Speltips: V86 Lindesberg 1/7

V86-Omgången.

Som man nästan hunnit bli van vid så är starttiden nu 19:20, under sommarmånaderna, då det inte är något V86-Express. Lindesberg står värd för alla åtta loppen denna veckan och denna banan är väl ingen favorit då det är lite annorlunda förhållanden att ta hänsyn till.

Spår åtta bakom bilen ska vara ännu sämre här än på många andra banor men all spårstatistik är omöjlig att ta hänsyn här då det gått för få lopp på banan senaste årtiondet. Men enligt dom aktiva ska det vara nästan lite feldoserat på yttersta spåret och banans kurvor är mindre doserade än på dom flesta banorna. Smalare bana gör att det kanske är lite bökigare för vissa hästar och spår i voltstart. Framför allt dom snävare spåren och springspåren ska väl bli mer missgynnade då, men det är inget som märks alls i statistiken, snare tvärtom, men som sagt, baserat på ett allt för litet urval. Upploppslängden är okej i alla fall med sina 192 meter och ingen vinklad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till. Vissa är heller inte nöjda med underlaget här då det tenderar att bli lite lösare här så det kan säkert bli lite galopper in i svängarna för vissa som är ovana.

Bästa Spiken!

Bästa spiken i omgången är också omgångens största favorit och startar i kallblodsloppet i avdelning fyra. Där är det kort distans där dom värsta motbuden startar 20 meter efter och får 6 Tekno Lynet 65% spets tidigt så ska den ha oerhört svårt att torska loppet. Har tagit rejäla kliv i utvecklingen i Westholms regi och när dom sist rycket alla skorna så kom vinsten. Nu kan han väna upp från springspåret och även om han inte skulle pricka perfekt så lär alla där framme vara intresserade av hans rygg så tror på tidig spets här. Då han gick 1.23,5 sist och säkert går framåt ytterligare med loppet så får dom rekordsänka rejält med minst en sväng i tredjespår från tillägget om dom ska ha en chans att nå denna.

Gå Kort!

I snabbloppet för Gulddivisionarna i avdelning fem så är det läge att gå kort där favoriten är bra men dragit sämsta tänkbara läge finns det anledning att gå mot eller gardera med få streck.

8 Missle Hill 44% tog sig till final i Elitloppet och är en klasshäst i början av sin karriär i äldre eliten men spår 8 är inte roligt för någon, speciellt inte på Lindesberg. Finns ju på kartan att Örjan väljer ett passivt upplägg därifrån och då är det mycket chansartat, kör han framåt direkt finns väl också att han får överta från alla och rinner undan.

4 Romanesque 22% har fått en rejäl nytändning i Goops regi på dom skandinaviska banorna efter ett lite sämre fjolår. Blev hängande i tredjespår lite väl länge till slut bakom bland andra Ble Du Gers i långloppet på Charlottenlund i debuten för Goop, så den fjärde platsen är han ursäktad för efter fem månaders frånvaro inför det. Rejäl startgalopp i starten efter och spurtade snabbast av alla när ledaren var i mål och i starten efter spurtade han enkelt förbi bland andra Diamanten till slut och visar att formen är på topp. Från ett kanonläge bakom bilen med fortsatt bike på som han trivdes i sist så ska det vara riktigt hög vinstchans på denna oavsett upplägg. Antar att Goop kör vad som går och skulle det bli utvändigt ledaren så funkar nog det med.

7 Nimbus C.D. 7% gjorde comeback efter över ett års frånvaro och vann direkt i enklare sällskap på Visby. Spår lite långt ut bakom bilen men hästen är riktigt klassig och går säkert framåt rejält med loppet i kroppen. Med lite tur så utmanar han dom till slut till låg procent och är han bra redan nu så lär vi inte få så här låga procent på denna framöver.

Avdelning 1.

Tråkigt med få hästar till start i ett fyraåringslopp i ganska bra klass, hästar strax under kulltopparna och här är det många som är på kraftig uppgång i sina karriärer.

4 Iggy B.R. 41% blir för stor favorit för att gå på då han kommer från diskning efter ett galoppmisslyckande sist. Var riktigt rejäl då han vann klass 2 finalen på annandagen i vintras men söker efter formen med tre starter denna säsongen nu, vinsten räknas knappt då det inte var motstånd i närheten av denna kalibern.

