Speltips: V86 på Bjerke och Jägersro 24/5

V4 Solvalla

V86-Express på Bjerke & Jägersro 20:30, 24/5.

Banorna, Omgången & Andelar.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Jägersro och Bjerke då Solvalla har fullt upp med tävlingar tre dagar i sträck, under kommande Elitloppshelg. Vi kommer få ut extra mycket material inför och under helgen så håll utkik på hemsidan och i FB-gruppen. Skrivet material kommer redan till fredagen V65-omgång som går på eftermiddagen. Vi har redan i söndags lagt ut en tidig reaktion på lottningen av Elitlopps-heaten där vi även nämner något om vilka som ska vara med i Harper Hanover lopp och Elitkampen i helgen, detta före spåren var lottade i de storloppen.

Bjerke är genomsnittlig banan i det mesta och kanske något bättre innerspår i bilstart än på många andra banor, strax över medel på upplopps-längden. Bjerkes travbana ligger i Norge i närheten av Oslo och är den största banan i landet. Jägersro är en utpräglad spetsbana där många rinner undan från spets utan att för den delen vara ett exceptionellt kort upplopp. En av få banor som har kvar vinklad startbilsvinge ger ekipage en bit ut bakom vingen lite mer valmöjligheter och kanske vågar några fler ladda från spår sex-sju här än om det inte varit vinklad vinge.

Andelsspelet är öppet som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppet som går som avdelning tre tar jag ställning och spikar 4 Sitje Victorsom jag tror kommer till ledningen efter en bit då ett par startsnabba invändigt borde vilja släppa till den här. Han är under utveckling och gick sitt rekord sist med sparade växlar och rycker man både tussar och norskt huvudlag till slut sänker han väl en halv sekund till om det behövs. Borde vinna loppet då värsta konkurrenterna fått sämre lägen.

Gå Kort!

I avdelning fem är 4 Cool Trix omgångens största favorit men förlorade mot 3 Icarus B.R. när de möttes i mars och den senare ska göra allvarligt försök att ta ledningen och svara ut favoriten nu. Sida vid sida kan Icarus absolut vinna loppet och skulle favoriten ha en dålig dag kanske Icarus vinner lätt. Båda höjer sig rejält och när man får så stor skillnad i procenten så blir det ett bra lås. Bakom har jag svårt att hitta någon som ska slå båda då loppet är skiktat och den som kanske är värst mot favorit-duon drog bricka 12.

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 12-2-1-6. C 8-11-3-7. D 5-10.

Udda nummer på avdelningarna från Bjerke så den banan inleder omgången och det är lopp i ganaska hög klass som dragit fullt fält och det är inte vanligt när vi får med lopp från den här banan på spelformen.

Loppets favorit 1 Greed kunde inte rå på, men gick bra bakom Chitchat och Rio Alta Wine i sin förra start som ospelad. Innan det är enklare gäng på Orkla och han står lite hårt inne så även om han kan öppna hyggligt och går ner i klass mot sist så är det ingen favorit jag vill hålla i handen här. Tränaren varnar dessutom för att han inte kan öppna så snabbt som behövs för att svara upp ett innerspår så man riskerar bli över från start här, vilket gör det till en favorit i fara.

Bättre inne i loppet står 2 I.D.Excellent som är snabb men hon vinner inte så ofta när det blir tufft mot heller och det kan bli körning mellan de två betrodda här om ledningen då Tom Erik Solberg är offensiv och kanske bjuds fler in.

12 Mighty Boy har tjänat bra pengar som unghäst men även hävdat sig mot äldre och vunnit lopp på Bjerke i vår och det loppet han var ute i sist var mycket hårdare så ner rejält i klass nu. Han är en av de bättre här men läget är kallt så klart plus att en är struken från bakspår nu.

4 Marengo var med ute i det tuffa loppet som Mighty Boy var ute i sist och den här hade bra spår då och drog en del spel. Bra spår igen, kan öppna och vill köras utan höst framför sig så tänkbar till spets eller dödens där det ska vara vettig chans. Tycker han är klart mest intressant men han vinner inte lopp så ofta så inget att gå på rakt ut här.

