Speltips: V86 Lindesberg 7/7

V86-Omgången.
Fornaboda travbana som även kallas Lindesbergs-travet, då den ligger strax norr om Lindesberg i Örebro län. En vanlig tusenmeters-bana med medelbredd och medellångt upplopp på 192 meter. Varken vinklad vinge eller open stretch finns att tillgå här så inga konstigheter. Lite tveksamt underlag kan vissa tycka och framförallt kan det vara lurigt genom sista svängen.

Bästa Spiken!
I avslutningen är det ett väldigt fint lopp där 7 Oxidizer ska ha en riktigt bra chans att snabbstarta och hamna bra till direkt. Även om det kanske inte är önske-distans tror jag ändå han har hög chans att vinna, då det kanske till och med kan bli ledningen. Nu slipper han en ruggigt bra Boston Wise L. som bara var för tuff sist och gången innan höll han också okej, i finalen under Elitloppshelgen. Nu kan det vara mer lämpligt motstånd och jag tror på stark prestation och hoppas att han bara är bäst.

Gå Kort!
I sjunde avdelningen hittar jag en häst med bättre chans än kollektivet bedömer, som är stallkamrat till favoriten 9 Make Moore Cider i 11 Galant Sisu. Båda tränas av Goop där favoriten blir den han kör själv så klart men det behöver inte alls betyda att den har högst vinstchans. Visst har Cidern blivit bättre i Goops regi men har fortfarande inte vunnit lopp med över 35tkr i förstapris medan stallkamraten vunnit ett par 100tkr-lopp. Galanten körs av Jepson som är duktig på småbanorna och Fornaboda kan han så från spår tre i volten och då hästen står riktigt bra inne på sitt tillägg tror jag på hög segerchans. Tänkbar chansspik men starkt lås tillsammans med stallkamraten då det kan komma att stå mellan de två till slut och då lär man ju inte dra på sig drivningsböter till slut. Jag bygger låset på att det är två betrodda från springspåret med kuskar som båda vill köra i ledningen här 6 Eruption och 7 Blue Frontline, så hoppas på rejäl kubbning dem mellan. Det är på väg uppåt i respektive karriär men går upp rejält i motstånd nu och med fem gånger så lite på sina konton som min idé är det en ganska hård proposition för dem. Visst, kommer de överens direkt och en sitter i spets och en i rygg på ledaren har båda chans men hoppas det går för fort en bit för de två.

Avdelning 1.
Ranking: A 6. B 1-5. C 9-3-8-4. D 7-10.
Öppet lopp direkt i inledningen där jag rankar spetsbudet först men inte alls givet att det ens blir ledningen för 6 Baroncini Jet här, trots det fina springspåret. Ett par invändiga från bra spår i volten de med vill nog försöka ta sig till spets med. 1 Baby Boy gick imål med mycket sparat som tvåa bakom stallkamrat sist och har nu bästa spåret i volten. Körs nog i ledningen om han kan svara upp innerspåret men kan få bra lopp i rygg på ledaren om min spetsfavorit prickar från sitt springspår.
3 Goodlookin’ Pepper är med startsnabb och har duktiga Jepson från fint spår på en bana han kan så given i spetsstriden. Segern från ledningen var dock med bilstart Och då var det bike på så helt annat nu men formen verkar vara helt okej så det kan gå ändå. Epson ger honom nog ett bra lopp och han lär vara med i främre träffen hela loppet.
5 Ottens Hero kommer från nolla efter start från bakspår och det här är lurigt spår med men med en strykning från spår fyra blir det så klart mer utrymme här och Örjan är ju vass. Visst ser

2/6

det bra ut och han står bra inne i klassen men det är tufft mot och jag tycker att det är favorit i fara här.
9 Barolo Roc startar med 20 meter tillägg men har hårdhet från Vincennes och kommer med två lopp i kroppen hit. Visat riktigt bra fartresurser och ska kunna vinna loppet trots läget då det inte är så stort startfält.

8 Climber har också bra fart i kroppen efter några kortlopp på slutet och speedad nog ner många till slut här med rätt ryggar på vägen. Klart treckvärd till låg procent.

