Speltips: Tips till V86 på Jägersro och Solvalla 5/4

Jägersro tornet

V86-Express på Jägersro & Solvalla.

Expressomgången 5/4.

V86-Express med spelstopp 20:30 där tävlingarna ‘saxas’ den här onsdagen på Jägersro och Solvalla. Solvalla har något längre upplopp än medel och är en bana som är ganska medel på det mesta rent statistiskt. Jägersro har medellångt upplopp men segrar från ledningen sticker ut rejält i statistiken här och det är en bana som gynnar ledaren. Banan har vinklad startbilsvinge så lite mer val för ekipagen en bit ut bakom startbilen, dessutom en bred bana så gott om plats i voltstart.

Andelsspelet är öppet som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Redan i första avdelningen tycker jag det är läge att ta ställning för en stark favorit som är streckad till under 40% och borde ha segerchans strax över det i 9 Staro Leonardo. Bra träningsrapporter och han ska vara väl förberedd så från stall med klart bra form nu måste det vara en toppchans då han inte möter speciellt mycket här.

Gå Kort!

I fjärde avdelningen låser jag loppet på två hästar där jag tror mycket på 6 L.A.Boko från ett bra läge att köra offensivt direkt ifrån. Han är riktigt bra och kommer med ett lopp i kroppen och ska gå på optimal balans med barfota bak. Toppchans, men måste vara bra chans även för 9 Vinci Nice som rapporteras jobba bättre än någonsin. Han kommer väl förberedd hit så med den form Untersteiners visat upp sista dagarna i både styrningar och men så klart framförallt i skicket på hästarna så är det svårt att spela utan den här. Det brukar gå bra när man skickar en eller få hästar upp till Solvalla på onsdagar från det stallet och Örjan upp är bra.

Avdelning 1.

Ranking: A 9. B 1. C 2-10-4-7-6. D 8-5-3.

9 Staro Leonardo har en bra uppgift här i årsdebuten för honom då dubbla tillägg inte borde spela så stor roll i så här litet fält och han är väl bara ett par längder efter starthästarna utan att det kostar speciellt mycket. Han tillhörde de betrodda i Sylvesterloppet på nyårsafton och möter nu enklare motstånd så han borde ha toppchans att vinna det här. Joakim brukar vara tydlig med hans hästar sällan ska behöva lopp i kroppen, utan det ska vara i klart tävlingsmässigt skick direkt

Bara ett lopp i kroppen där det var över efter 200 meter för 1 Mister K.O.Z. så han gör en riktig årsdebut här med kan man säga. Han går bäst i spets så han ställer till det för betrodda 2 America Dream och det skulle kunna bli lite körning mellan dem där framme. Sitter Mister K.O.Z. i spets och Americas Dream nöjer sig med rygg på ledaren så har dom absolut chans att vinna loppet. Många låser loppet på dom tre så bra lopp att ta ställning i och jag spelar med kompletterande spik i Staro Leonardo

4 Sunrise är en fin häst i grunden, stallet har form och den här har ett lopp i kroppen efter lång frånvaro så ska räknas vid gardering för man ska nog inte nöja sig med två-tre streck här vid gardering.

10 Dragster är rutinerad guld-häst och fäller väl många på sin hårdhet så skulle favoriten komma bort kan han absolut slå övriga här.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 11. C 2-9. D 3-6-8-4-1-12-10-7.

5 Southwind Boko står bra till här och det är ett lärlingslopp och den lopptypen har varit betydligt lugnare än man var van vid för några år sedan och det är stabila körsvenner allt som oftast i loppen. Hon lär komma till ledningen ganska tidigt och sedan får övriga svårt så det är en stabil spik även om procenten blir hög. Nurmostränat med duktig körsven som kan hästen i lärlingslopp är bra förutsättningar.

11 Load Master har också duktig körsven i sammanhanget och hästen är rejäl men tyvärr blir han väldigt ofta tvåa istället för att vinner loppen. Han har absolut toppform och med en snabb spurt att tillgå skulle han vara gynnad om det blir lite körning, men det lutar ju inte åt det.

