Speltips: V86 med TIDIGARE START 19:20 på Lindesberg 31/5.

Häst 17

V86 på Fornaboda utanför Lindesberg 31/5, 19:20.

Omgången & Banan.

V86 har tidigare spelstopp vid 19:20 under sommaren då alla lopp inom spelformen går på samma bana respektive onsdag. Sommarens första tidiga omgången ska avgöras på Fornaboda Travbana utanför Lindesberg med sina 192 meters upplopp där spår ett inte är det bästa vid bilstart. Det är en bana som det är svårt att plocka något från kön på dessutom så det gäller att söka sig framåt i tid och att vara med en bit fram är fördelaktigt även om spetssegrar ligger runt medel. Spårstatistik ska man kanske inte väga in allt för hårt på mindre banors statistik då det körts färre än 1000 lopp totalt här sedan 2015 men att innerspåret är svårt att hålla upp i starten bakom startbil är ett faktum att ha med sig. Omgången har ett par skiktade lopp men kul faktor i sommar är att man kommer att ha allt mer lopp i STL-klasser på onsdagar under Sommartravet. En satsning från Svensk Travsport med höjda prispengar på onsdagarna gör att vi kommer att få bättre klass på loppen även från mindre banor.

Inspelade tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips på YouTube som du hittar på trav.se och gruppen på FaceBook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar in till V75 på torsdagkvällar och släpper materialet sent torsdag eller tidigt på fredag. Även om vi testat lite olika upplägg så är det bara inspelat material till V75-lördagar som kommer ut regelbundet men finns intresse är det tänkbart att börja göra inspelat material även till andra omgångar som V86 mm. In och prenumerera på YouTube och kommentera gärna i våra sociala medier vad ni tycker vi ska göra för material.

På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många spelas samma system två gånger, för önskat antal andelar. Stänger andelsspelet redan 18:30 onsdagar på sommaren för att hinna bygga klart systemet innan inlämning, när jag vet hur många vi är och jag kan komma att väga in sen info. Det systemet är än så länge bara öppet onsdagar och lördagar, men även där kan tillkomma till exempel GS75 och vissa V64-omgångar längre fram.

Bästa Spiken!

I sista avdelningen är det lopp i högsta klassen där jag spikar 5 Click Bait ska kunna spetsa från perfekt spår mot 1 Gooner och Click Baits form brukar ju vara på absolut topp vid just den här årstiden vilket han också visade i senaste starten. Han var målfoto från att ta sig till Elitloppet trots en repa ute i spåren till slut och nu är det upplagt för spets och slut. Visst är Gooner också väldigt startsnabb och visat att han hanterar innersta spåret bakom bilen och då kan det bli svårt att ta en hel längd men jag tror att det är just Click Bait som kan göra det från spår precis bakom bilen och jag tror han lyckas.

Visst kan det bli rejäl körning men då är jag osäker på om Gooner står hem i tufft sällskap och att spela med båda är kallt, så antingen ta ställning eller strecka många och då spikar jag den jag tror spetsar. Gooner var bra sist men det var mot mestadels Silver-hästar och nu är det elit mot och då han gick i spets och fick bestämma i sista starten i fjol gick fler förbi honom till slut. Han komemr att bli en bra Guld-häst med sin startsnabbhet som vapen men det är tufft mot nu.

Gå Kort!

Jag provar att stänga avdelning 4 på två streck där Jag tror 6 Ontario Bro tar ledningen som nedstruken till perfekt femtespåret bakom bilen, men han lär väl släppa till den som är först framme av 7 Mirci A’lir eller 2 Declan. Den av de två som får ta över ledningen borde bli mycket svårslagen och jag tycker kanske att 7 Mirci A’lir blir överstreckad som väldigt stor favorit. Visst är hon startsnabb och bra men comeback här så frågetecken för formen varför jag till och med rankar 2 Declan före på högre spelvärde.

Wäjerstens häst gör årsdebut så oklar form även här men man har siktat på loppet då han går ur klassen vid start i ett vanligt lopp. Declan kan öppna mycket bättre än han kunnat visa på slutet då han ofta haft bakspår eller innerspåret bakom bilen. Visat att han kan snabbstarta med ledning på till exempel Halmstad i somras. Han kanske kan hinna före favoriten till ledningen men får bra lopp där framme oavsett. Hårdare häst än de flesta i loppet då han till och med lyckades kvala in till Derbyt i höstas trots bakspår.

