Speltips: V75 Östersund 11/6

V75-Omgången.

Östersund är värd för veckans V75-omgång och här är upploppet ett av dom längsta i landet med sina 218 meter. I övrigt inga konstigheter, medelbredd och varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till här. Intressant omgång med två femtonhästarsfält där jag absolut tror det finns chans att fälla omgångens största favorit den här veckan. Visst blir spiken jag går på väldigt stor favorit till slut med men i övrigt kan det bli favoritfall i alla andra avdelningar, så utdelningen kan absolut bli hög den här veckan.

Statistik

Statistiken säger att det är klart under medel i spetssegrar på den här banan på både kort och medeldistans och det är så klart det långa upploppet som gör att fler får chansen och att inte favoriter lägger lika stor vikt vid att köra till ledningen som på många andra banor. I autostart är det fördelaktigt med spår en bit ut, som nästan alltid är spår fem klart bäst följt av fyra, men vad som skiljer sig många banor mellan är hur bra spår sex och här är det väldigt bra som klar trea i vinststatistiken. I voltstart är som oftast ett det bästa spåret.

Bästa Spiken!

I tredje avdelningen är det Klass 1 som är näst lägsta klassen på V75 (förutom vissa stolopp osv) där jag tror favoriten är totalt överlägsen och 5 Born To Run 66% måste få svårt att lägga. Han står riktigt bra inne i klassen när han nu kommer med ett lopp i kroppen, där han kördes på säkerhet, tog tredjespår i ett varv för att ta över spets och gå ifrån. Är den Gocciadoro, tillsammans med Zuedi AMG tror ska klättra mest i klasserna av deras alla hästar som testas i Skandinavien i sommar och det ska väl med tas på allvar.

Gå Kort!

Försöker stänga första avdelningen på tre streck då jag spelar med båda alternativa spetsbuden tillsammans med favoriten. Det finns lite frågetecken hos motbuden i fråga om utgångslägen främst så kan bli bra att försöka gå kort.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 7-5. C 6-10-1-4-2. D 9-11-8.

Silverdivision inleder omgången med 1640 meter autostart där tänkbara spetsfavoriten 3 Global Bookmaker 16% borde ha bra chans att leda loppet runt om. Det är tänkt helstängt huvudlag och då kanske han kan svara ut startsnabba 5 Amornero Roc 18% som inte visat samma form som I fjol. Är bra I grunden och har perfekt utgångsläge så skulle han ta sig förbi Global Bookmaker I starten kan det vara han leder loppet runt om. Varit struken inför men ska inte ha tappat något då det rör sig om en sårskada men från stallet är man inne på att han ändå kan behöva något lopp.

7 Gardner Shaw 31% är också bra men lite för stor favorit på de tidiga systemen men då det låter bra från stallhåll måste han räknas tidigt. Han har hög kapcitet med formen på topp efter att ha avslutat snabbt till slut, som tvåa bakom omöjlige Oscar L.A. I finalen sist.

6 Hector Sisu 7% är riktigt bra och tagit bra pengar mot kulltopparna som unghäst och sist var han trea bakom Mister Hercules (favorit i guld) och Kurri Jari Boko I tufft femåringslopp. Ner i rätt klass nu och han har visat uppåt form efter att fått delar av fyråringssäsongen förstörd av sjukdom. Nu kanske det blirbarfota runt om som han varit vass på.

10 Swagger 7% är inte beroende av ledningen men I den här klassen hade det så klart varit betydligt bättre med framspår. Dessutom chans att anmäla till V75 på hemmaplan nästa vecka så man har anmält med skor bak vilket tyder på att man kanske kör försiktigt nu. Bra nog att skrälla ändå om man skulle komma igenom på vettigt sätt med rygg på startsnabb häst.

4 Xanthis De Roi 6% rankar jag ofta högt och nu är det äntligen bra läge då han dragits med 10, 10, 8 och 8 som startspår I senaste loppen så klart plusläge nu. Är dock helt ny I klassen och möter några mer rutinerade hårdingar så det kanske blir tufft men den här ska nog hävda sig I Silver med. Gick första gången barfota runt om sist och fortsatt så är bra då det blev tio-tid från bakspår den gången.

