Speltips: V86 Östersund 4/8

V86-Omgången.

Östersund är värd för veckans V86-omgång och här är upploppet ett av dom längsta i landet med sina 118 meter. I övrigt inga konstigheter, medelbredd och varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till här. Statistiken säger att det är klart under medel i spetssegrar på den här banan på både kort och medeldistans och det är så klart det långa upploppet som gör att fler får chansen och att inte favoriter lägger lika stor vikt vid att köra till ledningen som på många andra banor. I autostart är det fördelaktigt med spår en bit ut, som nästan alltid är spår fem klart bäst följt av fyra, men vad som skiljer sig många banor mellan är hur bra spår sex och här är det väldigt bra som klar trea i vinststatistiken. Spår ett är inte så dåligt i starten som på många andra banor men som sagt en bit ut är bäst. I voltstart är som oftast, ett det spår som är det bästa.

Flera kallblodslopp inom ramen för streckspelen här då det är final i Svenskt Kallblodsderb och Derbystoet. Även ett mycket fint lopp för högsta klassens kallblod och ytterligare ett lopp för äldre så halva omgången är kallblodslopp den här onsdagen.

Bästa Spiken!

I inledningen startar en häst på grunddistansen som jag tror hade kunnat matcha det här fältet även från tilläggsfållan. Visst är voltstarten inte helt enkel då det är spår fem i volten men utan hästar utvändigt, från springspår blir det mindre stressigt och han har bra chans att gå iväg på bra sätt. 5 Naheed gick iväg från spår fyra i volten då han gjorde comeback sist efter lång tävlingsfrånvaro och även om det inte ser helt stabilt ut så var det ändå utan galopp och med det i kroppen är han nog bättre. Magnus A är stabil och här vet han att han får ledningen av alla där framme så ingen brådska och felfri slår ingen honom i det här fältet.

Gå Kort!

2 Borea Del Circero och 3 Claud P.Hill tycker jag sticker ut i sista avdelningen och utgör ett starkt lås. Den förstnämnda är startsnabb och siktas mot att köras i ledningen hela vägen och blir favorit på det över den korta distansen. Jag tror dock att Wäjerstens utmanare är bättre hästen av de två och när den kommer med full form så kan den nog vinna från utvändigt och andra positioner med då det är långt upplopp och hans styrka ska fälla avgörandet. Hälften så mycket streckad som favoriten och det gör honom till klar förstahäst då spelvärdet är bra. Claud P.Hill galopperade på första barfota runt om näst sist men i förra starten fungerade det bra och fortsatt så är plus så när han går framåt för varje start är han kanske bara bäst här. Som alla vet är ledningen guld värd och då favoriten är startsnabb och loppets spetsfavorit är det svårt att spela utan den så jag låser på de två i avslutningen.

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 7. C 8-1. D Övriga.

5 Naheed stiger i procenten men på V86 tål man en storis eller två då det till och med varit omgångar utan någon med alla rätt då ett par favoriter till över 60% vunnit. Vi försöker fälla omgångens största istället, lite längre fram och det gör minst ont för systemet att en storfavorit vinner just första avdelningen. Tror han bara är överlägsen här och stabil spik.

7 Showtimejackflower gjorde regidebut för duktiga Oskar Kylin Blom sist och går nog framåt med den V75-starten i kroppen. Nu växlas det dock ner till vanlig vagn och han går nästan alltid i bike så minus där och han har en del galopper i historiken så kanske är inte spår två i volten optimalt för honom. Felfri är han första utmanare trots allt.

8 Willmer Gel hade en fortopp i vintras men har startat sporadiskt sedan dess och behöver kanske loppet i kroppen här. Duger bra i loppet på kapacitet men blir kanske lite överstreckad här.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 2-4-7. C 3-12-10-1-6-9. D 11-8.

Kallblodslopp i spårtrappa över kort distans i Hästägarekannan. En ganska stor favorit från bra spår som bara vunnit ett lopp sedan 2019 så jag väljer att strecka många och hoppas på favoritfall.

4 Grislefaksen G.L. har ett bra spår i spårtrappa och det brukar innebära att man har mindre rutin och mindre pengar på kontot men här är det bara de tre innersta spåren som är en klass lägre än övriga på pengarna. Från spår 4 till 11har de mellan 905 tkr och 1,04 miljoner tjänat så väldigt jämnt startfält i det avseendet och då står ju favoriten väldigt bra till. Han har provat kort distans fyra gånger i livet och har facitet 3,3,3 och diskad så han fungerar på distansen men är inte så startsnabb att han kan utnyttja spåret och favorit i fara här.