Avdelning 2.
Ranking: A 5. B 3-12. C 13-11-7-14-8-10-9-6. D 4-2-1.
Spårtrappa för ston med fullt fält och loppet i lägsta klassen för dagen ser vi också en stor favorit i startlistan från ett av de främre spåren. Då är det läge att dra öronen åt sig och även om det ser ut som en lämplig uppgift på pappret så är det förvånansvärt ofta de från sämre lägen står som segrare i den här lopptypen. Man tror att det inte ska ha så stor betydelse i lägre klasser med några tusen hit eller dit men det är oftast antingen fler starter eller hårdare motstånd de med mer pengar kommer från. Det fäller ofta avgörande, även om man så klart se det från lopp till lopp.
3 Nymke Brigadoon är bra för sin låga klass här men Goop drar nog lite extra streck på den här och klart överstreckad nu. Ska vara framåt med loppet i kroppen och nu åker bilen på så visst hon kanske bara är bäst men jag vill se det först. Läge att gardera brett då det är öppet bakom och jag tror att det kan vara upptaget i ledningen här.
5 Mellby Image Är startsnabb så riktigt bra spår nu och kanske är den som leder loppet länge. Lite ändring i huvudlaget med kanske helstängt på kan få ännu mer fokuserad i ledningen och med ett par tätare starter i kroppen på slutet så kan vara bättre nu. Man rapporterar att hon tagit till sig loppen på rätt sätt och går framåt i träningen.
7 Adorable Princess har man fått prova sig fram med utrustningen på och går nu som hon gick i april. Hon ska vara väl förberedd men kanske inte i full form, men jag tror att det kan räcka ändå då det ser ut att finnas bra kapacitet i henne. Chansartat läge så klart men kul skräll.

11 A Diva I Am tror man har väldigt hög kapacitet i stallet och hoppas att det ska vara en märr för Stoderbyt. Är det så ska hon ju vara med på fotot till slut i lopp som detta utan att vara på topp ännu. Startsnabb så missgynnad av bakspåret och tog inte mycket bakom hästar sist men kanske lite enklare mot den här gången och hon var fin för två starter sedan.
15 Scarlet´s Khaleesi kommer från stall som vinner lopp i parti och minut. Den här kan kanske vara lite stressig så bakspår behöver inte är iskallt och man visste ju vad man anmälde till så man tror nog det ska fungera bra bakom hästar. Väldigt ofta är den med mest pengar från spår 15 eller 14 med på målfotot i den här lopptypen. Det finns inte tillräckligt med statistik i alla klasser av de här spårtrapporna för att det ska vara helt tillförlitligt så läge att ta betalt innan alla fått upp ögonen för det.
12 L’amour Printemps har riktigt tufft spår men hon har gjort två starter i sin nya regi och sett klart bra ut och verkar tåla att gå en bit i spåren. Nu kan det bli helstängt huvudlag dessutom och på hemmaplan ska hon räknas tidigt som på högt spelvärde.
13 Juneau Boko kommer från seger så formen är bra och när det nu blir kuskplus ska hon kunna skrälla trots bakspåret. Ett spår som många ser som klart okej av bakspåren då man sitter i

3/6

andraspår i tredje ledet och ibland kan komma före både 11,12 och några av de yttre spåren längst fram i starten.