1 Even’s Cool Boy 11% växlas upp med första barfota fram och eventuellt helstängt eller norskt huvudlag. Inte snabb nog från start att svara upp innerspåret men desto starkare till slut. Behöver så klart tur om det ska gå då det kan bli tredje invändigt så lite övertsreckad men till strax under 10% skulle han vara intressant, om han landar där.

Avdelning 2.

Ranking: A 14. B 9-3. C 1-8-5-12. D 10-7-4-2-13-15-6-11.

Kallblodslopp i hög klass där favoriten startar på grunddistansen i 3 L.Q.Widde 26% som vunnit 13/16 men gått snabbt upp I klass. Han rekordsänkte mycket på kort distans och barfota runt om men det räckte ändå inte och på medeldistans möter han flera som borde vara nära I mål den här gången. Många kan gå snabba farter på V75 är det oftast hårdheten som avgör så jag väljer att ta ställning mot den här. Givetvis tidig vid gardering men streckar man på här hamnar man i alla som drar en del streck och svårt att se det tokskrälla här.

14 B.W.Rune 17% är den som har hårdheten här och då brukar dom ta sina tillägg, han är bäst i fältet och det är blir en vass spik där många sprider strecken. Sist var han tvåa bakom Månlykke A.M. och han möter ofta eliten därav inte så många segrar senaste året men nu möter han hästar han ska kunna slå och det blir en kul spik till vettig procent.

8 Ulvsåsen 21% är tvåa på strecken och gör det bra mest hela tiden men nu står han 20 meter sämre till mot ett par på samma fålla så från femtespåret i tuff propp för honom ser jag honom som klart överstreckad.

9 Norrlands Scott 11% är en av dom två som står 20 meter bättre till mot betrodda Ulvsåsen när dom möttes sist. För tre starter sedan var han inte långt efter favoriten I mål trots 40 meter tillägg den gången så står bättre till även mot den. Goop fortsatt upp från springspår är bra grejer och kan kanske vara först fram från tillägget så med få på grunddistansen kan han hamna bra på det. Tidig. Goop utbytt nu, så inte lika hett bud då.

1 Rönningsgutten 8% är behandlad efter sist och inte givet att han studsar tillbaka i formen redan nu. Tycker ändå det är intressant då han står 20 meter bättre till mot favoriten, som han inte var allt för långt efter näst sist då han startade 20 meter bakom den. Han ska ju kunna få rygg på favoriten så med långt upplopp kan luckor komma och han får in I mål.

5 Kalmar 10% är med behandlad efter sist då han stod 20 meter efter Ulvsåsen och här låter det tveksamt med formen. Står bättre till mot den hårt betrodda iaf men tror inte han räcker mot dom bästa helt enkelt, även om han har viss fart i benen.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 4. C 2-9-7-3-10-1. D 6-11-8.

Se “Bästa Spiken!”

5 Born To Run 66% är nog bra bäst här och spikas på allt.

4 L.L.Labero 15% är den som borde komma till ledningen från ett perfekt spår och skulle favoriten göra bort sig kan den här leda loppet runt om.

2 Captial Gain C.C. 3% trodde jag skulle spetsa sist när det var första gången i bike men han togs upp och gick ner på innerspåret där han såg ut att bli fast bakom trötta hästar. Backade runt ett gäng och avslutade mycket snabbt som fyra så han gick fort i biken men det var för sen lucka med för långt fram.

9 Final Whistle 5% kommer att hävda sig bra i klassen och har ett bra smygläge med rygg på startsnabba Capital Gain så kanske kan komma igenom på bra sätt. Bara gått i bike en gång tidigare med galopp som resultat så får man effekt på den ändringen med lite lopp i kroppen efter en vinterträning så bör det bita bra över det långa upploppet.

1 Special Topmodel 5% är väldigt startsnabb men här är det aviserat skor bak och vanlig vagn då man nog siktar på nästa lopp. Haapakangas har ju fått bra fart när han ger sina hästar täta V75-starter men det är ju då nästa lördag den här ska toppas till. Ändå startsnabb och speedig häst som får bra lopp på innerspår så tänkbar om favoriten skulle försvinna, men bara en av väldigt många då.

Avdelning 4.

