Speltips: V86-Express på Jägersro & Solvalla 15/2

Åby Stora PRis 2019

V86 på Jägersro & Solvalla 15/2

Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Jägersro och Solvalla den här veckan. Medelbana på det mesta vad gäller Solvalla medan Jägersro är en spetsbana där lite fler lopp vinns från ledningen än på genomsnittet av banor. I övrigt så är Jägersro en bred banan som dessutom har vinklad startbilsvinge vid autostart, vilket ger dom längst ut lite mer valmöjligheter. I övrigt är det väldigt bra lopp för att vara en V86-omgång med flera finaler i serier man fått kvala in till på Solvalla och bra prispengar lockar till bra fält. Även Jägersro har fått till ganska roliga lopp så kul omgång där jag försöker fälla båda stora favoriterna som är streckade över 60% och hoppas man är rätt på det när jag siktar på hög utdelning.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Jag vill hitta någon spetsvinnare på Jägersro och tycker mig ha en bra kandidat i femte avdelningen som jag väljer att spika då jag tror det är riktigt bra chans att 3 Global Believer tar ledningen och spårar runt om. Kort distans och ner rejält i klass efter att ha varit ute i Klass 1-final på Solvalla sist och startat på V75 tre gånger i rad nu så när han går kortlopp i billigare gäng måste det vara absolut toppchans. Sist han hade liknande förutsättningar på Kalmar i början av december vann han mycket lätt trots ett längre upplopp nu får han Uhrberg upp som har respekt med sig i spets-striderna och det finns bra chans att han får sitta i fred där framme.

Gå Kort!

I stayerlopp vinner bästa hästen lite oftare än på kortare distanser och det blir något färre skrällar i den lopptypen, och avdelning sju är ett sådant lopp den här veckan där det ser ut att stämma ganska bra. Spelade hästarna höjer sig här och jag har ingen skrällfeeling alls i loppet så är inne på att försöka ta lite ställning och stänga på få hästar här då många kommer att landa i att strecka fyra-fem hästar i loppet. Se vilka två hästar jag lutar åt att stänga loppet nere vid avdelning sju.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 4. C 9-2. D 1-3-7-8-5.

Loppet har en väldigt stor favorit i 4 Four Guys Dream, efter att ha varit sjuk i senaste starten och då frågetecken för formen när han ströks i tilltänkt start efter att blivit tjock i frambenen. Länge sedan han gick lopp och visst har han gått bra direkt efter uppehåll tidigare men då har det väl också varit lite bättre träningsförhållanden. Han kan ju omöjligt ha jobbat som han ska om han stod över för förkylning efter starten i slutet på december och sedan fått stå över träning vid strykning för bara ett par veckor sedan. Visst kan han vinna loppet utan att vara i full form men inte alls givet och till över 65% som han är spelad till på tidiga systemen vill jag absolut gardera loppet.

6 Aetos Kronos menade Magnus A var i riktigt bra slag sist och kändes som när han varit bra innan sin skadefrånvaro men det blev galopp i en sväng utan sidostång, som han brukar ha i vanlig vagn. I biken ska han nog gå på i ledningen eller åtminstone inte ha häst framför sig för att gå som bäst i den. Nu blir det vanlig vagn och det låter bra från tränaren så jag tror det är hygglig chans att han kan vinna loppet från utvändigt om favoriten inte skulle ha full form hit. Till 14% mot favoritens dryga 65% rankar jag faktiskt Aetos först då det skiljer för mycket i procenten och spelvärdet är högt på Aetos och jag är inte beredd att avskriva honom som en absolut topphäst ännu.

9 Sevilla höll farten okej sist men behövde nog loppet och nu aviserar man att hänga på en amerikansk vagn första gången på väldigt länge så i litet fält där det finns frågetecken för formen hos dom två betrodda ska han räknas med viss skrällchans. 2 Arvid S.H. möter så klart för tuft men med samma argument som innan, att formen kan vara dålig hos dom tre bättre och den här kan komma med form så kanske man kan överraska, men här är väl procenten lite i överkant på nära 10%.

Avdelning 2.

Ranking: A 10-9. B 12-4-5. C 11-6-1-7. D 2-3-8.