Avdelning 1.

Ranking: A 11. B 8-13. C 2-14-3-9-7-10-1-4. D 12-5-6-15.

Här var 13 Bold Knick loppets tidiga favorit men han trendar kraftigt nedåt då många insett att 11 Chestnut har ett bättre läge och är kanske en lika bra häst. När det låg mycket streck på Bold Knick var jag inne på att man kunde spika Chestnut på högre spelvärde men det verkar som att många har tänkt samma tanke så den senare trendar kraftigt uppåt i procenten. Det gör att jag väljer att gardera loppet och Bold Knick är tidig men det finns ett annat drag i loppet och jag väljer nog att spela med tre hästar som jag tycker höjer sig lite här. Bold Knick har trots allt sju raka segrar och det ser ut att skilja mycket streck upp till nya favoriten i loppet så klart intressant streck.

8 Black Mission har varit hos en handfull A-tränare men inte fått ut fullt av sin kapacitet. Han gör det bra mest varje gång i sin nya regi sedan i höstas där han varit tränar körd i sina flesta starter. Nu är det intressant med Per Lennartsson upp från ett fint tredjespår på mellanfållan och som singel-procentare är det ett mycket intressant ekipage att gardera med, då han har bättre form än raden ger sken av.

Där framme är väl duon 2 Light On Me och 3 Rio Luca mest intressanta från okej lägen och med lopp på innerspår där kanske någon av de två kan köras i spets så det finns väl skrällchans hos båda. Båda trivs på lång distans och jag är inne på att den förstnämnda har bäst chans då OKB visade fin form på stallet överlag veckan före Elitloppshelgen och den här har visat form en längre tid.

14 Night Art är tuff för att bara vara fyra år men det är svårt att vinna från kön på den här banan så krävs väl offensivt upplägg för seger och det kan vara upptaget i dödens av någon av favoriterna. Det ska nog krävas mycket tur för att han ska komma in i matchen men stämmer det lite med positionerna så borde han fälla många till slut här. Han vinner inte så ofta men barfota runt om nu är ett plus för honom och det ska bli kul att se honom i hans debut på distansen.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 4-1. C 8-10-6-9-5. D 12-2-11.

Klass 2 och det är lägsta STL-klassen där det lite oftare blir favoritfall än i de högre klasserna och jag försöker fälla en favorit som är nära 50% på tidiga spelen.

1 The Way I Talk Ås är väldigt stor favorit på tidigt inlämnade systemen och från det här läget är det verkligen favorit i fara då han riskerar att bli över från start. Givet att gå mot eller gardera en del här och det är väl många ettor i raden som kollektivet streckar på här. Är startsnabb men ska inte kunna svara om 7 Anytimeisnow som nu är gynnad av en strykning och kommer ner till helt okej spår sex och den borde blåsa förbi alla till ledningen här. Jag rankar honom först på det scenariot, att favoriten kan bli fast och att den här kan sitta i ledningen tidigt. Fin form och vann från ledningen näst sist och fick sparat i rygg på ledaren i förra starten så lär väl köras i spets den här gången.

4 Dee Godfather är kanske bästa hästen som stått i låga odds i tuffa lopp för klassen på Sovalla bland annat, men galopperat bort en hel del pengar så står bra inne i lägsta klassen. Nu är det toppspår och litet kuskplus så går den här felfritt kanske han bara är bäst.

8 Gasparito var det en del snack kring vid starten på Lunden sist då det var första gången Magnus A upp. Han stod i ganska lågt odds i förhållande till procenten i ett STL-försök då men såg lite oinspirerad ut i delar av loppet men gick i mål med, till synes, gott om krafter kvar mellan hästar. Vann från spets starten innan det och är kraftigt gynnad av en invändig strykning den här gången. Snabbstartar han till en bra position ska han räknas trots spår långt ut bakom vingen.

10 Nikylon vann sist med sparade krafter och har varit bra vid sina två starter med barfota bak och den balansen blir det även här så med fin form och bra fart i benen ska han räknas vid gardering.

9 Tenoutoften hade stått över lite inför senaste starten på grund av en sårskada och ska därför vara mycket framåt med det loppet i kroppen. Bra smygläge och tänkbar skräll.

