Speltips: V86 ÖSTERSUND MED SVENSKT KALLBLODSDERBY 24/7

Omgången.

V86 avgörs denna veckan på Östersund, där det denna onsdag är dags för dom kallblodiga fyraåringarna, derby och stoderbyt för dom avgörs här. Inga konstigheter med banan, vanlig 1000-meters och upploppet är riktigt långt med sina 218m.

Jag hittade åtta rätt i båda tvåhundrakronors-lagen på förra veckans V86 och visst hade vi potential för högre utdelning. Helt okej med 26.977:- per system, som hade 11 andelar styck och totalt inspelat blev 53.954:- som betalade 2.452:- per andel till 22 andelsköpare. Båda lagen är öppnade denna veckan, som vanligt.

Bästa spiken!

I avdelning fem är det högsta klassen för kallbloden, och här kommer en riktigt stark favorit ut i form av 4 Tangen Haap 51%. Dessutom blir värsta motbudet 7 Pydin 27% ganska mycket överspelad här och på dom tidigare systemen var det mycket jämnare i strecken. Pydin vann ett betydligt billigare lopp sist, efter att tidigt kunna köra sig till ledningen och gå undan i överlägsen stil och även om det är toppform på den fronten så håller jag Tangen Haap för en betydligt bättre häst.

Från ett perfekt läge borde Tangen Haap ha god chans att köra sig till ledningen tidigt, där han har riktigt bra statistik, hög vinststatistik även på aktuell bana. Dessutom är Björn Karlsson, som tränar och kör, en av kuskarna med absolut högst träffprocent med sina favoriter. Jag tycker det är helt okej spelvärde trots 51%.

Gå kort!

I andra avdelningen kommer omgångens största favorit ut, och visst har 2 Spik Loke 62% bra chans att vinna loppet, men efter ett par strykningar, dessutom flera som kan ses som chanslösa här, blir det färre att runda för talangfulle 12 Spang Viktor 15%. Då det skiljer så mycket på strecken och det dessutom eventuellt blir barfota runt om på Björn Karlssons häst så ser det intressant ut att gardera, och försöka fälla storfavoriten.

Ingenting är enkelt och från spår 12 kan mycket gå fel och det kan var hästar ivägen, så lägger till ett streck till på kupongen i form av 5 Juni Goggen 5%. Han ska gå i en svensk bike, det har han gått bra i vid en vinst tidigare, men i kombination med barfota runt om har han inte gått tidigare. Och sånt kan ge effekt, dessutom nedstruken till perfekt fjärdespår och har god chans på ledningen här.

Avdelning 1.

Visst att favoriten 4 From The Mine 48% går ner i ordinarie klass nu och ska kanske vara favorit, men att spika och göra honom till så stor favorit tycker jag inte är rätt.

8 Buzzer Beater 22% går också han ner rejält i klass, efter att varit ute i försök till sprintermästaren sist. I försöket han var ute i vann Pinto Bob före Tae Kwon Deo, men han var för en för dagen dålig Viking Brodde.

3 Noel Face 10% rekordsänkte med en sekund över aktuell distans för två starter sedan i sin 85:e start och 8/11 i år på plats är det toppform på den här toppstammade nioåringen.

Ranking: A 8.4. B 3.2. C 6.1. D 5.7.

Avdelning 2.

Se "Gå kort!"

Ranking: A 2.12. B 5. C 11.9.3.10. D 1.8.6.

Avdelning 3.

Derbystoet och här har Öystein Tjomsland bakom favoriten 1 Brenne Blesa 41% respekt för 3 Eldoda 25%. Speciellt i inledningen kan det bli problematiskt för favoriten då den sistnämnde ser ut att ha bättre speed och startsnabbhet. Måste nog ranka Eldoda först här, som levererade direkt i ny regi i försöken till denna final.

