Speltips: V75-TIPS JÄMTLANDS STORA PRIS 8/5

V75-Omgången.

Östersund står värd för lördagens V75-omgång. Höjdpunkten är Jämtlands Stora Pris med 700 000:- i förstapris, som samlat ett bra startfält, med ett par elitloppsdeltagare och några från Sweeden Cup, däribland vinnaren Queer Fish. I övrigt fulla fält och däribland två lopp med femton hästar, så det är spelvänligt och kan ge riktigt bra utdelning på även inte allt för svåra utfall.

Nämnvärt om banan denna veckan är ett den har ett av dom längre upploppen vi har, på nästan 220 meter, så spurtkanoner får sin chans till slut, och kalla ledare får långt hem.

Bästaspiken!

Här blir det en chansning denna veckan, på spelvärde. Då det är många tveksamheter på flera av favoriterna den här omgången kan det absolut vara värt att chansa en hel del. Jag tror att favoriten i kallblodsloppet, avdelning fyra, kommer att galoppera, ingen vågad gissning, då han galopperar nästan varje gång. 11 Bellfaksär spelad till över 40% från spår fyra i volten, ett av dom mest besvärliga spåren för en osäker häst, då är det givet att gå mot. Tränaren till favoriten, JO Persson, gråter nog inte floder om min spik går in heller, då han även tränar denne.

13B.W.Sture20% körs av Örjan Kihlström från spår 6 i tilläggsvolten och borde kunna hitta vettig position. Som nybliven sexåring har han redan växt in i klassen och gör här årsdebut, det har fungerat att prestera på topp och vinna direkt efter längre vila förut för honom. Här är han dessutom titelförsvarare i det här loppet och det är bra chansa till att den här spiken sitter i förhållande till strecken.

Gåkort!

I avdelning tre blir 7 Global Winner 65% väldigt stor favorit, och visst har han bra kunnande, men att vara så stor favorit från ett chansartat läge är att ta i. I lägsta klassen och första lite längre resan dessutom. Given att gardera, men samtidigt vill man ju undvika att slösa för mycket streck, ifall han skulle vara överlägsen.

4 Yrwing9% är spetsbudet och kommer från vinst över 3140 meter på Solvalla, så har styrkan och borde kunna köras till ledningen härifrån, då är han hästen att slå.

10 Digital Catapult2% är märkligt bortglömd trots Örjan i jollen. Han testades med barfota runt om sist och höll bra, det blir samma balans igen. Han gick dessutom med bike då och skulle bli förvånad om det inte blir samma där med, här har han mycket bättre vinstchans än dom tidiga spelarna bedömer.

Tre hästar på lappen, stängt!

Avdelning 1.

4Mr Clayton J.F. 20% fortsätter att klättra genom klasserna på V75, gjorde det fortsatt bra som trea i klass 1-finalen under Elitloppshelgen i sin förra start, och även om han nu är ny i brons så är detta inte tuffare motstånd än han mötte då. Spår 4 spelar nog ingen roll, han är stabil och går iväg från alla spår och Örjan bör hitta en bra position åt honom. Favoriten 6 Jaques Noir 32% blir väl hårt streckad då galopprisken är väldigt stor, speciellt i voltstart.

7 Leader Brodde 14% är intressant från det andra springspåret är han spetsfavorit i konkurrens med 3 Zorro Swing17% och den av dom som når spets blir hästen att slå. Med minsta möjliga klaff på loppet kommer 8 KövrasSo Far9% in i loppet och gillar faktiskt spår 8 i volten på V75, då det kan vara gynnsamt att få gå på innerspår ett par svängar, för att sedan ha lite extra speed sparad till slut, om väl dom rätta luckorna uppenbarar sig.

Ranking: A 4. B 7. C 3.6.8. D övriga

Avdelning 2.

Spårtrappa för ston och lärlingslopp, här blir det till att gardera på rejält, för att känna sig säker.

11Poem In Motion 6% var det barfota runt om i kombination med bike sist, blir samma igen och när hon dessutom har en av dom bästa lärlingarna i biken så är ju procenten för låg. 1 Global Well Off 7% går med bike för första gången, kan bli bra effekt och räknas tidigt från perfekt utgångsläge. 2 Likeonway4% blir det biken som hon vann i för tre starter sedan, positivt. 8 Chacha Sisu 5% blir det helstängt och barfota runt om denna gången, och Emilia Leo har vunnit med henne förut, hon vann dessutom detta loppet förra året från bökigt läge.

9, 4 och 6 är dom mest betrodda och dom åker med tidigt också, och är spelade ungefär i nivå med deras kapacitet och vinstchans.