5 Karat Band 14% är startsnabb och spår fem bakom bilen är bästa tänkbara att följa bilen från. Denna kvalade in till Kungapokalen men galopperade i finalen, kommer från klart godkänt lopp efter tungt upplägg då han pressade på lite utvändigt ledaren och är ursäktad att han stumnade lite till slut. Nu blir det full racerbalans för honom med barfota bak, helstängt huvudlag och hybridvagn, så mycket ändringar som inte lyser rött på ATG.se ännu. Mest pengar på kontot här och nu är det upplagt för att köras fort hela vägen, spets och slut?

1 The Bald Eagle 16% är startsnabb men svårare att hålla upp innerspåret än många tycks tro och denna har inte startat på två månader vilket gör det lite tveksamt. Kanske släpper även om han kan hålla spets, om Åke kommer med bra fart direkt. Vinstchans även från rygg på ledaren i så här litet fält.

2 Surf´n Turf 18% är upp och ner i prestationerna och sida vid sida borde den inte ta sig förbi invändiga hästen i starten. Duger bra när den är på topp då den dessutom går ner i ordinarie klass efter att ha mött övermakten sist. Rankas dock ner på sämre spelvärde denna gången.

3 Gargamel Sisu 6% är även han startsnabb med bike och Kontio upp. Van underlaget då den har båda två senaste starterna på just Lindesberg och det kan vara fördel även han står lite hårt inne.

6 Galileo Am 6% star även han lite hårt inne men har 5/13 och tränas av Melko som får till vinnare i alla klasser. Kuskbyte kanske den tänder till på och då fältet är litet kan allt hända.

Ranking: A 5. B 4.1. C 2.3. D 6.

Avdelning 2.

Långlopp och då brukar jag vilja spika den bästa hästen på bakre fållan. Nu är det fullt femtonhästars fält fördelade över tre fållor på 3140 meter och då klassen inte är jättehög är det kanske lite mer ovisst.

10 Exaudio Vici 51% är rätt favorit som blev lite bortkörd sist den mötte värsta motbudet här (16/5). Kommer nu från vinst mot hårdare hästar och möter enklare så formen är på topp och Örjan har valt att köra denna så vinstchansen måste vara väldigt hög här. Lite väl hårt streckad ändå, när det är spår fyra i volten och många att runda på dåligt underlag. Blir kanske tvungen att gardera denna då jag spikar en annan stor favorit i omgången, vill man spela med tre eller flera spikar så är detta ett bra alternativ.

9 Cobbys Nana 18% kördes bra då den mötte favoriten 16/5 och Örjan gick före favoriten och tog en lugn dödens medan Exaudio blev kvar i sjätte utvändigt och fick en del trafikproblem. Nu är det Örjan upp på den andra medan denna var dålig i senaste starten då hon var uppanmäld i Harper Hanovers, där hon galopperade tidigt. Tydligen var det brunst som ställde till det då men tveksamt ändå att komma från galopp och inte fått något riktigt lopp i kroppen sedan mitten av maj.

14 Let´s Go Ernie 4% var det tänkt första gången barfota i nuvarande regi, men ser ut att bli barfota fram vilket också är en ändring. Denna har fått en formtopp för sin nya tränare och är nog närmare dom betrodda i mål denna gången om han har lite tur med positionerna från bakspår på tillägget.

4 Danilo Brick 9% avslutade förra säsongen med att bli struken i provstarterna få han inte var körbar som betrodd på V86. Då var det tänkt att köras första barfota runt om och nu är han anmäld så i årsdebuten istället. Då han varit svår att hålla fräsch är det kanske bara plus att det är första starten efter längre frånvaro och antar att han fått rejält med träning hos Nurmos. Spår ett på sin fålla med få hästar där är positivt.

1 Grahal Des Rioults 5% ska testas i hybridvagn från spår ett ska det ju funka och tillsmans med barfota runt om så kan denna leda loppet länge. Kan vinna från ryggg på ledaren med om någon av dom bästa kommer tidigt och ställer frågan om att få överta.

11 Vikens Dome 0,4% har en del galopper i sista svängen så kanske tveksamt på just denna banan då men stämmer allt och hovarna håller så det går att köra barfota fram så borde vinstchansen vara högre än en halv procent och denna åker med på kunnande vid bredare gardering.