Men öppet bakom de två bästa här, och då det rör sig om orutinerade ston kan prestationerna variera kraftigt mellan två starter. 9 Borkmira 9% har bara gjort fem starter totalt och var nära favoriten i försöket, och kanske lite störd av denne bröt ut. Här valde dom spår 9 för att få lugn inledning och hamnar hon inte allt för långt bak är hon definitivt med i slutstriden. 8 Glade Tider 2% blir det bike och eventuellt barfota runt om på, det kan vara ändringar som ger enorm effekt, kul skräll. 4 Ask Viktoria 14% blir extremt kuskförstärkt till denna start och med Örjan blir ingen förvånad om hon rekordsänker någon sekunder.

Ranking: A 3. B 1. C 9.8.4. D 11.2.10.7.5.12.6.

Avdelning 4.

Diamantstoförök i låg klass och det behövs nog några streck för att känna sig helt säker här. Favoriten har besvärligt läge, 15 Melizza 34%, men blir å andra sida kraftigt kuskförstärkt och det kan gå, har en femteplats i raden i övrigt har hon bara topptre-placeringar i sina nio starter. Sist såg hon inte den utvändiga hästen, då hon hade helstängt huvudlag och förlorade på målfoto, nu blir det helstängt med hål i.

9 Global Worthy 13% har gjort fyra starter för Pihlström, och inledde med andraplats och vinst i enklare gäng, men sedan har det blivit två galopper. Sist var hon spelad till 5,29 i ett likadant lopp, galopperade då in i första svängen. Barfota bak blir det, då det har funkat i jobb, men vagnen blir en vanlig och då ska Ulf kunna hjälpa henne att inte galoppera med sidostänger. 3 Gianni 13% är spetsbudet, med rejält kuskplus med Ulf Ohlsson till denna starten och från spets ska hon slås. 14 Bitcoin 6% kommer från Berghs formstall och hon duger gott i aktuell klass och till en låg procent är hon given på kupongen.

Ranking: A 15. B 3.9.14. C 13.5.8.6.1. D 11.2.7.12.4.

Avdelning 5.

Se "Bästa spiken!"

För den som har hittat andra spikar i omgången skulle jag inte rekommendera att bara gardera med Pydin här, ta isåfall också med 3 Tand Kraft 3% som trivs med Ohlsson och ser ut att hittat en formtopp. Och kanske även 2 Ingbest 7% som får ÖK upp nu och som allt som oftast får stöta på dom bästa, då han tjänat sprungit in bra pengar i karriären.

Ranking: A 4. B 3.7. C 2. D 11.5.6.10.1.9.8.12.

Avdelning 6.

4 Uruguay Broline 34% är Ulf Ohlssons val i loppet, och denna slog Belker som tvååring och över lag varit ute i betydligt tuffare lopp, blev fast invändigt sist med mycket sparat, två lopp i kroppen nu och given favorit, då hon dessutom inte är speciellt hårt spelad tar jag ställning och spikar!

8 Krakas 22% bedömer spelarkollektivet som värst mot, och vann mot några av motståndarna här sist, men stod då 20 meter före, och det är inte helt givet att ÖK kan köra hela vägen till ledning trots springspår på tillägget. Det är snarare så att vid gardering behövs nog flera streck. 1 Inez River 1% ska tävla barfota runt om och står 20 meter före värsta konkurrenterna. 20 meter före står även Bergh-tränade 2 Myfair Amok 13% som dom inte hittat rätt på riktigt ännu, men det kan vara nu när Bergh har toppform i stallen så brukar det 'smitta av sig' och förra insatsen såg något bättre ut med sent fritt. 5 Base Line 6% blir lite utrustningsändringar på och hon har vart ute i tuff konkurrens för klassen och duger här.

Ranking: A 4. B 8.2.5 C 3.1.7.6.11.9. D 10.

Avdelning 7.

Dags för Svenskt Kallblodsderby med 700.000 SEK till vinnaren, och det ser mer öppet ut än det brukar även om två sticker ut procentmässigt på streckspelet är det långt ifrån klart att det ska stå mellan dom två.