2 Vimse Lars drar en del streck och har vunnit en del lopp på distansen så klart bra förutsättningar då han är speedig både från start och till slut. Öysten Tjomsland tränar och kör och han har alltid stallet i absolut toppform till den här travdagen.

3 Backegubben gör comeback men ska var i bra skick direkt och Björn Karlsson meddelar att det är optimal balans med barfota bak och dessutom åker hybridvagnen som Tangen Haap brukar tävla i på (räknas som ”vanlig vagn”).

5 Kong Henry får rejält kuskplus och har galopperat bort en del pengar på slutet. Näst sist var det rejält upplopp som tvåa i rätt klass men sist var det riktigt bra hästar som han ändå hängde på bra mot. Ner i klass nu igen och med toppkusk från toppspår ska vinstchansen vara ganska hög.

J-O Perssons duo 7 Gott Klirr och 12 Demex har båda fått tuffa lägen men den förstnämnda är ganska kvick och kan säkert köras till bra position trots spår en bit ut. Båda är bättre än sina formrader och Gott Klirr körde in nästan en halv miljon den tuffa femåringssäsongen i fjol efter att varit snäppet bakom kulltoppen som unghäst. Hittar den rätt form är han kanske bara bäst här och lär rekordsänka en del då han inte provat den korta distansen så ofta. Demex har höjt sig lite på barfotabalansen och var bra två i hårdare gäng sist och räknas trots spåret.

Fältet är jämnare än procenten antyder på hästarna och jag streckar nästan alla.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 2-4. C 5-6. D Övriga.

Derbystoet och ett par sticker ut lite i strecken inga jättefavoriter och jag streckar fyra-fem stycken då jag tycker alla från bästa spåren har vettig vinstchans.

2 Hopp Karoline är loppets favorit men är inte så startsnabb och får göra kanske lite tyngre resa än värsta motbudet. Det är dock aviserat första gången i bike och barfota runt om och hin har bara varit i sin nya regi ett par månader så går säkert framåt med loppet i kroppen nu.

3 April Faxa är startsnabb och går framåt för varje start så kommer hon till spets här är hon hästen att slå. Då favoruten inte är så startsnabb och det kanske kan kosta lite för den att gå fram och göra jobbet så måste den här rankas först.

4 Malifika blir det barfota runt om för och det har Öysten fått bra effekt på i storlopp för unghästarna tidigare då han haft hästar som ska ta kliv i utvecklingen och fungerar med lättning. Given om hon höjer sig det minsta då hon inte var långt efter favoriten i kvalet hit.

5 Klack Sigrid är startsnabb så var klart missgynnad av sitt bakspår i kvalet hit men löste det på bra sätt och har riktigt bra spår här. Första gången bike och nu blir det optimal balans för henne så måste ha högre segerchans än procenten antyder här.

6 Föynlanda Anna kvalade in hit som fyra i sitt försök men hade inte startat sedan i höstas då och går framåt mycket med loppet i kroppen. Nu blir det dessutom kuskplus och hon var bra när hon var på topp som treåring med mycket pengar inkört.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 4-3. C 12-5. D Övriga.

Stolopp med tillägg och det lär inte kosta så mycket för de på tilläggsfållan att komma ikapp de där framme då det bara är tre ekipage på grunddistansen.

3 Jazmine B.R. står bra till och borde kunna ta sig till ledningen där framme men blir för stor favorit här. Hon är säkert bra för klassen men mycket tuffare mot nu än hon mött på Leangenså favorit i fara.

Wäjerstens duo 4 Strangerinthenight och 6 Global Brexit är båda starka utmanare här där den först nämnda gör första straten för Wäjersten. Den senare är nog kanske bästa chansen även om man håller de som likvärdiga chanser från stallet. Global Brexit var ute från bakspår i StoChampionats-kval sist så inte mycket att säga om att det inte räcker där men nu är det rätt klass igen. Hon går bra på barfota runt om och så blir det nu plus ett hon får ny kusk upp i Mats E och från ett bra spår lär hon komma bra på det.