9 Bugatti Hall är så klart rätt favorit då han vann 300 tkr i ett Margaretalopp sist men ett par underpresterade i det loppet och ett par blev fast med segerkrafter så såg kanske lite bättre ut än det var. Bra för det här loppet så klart men blir nog för stor favorit.

4 Hilfiger vill man ju ofta ska köras i ryggar och så även här antar jag så skulle man komma till ledningen från perfekt spår att ladda från så kanske man släpper till 5 S.G.Mistral. Båda ska räknas tidigt från kanonlägen med toppkuskar. Ett par andra ganska snabba invändigt men spelade på under procenten så då brukar man ju släppa.

10 Michigan Bro var riktigt bra sist men i enklare gäng då favoriten i det loppet gjorde bort sig direkt saknades motstånd i princip. Går framåt med loppen och kan ju inte mer än att vinna och kanske höjer sig ytterligare här så måste räknas igen i full form.

12 Bottnas Justin spikade jag näst sist på V86 och han var bra sist med sparat i loppet som favoriten vann sist och den här var faktiskt lite mer spelad än Bugatti Hall då. Nu är läget riktigt tufft men den här är snabb och i full form så tänkbar skräll.

11 Cash Forever presterade sämre sist då underlaget inte passade honom alls den gången och han blev dessutom hängande i tredjespår genom första svängen då så ursäktad. Lär vara bättre nu igen och med flera bra där bak så är ju frågan om vem som går i rygg å vem och får bra lopp, han är absolut tänkbar.

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 8-11. C 7-10-2-5-3. D 6-4.

1 Talija kanske kan hålla upp innerpåret här och leda loppet runt om men väldigt stor favorit och innerspåret bakom bilen fortsätter jag att hävda är inte så bra för orutinerade hästar. Läge som fällt betydligt mer rutinerade hästar med galopper om man ska ladda för fullt från det läget. Den här har varit bra men i övrigt så har stallet haft en liten dipp i formen och det kan smitta av sig på hästarna och självförtroende i styrningarna så favorit i fara skulle jag vilja säga. Givet att det är rätt favorit och rankar henne först mest i brist på annat kanske.

Vinklad vinge är bra för 7 R.K.Sunshine och 8 Damavend som båda kan öppna och ska kunna köras framåt här trots spår långt ut. Kommer favoriten bort eller någon annan än den spetsar så kan absolut någon av dom här två vara först framme och ta över.

2 All for Love har ett par starter i sin nya regi och hos Untersteiners kan den här märren absolut höja sig och hitta nya växlar så från bra läge chansar jag på det och tar med henne till väldigt låg procent. Stallkamraten 11 Eketorpets Nellie streckas med trots dåligt läge men bara 11 hästar till start från början och en strykning gör att det bara är 9 kvar att runda. Hon inledde karriären med två raka segrar så intressant comeback nu efter en vinterträning.

10 Hessie Quick har lite mer rutin än några av motståndarna här då hon startat en del i Danmark för att sedan gått klart godkänt i sina starter i Sverige. Hon gick några gånger med helstängt huvudlag tidigare, som hon har vunnit lopp med så det ska på nu och dessutom kanske det blir första med rycktussar så intressanta ändringar.

3 U.Lloyd kan öppna snabbt och ställa till det för favoriten, ska sedan kunna skrälla från rygg ledaren kanske då hon höjt sig lite senaste två starterna. 5 Gucci Shadow kan med öppna snabbt och skrällde rejält näst sist så kanske kan göra det igen med resa där framme. Tänkbart att strecka riktigt många här och hoppas på skräll då man vill få bort favoriten som är streckad på över 60% här.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 3-9-7. C 1-11-2-5-10. D 6-8-12.

4 Feel the Benefit är det upplagt för att komma till ledningen med då han ska utrustas med halvstängt huvudlag och det här är hästen att slå. Några av värsta motbuden har betydligt mer tveksamma lägen och den här gick jag på som spik sist då det var jämnt streckat mellan tre hästar men allt fler insåg att den här hade bra chans och han blev ganska klar favorit till slut. Nu är han klar favorit redan från början så hoppas på motsatt trend den här gången att han går tillbaka några procent på slutet men runt 50% spikar jag då tror han vinner loppet ungefär varannan gång. Tre lopp i kroppen nu och fortsatt Magnus A upp. Kompletterande spik på matemastiskt system men på reducerat system kanske jag spelar med några jag tycker är lite för låga procent på bakom.