Ranking: A 11.9. B 1.6.4.8.2. C 3.12.15. D övriga.

Avdelning 3.

Se ”Gå kort!”

Motbuden är i första hand 6 Eskimo Brother 3% som gick barfota runt om första gången och vann då, och borde väl gå så igen. 2 Pelle Rock 3% blir det eventuellt första med bike nu, intressant i så fall, från bra spår.

Ranking: A 4.7. B 10. C 6.2.9. D övriga

Avdelning 4.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 13. B 11. C 6.1.5.4.3. D övriga.

Avdelning 5.

Vidöppet lopp, och mycket svårt att bena ut, ta många är grundtipset. 1 Hungarian Hotwax 20% är favorit och har bäste Jepson i jollen, men kan bli över från start.

4 Golden News11 körs med bike första gången i år och då finns chans att han kan ta spets från perfekt utgångsläge, då blir han hästen att slå. 11 Grammofon13% blir kraftigt kuskförstärkt med Örjan Kihlström för första gången. 12 Wrongdoer4% har sämsta tänkbara utgångsläge, men är riktigt rejäl och till den låga procenten finns visst spelvärde. 5 Sweet Eddie 6% ändras en del i utrustningen för att få till felfri avgång, lyckas dom undvika galopp så är det en riktigt kapabel häst och räknas tidigt.

Ranking: A 4. B 11.5.1.12. C 7.10.9. D 2.6.3.8.

Avdelning 6.

Jämtlands Stora Pris, stora pengar att köra om och då är så klart Kihlström-Reden i favoritposition, här har dom 4 Double Exposure53% till start. Hon var en av favoriterna i sitt elitloppsförsök, mot bland annat Readly Express, Looking Superb och var mycket mer spelad än tillexempel Makethemark. Dom startar inte nu, och visst hon var sämre då, men antar att allt är helt okej nu, och från bästa tänkbara spår så ska det vara riktigt bra vinstchans.

Motbuden skulle kunna var 2 Milligans School25%, som får Jepson upp, men som är lite överspelad nu. 5 Queer Fish8% vann Sweden Cup (”lilla elitloppet”) på ett riktigt rejält sätt och får ses som första motbud. 3 Charua Forlan1% har varit hårt spelad gång efter annan på slutet, men totalt bortglömd nu, spets och rygg ledaren kan vem som helst vinna från, så det är bättre vinstchans än procenten antyder.

Ranking: A 4. B 5.2. C 3.10.7.9. D 1.6.8.

Avdelning 7.

5 Sign Me Up Too32% fick sin genombrott i fjol då Emilia Leo vann V75 med honom från bakspår till 3% just den här tävlingsdagen, det var också Emilias genombrott, då hon tog två vinster på samma V75-omgång! Nu är hästen ny i silver och det kan alltid vara lite tufft att stöta på hårdare hästar, men detta är en riktigt tuffing. Då det inte är tuffaste silverdivisionen i vår och dom fått ett bra startspår så är vinstchansen god. Det är dessutom maxat i utrustningsväg, med helstängt huvudlag och barfota runt om, given förstahäst här och tänkbar spik.

2 Weekend Fun20% är härdad i klassen och står betydligt bättre inne pengamässigt, slagit tuffare hästar än så här från sämre lägen, lika given två i rankingen, från ett bra läge. 7 Eldorado B. 7% är något av en kantboll i procenten, men han kan öppna snabbt, och räknas tidigt trots ett spår långt ut på vingen.

1 Nobel amok20% är bra och ska med vid bredare gardering trots ett spår där han kan bli över rejält, då det är många startsnabba utvändigt. Vid ännu fler streck så blir det 12 Flash Hammering3% som det är stort kuskplus på och nedstruken ett spår, vilket gör stor skillnad. Ingen annan kan nog vinna här?

Ranking: A 5. B 2. C 7.1.12. D övriga.

Stora systemet

Avd.1: 3.4.6.7.8.

Avd.2: 1.2.4.6.8.9.11.13.

Avd.3: 4.7.10.

Avd.4: 13B.W.Sture

Avd.5: 1.4.5.7.9.10.11.12.

Avd.6: 4 Double Exposure

Avd.7: 1.2.5.7.12.

4800 Rader som kostar 2400 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4.6.7.

Avd.2: 1.2.4.6.8.9.11.13.

Avd.3: 4.7.10.

Avd.4: 13B.W.Sture

Avd.5: 1.4.5.11.12.

Avd.6: 4 Double Exposure

Avd.7: 5 Sign Me Up Too

360 Rader som kostar 180 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se