Ranking: A 3. B 13-15-12-10. C 6-7-1-4-14. D 2-11-5-9.

Diamantsto-försök med femton hästar bakom bilen så spårtrappa I detta stolopp som dessutom är ett ungdomslopp. Jag lutar åt att strecka väldigt många här.

3 Bentley Gar 73% är omgångens mest spelade häst och kommer från toppstall med fågetecken för stallformen. Nu är det långresa med ett sto som kanske kan stressas upp sigg och även om hon vunnit båda sina starter för Nurmos så får man inte missa att det tidigare varit ganska hög galopprik. Visst kanske hon är I för låg klass och bara vinner men till så hög procent är det kläge att hoppas på galopp. Rankar henne ändå först, mycket I brist på annat då loppet är klent och kommer favoriten bort kan vad som helst hända. Jag försöker strecka alla då ingen känns chanslös.

15 Krakas 2% var jag tveksam till I vanlig vagn med tillägg över kort distans på Solvalla näst sist men hon var riktigt bra. Avslutade vasst sist igen I vanlig vagn men nu blir det stort plus när biken åker på och jag räknar med visslande avslutning en bit ut I banan över ett upplopp som måste passa henne. Tidig som o-spelad här.

13 Graces Candy 5% fick bricka 13 vilket är ganska bra för att vara ett spår I tredje ledet men stort plus att det blir bike på här. Stallkamraten 12 Hazyshadesofwinter 4% är man så klart missnöjd med spåret för men hästen är bra för klassen och fick en del sparat bakom hästar i klass 1-finalen på Solvalla sist som oplacerad. Båda möter lättare motstånd nu och ska räkans tidigt till klart spelvärda procent.

10 Best in Show As 1% ska gå i bike för första gången I nuvarande regi och har visat snabba tider i senaste två starterna så formintryck där.

7 R.M.G Lady In Red 1% blir intressant att se mot lite tuffare motstånd men hon har höjt sig I vår är nog inte helt borta I öppet lopp. Körsennen har vunnit lopp I Sverige tidigare och inte givet att det är så stort kuskminus på den här som hos många andra I fältet.

Bergh har en trio till start i 1 Imperias Juliette 3%, 6 Carroty 0,6% och 14 Omega Superstar 1% där jag tror de två först nämnda har bäst chans från bättre lägen. Carroty har matchats I ett par lopp mot hårdare årgångshästar och borde duga bra I klassen. Juliette får bra smygresa på innerspåret så ska kunna skrälla om det spricker upp över det långa upploppet.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 9-3. C 11-4-2-5-1-8. D 10-7-12.

Klass 2 över lång distans och visst luktar det skräll I den här lopptypen men jag försöker spara på strecken där kanske många andra målar på.

9 Mercenary 25% är loppets favorit som kommer med tre raka segrar hit. På Westholm låter det som omgångens bästa segerchans och han har några att välja på så han är nog inte så orolig för bakspåret. Man har fått till aktionen bättre på hästen på slutet och då kommer resultaten, tidig.

6 Firefoot 18% är obesegrad felfri faktiskt och sådant ska tas på allvar även om det också kan innebära att dom tar till galopp lite för lätt om det tar emot. Jag tror det här är en riktigt bra häst så från ganska bra läge väljer jag att ranka honom först. Galopp sist I trångt läge då han försökte ta sig ut och vanlig vagn i voltstart då men nu åker biken på. Man har siktat hit och han står perfekt inne I klassen så tänkbart spikbud I annars öppet lopp.

3 Behind Lord 3% står också väldigt bra inne I klassen efter två okej insatser I rad på V75. Mycket startsnabb så kan sno åt sig rygg på ledaren här och I lägsta klassen brukar det ju bli luckor så blir inte förvånad om Örjan får nosen först på linjen med den här. Kul lägesgynnat skrällbud I vidöppet lopp och jag rankar upp honom rejält på högt spelvärde.

11 Timo Jutila 18% är nog lite övertsreckad då han kommer från galopp och bara fem starter innanför västen inför det här. 14,2 med spår på vägen och dödens på Axevalla näst sist är ändå bra för klassen så även om han står hårt inne brukar ju Bergh veta vad som krävs så plus att han kör själv och aktuell vid bred gardering.