6 Broadway Sun har varit bra tidigt på säsongerna på slutet men gått ur form efter några starter och kanske bara bra att han kommer hit fräsch. Ska ha tränat bra och gått banjobb inför detta så även om tränaren tror han ska behöva lopp kan det absolut vara vettig form direkt.

11 Only Be Kind To Me och 8 Rittmester Hill har båda dåliga lägen där den förstnämnda står riktigt bra inne på pengarna och man låter positiva från stallhåll där man tycker hon ska kunna fälla många i spurten. Den senare står hårt inne i loppet men är en stark och rejäl häst som inlett året bra och kommer med form hit.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 3-6. C 4-1-2-8. D 5-10-9.

7 Lady Beluga är en vettig favorit i ett handikapp-lopp för ston som får ha tjänat betydligt mer än hingstar och valacker här. Det är några hårda märrar med i loppet och då kanske det bli svårt för hingstar och valacker i betydligt lägre klass att slå alla märrarna. Lady Beluga kan öppna och körs väl offensivt med vinklade vingen till hennes fördel men det kan bli vida spår in i första sväng då hon inte är någon raket bakom bilen och givet att det är klar vingelrisk här. Favorit i fara och jag garderar.

3 Nina Ginto startar ofta i V75 och i tilläggslopp så från bra spår mot lämpligt motstånd går hon inte så ofta. Hon är åtgärdad efter senaste starten och har efter en kortare paus tränat på bra. Svårbedömd form men har vunnit lopp direkt efter längre tävlingsfrånvaro än det här så inget som oroar, det är snarare positivt att hon är fräsch hit.

1 Tour Eiffel är startsnabb och gick i ledningen i ett tufft STL-försök i Bronsdivisionen på Lunden sist men tröttnade så kanske bättre distans för henne nu. Men innerspåret är inte så enkelt att svara upp och kan kosta en del att göra det så hon känns övertsreckad på tidiga system och rankas ner lite på dåligt spelvärde här.

6 Crono Delleselve är intressant i loppet då han tål att gå i spåren men har nu fått ett bra läge och trivs med Johan i sulkyn. Bortlottad sist men gick snabbt till slut och lär gå snabbt igen då han tivs på distansen och han måste ses med toppchans här.

4 Federer kan öppna snabbt när man laddar honom för fullt och är en absolut tänkbar spetshäst från bästa spåret den här gången så tänkbar på kupongen som singelprocentare. Fungerade inte med amerikansk vagn näst sist och fungerade inte alls i monté sist som hårt betrodd men kan då kanske tända till på att gå tillbaka till vanligt sulkylopp nu och får han löpa ut i ledningen kan han bli svårfångad här.

2 Lucifer Boko har inte startat på väldigt länge och är nog bättre än sin resultatrad och har han gått framåt ytterligare med en träningsperiod borde han hävda sig bra i klassen. Det är kanske tufft att begära framskjuten placering i kortlopp där det ska gå fort hela vägen men man maxar direkt med barfota runt om och amerikansk vagn så det kan vara en vass prestation att vänta direkt. Barfota runt om har han inte gått på väldigt länge så klart intressant.

8 Belissimo Face har matchats mot kulltoppar och borde hävda sig bra i vanliga klasser men läget, frågetecken kring formen och viss galopprisk sätter ner chanserna.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 6-10. C 11-1-7-3-2. D 8-5-12-9.

Se ”Bästa Spiken”

4 Sitje Victor är rätt favorit i ett lågklassigt kallblodslopp där han har dragit ett bra spår och det var första gången han gick i ledningen sist vilket han trivdes bra med. Man laddar nog vad som går och som favorit kan han ju få överta om det finns snabbare hästar. Han klarar nog att vinna loppet från dödens med över kort distans då han verkar ha utvecklats på slutet. Bra rekord sist för klassen och det var med god marginal han segrade utan att varken rycka tussarna ur öronen eller dra det norska huvudlaget. Med så bra form och växlar sparade så är jag inne på att det här kan absolut vara en vettig spik i annars vidöppet lopp.

