Speltips: V86-Express på Jägers och Solvalla 5/1

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Solvalla har sin nya upploppslängd på 200 meter och i övrigt inga konstigheter.

Bra omgång i övrigt då det inte är de små fälten vi fått vänja oss vid på V86 under förra året, nu är det bara ett lopp med lite färre deltagare. Åtta hästar i ett lopp men i övrigt ett par lopp med femton och ett med tretton ekipage. Omgången har potential att kunna ge bra utdelning då det finns flera vettiga motbud till favoriterna i princip i alla loppen.

Bästa Spiken!

I andra avdelningen tycker jag mig hitta en tänkbar spets och slut-vinnare över kort distans där de andra två mest spelade har betydligt lurigare utgångslägen.

5 Kattis J.Boko 37% har riktigt bra chans att komma till ledningen med klart kuskplus från bästa spåret bakom bilen bör Kontio få upp farten bra och sitter nog i spets länge här. När Conrad skickar upp bara en häst till Solvalla så är det ofta bra träffprocent och jag spikar.

Gå Kort!

I avslutningen väljer jag att gå kort där favoriten 13 Vice Versa Diamant 56% är bra men som omgångens största favorit försöker jag fälla med ett eller ett par motbud. Galopp i comebacken sist och galopp sista starten innan uppehåll gör att det är klart frågetecken för formen så även om det inte är någon fråga om att han har hög kapacitet för klassen så är det nog vettigt att gardera. Spårtrappa och han står bra inne och även mina garderingsstreck hamnar på hästar från bakspåren här.

9 Lolee Trizzofrock 10% kom till duktiga Arvidssons stall i höstas och har nu tre lopp i kroppen i nya regin där han gått framåt rejält till sist då han sprang en bra tid för årstiden. Gav sig ändå sista biten men mot en stor favorit som det ’påställt’ för den gången. Den här går nog framåt ytterligare med det loppet innanför västen och har favoriten en dålig dag igen så är den här främsta utmanare. Det var lite ändringar inför andra starten för Arvidsson med open eye-huvudlag och det blir samma igen. Örjan upp är bra så klart.

14 Cole Moss 4% siktade man mot Sylvesterloppet med men kom inte med trots över 2200 poäng och här har han mest poäng i fältet i stället. Galopp sist men upphämtning till andraplats och formen är bra även om han är hopplöst osäker. Han står bra inne i klassen och är inte favoriten på topp är han absolut en som kan vinna nu. Han tål en repa i spåren så läget oroar inte allt för mycket och han har högre segerchans än procenten antyder.

Avdelning 1.

Ranking: A 10. B 7. C 9-11-1-2. D 4-13-12-3-6-8-5.

2140 meter med tillägg där favoriten 10 Maestro Crowe 38% står hårt inne i propositionen och kanske 20 meter fel till då han är precis över gränsen. Han fick snabba pengar innan regibyte igen, då han vann bland annat Walter Lundbergs Memorial för 300 tkr i höstas, framför bland andra Algot Zonett i toppform. Det visar vilken kapacitet han har, men det var på längre distans. Visst är det kort distans för Maestro men han har utvecklat mer speed under gångna säsongen och med loppet i kroppen sist tror jag han är betydligt bättre nu.

Ingen hemlighet att jag gillar Maestros chanser allt oftast, även om han stöter på en som gått ur Silver redan i 9 Staro Leonard 19%. Det är så klart tufft men skillnaden här är att Maestro är fortsatt på väg uppåt i karriären och Leonard har stannat av lite. Leonardo blir gärna tvåa i loppen medan Maestro hellre vinner och ser inte Leonardo som värst mot.

1 Nero Maximus 17% står riktigt bra inne i propositionen men vinner inte gärna ens när han bli favoritspelad i enklare gäng och trots bra läge är han bara en av flera. Skulle han kunna svara upp innerspåret så stiger så klart chanserna men det är inte alls givet.

7 M.T.Oscar 14% fungerar med skor och går alltid i vanlig vagn så från springspår här räknar jag med offensivt upplägg och kommer man bara i väg så borde han kunna få ta över från 2 Inertial 3% som är min initiala spetsaspirant. Tomas Malmqvist har haft ett riktigt bra år och den här är inget undantag och han har visat i ett par starter att han fungerar bra med skor och vann V75-lopp i fjol, samma vecka med skor. Den andra springspårshästen 6 Wildintention Ås 0,4% är startsnabb så skulle den ta sig till spets är det nog ännu större chans att Oscar får överta. Inertial är tänkbart skrällbud från rygg på ledaren nu när det är lite kuskplus mot ordinarie körsven, men oklart hur han går i vanlig vagn då det var länge sedan han gick lopp i det.