6 Blauer Max kan snabbstarta från perfekt utgåmgsläge efter en strykning här och kanske kan hitta till rygg på ledaren. Han vann från spets på Solvalla sist då det var första gången i bike och intressant igen från toppspår med formen på topp.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 8-13-4-3. C 5-12-11-9-1-14-12-6. D 15-2-10.

Ganska öppet lopp på förhand där många sprider strecken rejält där det är kallblodslopp med fullt fält fördelat på tre startfållan och jag väljer att ta ställning för en trolig spetshäst.

7 Fakserling blir ganska klar favorit men ändå bara streckad på ca 26% då många ska dela på strecken här. Jag är inne på att han kan köras till ledningen tidigt och då får de svårt att plocka ner den här så jag väljer att spela med honom som kompletterande spik. Hästen har absolut toppform och kört in 400.000 kr redan i år. Startsnabb och rejäl häst som står bra inne i propositionen här och segerchansen borde vara hög.

8 Guli Fantom gillar jag men galopprisken är hög då han har fallit tillbaka i gamla synder på slutet och svängarna på den här banan kanske inte kommer att passa honom. Han gick mot en bra placering på V75 sist då galoppen kom och han duger verkligen bra i klassen här så garderar man är han tidig.

4 Birk Stövern Har fina fartresurser för klassen och kommer med full form men segrarna är tagna på mindre bana mot enklare motstånd och det borde bli tufft här. Får han ett bra lopp duger han absolut men från spår fyra i svensk voltstart är det chansartat till ganska hög procent.

13 Kalmar har tagit fyra segrar på sex starter med balansen barfota bak så stort plus att han kan gå så även nu. Det är dubbla tillägg mot bra hästar 40 meter före så borde väl bli svårt att runda alla men med full form kan det gå.

3 Tor N.O. vill man försöka köra i ledningen med men man borde väl inse att det blir svårt att ta emot favoriten här och ett lopp i rygg på ledaren vore väl det bästa om man kan komma dit. Roligt skrällbud från sådan position.

5 Lill Hans håller fin form och borde kunna får ett bra lopp där framme om man kommer iväg från annars lite lurigt spår. Han har varit bättre i travet senaste tiden och kan då öppna vettigt med.

11 Crussi Dull får kuskplus nu men bästa loppen har han gjort i amerikansk vagn på slutet så minus med vanlig vagn och spår fyra i voltstart så kanske får svårt att komma till i loppet då.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 7. C 4-11-1-10-6-5. D 9-8-12.

Se “Gå Kort!”

2 Declan håller väl inne betrodda 1 Go Peppergirl som därmed borde bli över från start och jag ser henne som översträckad i omgången. Hon har bara vunnit enklare stolopp och tävlar nu i öppen V75 klass vilket borde bli för tufft för henne från chansartat läge. Visst kan hon väl vinna om hon skulle nå rygg på ledaren eller ha tur med luckor från tredje invändigt men till när 20% är det inte streckvärt med så chansartat löpningsförlopp.

Mitt lås här blir på 7 Mirci A’lir och 2 Declan där båda har vettig spetschans men hamnar bra på det där framme och det är troligt att en av de två vinner loppet så starkt lås.

4 Island Smart var bra gången innan sist men i förra starten blev det mjölksyra då hon låg på i loppet. Nu växlar man kanske ner till vanlig vagn men ett kusk plus och fint utgångsläge gör att hon kan vara aktuell ändå vid fler streck.

Bortlottad den här gången från bakspår är 10 S.G.Mistral som dessutom inte vinner lopp så ofta men gör det bra i klassen och duger i det här loppet vid bredare gardering. Bortlottad är väl även 11 Freedom N.O. som bara har gjort femton starter men vunnit fem av dem och ska duga bra i klass 1 men borde få svårt att nå de två bästa där framme.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 12-7. C 11-5-1-3. D 9-2-10-8-6.

Ett ungdomslopp med låg klass på hästarna och jag streckar på en del då några av de bästa hästarna lottats till tråkiga utgångslägen och jag har svårt att utläsa vem som ska få bäst lopp.

12 Esposito drog sämsta spåret men är ändå streckad på runt 50% så från sämsta läget är det givet att gardera honom. Visst är han riktigt bra för klassen men var struken i tilltänkt årsdebut och inte gått lopp sedan oktober så frågetecken för formen här.