10 Gylden Joker är en jämn och stabil häst som vunnit 4/8 i år redan och 12/24 totalt med många segrar på Bjerke och han tål att gå i spåren en bit. Han har inte gåtts snabbare än 1.26,3 och behöver väl putsa det en del för att det ska gå men rekordet kom sist så han är i full form och under utveckling. Räknas tidigt vid gardering trots bakspår och lite långsammare tider, men skalle finns.

1 Lustra Odin drar mycket streck på en fin rad men man är inne på att han kan vara stressig och innerspåret är då inte bra och man vill nog ha ryggresa så då kanske man inte får lucka. Han är hårt betrodd och när det finns god chans till att han blir fast är spelvärdet dåligt på honom till hög procent. ‘

6 Birk Brage tävlar oftast i bike vid bilstart men nu blir det dessutom barfota runt om och han kan öppna hyggligt så mycket intressant ändring. Kanske kommer man hela vägen till ledningen och han gick 1.24,8 över kort distans med voltstart sist så kan nog minst lika snabb tid om barfotabalansen faller väl ut. Tom Erik Solberg upp som vid senaste starterna är med stort plus då hästen varit tränarkörd en hel del tidigare och som singelprocentare måste den här rankas högt på bra spelvärde.

11 Rams Bror hade öppet huvudlag sist och går med skor nästan hela tiden så stort plus då det blir barfota andra gången i livet och norskt huvudlag på. Den här har vunnit 9/23 och duger nog bra här men ett uselt läge gör det tufft.

2 Ask Titan och 3 Huseby Sirius kan båda öppna kvickt och ställer till det för den betrodda hästen från innerspåret, men ingen av de här två är några segerstaplare och båda borde vara angelägna om att släppa till den av 4 och 6 som kommer först fram. Båda kan få bra lopp på innerspåret här och den som hittar rygg på ledaren har så klart viss skrällchans.

7 Tusse Gutt och 8 Sjøli Basse kan båda öppna men det låter som man kanske ska köra passivt då det är comeback för den förstnämnda och den senare har för dåligt läge att ladda från.

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 5-11. C 6-10-2-9. D 12-8-4-3-1.

Kort distans med spårtrappa i låg klass där det skiljer lite i tjänade pengar och därmed har spårtrappan inte så stor effekt just här.

Favoriten 7 Global Difference startar från spår långt ut och till närmare 70% som han är spelad till på tidiga kupongerna är det klart i överkant och vill sällan spika till sådan procent i så här låg klass. Visst är det en väldigt bra häst men då han inte är någon startraket riskerar han bli hängande och landa i dödens efter en bit men det har han fixat tidigare och vunnit fyra av sina sex starter.

Jag är dock inne på att 5 Global Bam Bautin inte är så mycket sämre häst och det är liksom favoriten en fyraåring under utveckling. Den här vann på 1.14,5 full väg redan i sin femte start och gick sedan 13-tid i sitt enda lopp över kort distans så nu när det är aviserat första gången amerikansk vagn måste han kunna springa riktigt fort. Han är startsnabb och taktiken måste vara given, man gasar vad som går i spets här och får favoriten för dryga spår in i första svängen så är det inte alls säkert att han hinner ikapp den här. Man har dessutom en startsnabb stallkamrat i 6 Jakiro Mearas som kan hjälpa till att hålla favoriten ute i spåren. Jakiro vann på 1.13,3 enda starten över distansen i höstas men här är det frågetecken för formen efter att ha inlett den här säsongen med två raka galopper.

10 Malto och 11 Magnum Stone har lite fler starter innanför respektive väst och man är inne på att det blir svårt att slå favoriten här med den senare. Om man spekulerar i att favoriten kommer bort så är båda tänkbara vid gardering då de nog har ganska bra fart för klassen. Jag är nog ändå inne på att den senare är ett kul skrällbud som trots bakspåret kanske kan komma igenom till en bra position då han kan rygga Global Bam Bautin. Intressant kuskbyte kan hästen kanske svara bra på och då det var 11% på den här och 28% på favoriten när de möttes på V5 sist skiljer det nog för mycket den här gången med 3% mot 66%.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 3. C 12-5-6-11-7-9. D 1-2-8-10.