3 B.W.Rune 38% kommer hit med bäste Örjan i sulkyn och han körde för sent sist för att utmana värsta motbudet, nu kör han väl i tid, när det är mer pengar på förstapris-checken. Men ska inte vara så stor favorit här.

1 Nordsjö Odin 29% är första motbud, då det var han som vann klart före favoriten i dras försök hit. Öysten aviserar skoryck och bike på samtliga tre hästar han har till start här och dom ses alla tre med chans. 6 Rappstjernen 6% har tjänat bra pengar på sin startsnabbhet och kan ta sig förbi stallkamraten till ledning, även från rygg ledaren blir han att räkna med på optimal racer-balans. 2 Våler Nikolai 16% vann sitt försök från dödens och även han räknas tidigt på barfota runt om, bike och helstängt med duktig Ulf Ohlsson upp denna gång.

Jan Roar Mjölneröd är en norsk topptränare på framförallt kallblodsfronten och han har kvalat in två hästar som båda startar med vinstchans. 5 Möller Tor 3% är inte mycket streckad och kan överraska här. 12 Tangen Trygg 5% är kanske Roars bättre chans trots spåret, som inte behöver vara iskallt nu när två från bakspår blivit strukna (och eventuellt blir även 8 struken, då han visade sig vara sjuk i försöken). Satt fast i försöket med sparade krafter i rygg på ledaren, krafter som kan komma väl till pass nu.

Ranking: A 2.1.3. B 6.12. C 5.4. D 9.7.8.

Avdelning 8.

Ett V75-försök i lägsta klassen, avslutar veckans V86. Just dom loppen det ofta skräller i, men nu ser det bra ut för dom betrodda, men bakom dom två mest spelade är det vidöppet och långt ner på procenten till övriga, så man får bra värde för garderingsstrecken här. Samtidigt finns också värde i att ta ställning och spika när två är ganska lika på strecken men samtidigt långt före övriga.

Om ni måste hitta en spik så förordar jag andrhandsfavoriten här, som trots spår längst ut på vingen har viss chans att nå ledningen i ett tidigt skede, men då han är startsnabb kan han också hitta ner i någon annan bra position. 8 Global Wizard 28% Ulf Ohlsson i vagnen och räknar med att han tar rätt beslut. Denna har varit hårt spelad i hyggliga lopp på Solvalla, och mött bättre hästar, står bra inne på pengar och kapacitet här.

Värst mot är så klart favoriten 5 Veneer 32% som vann direkt i comebacken sist och fungerade då bra på kombinationen barfota och bike. Mycket hårdare mot nu men duger helt klart på visad form.

7 Pleasure Fore Cash 6% har kapacitet som duger och är alltid hårt påpassad på toton, gör alltid bra insatser när han håller sig från att galoppera. 1 Royal Love 13% har startat från usla lägen, men inte säkert att bricka är en vinstlott för honom då han inte ska kunna svara ett par av dom utvändiga här, då kan han bli fast och lite väl hårt streckad. Intressant på 10 Bright Memphis 7% som ska testas med annan vagn, amerikansk bike istället för svensk, dessutom i kombination med barfota runt om, som han trivs på.

Ranking: A 8. B 5.7. C 10.9.1.2.12. D 4.3.6.

Stora systemet

Avd.1: 3.4.8.

Avd.2: 2.5.12.

Avd.3: 1.3.4.8.9.

Avd.4: 3.9.14.15.

Avd.5: 4 Tangen Haap

Avd.6: 4 Uruguay Broline

Avd.7: 1.2.3.5.6.12.

Avd.8: 5.7.8.10.

4320 Rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.4.8.

Avd.2: 2.5.12.

Avd.3: 1.3.4.8.9.

Avd.4: 3.9.14.15.

Avd.5: 4 Tangen Haap

Avd.6: 4 Uruguay Broline

Avd.7: 1.2.3.5.6.12.

Avd.8: 8 Global Wizard

1080 Rader som kostar 270 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se