4 Load Master 9% är startsnabb från bra läge men ska inte ta sig förbi Behind Lord av egen kraft men borde kunna få bra lopp där framme och ska räknas vid fler markeringar på systemet.

2 Mafioso Lynx 4% måste man gilla läget för här då det är en stark häst som ska passa på distansen så interssant då det blir barfota runt om för första gången, vilket man från stallet tror ska ge riktigt bra effekt. Han har gått två gånger I ledningen och vunnit båda men är inte startsnabb nog att komma till ledningen här men borde kunna få bra lopp.

5 Starstrucked 8% får bike på nu och skulle fått Goop upp så det var intressant från bästa spåret men nu blev det kuskbyte och fortfarande intressant vid bred gardering men inte lika hett som om det hade varit Goop som skulle köra.

8 Mizai 4% står perfekt inne på pengarna och är liksom många av Olsens hästar är spurtstark men måste så klart ha tur från risigt läge. Det skiljer inte jättemycket mellan lågt rankade och hårt streckade I loppet och garderar man är nog ingen chanslös.

Avdelning 6.

Ranking: A 10. B 2-7-3. C 1-5-4-8. D 6-9.

Här i sjätte avdelningen på V75 och första loppet i dagens dubbel avgörs storloppet Jämtlands Stora Pris med 700tkr till vinnaren.

7 Mister Hercules 29% är loppets klara favorit men läget är tufft i jämnt fält och biken kanske kan innebära galopprisk då han kört galopp vid båda tidigare tillfällen han provat amerikansk vagn. Det är en jättefin häst men nu är det första gången mot äldre eliten och det kan saknas lite hårdhet i honom för att vinna storlopp direkt. Dessutom kan det ju bli tredjespår en bit fram så bara en av flera i öppet lopp.

1 Click Bait 23% var kraftigt bortkörd i Elitloppets final men tränaren försvarar styrningen och petar ändå kusken från honom så lite kuskplus nu. Här blir det nog bättre avvägning i styrningen och Lennartsson kan välja om han vill ha rygg på ledaren om det skulle komma kraftfulla attacker tidigt. Kostar det inte mycket att svara spets så kan han säkert köras även där, trots full distans så får man se hur han tagit två heat med tuff s i finalen sist. Det kan ibland ta längre tid än det här att återhämta sig från sådan prestation. Överstreckad och bara en av flera vid bred gardering.

10 Vernissage Grif 13% är väldigt lågt streckad i förhållande till kapacitet och det är väl den tveksamma formen som oroar även mig här så klart. Anmält barfota runt om men verkar som han ska gå med tunna skor som han brukar tävla framgångsrikt på i Italien. Han är loppets titelförsvarare då han vann från bakspår efter tidigt avancemang till dödens. Han är väldigt stark men också en snabb avslutare vilket han inte minst visade i äÅrjängs stora pris i fjol. Då satt han kvar i tredje utvändigt länge och ute i tredjespår i trött rygg gick det inte framåt men när han styrde på själv i fjärdespår växlade han ner fältet på kort bit och tog in fyra längder på ledande Click Bait utan proböem, över kort distans. Han vann 10/15 i fjol och hittar han tillbaka till formen han hade förra sommaren igen så knäcker han kanske det här gänget på ren hårdhet.

2 Spickleback Face 9% trivdes inte med för mycket regn sist enligt tränare och kusk så när det är risk för regn igen så är det lite oroväckande, det ska dock inte bli lika mycket regn som på Solvalla och slipper man det helt skulle det vara klart plus. Håll koll på vädret innan ni lämnar in eran DD. Stora pluset som väger upp är att det ska bli bike för första gången och hästen har höjt sig och även om många tipstjänster rankar honom tidigt ligger han ändå kvar som singelprocentare. Spelvärdet är därmed fortsatt klart bra och han ska streckas tidigt från bra läge.

3 Gareth Boko 12% är härdad i högsta klassen och har näst mest pengar på kontot efter Vernissage Grif och ett fint utgångsläge. Det är ett jämnt lopp och han har slagit fält som det här förr och det långa upploppet ska passa bra. Han ligger där han ska i procenten och fortsatt Magnus A upp är bra.