3 Final Whistle är bra som vann direkt i comebacken sist men favoriten öppnar snabbare och tar sig förbi den här direkt. Men den här öppnade ganska bra sist från innerspåret så kanske kan få bra lopp igen men hade mycket tur sist. Säkert framåt med loppet och stallet har absolut toppform så det kan gå igen, men inget bra spelvärde i honom alls.

9 Twigs Honor galopperade sist men gick bra efter det trots vanlig vagn på och nu åker biken på igen så trots bakspår räknas den vid gardering då han är i full form. Full form och räknas tidigt gör även 7 Xerxes Millpond som spurtar bra varje gång. Han kan öppna ganska bra och kanske kan köras framåt för att hitta bra position en bit fram nu när han slipper bakspår den här gången. Helstängt eller norskt huvudlag bestäms senare.

1 Ciak Bi kommer med ett lopp i kroppen nu efter lång tävlingsfrånvaro, han visade bra fart i Big Noon-Pokalen i somras som tvåa. Nu testas han med Mats E upp första gången och kan få ett bra lopp på innerspåret här.

5 Kalle Taxam kan öppna ganska bra men står stenhårt inne mot tufft motstånd borde han väl släppa om han ens skulle kunna ta sig förbi dom betrodda invändigt. 11 Ready Trophy var väldigt bra första gången i bike sist och den vagnen åker på igen, blev lite för het då kanske och bra med lopp i ryggar nu kanske även om läget är klart chansartat. Tänkbar skräll vid gardering. 2 Hard Landing fick vinna i en fin spårtrappa för ston sist då vi fick med henne i andelsspelet och märkligt tappad av många den starten. Tuffare mot nu men ska inte nonchaleras helt om man streckar många då det är full form, bra spår och fortsatt Örjan upp.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 9. C 10-7-8-5. D 11-1-2-4-6.

Se ”Bästa Spiken”

3 Global Believer är rätt favorit och kort distans på Jägers är bra så jag går på den här som ledare så då borde den rinna undan åtminstone lite oftare än varannan gång. Var lite sämre i travet näst sist men körsven och tränare var väldigt nöjda med den biten sist och intressant med tätare starter nu med.

Sämre lägen för några av värsta motbuden som 10 Laban Lagö som det ska ändras lite i utrustning för med öppet huvudlag då Conrad skyller på att han la bort lite krafter i loppet sist. Vinglade till när han lyfte ut honom och tappade placering på det men hästen är bra men missgynnad av bakspår då han är startsnabb. 9 Zinfandel var mer spelad än favoriten i finalen sist så även den här går så klart ner rejält i klass nu men tappade med till slut trots bra position. Läget avgör nu att jag tar ställning för den där framme då den här fick bakspår.

7 Midnight Special kan faktiskt utmana i spetstriden då det är vinklad vingen men risk för vingel med. Gillar ändå förutsättningarna och kan ställa till det för favoriten. Jag hoppas Takter inser att det är lönlöst att köra mot Uhrberg här och tar det lugnt men man vet aldrig med kuskar som inte kör så ofta. 5 Federer kan med öppna snabbt men borde vara nöjd om han komma ner i rygg på favoriten här och borde inte räcka då han visat usel form, men kanske är framåt med ett lopp i kroppen nu. 8 Woodbury Wine kan spurta starkt och hittar man ner i bra slagläge och får tempo på loppet kan hon fälla många till slut då hon trivs bra på kort distans och kan gå fort hela vägen.

Avdelning 6.

Ranking: A 13. B 15-7. C 9-5-10-14. D 11-8-6-4-3-2-1-12.

Intressant lopp där jag tror att ett par på tillägget är klart bäst men frågetecken för formen hos 13 Dark Roadster som dessutom höjde sig i amerikansk vagn men inte har den då det är voltstart nu. Struken inför sist och fick väl lite sparat så går säkert framåt med loppet och är väl förstahästen här.