Avdelning 3.
Ranking: A 3. B 5-6. C 9-8-7. D 4-1-2.
Ett fint montélopp som bara lockat nio startande där de betrodda sticker ut som oftast i lopptypen men det finns någon med helt okej skrällchans och jag streckar halva fältet, efter en strykning.
6 The Big Bang är loppets klara favorit men det jämnar ut sig allt mer under onsdagen så allt är i sin ordning. Rankas ner ett par snäpp på lågt spelvärde då ett par andra nog är lika bra och den här har spår utanför värsta konkurrenterna på pappret. Måste ändå med på alla lappar då han höjde sig lite med barfota runt om sist och han har gått bra i monté redan innan det, men det blir så klart allt tuffare motstån, ju mer man tjänar.
5 Self Explosive är den som närmar sig på strecken då många verkar gå på deneftersom den är härdad I högre klass än favoriten och vunnit på riktigt snabba tider. Den är given tidigt och har en bra ryttare här men då den stigit kraftigt på strecken så blir inte spelvärdet bra på den här heller.
3 Definitif Launcher har höjt sig lite på slutet och kommer med full form och man var nöjda när han provade disciplinen för några starter sedan, även om det inte blev framskjuten placering. Nu ska han gå i norskt huvudlag och jag väljer att chansa med att ranka den här som ensam A-häst på att det är Emilia Leo upp som vinner med i princip allt i montén i år. Mycket startsnabb för sulky så Emilia ska kunna välja upplägg med spår invändigt om de andra betrodda och misstänker att hon serverar den här et topplopp, så får vi se om det räcker.
9 Ara kommer med form och ska göra debut i monté så mycket intressant och som lågt streckad är det läge att ha med även den här på kupongerna. Westholms stall går ruggigt bra för sulky i år så övriga får passa sig om han siktar mot mer monté också. Ofta ser vi hästar som inte riktigt duger i sina klasser för vagn testa monté och få utveckling där men här rör det ju sig om en som gått riktigt bra på V75 och står perfekt inne i propositionen.

Avdelning 4.
Ranking: A 7. B 9. C 6-1-10-2-4. D 8-5-3.
Snabblopp för högsta klassen och kanske är favoriten lite för bra men det saknas inte uppstickare så garderingen kanske är på sin plats då det blev bakspår för omgångens största favorit här.
9 Double Exposure Siktas mot större lopp och det här är led i matchningen låter det som så inte alls givet att Örjan kör speciellt offensivt här. Då kan det bli svårt att ta längder till slut och hon har inte varit alls lika i år som tidigare så favorit i fara här.
7 Diamanten är riktigt bra och man har alltid haft höga tankar om honom och så fortsatt. Nu när värsta motbudet fått bakspår ska den här kunna komma till ledningen efter bit och kostar det inte allt för mycket så rinner man nog bara undan. Det är dock vingelläge då flera invändiga är startsnabba och lär söka position där framme, men en lugn dödens kan låsa loppet med och då blir det svårt för favoriten att styra på.

4/6

4 Speedy Face är startsnabb och här vill man köra i spets så från bra spår ska det kunna bli ledningen men den här är väldigt ojämn. Kusken är än mer ojämn på äldre dagar och har nog haft sina bästa år i sulkys så håller inte ekipaget speciellt högt, trots läget.

6 Esprit Sisu är startsnabb och har spår invändigt om Diamanten så kanske svarar ut den och kör själv i ledningen, blir då att räkna med. Tål andra upplägg med och kommer med bra form.

1 King On The Hill var det bra ordning på som fyraåring då han bland annat var tvåa i Fyraåringseliten under Elitloppshelgen för sin tränare, som kört honom i alla 21 starter på svensk mark. Nu är det första gången i Sverige med proffskusk så klart intressant och kapaciteten är bättre än formraden så kan man få rygg på ledaren här ska det kunna bli skräll.

2 Mr Golden Quick är speedig och har ett bra spår så med kuskplus kan det bli kanske rygg på ledaren till och med här. Ska kunna skrälla men senaste segern är från breddning så kanske är det bara för tufft nu.

10 Global Undecided fick riktigt risigt läge men var positiv fyra i årets tuffaste montélopp hittills. Blir lite långt mellan starterna nu men brukar sällan spela roll för Nurmos djur och den här lär växa in bra i Guld. Läget hädar nu så klart men tänkbar skräll vid många streck.