4 Pwojtech Vrijthout är ett intressant nyförvärv hos en tränare som har bra träffprocent på litet material. Den här har hunnit göra en start för Angelica Jonsson och vann då från tillägg efter en rejäl prestation. Från bra spår finns väl chansen att man köra till ledningen med mindre betrodda där framme och i spets skulle mycket så klart vara vunnet. Ska vara smidigare och bättre med loppet i kroppen och måste räknas med bra segerchans.

7 Jalapeno K. kan med öppna snabbt bakom bilen även om det inte var någon snabbstart alls att tala om sist. Lättas nu från PG-skor till tunna aluminiumskor såstor skillnad i vikt till den här gången utan att det lyser rött om det så att säga. Intressant då Eklund haft fin form på stallet i vår och han ser det som en absolut toppchans.

11 Cameron är stark och rejäl häst som tål offensivt upplägg med lite spår på vägen och det intressanta här är att han ska lättas rejält i balansen med barfota bak nu. Bra form och skulle man få rygg på favoriten under slutvarvet ute i spåren kan han absolut skrälla.

5 Mustang Valley har toppspår och visar bra fart i benen för den här klassen så när tränaren är inne på att han ska svara bra på att få tävla med körspö, första gången i Sverige är det klart att det är ett tänkbart skrällbud från bra läge.

1 Ackuratess är startsnabb och skulle hon kunna få rygg på ledaren ska hon kunna skrälla men till över 7% är det streck i överkant. Det blev fel sist då hon blev hängande i spåren och fick backa men nu blir det lopp på innerspåret och hon får inte lika stort kuskminus som många andra i fältet får här.

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 2-6-3. C 10-4-8. D 9-1-7-12.

2 Balotelli Face blir storfavorit till över 50% från bra utgångsläge och ska gå maxad med blinker, bike och barfota runt om. Man sätter ändå frågetecken för hur han ska klara lite snäva svängar och man vill ju ogärna ha frågetecken om man ska gå på någon till så här höga procent. Det är Bronsdivisionen som han är ganska ny i och han möter några som är något mer härdade i klassen så jag är inne på att man måste gardera honom den här gången.

Snabbast från start tror jag 5 Zenato och från toppspår med maxad utrustning så ska han kunna spetsa och jag tror inte att man släpper här utan det blir lopp i ledningen och då han går på alla distanser är jag inne på att han ska kunna leda loppet runt om. Bike, barfota och kanske helstängt huvudlag och den här har tillhört favoriterna i tuffare Brons-gäng än det här i fjol så som härdad i klassen ska han absolut kunna leda loppet runt om. Skulle man släppa kan man ju vinna från rygg ledaren med och en rolig första häst i ganska öppet lopp.

6 Run N’Cola har startat på en del med framgång mot hästar i klassen på Solvalla under vintern och han är ett år äldre än favoriten med rutin mot tuffare hästar. Trots spår en bit ut är jag inne på att man kör offensivt här och hittar han ner i vettigt slagläge ska det inte skilja mycket på honom och favoriten här.

Wäjerstens duo är bra för klassen och härdade på V75 där Wäjersten själv kör 11 Mellby Joker där han ser sig som bortlottad då hästen trivs bäst när han är med där framme. MELLBY JOKER STRUKEN! 4 Marlon Boko har det bättre spåret och kördes till ledningen tidigt sist för att släppa och från toppspår lär han kunna öppna hyggligt och får bra position. Örjan upp nu och comebacken avklarad så går säkert framåt med loppet i kroppen.

3 Corazon de B. får rejäl effekt av den amerikanska vagnen och det är aviserat att den åker på hit så från bra spår måste han ha toppchans då han dessutom kan öppna snabbt.

10 Let It Be V.P. är en stark häst med många segerar i historiken men är inte helt att lita på och sist blev det galopp men gick imål med sparat bakom hästar sedan. Kan det bli bra tryck på loppet med mycket maxningar på hästar med framspår här så fäller nog den här många till slut.

Avdelning 7.

Ranking: A 8 B 6-2. C 13-1-7-3-5-10-9-4. D 12-14-15-11.

6 Nelsonbrighteagle är nog för stor favorit till över 40% i fullt fält och bara en av några för mig här. Visst kan man komma bra på det när man står bra inne i loppet och kommer med form men det kan också bli fel från innerspåret på tillägget och det är väl favorit i viss fara.