5 Krakas är ny i Dunders stall och här finns kapacitet så faller miljöombytet och annan träning väl ut så kan hon vara riktigt bra direkt. Smyglopp aviserat så kanske lite chansartat.

12 Anna Mauds Lassie har bakspår på tillägget men då fältet är skiktat kanske inte alla vill ut i spåren och vingla och hon skulle kunna runda fältet. Härdad i mycket tuffare gäng så därav lite missvisande resultatrad och kommer med ett lopp i kroppen efter strykning. Ska köras på chans igen och då kan det bli för långt fram kanske.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 1-5. C 2-4-9. D Övriga.

Svenskt Kallblodsderby och omgångens största favorit kommer ut här med hög segerchans så klart men jag tror inte kullkamraterna är så långt efter som kollektivet tycks bedöma.

3 Tangen Bork kommer med nio raka segrar i bagaget och ska vara stor favorit men jag tror övriga kullkamrater närmar sig med stormsteg och så här överlägsen tror jag inte att han är även om segerchansen så klart är hög. Han har två stallkamrater invändigt och kan så klart bli släppt till spets men inte helt osannolikt att 1 Langlands Hövding som körs av tränaren själv svarar. Han kan därmed låsa loppet med den stora favoriten på utsidan och själv sitta i ledningen, då kan det bli långsamt tempo och kanske rinner ledaren undan. Släpper han ser han nog till att hålla rygg på stallkamraten och när de är från samma stall lär han få chansen över det långa upploppet, så Langelands Hövding kan vinna loppet med ett par scenarion. Han ska dessutom gå barfota runt om som han fungerade bra på bakom favoriten näst sist och har favoriten en dålig dag samtidigt som den här höjt sig lite så är det högt spelvärde på högst trolig utmanare.

2 Brenne Bas kommer också han från samma stall och med ett bra läge blir det bra resa bakom de mest betrodda och vann Kriteriet för kallblod i fjol så är bäst när det gäller. Har fått två lopp i kroppen i år så är nog riktigt uppåt med loppen i kroppen och räknas tidigt.

5 Oppgårdsdrängen är nog J-O Perssons bästa chans trots att hans andra häst är mer streckad. Men den här är mer travsäker och har gått fler starter där han varit med i toppen mot de bästa kullkamraterna här så lite mer rutin. Det blir första gången barfota i sin 21 start här och han har nio vinster på sina starter och förlusterna har kommit mot de bästa han möter idag. En bra dag med effekt från lättningen så matchar han nog Tjomslands invändiga hästar.

4 Wolt är tänkbar skräll från fint spår då han var klart okej som tvåa, en bit bakom den stora favoriten här i kvalet. Han har galopperat bort en hel del pengar tidigare så går säkert framåt med senaste loppet i kroppen men är ostabil och var inte helt fläckfri sist trots att det blev utan galopp hela vägen då.

För övrigt har Tjomsland ytterligare två som kvalat in, i 9 Grisle Tore G.L. och 12 Nelson August som har sämre chanser då de har bakspår men den förstnämnda har bra startryggar och går med i de flesta tempon. Även Jan-Olov Persson har en häst i finalen här i 6 B.W.Wille så tre hästar från hans stall och fem från Tjpmslands är en riktig maktdemonstration i svensk kallblodssport från de två giganterna.

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 15-2-6-8-1. C 7-3-11-5-14. D Övriga.

Spårtrappa och jag letar vinnare från bakspår och spikar då favoriten inte är så hårt streckad och loppet blir väldigt dyrt vid gardering, för kommer min spik bort så är det vidöppet.

9 Emperor kommer från galoppmisslyckande till slut i förra starten men då var det lite experimenterande i balansen men nu återgår han till den balans han gått felfritt i tidigare. Tre segrar och två galoppmisslyckanden är facit i Berglunds regi så felfri vinner han väl då?! Magnus A upp och bike på och med bike är hästen obesegrad efter två försök. Den här är nog väldigt bra för klassen och väljer att spika trots ganska låg klass på loppet och viss galopprisk.

1 Constant Caviar är startsnabb och visst kan den här rinna undan från ledningen men jag gillar inte

2 Ess Joculos trivs där framme och kan nog ta sig förbi den invändiga i starten. Lättas lite i balansen fram och ändringar på huvudlaget, till open eye. Första gången i bike är intressant och den här kan leda loppet runt om men det kan också bli lite körning mot den betrodda norrmannen där framme.