4 Galantis 2% brukar jag nämna som skräll och ranka upp allt som oftast då han har en stark spurt att tillgå men nu är det spår fyra i volt, minuskusk och vanlig vagn så inte lika tidig den här gången.

11 Ubiquarian Face 3% är van att gå i bike och har sprungit barfota länge så kan vara stora minus för vanlig vagn och skor. Hög kapacitet och tänkbar för den som garderar brett.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 1-7. C 6-2-4. D 3-8.

Se ”Bästa Spiken!”

5 Kattis J.Boko 37% har vunnit 7/24 lopp varav 5/14 på kort distans och satt fast med rubbet sist i rygg på ledaren och här borde siktet vara inställt på ledningen runt om. Visade att startsnabbheten sitter där även med skor vid förra starten och nu släpper man inte då det är kort distans och Kontio är känd för att kunna hålla i gång upploppet ner.

1 Your Dreamlove 19% är främsta utmanare både till ledningen och seger då det går lite hand i hand. Visst kan det bli för tufft om man lyckas svara ut favoriten då Kontio sällan ger sig i första taget men jag tror Westholm är smartare än att ge sig in i kamp med Kontio här. Rygg ledaren och med litet fält ska de kunna uppstå luckor till slut så om favoriten skull bli het eller få tryck så ska den här kunna vinna då det är rätt klass den här gången för henne.

7 Heloise Am 30% kan både öppna bra och avsluta snabbt och tål även en repa i spåren men ser henne ändå som överstreckad här. Litet fält gynnar så klart när läget är dåligt och kanske tar man sig till dödens och ger favoriten en match men vingelrisk gör att jag rankar ner.

6 J.J.Another Vinn 3% gick riktigt bra som tvåa mot stenhårt motstånd för henne i höstas och var helt okej i comebacken sist. Framåt med loppet i kroppen och gynnas av litet fält då hon har spurten som bästa vapen och med rätt ryggar ska hon kunna skrälla.

2 Global Benefit 7% är ganska startsnabb och kan få rygg på ledaren men inte alls givet att man tar sig förbi den invändiga och kanske får se till att komma ner i rygg på den för tredje invändigt. Alltid plus när Magnus eller Mats kör Mattias hästar för han är inte när sina bröder i sulkyn men duktig som tränare så minus att han kör själv här.

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 1-9. C 3-6-8-10-5-12. D 11-7-4.

Klass 2-försök och en bra favorit då han dessutom tränar ett av de värsta motbuden själv. 1 Piemonte 53% blir dock för stor favorit då han riskerar att bli över från start. Visst ska han väl kunna ta sig ut i andraspåret och bara vinna loppet men det är aldrig givet och till över 50 procent garderar jag då det dessutom finns galopprisk.

9 Huis Clos 2% är favoritens stallkamrat och det spelar mindre roll för honom med läget här ligger fokus på att gå felfritt ett lopp och Bernardo Grasso ser jag faktiskt som ett litet kuskplus mot Lövgren själv. Han tillhörde favoriterna i ett ganska bra lopp för klassen sist men är ospelad den här gången och är han sida vid sida med favoriten upploppet ner så lär de inte dra på sig drivningsböter och skulle Piemonte ha en sämre dag är det inte alls otänkbart att den här vinner.

2 Mafioso Lynx 21% drar en hel del streck på sin fina form och att han är startsnabb och den som ska kunna spetsa här. Fyller bara någon mer på i andraspår, som 3 Fauntleroy 7% till exempel som ska kunna hitta ner där och stänga in favoriten då kanske Mafioso leder loppet runt om. Ledningen är guld värd på Jägers men vinstchans även om favoriten skulle ta sig ut och Hanna släpper. Mafioso visade då sist att han är snabb på en kort speed och kan vinna från rygg på ledaren med, men tror man kör i spets då han ska gått framåt med loppet och slipper nog brodd nu.

Avdelning 4.

Ranking: A 10. B 4-2. C 9-1. D 5-6-11-7-8.

Fyraåringslopp i låg klass där man kanske behöver en del streck för att känna att man har hygglig chans att leva vidare, en tidig strykning och bara tio hästar kvar till start tyvärr, bör nämnas.