8 Feline Burgerheide är mycket intressant som anmäld barfota runt om och blir det så är det första gången på häst som tände till rejält på skoryck bak i höstas. Flera av Crebas hästar får bra effekt när han väl testar skoryck så alltid intressant när han tycker att det är dags. Häst som absolut kunde ha haft mer pengar på kontot och står bra inne i klassen och som startsnabb kan hon hamna bra på det direkt och ska räknas mycket tidigt här, jag rankar henne först.

På startfållan streckar jag två häststar som ska kunna få ett bra lopp på innerspåret vilket är gynnsamt och många skrällar kommer från sådana lägen i Diamantsto-försöken.

2 Global Certificate och 1 Ess Mahatma har båda hovar till att gå barfota runt om här och ska kunna få bra lopp i främre träffen.

13 Carbonfiber har bakspår på tillägget men är bra för klassen och har Magnus A i vagnen så kanske kan man komma igenom på bra sätt med rygg på favoriten här. Stämmer det lite på vägen så fäller hon många i spurten då hon ska vara förbättrad med årsdebuten avklarad och därmed ett lopp i kroppen.

7 M.T.Ravishing kommer från formstall och har ett lopp i kroppen men har kanske ett för henne lurigt spår i volten då hon har galopperat en del tidigare i karriären. Hon duger med och ska räknas vid bredare gardering.

Avdelning 8.

Ranking: A 5. B 1. C 4-8-2-9-6-3. D 10-7.

Se “Bästa Spiken!”

Ett lopp där två hästar sticker ut på strecken och jag tar ställning för favoriten där många streckar båda och jag är helt inne på att 5 Click Bait ska kunna spetsa från perfekt spår mot 1 Gooner och då borde Click Bait kunna leda loppet runt om. Jämnt bakom och vill någon gardera loppet så är det nog fel att bara strecka två här, som många gör. Det är trots allt en hel del riktigt bra hästar som är väldigt lågt streckade så för er som garderar finns det nog visst spelvärde hos en del av ekipagen här.

6 Chapuy var det snack om Elitloppet för men där var det väl bra att man inte bjöd in honom och han får tufft när det inte är spetsläge och han möter några bra motståndare så rankas ner här.

4 Dats So Cool är härdad i Frankrike nu och det blir mycket intressant att se om han gått framåt med det. Vann ett par lopp på Vincennes i vår och det smäller högt här.

2 Barbro Kronos skrällde rejält i somras för Svedberg och utvecklats i sin nya regi så när hon kommer med visad form, startar från bra spår och får kuskplus hit så är det intressant vid bredare gardering.

8 Missle Hill är rutinerad och riktigt bra när han har form och skulle kunna vinna ett lopp som det här från dödens om allt funkar. Nu är det spår långt ut och chansartat vad det blir för upplägg här.

3 Hell Bent for AM har riktigt hög kapacitet men startade bara en gång som fyraåring och ska nu gå från treåringssäsongen för två år sedan rakt in i lopp mot eliten och det kan bli tufft till en början. Snabb avslutning i kvalet sist och bra spår gör ändå att han kan skrälla direkt med toppkusk i form.

9 Henry Flyer Sisu klev förbi Gooner i deras sista lopp förra året och visst har Gooner gått framåt med en vinterträning men den här har väldigt hög kapacitet men får sällan ut det i loppen. Det skiljer ändå lite för mycket procent här då vissa verkar ranka den här sist i loppet. Vid bred gardering kan man nog nästan strecka alla.

10 Phoenix Photo tände till rejält på barfota runt om förra våren och har bara gjort ett fåtal starter utan skor så intressant när det blir första gången så på länge nu. Ulf O upp är plus mot att vara tränarkörd ofta och den här kan absolut skrälla.

7 Beartime har en riktigt vass avslutning och då det kan bli tryck på loppet med flera startsnabb där framme skulle man kunna komma in i matchen här.

Stora systemet

 1. 8-11-13.
 2. 1-4-6-7-8-9-10.
 3. 7 Faksering
 4. 2-7.
 5. 4-5-7-11-12.
 6. 2-3-4-5-6-10.
 7. 1-2-6-8-13.
 8. 5 Click Bait

6300 rader som kostar 1575 kronor.

Lilla systemet

 1. 8-11-13.
 2. 1-4-7-8.
 3. 7 Faksering
 4. 2 Declan
 5. 4-7-12.
 6. 2-3-5-6.
 7. 2-6-8.
 8. 5 Click Bait

432 rader som kostar 108 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se