Avdelning 5.
Ranking: A 7. B 9-8-2. C 3-11-4. D 5-12-6-1-10.
Stayerlopp i ganska låg klass för lopptypen med 12 ekipage fördelade på tre startfållor och då letar jag som vanligt spikalternativ från bakersta fållan och hittar en vettig lösning på annars öppet lopp.
7 Xathis De Roi var bra redan i tidigare regi även om han inte visade riktiga vinnarskallen då men har tänt till rejält på miljöombytet. Tagit till sig Wäjersten träning bra och visat styrka så distansen ska vara ett klart plus. Han har dessutom nästan sekunden snabbare rekord över medeldistans med voltstart än närmast sörjande i loppet och de andra behöver nog rekordsänka för att röra den här. Wäjersten kör alltid bra och har han häst med vinstchans ser han till att han ger dem chansen med och den här är nog bara bäst. Har gått med skor runt om I nya regin men nu blir det barfota bak vilket han presterat klart bäst på för tidigare tränare.
8 Ready Lavec ligger man lite lägre med inför den här starten och det har poängterats att det inte är viktigaste loppet för året, så det kan bli klart passivt upplägg. Fick snabba pengar i vintras och kan behöva loppet i kroppen då han inte ska ha full form direkt, så favorit i fara och given att gå mot på det dåliga spelvärdet. Är så bra att han kan vinna trots allt men bara en av många vid gardering.
2 Longlines Är inte helt att lita på men med bara på två hästar på grunddistansen ska det vara hög chans för ledningen och då kan han bli svårpasserad till slut då Nurmos alltid har starkt tränat och det här är inget undantag.

9 Llama Tooma vann över distansen på samma bana sist så fördelaktigt att veta om hur det fungerar på underlaget och med svängarna här. Mika Forss körde även då och spår tre är så klart bra i volten så räknas mycket tidigt vid gardering.

11 Comand kommer med ett lopp i kroppen efter lång frånvaro och även om det blev galopp tidigt så är han säkert bättre nu. Örjan upp och verkar stark så intressant debut över den dryga distansen.

3 Zurich As drar mycket streck för Goop och visar bra fartresurser så är givetvis den från mellanfållan som tilldrar sig högst intresse. Går dock Longlines i ledningen där framme och flera

5/6

av de på bakersta fållan är nära tidigt så tror jag inte den här räcker. Gör dock Nurmos häst där framme bort sig med galopp och Goop kan komma till ledningen blir den mycket farlig. Rankas ändå ner på lågt spelvärde men ska med vid gardering då han säkert bjuds ett bra lopp och kan vara med där framme tidigt.

Avdelning 6.
Ranking: A 7. B 12-11-8. C 10-5-4-3. D 15-9-6-1-14-13-2.
Spårtrappa i låg klass och här startar de bästa hästarna från halvluriga lägen och favoriten är en av omgångens största i 7 Apollo Creed. Visst kan det bli så att Goop kör resolut mot ledningen och bara spårar loppet runt om då han kommer från vinst från utvändigt ledaren och är ganska startsnabb. Det är ändå klar vingelrisk från spår sju bakom bilen och kostar det lite spår in i svängen så kan det sitta i benen till slut. Det var billigt motstånd sist och klart upp i klass nu och kanske blir det svar invändigt.
5 Zack Wind gjorde Sverige-debut i sin nya regi sist och vann från ledningen då och här vill man säkert köra i ledningen igen. Har ingen känsla att det ska räcka men ställer till det för favoriten och garderar man riktigt brett är han är väl ändå aktuell.
12 Yankee Dee är bra för klassen och har riktigt jobbigt spår men det visste man när man anmälde och man är nöjda med formen här, vilket är bra då han brukar vara svår att hålla fräsch. Fick punktering tidigt sist så kördes passivt av den anledningen men gick bra ändå och är säkert riktigt bra nu.
Fyller på med några ekipage som har bra kuskar från tuffa lägen. 11 Stabilazer vinner ofta då han går felfritt och har nog bra kapacitet och ska kunna rekordsänka här. Möter tuffare nu än på slutet men blir nog allt bättre själv med.
10 Milles Goofy gör comeback här efter skada i vintras och ges kanske ett passivt upplägg utan riktig toppning men är så bra att han kan vinna ändå med Jepson upp. Det är ändå aviserat barfota fram som är han bästa balans så vissa förhoppningar finns säkert.