Här har väl strecken hamnat på de som har högst segerchans men favoriten 4 Ruger 38% har lite för mycket markeringar på sig så det finns värde redan på de bakom på strecken. Favoriten är ganska startsnabb i volt så kanske kan komma till ledningen även nu när det är bilstart första gången men inte alls givet att han trivs lika bra i autostart. Har höjt sig med

2 Nagai Ashi 15% är mitt spetsbud här och släpper man inte till favoriten ska man kunna leda loppet runt om. Rygg på ledaren funkar med så klart och inget bestämt här, men inga ändringar i övrigt.

1 Hard Landing 16% är väl den av de betrodda som kanske kan bli över från start då hon har ett lurigt innerspår med ett par snabba utvändigt. Kontio kanske kan få mer fart på henne men ser inte bytet från Magnus A som ett plus och rankar ner henne på dåligt spelvärde mot hingstar och valacker nu.

Det kan ibland gå lite för fort första halvvarvet för orutinerade hästar vilket kan sitta i benen till slut och då bjuds bakspårshästarna in i matchen som 10 Hobart 11% och 9 Sun´s Ambitious 7%. Den förstnämnda kommer från Riordan till David Persson i slutet av sommaren och har två lopp i kroppen nu där han vann sist så klar höjning här. Han måste räknas mycket tidigt då han avgjorde på bra sätt sist och har rygg på favoriten så i litet fält behöver man inte hamna allt för illa på det. Den senare är väl missgynnad av bakspåret då han var startsnabb i biken näst sist. Han har rygg på spetsfavoriten och kanske kan ta sig igenom till bra position trots bakspår. Galopp sist men höjde sig i bike gången innan så tror på bra prestation om felfri.

Avdelning 5.

Ranking: A 11. B 10-4-12. C 7-1-9-13-5-3-8-6. D 2-15-14.

Stolopp med bra priser och det ger fullt fält så klart där några provat på Diamantsto-lopp förut och jag väljer att ta ställning och spika en av de mest rutinerade här.

11 Princess Kloster 18% har matchats i betydligt hårdare lopp än det här under säsongen. Hon vann inte ett enda lopp som femåring men har varit väldigt bra som tvåa flera gånger och när det nu är lite enklare mot tror jag på bra segerchans. Hon visade sist att hon fungerar på skor, då det dessutom var fem veckor mellan förra loppen och mer lagom mellanrum nu så tror jag hon är bättre nu. Springspår är bra och hon tar in en del av de 20 meter hon startar bakom de främsta tidigt här och då jag tror mindre på favoriten i loppet är det bra läge att ta ställning.

12 Eight Hour 40% har ett läge man kanske tycker är kul på en skräll med spår åtta i volt men som stor favorit från samma spår är det kallt. Höjt sig i biken så stort minus att det blir vanlig vagn nu och given att gå mot den här gången.

10 Beware Kronos 18% har springspår och är startsnabb men står hårt inne på pengarna. Har dock galopperat bort mycket pengar och har hög kapacitet för sin pengarna hon har tjänat. Väldigt fin segerstatistik då hon går felfritt och räknas tidigt vid gardering.

4 Cavalleri 3% kanske kan komma till ledningen tidigt här med bara fyra på grunddistansen och sämre hästar än den här har runnit undan från spets på Jägers. Tänkbar om de där bak lurpassar på varandra och glömmer bort de där framme, det har hänt förr.

7 Eye On The Hill 4% tog tre raka under hösten för PU när hon kom från USA i 2020 men inte riktigt hittat tillbaka till full form. Bättre än raden och fint utgångsläge i lämpligt motstånd gör henne aktuell.

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 12-10. C 11-6-7-1-9. D 5-2-4-9.

Tilläggslopp med 12 hästar och miljonärer 20 meter bakom hästar upp till 600 tkr tjänat är en rolig proposition.

10 Zinco Jet 38% är loppets favorit och som hårt streckad från fjärdespår i volten kan det bli vingel och det är givet att gå mot. Han streckas ändå då han vann från bakspår på tillägg förra vintern med skor och vanlig vagn så fungerar med förutsättningarna och nu kommer han med färsk form efter seger sist och sparat gången innan. Det som gör det extra chansartat är att man vill att han ska få lopp i ryggar på rulle och inte gör för mycket själv i loppet och då kan det bli för långt fram.