Ranking: A 10. B 4.9. C 14.11.1.12.15. D 3.5.8.6.2.7.

Avdelning 3.

I treåringslopp i låg klass ska man väl generellt sett plocka med några hästar men tycker det är bra läge i avdelning tre att spika denna gången.

2 Hennessy AM 33% stiger på strecken under dagen och kanske stannar strax under 40% och är fortfarande bra värde till dom procenten då jag hoppas att han vinner ungefär varannan gång. Körde bara ordentligt sista halvvarvet i förra starten, efter att startat från bakspår och fått galopperande hästar precis framför så var han riktigt reglerbar och styrdes fram utvändigt så fort tempot bedarrat. När han la i överväxeln stack han ifrån övriga lätt och vann på nytt banrekord totalt okörd. Det var debut i den nya regin då och går säkert framåt ytterligare med loppet i kroppen. Med startsnabba Adielsson som förstärker i sulkyn kommer han säkert iväg hyggligt från spår invändigt mot värsta konkurrenten.

4 Oblivion 28% var fin på första barfota sist och kanske kan ta sig förbi invändiga här från ett bra spår och hon kan rinna undan från spets om favoriten körs för passivt här. Tror dock inte att det blir så och tar ställning då detta är ett sto mot hingst och hon har tjänat nästan alla sina pengar i senaste två starterna, vilket gör att hon går upp i klass, då hon bara mött ston i sina starter på svensk mark.

1 Monark F.Boko 22% får kuskplus men har inte vunnit ännu och ska nog gå i ryggar här vilket gör det chansartat. Hagoort har flera till start här och det är nog lika stor chans att någon av dom andra vinner som den här. 6 Kilimanjaro6% kör Robin Bakker så det är kanske hans val av dom tre så måste räknas vid gardering då denna kommer från vinst i förra starten. 7 Korona Pharma 3% får Khilström upp och har tufft läge men är startsnabb och kan hamna bra till trots startspåret och Örjan kan ju trolla ibland.

8 Benito Roc 3% får kuskplus mot sist och hästen har två lopp i kroppen nu vilket den borde gå framåt med. Denna är liksom många i fältet startsnabb men det betyder också att den har bra speed i kroppen och kan han spara den till slut istället så plockar han nog ner många.

Ranking: A 2. B 4. C 6.8.1.7. D 3.5.

Avdelning 4.

Se ”Bästa Spiken!”

15 Bol Brage 18% har höjt sig ett snäpp sedan han bytte till J-O Perssons regi och har en fin formtopp men här är det bakspår på tillägg över kort distans. Rekordet sänker han säkert snart men oftast går kallbloden sina tider/tempon oavsett spår och klockan ’ljuger’ mer sällan här och det ska bli oerhört svårt för honom att slå favoriten om den går felfritt. Favoriten har en del galopper i sin historik så det finns på kartan att det blir galopp och då är det fler än denna som kommer in i matchen.

3 Faxmar 2% trivs I sin bike och när det blev första barfota fram sist rekord-sänkte hon rejält som tvåa bakom den stora favoriten. Så kommer favoriten bort kan det vara han som vinner loppet.

9 Rem Odin 4% och 8 Skogli Viktor 2% är båda småintressanta vid riktigt bred gardering med sina fina kuskplus från okej utgångslägen på tillägget. 5 Nelson 1% får även den rejält kuskplus och 4 Bessa A.C. är också proffs-körd nu påförsta barfota runt om i 38:e starten men har bara en vinst på 37 så räcker kanske inte ändå.

Ranking: A 6. B 9.15.3.11. C 8.13.5.4. D 10.1.2.7.12.14.

Avdelning 5.

Se ”Gå Kort!”

Tror att man sitter bra till med mina tre nämnda streck och på reducerade system chansar jag med ensam A-häst på lägesgynnade Romanesque i toppform.

5 Diamanten 17% är nog lite överstreckad denna gången då han inte vunnit lopp på två år och får visa betydligt mer innan han är riktigt intressant.

2 Queer Fish 5% var positiv på första gången blinkers i år förra gången och går så igen, så om går det alldeles för fort i inledningen biter hans spurt bra till slut men borde väl inte räcka mot dom bästa här.