Se ”Gå Kort!”

4 Cool Trix går bra hela tiden men har förlorat mot en i loppet i året och till över 70% vill jag gardera den här då han inte alls är så klar som många tycks tro. Han kanske är bättre nu än då han fick stryk av 3 Icarus B.R. i mars men jag vill gardera med den senare då han har spår invändigt om favoriten och kan öppna snabbt. Sida vid sida borde han kunna hålla ut värsta konkurrenten och gå i ledningen här. Det skiljer för mycket i procenten här och Icarus kommer att gå i kombinationen barfota runt och amerikansk vagn, som då han slog favoriten sist.

5 Kong du Dalm är en snabb treåring från toppspår och intressant att se hur han hävdar sig mot äldre här. Skulle favoriten komma bort så är tänkbart skrällbud bakom trots sin ringa ålder.

12 Canopus duger med i klassen men från sämsta läget då han möter två tuffa motståndare där framme måste det bli svårt att få ett vettigt lopp för den här.

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 6-5. C 3-1-4-12-7-8. D 11-10-9.

2 All for Love är en bra häst för klassen men kan inte öppna så snabbt att hon kan utnyttja att hon har spår invändigt om värsta konkurrenten. Hon har tänt till i amerikansk vagn på kort distans men nu blir det första gången i bike på medeldistans och då är jag inne på att den ska ge effekt även över full väg. Jag tycker det är en klart vettig favorit men det är i låg klass och

5 Maleiwa har toppspår och kan nog komma iväg hyggligt och kanske kan hon köras till ledningen när man kör barfota bak från bästa spåret. Hon ska kanske gå för första gången med rycktussar nu vilket är väldigt intressant så klart.

6 Luxury River har ett bra spår att ta sig iväg felfritt från även om hon galopperade i starten sist från just samma spår. Nu är det hemmaplan med Adrian och det kanske känns mer tryggt för henne då senaste galopperna kommit med lånekuskar med resa. Fem felfria lopp i rad för Adrian och utan galopp så måste hon ha bra chans i loppet efter att ha matchats mot hårda kullkamrater och även på V75 som treåring.

1 Tui Southwind ska lättas fram i balansen och körs med helstängt med hål i den här gången och fortsatt bike på som hon gått bra i. Bra smygläge och kan vinna om hon har tur med luckor till slut men procenten känns absolut i överkant här då hon kan bli över ordentligt i starten.

3 Hashtag Ostedantik har mött kulltoppar på slutet i Danmark och går ner lite i klass till den här starten mot senaste två loppen. Hon testades första gången med helstängt huvudlag sist och det fungerade bra och barfota fram sist så sparade bakhovar till nu och hon ska gå barfota runt om som är bäst på. Det intressanta är kuskplus och bike på för första gången hit. Från bar läge gör det inget om hon inte kan öppna så vasst men med Uhrberg upp i amerikansk vagn så kanske hon blir mycket mer startsnabb. Oavsett så måste 3% vara för lite och hon är ett kul bud här.

12 Havana Sotto 4 Carna Solero 7 Ginetta 8 Hollywood

11 Girlluggage Racing 10 Rock the Sock 9 Jolie Danseur

Avdelning 7.

Ranking: A 9. B 7-3. C 10-6-1-8-5-4. D 2.

9 Miss Pepper fick ett fint lopp i comebacken sist men slog samma motstånd med godmarginal och till synes sparade krafter. Hon lär gå framåt mycket med loppet i kroppen och har rygg på startsnabb häst i andraspår så kan mycket väl komma igenom till en bra position igen. Jag tror att hon plockar ner alla igen och spelar med henne som spik då hon inte ens är favorit.

7 Lucky Queen Soa står så klart åter bra inne i loppet och gjorde jobbet i dödens efter en bit sist då hon kom ner bra i banan utan att laddas men hade inget svar alls när Miss Pepper satte in attacken. Visst kan den här vara snabbare fram och hamna bra på det men inte alls givet och man kan lika gärna bli hängande i spåren och så blir det för tufft. Hon är ändå värst mot då hon har framspår och kan öppna hyggligt.

