men han testade några lopp mot tufft motstånd i våras och räckte inte riktigt så ska väl ligga runt 10%. Bra startryggar och kan få bra lopp så ska kunna vinna och jag streckar honom här.

2 Brightside gjorde comeback sist så ska väl gå framåt med loppet och han har sina segrar för MAD och Örjan så klart plus att det är Örjan som kör mot sist. Bra läge och låg procent nu när man kanske hänger på bike första gången på väldigt länge.

12 Always Face duger bra i klassen men läget blev iskallt ochdet är en månad sedan han galopperade i V75-final så kanske behöver ett lopp i kroppen för att vara bra. Streckar man många kan han ändå vara intressant då han gått bra hela sommaren.

Stora systemet.

 1. 1-2-4-6.
 2. 1-3-4-10.
 3. 3 Ester Degli Dei
 4. 1-3-5-9.
 5. 1-4-5-8-9-12.
 6. 1-6-9.
 7. 2 Love Keeper
 8. 2-5-6-9.

4608 rader som kostar 1152 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-2-6.
 2. 1-4-10.
 3. 3 Ester Degli Dei
 4. 3-5-9.
 5. 1-4-5-8-9-12.
 6. 1-6.
 7. 2 Love Keeper
 8. 5 Topping Artist

244 rader som kostar 81 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se