15 Electrical Storm gillade jag intrycket på sist och det är inte enkelt att stå tillägg på kort distans som då och det var bra gjort att vinna så enkelt som han gjorde då även om han fick en snygg styrning av Magnus A. Att det var så värst mycket enklare mot sist som det antyds i loppkommentarer håller jag inte med då han regelrätt slog bland andra Global Adventure från lika start som har 5 miljoner på kontot och ingen sådan med idag. Visst får dom på start ha lite mer tjänat i propositionen sist men i gengäld är det mer passande medeldistans nu och han kan absolut runda ett fält här.

7 Radetzky är loppets givna spetsbud från ett fint springspår och han kan nog köras till ledningen härifrån då man borde vara nöjda med hans rygg där framme. Från spets blir han då hästen för övriga att slå och han kan absolut gå ett snabbt slutvarv i ledningen och bli väldigt svår att fånga in.

10 Dream Creation har ett lopp i kroppen så är nog bättre nu och vi minns Svante Erikssons fina vinter och vår-form i fjol då han tog häst efter häst i toppskick efter vila och vinterträningen. Den här står perfekt inne på pengarna där framme så med lopp i kroppen och Claes Sjöström upp är det intressant.

5 Daven Port har mest startpoäng sedan han slog väldigt bra hästar i Big Noon-pokalen i somras, snabbt upp i klass då och gick ur form. Nu kommer han med träningsperiod men borde behöva lopp och spår fem i volten är inte bästa heller så rankas ner lite. 9 Fighter Simoni har gått bra på V75 hela vintern och håller bra form för sin tränare Maria Törnqvist som fick Helen Anns Pris på Hästgalan i lördags. Tål att gå i spåren och det gör även 14 Perfect Dynamite så även om han inte vinner lopp så ofta så har han faktiskt gjort ett par bra lopp på V75 i Guld i vinter. Han gjorde flera bra starter och vann ett par lopp i rad vid årstiden i fjol, sedan tränaren satt upp lite mer lånekuskar, så trivs på vintern och duger här.

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 8. C 1-9-5. D 6-11-12-4-2-3-10.

Se ”Gå Kort!”

Stayerlopp där 8 Elephant är delad favorit och det håller jag med om att han ska vara efter att ha sågat honom lite i loppet för två starter sedan då han vara tidig favorit mot bland andra Gaylord AM i ett försök i Bronsdivisionen. Inget sådant motstånd den här gången och han står bättre inne i det här loppet än i V75-starterna han gjort på slutet. Dessutom trivs han på distansen och kan öppna bra från passande spår tre i volten här och han tål offensivt upplägg i det här loppet så klart tidig. Han kördes offensivt i finalen sist med och det tyder på att man tror på bra form från stallet för dagen, så tar han det loppet på rätt sätt kan han vara framåt nu, med tätare starter.

7 Humble Stance visst man inte riktigt vart man hade när han startade i Champions i lördags från bakspår på tillägg men han var bra mellan galopperna. Åter viss galopprisk så klart men spåret är okej på ett tillägg och kapacitet visade han att han har gott om då den som vann loppet i lördags var han bra som tvåa bakom med 40 meters tillägg gången innan den starten. Två lopp i kroppen nu och under 5% på tidiga systemen är på tok för lågt. Högt spelvärde på honom i bra proposition.

1 D.J.Spritz är den som är delad favorit med Elephant och visst kan man få loppet där framme med spetschans och ett lopp i kroppen. Nu var det bike på i ett betydligt billigare lopp sist så det såg kanske bättre ut än vad det var och betydligt hårdare mot den här starten så det blir syn på den här favoriten. Visst vann han på 2640 meter sist men Italiensk häst som gått mest på sprinterdistans så inte alls givet att 3 varv är hans likör.

5 Mulberry drar en del streck men tufft på mellanfållan här att slå dom där framme och hålla undan för dom där bak med få både på start och här blir det nog tufft i debuten på långa distansen för honom.

9 Olga Utca är stenhård dam som stångar ner många hingstar och valacker i loppen gång efter annan men sällan sätter nosen först själv ändå så procent i överkant men given utmanare om man streckar på en del här. Spår fyra i volten är väl lite lurigt så bar vid många streck.

Avdelning 8.

Ranking: A 4-11. B 10-12. C 2-5-6-2-3-1. C 8-7-9.