6 Jake 0,7% kommer med ett lopp i kroppen för Redén och nu åker biken på och med offensiva Mika Forss upp kan det kanske bli snabbstart trots spår en bit ut. Svårbedömd.

9 Forecast U.S. 1% gör intressant debut i Johan L Sundgrens regi och denna har kört in en del pengar framförallt som tvååring i USA. Rapporteras ha tränat bra men var mer ett frågetecken för tränaren i provloppet den gjort och bara fyra år, så det blir nog passivt upplägg i debuten men passas fram över om han är fin i loppet nu.

Ranking: A 4. B 8.7. C 5.6.9.2. D 3.10.1.

Avdelning 6.

Spårtrappa i låg klass där blir ofta dom lägesgynnade överspelade och ekipage med sämre utgångslägen som har mer rutin vinner dom loppen ganska ofta.

5 Arturo Beech 53% är omgångens näst största favorit och detta måste vara en favorit i fara även om intrycket sist var fint då han avslutade snabbt efter att fått fuska bort större delen av loppet i väldigt lågt tempo. På minus-listan för denna måste vara att det är lite sämre stallform hos Lugauer och första långresan för denna orutinerade hästen. Waldmuller kör en hel del fina hästar åt ett stall med hög segerprocent men lyckas bara ligga på 4% i vinster själv vilket är högst tveksamt på en så här stor favorit då hela ekipaget ska i mål.

11 Oliver Hall 13% vann ett lopp över 2640 meter från bricka 12 på Lindesberg sist så funkar bra på banan och har visat styrka. Dessutom har han till skillnad mot många av konkurrenterna ordinarie kusk som inlett året oerhört bra med hög vinstprocent. Hybridvagn nu och 11 är inte så dåligt i spårtrapporna i förhållande till vad dom då fått ha tjänat. Rankar denna först!

10 Gassin AM 3% gick bra på Lindesberg sist och går framåt med loppet då han varit struken för halsinfektion inför det. En del ändringar inför detta med lite kortare käk och första gången rycktussar vilket kan ge rejäl effekt då det faller väl ut. Johan Brandell håller bra klass i dom här loppen då körsvennerna bara fått köra 150 lopp under det gångna året.

3 Silver Grace 6% har dom testat lite olika vagnar på och nu är det bike igen och Lilius aviserar att han tänker köra som att han har bra vinstchans här. Kanske till och med kan köras i spets nu och det kan gå trots att det är ett sto i öppen klass. Lilius är duktig och kör i form med överlägset mest inkört för året av loppets körsvenner.

15 Aper Mede S.M. 4% gör andra starten för Goop efter tio månaders tävlingsfrånvaro måste hon gå framåt mycket med lopp i kroppen. Denna är speedig och fäller många till slut med rätta ryggarna på vägen.

Ranking: A 11. B 10.5.3. C 15.8.4.1.6. D 13.7.12.14.

Avdelning 7.

Stolopp över medeldistans med fullt femtonhästarsfält fördelade på två startfållor och visst är det väl en bra favorit. Han blir dock väldigt hårt streckad och det är läge att gardera när det är några betydligt hårdare som kommer jaga från 20 meters tillägg.

2 J.J.Another Vinn 52% vann i bra stil från bökigt utgångsläge sist och kommer med absolut toppform. Nu blir det dessutom rejält kuskplus och med alla tuffare motståndare från sämre lägen är det hög chans att han blir släppt till ledningen tidigt här och kan spåra loppet runt om. Dom på tillägget är väl tuffare hästar med mer erfarenhet och det gör hans stora favoritskap lite för stort denna gången och då, många väljer att spika honom är det läge att gardera.

14 Cactus 16% var riktigt bra i sin comeback sist då hon slog mycket bättre hästar än detta, så även om hon står hårt inne på pengarna går hon ändå ner i klass från förra starten. Kan dessutom gått framåt med loppet i kroppen och ska räknas riktigt tidigt här.

10 Dusktodawn Sisu 5% står bättre inne på pengarna och med duktiga Jepson från ett klart bra spår på tillägget bör denna få ett bra lopp. Hon tävlade framgångsrikt på V75 i vintras och har slagit liknande gäng.