8 Selected News 5% gillade jag kuskpluset med Goop upp så var inne på att det var ett tidigt streck då det är andra gången i bike aviserat. Nu blev det kuskbyte till Mika Forss och då är det inte lika hett på en häst som är grön mot eliten och när läget är som det är står jag nog över till slut.

Har en mer lägesgynnad duo före Selected News i rankingen nu som är mindre streckade i 5 Milliondollarrhyme 4% och 4 Milligan’s School 2% där den senare inte visat bästa formen på slutet medan den tidigare var bättre i finalen än i försöket av Sweden Cup. Han vinner inte så ofta och nu är det tränarkört men spelvärdet blir högt då han är väldigt lågt streckad den här gången. Båda är startsnabba så borde få bra positioner och kanske kör Ulf offensivt och studsar han tillbaka kan han slå vem som helst från ledningen eller dödens.

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 6-2-4. C 5-9-1-8-7. D 10-11.

Bronsdivisionen över medeldistans med bilstart avslutar omgången där 3 L.L.Royal 29% är startsnabb från bra spår så ska kunna komma till spets här. 2/2 i Berghs regi och måste ha bra chans att leda loppet runt om man hamnar i spets men en bit ut i banan startar också 6 Devils Tongue 23% snabbt. Med Devils Toung valde man under elitloppshelgen fyraåringseliten istället för Klass 1-finalen man var kvalificerad för. Stötte på stenhårt motstånd men var före många namnkunniga hästar i mål som trea med sparat bakom Callmethebreeze. Även om han går upp en klass på V75 så är det ändå ner rejält i klass mot senaste loppet. Spåret är bra och hästen är startsnabb men nu ör det vanlig vagn aviserat och man kanske inte kör för fullt då man får en chans till på hemmaplan veckan efter. Skulle man däremot komma förbi favoriten i starten så är det väl givet att man kör i ledningen. Tror trots allt att Bergh tar ledningen med favoriten men inget är givet förståss.

2 Parker 17% har matchats i Harper hanovers lopp där han blev fast och dragen bakåt i trött rygg så inte alls slitit ut sig i den starten. Han är inte startsnabb så andraspåret är klart bra att ligga i och Örjan upp i en bike är båda två stora plus här. Gäller bara att inte vara allt för nöjd med att redan sitta i andraspår för då kan man hamna allt för långt ner och då kan det bli långt fram. Stallkamraten 9 Santos De Castella 4% var med ute i Harpers sist där han höll hyggligt efter att dragit i jämnt tempo i ledningen. Nu blir det bike även här vilket så klart är plus. Bakspår är dock ett klart minus så inte så tidig även om det är en bra häst. Ytterligare en stallkamrat i loppet är 1 Reven Dejavu 2% blir nog över från start men skulle man nå rygg ledaren finns så klart viss skrällchans. Vad gäller Westholms uttalande om omgången så nämner han två hästar i andra lopp sina bästa chanser för dagen vilket gör att Parker bara är en av flera vid gardering här.

4 Abbys Wise As 16% tycker Gocciadoro ska vara distansgynnad även om han vann debuten i Sverige över kort distans. Han har varit bra både över medeldistans och längre distanser på hemmaplan. Toppspår och fortsatt maxning med barfota, bike och helstängt huvudlag.

5 Faster Than You 5% kanske får plats på systemet till slut då det är första gången i bike och även första gången med helstängt huvudlag. Barfota runt om också, från ett fint spår med kuskplus i Magnus A upp så kanske man kan skrälla här.

Stora systemet

Avd.1: 3-5-7.

Avd.2: 14 B.W.Rune

Avd.3: 5 Born To Run

Avd.4: 1-2-3-4-5-6-7-9-10-12-13-14-15.

Avd.5: 3-6-9.

Avd.6: 1-2-3-7-8-10.

Avd.7: 2-3-4-6.

2520 Rader som kostar 1260 kronor

Lilla systemet

Avd.1: 3-5-7.

Avd.2: 14 B.W.Rune

Avd.3: 5 Born To Run

Avd.4: 3-10-12-13-15.

Avd.5: 6 Firefoot

Avd.6: 1-2-3-7-10.

Avd.7: 2-3-6.

225 Rader som kostar 112.50 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se