Ett väldigt bra lopp för den här klassen där stallkamraterna 4 Wings Level och 11 Global Classified höjer sig lite mot övriga här mycket för att dom slagit dom flesta i loppet tidigare och varit bra gång efter annan på slutet. Jag tror mest på Wings Level då det är tränarens val av tre hästar i loppet och läget blev bäst för honom. Troligt att 6 Drizzle är snabbast ut bland många startsnabba men borde släppa om Wings Level är den som ställer frågan tidigt här. Bra chans för spets för Mattias Djuses styrning och oavsett så får han position i främre träffen. Drizzle kan vara tänkbar skräll från rygg på ledaren.

Global Classified var man orolig för formen hos inför näst sista starten då han svikit som klar favorit ett par gånger i rad då men han studsade tillbaka bra och höjde sig ytterligare då det var första bike på den starten. Tränarkörd i alla sina inledande starter men Magnus A har varit ett plus med 2-2-1-1 som resultat då han kört. Nu åker amerikanska vagnen på igen så räknar med maxprestation och han kan vinna trots läget. Nämner även stallets tredjehäst 2 Håna Am som nu fått ett par starter i Mattias regi och var riktigt bra direkt som tvåa bakom Wings Level trots omöjligt läge till nästan 90 ggr pengarna, så man hade inga höga tankar om honom då. Nu är det perfekt spår där framme och måste räknas som tänkbar skräll nu när han fått ett par lopp i kroppen.

Vill trots allt gardera med Anders Erikssons duo 12 Global Above All och 10 Everglo Lemon som jag tycker frå alldeles för lite streck den här gången. Den förstnämnda var favorit sist han mötte Wings Level och gjorde en plattmatch då han styrde på tredjespår tidigt och fick nästan tre svängar i tredjespår så ursäktad för lite sämre placering då. Studsade tillbaka rejält och blåste ett fält från sista häst i starten efter, då han slog stallkamraten som fått loppet i ledningen. Van vid skräplägen då han ändå inte öppnar så snabbt och dessutom ofta lottats till dåliga utgångslägen i ett år nu.

Everglo Lemon borde väl vunnit i spets näst sist men siktades väl mot V75-final där han missade spets och kördes offensivt och tröttnade. Kanske inte haft full form heller i senaste två starterna och har man kommit fel med formen till finalen sist kanske det är bättre nu med det loppet i kroppen. Får slippa göra jobbet nu kanske och med lopp i ryggar för ny körsven kanske han tänder till och eventuellt blir det någon ändring i huvudlaget. Låg procent på båda som tillhört favoriterna i alla sina senaste lopp så intressanta trots risiga lägen.

3 Mitzy Gold kan öppna snabbt och var storfavorit på sitt spetsläge på kort distans då hon mötte Global Classified näst sist men kunde inte svara den då. Sämre sist men bra läge och kan öppna så kanske är det hon som får rygg på ledaren och kan skrälla om luckan kommer. 1 Mercenary kan med öppna bra men borde bli över här med många startsnabba där framme och ska ha mycket tur för att vinna loppet så 16% på honom tidigt är högt och borde gå tillbaka något. Höjde sig i bike förra våren och hittat ny formtopp nu så bra med bike nu men möter några tuffare än på slutet. 5 Vincent C.D är streckad klart i överkant på tidiga systemen nu till 18% och delad favorit på tidiga systemen gör honom till favorit i fara då det är många startsnabba runt om. Tuffare hästar mot än i senaste två loppen men visst kan han få bra lopp från toppspår men bara en av många vid bred gardering.

Stora systemet.

 1. 4-6-9.
 2. 4-5-9-10-11-12.
 3. 1-2-7-8-10-11.
 4. 4 Feel The Benefit
 5. 3 Global Believer
 6. 7-10-13-15.
 7. 7-8.
 8. 4-10-11-12.

3456 rader som kostar 864 kronor.

Lilla systemet.

 1. 4-6.
 2. 4-9-11-12.
 3. 1-7-8-11.
 4. 4 Feel The Benefit
 5. 3 Global Believer
 6. 7-13-15.
 7. 7-8.
 8. 4-11.

384 rader som kostar 96 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se