11 Dallas As 1% är speedig med rätt resa och hon var snäppet under dom bästa i kullen då hon bland annat kvalade in till finalen av Stosprintern för ganska exakt ett år sedan. Var även med i Drottningens Pokalen som fyraåring och att hon bara har en vinst på 18 starter under fjolåret beror på att hon allt som oftast mötte bra motstånd. Står bra inne i klassen och ser ut att ha bra form.

13 Easy Creation 13% tränas och körs av Björn Goop som har satt henne i bra form. Två vinster i rad inför senast då den blev lite tempotorsk i kön i ett Diamant Sto Försök på V75. Tål lite jobb och duger bra i klassen.

4 Mercedes 2% och 7 Mionetto T.P. 2% är två jätteskrällar som båda får ordentliga kuskplus till denna starten och startar 20 meter före dom hårdaste hästarna här. Den av dom som får bäst resa i främre träffen lär vara långt framme till slut och båda är aktuella vid bredare gardering.

Ranking: A 2. B 14.10. C 13.11.7.4.5.15. D 12.1.3.6.9.8.

Avdelning 8.

Öppet lopp som är ett V75 -försök i Bronsdivisionen över 2640 meter, då lär alla vara på tårna då det är finalplats och fina pengar att köra om.

4 Beartime 30% är favorit och står bra inne i klassen då han gick bra flera starter på V75 i vintras. Har varit ifrån lite efter att ha trampat sig efter årsdebuten så det är svårbedömt formmässigt och givet att gardera denna gången. Räknas ändå tidigt på kapacitet, läge och kusk.

3 Twigs Cesar 21% var bra på Bjerkes V75-omgång i sin senaste start och har en mer dokumenterad form att visa upp än favoriten. Har fyra vinster på 13 staretr sedan den kom till Goop och har bara missat plats två gånger i hans regi vilket är fin statistik. Räknas trots att han står lite hårt inne i loppet och är kanske lite överstreckad här.

6 Rally Hans 14% har mött värstingar i kullen och hänger med i dom flesta tempona. Mika Forss är offensiv och spår sex på Lindesberg kommer dom nog kunna komma iväg bra från. Denna måste kunna hävda sig bra i detta sällskapet.

1 Höwings Unbeatable 2% sköt till bra som två på V75 näst sist och står bra inne i klassen, med kuskplus nu. Bra smygläge och kommer rätta luckan kan detta vara en rejäl skräll i avslutningen som höjer värdet rejält.

8 Personal Goals 2% har funkat bra på V75 och att det blev en nolla i Harper Hanovers är väl förlåtet då det var rejäl uppanmälning till den starten och han drogs bakåt av trött häst. Kommer med form efter en vinst i bra stil och duger bra i klassen även om han står hårt inne från tufft spår med lite sämre kusk än dom värsta konkurrenterna här, men det är ’inbakat’ i den låga procenten.

5 Vine Vision 5% är stark och håller farten vilket gör honom intressant från bästa startspåret.

9 Vagabond Bi 4% är också stark vilket gör att den lite längre distansen är fördelaktigt och denna gör allt som oftast bra lopp mot hårt motstånd. Står bra inne på pengarna i loppet ska kunna överraska trots bakspåret.

2 Ganyboy 12% gör debut i ny regi och står bäst inne på pengarna här. Lite långt mellan starterna nu och kanske lite överstreckad denna gången men räknas vid riktigt bred gardering.

10 Give Me Ten 4% står också han bra inne på pengarna och får rejält kuskplus vilket har funkat bra förr. Missgynnad av bakspåret men har en bra speed att tillgå om han får sitt lopp.

Ranking: A 4.6. B 9.3. C 8.1.5.2.10. D 7.12.11.

Stora systemet

Avd.1: 1.4.5.

Avd.2: 1.4.9.10.11.14.

Avd.3: 2 Hennessy AM

Avd.4: 6 Tekno Lynet

Avd.5: 4.7.8.

Avd.6: 3.5.10.11.

Avd.7: 2.10.11.13.14.

Avd.8: 1.3.4.6.8.9.

6480 rader som kostar 1620 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5 Karat Band

Avd.2: 10 Exaudio Vici

Avd.3: 2 Hennessy AM

Avd.4:6 Tekno Lynet

Avd.5: 4 Romanesque

Avd.6: 3.5.10.11.

Avd.7: 2.10.14.

Avd.8: 1.3.4.6.8.9.

18 rader som kostar 18 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se