3 Samurai Comery 25% var lite besvikelse sist och man hade inte prickat formen då han dessutom mötte lite för tufft. Nu är det rätt motstånd och han har tränat förbättrat efter förra starten så det ska vara en bra insats att vänta och han gjorde det bra på distansen i regidebuten näst sist. Borde få ta över ledningen av de flesta där framme så kan leda loppet länge i så fall.

12 Balotelli Crown 8% har haft problem med sina tänder men det ska vara åtgärdat nu och tränaren har flyttat så kanske tänder han till extra på miljöombytet. Springspår och ganska kvick i väg är positiva grejer då han har ensamt springspår här och med lite tur kan han hamna riktigt bra på det.

11 Making Love 3,5% var före 7 Global Unspoked 12% sist de möttes, då båda var i princip ospelade. Matchats i riktigt tuffa gäng och blixtrar till ibland så kanske kan vara en storskräll här. Tycker att Global Unspoked är överstreckad då han blir av med biken som han är van vid.

Avdelning 7.

Ranking: A 9. B 1-3. C 10-5-7-8-12-4. D 2-11-6.

1 Hannibal Face 32% är loppets klara favorit men som nästan dubbelt så hårt streckad som närmast bakom är det för mycket då galopprisken är hög. Visst är han startsnabb men det blir tuffare i takt med att han går upp i klass och inte alls givet att han håller upp innerspåret även om han är felfri och han kan galoppera när som helst i loppen med så inget att lita på. Kapaciteten är hög så plockar inte bort honom men spelar med många, kanske alla.

9 Hilltop Hawk 12% såldes från Redéns träning i augusti och har gått bra även i sin nya regi. Varit väldigt betrodd mest hela tiden och gör intressant start på udda distans för honom. Då han testade långlopp i regidebuten behövde han kanske loppet och det blir kul att se hur det funkar nu.

3 Express Lime 17% har mest startpoäng och ett fint utgångsläge och ska kunna hamna bra på det så tänkbar då han går ner i klass mot vad han mötte sist.

10 Digital Indy 3% kom till Ola Karlsson i mars förra året och kunde starta i princip direkt och har vunnit två och vart tvåa två gånger i de tio starter han gjorde i sin nya regi i fjol. Andra gången i bike i nya regin och första bike över längre distans. Trivs på längre distanser och vann direkt för Rosleff sist som nog var lite kuskplus mot Sjunnesson i alla andra starter för Ola, så ska kunna skrälla.

12 Maroma Wibb 1,5% har gjort få starter på lång distans men tränaren säger att det ska passa och hon kommer med full form. Det mest intressanta är att det blir första gången med rycktussar den här gången.

Avdelning 8.

Ranking: A 13. B 9-14. C 11-1-6-7-10-12. D 5-3-15-2-4.

Se ”Gå Kort!”

Spårtrappa där tre av de med bakspår startar med bra segerchans och loppet är skiktat så låser på tre markeringar här och plockar bort en betrodd där framme.

13 Vice Versa Diamant 56% är en stark favorit men man vill ju försöka hitta anledningar att fälla en ’storis’ i sista avdelningen på ett streckspel. Jag rankar honom först men har två intressanta motbud att gardera med.

9 Lolee Trizzofrock 10% och 14 Cole Moss 4% tror jag ska bra chans att vinna loppet om favoriten gör bort sig igen.

1 En Candy Till 17% drar mycket streck men bricka ett är inte alls lika bra i spårtrappor och inte allt för sällan de mer rutinerade ute i banan överflyglar den invändiga i starten. Tar den här sig ut så finns väl chansen men det är ett sto i öppen klass där flera tuffa motbud har det dubbla på kontot och har slagit betydligt tuffare än den här. Bara en av många vid bredare gardering här.

Stora systemet

Avd.1: 1-7-9-10.

Avd.2: 5 Kattis J.Boko

Avd.3: 1-2-9.

Avd.4: 2-4-9-10.

Avd.5: 11 Princess Kloster

Avd.6: 3-10-11-12.

Avd.7: 1-3-4-5-7-8-9-10-12.

Avd.8: 9-13-14.

5184 rader som kostar 1296 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 10 Maestro Crowe

Avd.2: 5 Kattis J.Boko

Avd.3: 1-2-9.

Avd.4: 4-10.

Avd.5: 11 Princess Kloster

Avd.6: 3-10-12.

Avd.7: 1-3-5-7-9-10.

Avd.8: 9-13-14.

324 rader som kostar 81 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se