En som har svårare att öppna bra är 3 Skate Trix som blev över sist från sitt innerspår men gick väldigt fort när han tog sig ut i banan. Han tog ändå inget mot Miss Pepper på upploppet och är hon före i loppet blir det nog svårt att ta längder på henne igen om han tappar en del i starten igen. Favorit i fara.

1 Mia Vince gör comeback i ny-gamal regi efter att ha varit i Goops träning en period och hon vann direkt för Goop på norska V75, men vann även med Goop i vagnen som jätteskräll när man hängde på amerikansk vagn. Hon har svarat bra på den vagnen och hittar man rygg ledaren och tänder till på att ha kommit hem igen så kanske man kan skrälla från vinnarhålet, även om hon står hårt inne och det är osannolikt att hon räcker.

Avdelning 8.

Ranking: A 10. B 8-2-4. C 6-7-1-11-9-3-13. D 5-12.

Tufft lopp att ta tillägg på hästar med upp till 580 tkr tjänat på startfållan över medeldistans men ändå håller jag med kollektivet om att 10 Natorp Bo ska vara favorit då han var så fin i comebacken sist i ny regi. Bra tredjespår i volten och inte fullt fält är bra men det kan strula från läget och många att runda på snabb spetsbana så jag garderar till slut.

4 Aramis Face kommer med två raka segrar men i amerikansk vagn och nu är det voltstart så lurigt spår och kanske lite överstreckad även om han ska vara med tidigt på fin form och kunnande. Man vill ge honom ett lopp i ryggar nu och då är det så klart chansartat men hade ju varit svårt att ta sig till spets från det här spåret även om man velat det.

8 Frodo Cash gillar jag och även han kommer med två raka segrar så full form. Nu blir det kuskplus med från bra spår på tilläggsfållan och han kan nog komma iväg bra. Han har tidigare varit rullig men fungerar bättre i aktionen nu och hit har man sparat bakhovar så man kan rycka skor bak och det är ett plus.

6 Bold Request har skrällt på V75 och har fina toppar så med bästa springspåret och ett par lopp i kroppen är han nog framåt nu. Man har siktat på det här loppet och sist blev det bara fel. Spets eller rygg på ledaren och det ska vara vettig skrällchans här.

7 Loyal Cash har också springspår och kan man pricka med den här och hamna i dödens så tål han nog att gå där. Barfota bak nu i comebacken är plus så klart.

2 Neo Turbo rankade jag tvåa sist på V86 och han vann så det var en fin skräll som bara var streckad till 3% när jag skrev tipsen den gången och menade att han skulle vara bättre med ett lopp i kroppen. Nu har han ett lopp till i kroppen och fått lite fart med ett kortlopp så från fint läge får han bra resa och är åter bortglömd av kollektivet. Jag tror han duger och streckar.

1 Son of Sizzling har bästa spåret och får kuskbyte hit så med smygresa i kanske rygg på ledaren kan den här vinna då han kommer med tre lopp i kroppen. Han har gått bra på Jägersro tidigare och var tvåa bakom Kash Keeper i stayerlopp i sin sista start förra säsongen.

11 Arvid S.H. gör bra lopp mest hela tiden men vinner inte så ofta på äldre dagar. Här duger han och ett intressant kuskbyte här.

Stora systemet.

 1. 1-2-4-6-12.
 2. 1-3-4-6-7.
 3. 4 Sitje Victor
 4. 5-7-11.
 5. 3-4.
 6. 2-3-5-6.
 7. 9 Miss Pepper
 8. 1-2-4-6-7-8-10.

4200 rader som kostar 1050 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-2-4-6-12.
 2. 3-4-6-7.
 3. 4 Sitje Victor
 4. 5-7.
 5. 3-4.
 6. 2-3-5-6.
 7. 9 Miss Pepper
 8. 10 Natorp Bo

320 rader som kostar 80 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se