3 Eddie Brogård har varit uppåt i senaste två starterna men är inte så startsnabb. Får nog bra position härifrån och är desto starkare till slut så har viss skrällchans.

6 Stabalizer hade en formtopp i våras men efter lite galopper ser formraden inte så kul och vinsten är längst upp. Tappar poäng om det inte är ordning nu och spåret gillar jag både på banan och i spårtrappa så med första gången bike på är det en tidig utmanare.

15 Money Smile gick bra som treåring i billigare lopp men har inte varit sämre än fyra i något av sina lopp och dyker nog upp där framme igen. Han har mer än tre ggr så mycket på kontot som den betrodda norsken från bricka ett och det brukar visa sig till slut i spårtrappor.

8 Youhadmeathello blir det mycket ändringar på och faller det väl ut så ska hon ha betydligt bättre chans än de tidiga spelarna tror. Gått med open eye tidigare och nu blir det riktigt helstängt. Varit mycket nerdövad och det åker nog ut lite ur öronen nu så vaknar han till lite här finns kapacitet som räcker.

Avdelning 7.

Ranking: A 10. B 7. C 4. D 2-Övriga.

I kallblodsloppet i högsta klassen i kommer det ut ett par värstingar men en tredje kan få ett bra lopp och har studsat tillbaka bra i formen nu.

7 Månlycke A.M. blir klar favorit då han slog Odd Herakles sist de möttes men då var inte Odd på topp och hade precis bytt träning och inte gick på optimal balans. Visst kanske Månlycke kommer till ledningen men många invändiga söker positioner så kan det kosta lite spår fram ändå och även om han sedan blir släppt så är jag inte helt säker på att han är så bra som Odd ännu.

10 Odd Herakles är nog fortfarande världens bästa kallblod och har gått framåt i formen mycket sedan han torskade mot Månlycke och har framförallt börjat köras barfota igen. Han går ständigt under 1.20 i loppen över kort distans och har helt annan rutin och andra tider i kroppen så håller honom högst trots bakspåret. Vet inte hur det ska gå till men här är det riktig kusk som löser sådant, till skillnad mot favoritens något mindre taktiskt framgångsrika körsven. Jag tycker det är en eventuell spik.

Vid gardering är det inte så roligt för systemet att låsa på två så hårt streckade som de betrodda är och jag lägger till en tredje i så fall. 4 Tangen Haap sas det tidigt från stallet att han skulle vara bättre senare på året då man ändrat mycket i träningen under vinter och vår som ska ge effekt lite längre fram. Nu var han riktigt fin sist och kanske är han nära den där formtoppen man tror ska komma på sensommaren. Här kan han snabbstarta från perfekt spår och kommer Månlycke tidigt får han en bra rygg så om Odd Herakles kommer fram tidigt och det blir tryck mellan de betrodda får Tangen ett bra lopp där bakom. Han har slagit eliten förr så med klaff på loppet överraskar han.

Avdelning 8.

Ranking: A 3. B 2. C 7-4-5-10. D Övriga.

Se ”Gå Kort!”

Lås på två från bra spår som jag tycker höjer sig lite och visst kan favoriten 2 Borea Del Circero leda loppet runt om men motbudet 3 Claud P.Hill är så rejäl att han kan vinna från utvändigt ledaren i den form han visade sist. Starkt lås.

Bakom är det öppet men då mina två har bra lägen där framme borde det bli svårt för bakspårshästar och ekipage långt ut bakom vingen att komma riktigt bra på det i loppet.

Stora systemet

Avd.1: 5 Naheed

Avd.2: 1-2-3-4-5-6-7-9-10-12.

Avd.3: 2-3-4-5-6.

Avd.4: 3-4-5-6-12.

Avd.5: 1-2-3-5.

Avd.6: 9 Emperor

Avd.7: 4-7-10.

Avd.8: 2-3.

6000 rader som kostar 1500 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5 Naheed

Avd.2: 2-3-4-5-7-10-12.

Avd.3: 2-3-4-5-6.

Avd.4: 3-4-5-6-12.

Avd.5: 1-3.

Avd.6: 9 Emperor

Avd.7: 10 Odd Herakles

Avd.8: 2-3.

420 rader som kostar 105 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se