8 Estelle Avenue Får kuskplus i Örjan nu och ska gå minst barfota fram och hon hade varit sjuk och behandlad inför förra starten så är säkert mycket framåt med loppet i kroppen. Kan bli barfota runt om och man är sugna på att testa med bike, det blir i så fall första gången i 22:a starten, så intressant. Båda matningarna avgörs i värmningarna men bara att det är Örjan upp och positiva tongångar gör att hon räknas tidigt, som klart spelvärd.

Avdelning 7.
Ranking: A 11. B 9-14. C 7-6-12-10-2-13-4. D 15-8-1-3-5.
Se “Gå Kort!”
Spelar med lås på Goops stallkamrater 11 Galant Sisu och 9 Make More Cider, där jag tror mest på den förstnämnda som är en ‘årstidare’ dessutom. Var i final av Stosprintern i fjol då hon bytte tränare mellan försök och final och var trea i finalen trots spår en bit ut. Hon hann inte riktigt hakade på de främsta sist men gick i mål på snabb tid och det var tag mellan starterna då så går nog framåt med loppet. Det var Stoelit-hästar mot sist ibland andra Diana Zet, Allegra Gifont och Dixie Brick så ner i klass rejält. 14 Tonique skulle även hon varit med i det loppet, från lika start men 20 meter sämre till nu. Var struken för hälta då så kan behöva loppet nu. Är annars bra för klassen och vi hade henne som idé då hon slog en av omgångens största favoriter

6/6

på just den här banan då det var GS75 i hennes förra lopp. Trots dubbla tillägg får hon räknas tidigt vid bredare gardering och är min tredje häst, då det inte brukar kosta så mycket att de första 20 där bak, men jobbigt läge ändå så klart. Svårt att se de på start hålla undan och tänkbart att stänga på tre hästar.

Avdelning 8.
Ranking: A 7. B 13-5-8. C 6-14-4-15-3. D 2-1-10-11-9.
Spelar med spik på 7 Oxidizer som har ett spår jag gillar i spårtrappor, där han ska vara bättre än de invändiga och har tuffare motståndare på pappret utanför och bakom sig. Han är dessutom startsnabb så ska kunna vara ytterligare metrar före de värsta tidigt. Visst är förhandsfavoriten 5 Digital Dominance innanför, från toppspår men jag tror att formen på den är mer på retur. Det varnade tränaren tydligt för sist, att han inte alls skulle vara i samma form som vid tredjeplatsen i Harpers och då har jag svårt att se att det ska vara toppform redan nu igen. Visst går han säkert framåt med loppet i kroppen men om toppformen saknas hos favoriten ska min idé kunna vara före redan efter en kort bit, för att överta från övriga.

8 Ganyboy är stall Kolgjinis enda bidrag i omgången och när de skickar hästar långt har det varit ordning tidigare i sommar. Kanske är så igen, att detta är något man siktat lite på då han inte gått barfota runt om speciellt ofta i år. Bättre än raden och ska räknas tidigt vid gardering, med ny körsven upp.

13 Ontrack He’s Black är svårmatchad i den höga klass han kommit upp i men i den här typen av lopp gör han ofta bra i från sig. Han gillar distansen och tål att gå i spåren så intressant med ny kusk nu och tränaren aviserar även ändra lite andra ”småsaker” inför det här.

6 Dats So Cool kanske inte ska räcka här men han får tillbaka Jepson i vagnen nu och det är bike på så tänkbart att han studsar tillbaka i formen, efter galoppen sist, då han är åtgärdad sedan dess. Går med i de flesta tempon så hittar han ner i banan lär avslutningen bita bra.

Spelförslaget
Avd.1: 1-3-5-6-8-9.
Avd.2: 3-5-7-11-12-13-15.
Avd.3: 3-5-6-9.
Avd.4: 6-7-9.
Avd.5: 7 Xanthis De Roi
Avd.6: 7-8-10-11-12.
Avd.7: 9-11.
Avd.8: 7 Oxidizer
5040 rader som kostar 1260 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se