2 Fighter Mearas och 3 Teanie är väl dom som bråkar om spets initialt för att släppa till favoriten. Det är klart att det kan bli utdragen körning och det kostar lite för favoriten att komma fram men tror inte det. Teanie är väl knapp favorit att ta sig förbi invändiga och borde släppa. Skulle Fighter Mearas kunna svara ut Teanie sida vid sida och sedan få rygg på favoriten finns väl viss skrällchans om favoriten har en dålig dag.

6 Scarybeary Lixarve är startsnabb med och även den här släpper väl om man tar sig förbi alla invändiga. Har dock varit struken och stått över jobb så kanske blir det passivt upplägg.

9 Boullabaise är bättre än formraden ger sken av och från rygg på en som kan öppna kanske man kan komma igenom på vettigt sätt. Mest intressant är att hon ska gå första gången i amerikansk vagn och även första gången barfota runt om.

Avdelning 3.

Ranking: A 9. B 6-7-11-8. C 2-1-10-3-5-3. D 12.

6 Shallow brände som väldigt stor favorit sist även om hon gick bra efter galopp är det ju inte bra att komma från galopp. Som stor favorit är det inget att gå på i lågklassigt stolopp där det ofta har lite större chans att skrälla, så läge att gardera loppet brett och kanske hoppas på galopp för favoriten.

9 Muireann Boko får bike på för första gången här och faller det väl ut så måste det vara toppchans då hon står bra inne i klassen.

11 Talija är missgynnad av bakspåret då hon kan öppna snabbt men hästen är bra för så här låg klass och Lövgren har bra snurr på stallet så hon räknas trots läget.

8 Daenerys får backa så läget spelar inte så stor roll för henne menar tränaren då hon hamnar sist ändå. Stallet har vass form och den här ska lättas med barfota fram så passas trots spåret. Stallkamraten 7 Yara Dream kanske är mer intressant då hon kan öppna snabbt och med vinklad vinge kan det bli spets för henne nu när det blir första gången barfota runt om.

2 Gwen Stefani är startsnabb och man hoppas spetsa och köra där så tänkbar att kunna leda loppet runt om. Fungerade inte alls barfota sist så ordinarie balans nu och hon kanske kan skrälla även från rygg på ledaren.

1 Easter Princess har ett bra smygläge och kanske är det hon som får rygg på ledaren för ett bra lopp. Fredrik Persson har väntat med årsdebuten för att kunna köra skolöst runt om så optimal balans direkt.

10 Eli Zelda har inte vunnit lopp ännu men var bra som tvåa enda gången hon gick utan skor för länge sedan och hon kan vara mogen en seger nu.

Ingen i loppet känns helt chanslös och nästan alla lättas i balansen på ett eller annat sätt och det behöver inte vara fel att strecka alla här.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 9. C 1-5-8-7-3-4. D 2.

Se ”Gå Kort!”

Jag väljer att spela med två streck här i en bra häst där framme som kanske kan vinna loppet från dödens i 6 L.A.Boko tillsammans med en häst från formstall i 9 Vinci Nice som är ensam med bakspår i litet fält. Vinci Nice gör comeback men var väldigt bra förra året vid den här årstiden då han vann ett ‘Margaretalopp’ och sedan var fyra i Kungapokalen.

Två hästar höjer sig lite men det är helt klart ett ganska bra fält i övrigt trots att det lockat få hästar.

1 Garth Vader har varit igång mer än ett par andra här så bevisad form och står bra inne i loppet men han har innerspår som inte är helt enkelt att försvara på Solvalla. Han är hårt streckad så chansar på att han blir över från start och därmed är överstreckad och läge att spela mot då spelvärdet är dåligt på honom.

5 Zeolit har bra spår och kan öppna bra i amerikansk vagn men han är som bäst utan skor och då han inte är tränarkörd så lär väl inte komma till ledningen nu kanske. Skulle han spetsa så räknas han men troligt att 3 Mega Star tar ledningen initialt och då vill han väl inte släppa till Zeolit. Mega Star kanske ska gå första gången med helstängt huvudlag och han har faktiskt vunnit 10/13 när han kommit till ledningen. Barfota och bike så om han tänder till på helstängt huvudlag kanske han går en snabb tid i spets här men borde inte räcka ändå.

8 Dream Creation kastrerades inför vinteruppehållet och gjort tre lopp sedan dess och det blev fel för honom sist och fortsatt Magnus A upp är bra hit. Skulle kunna gå trots läget då det är så litet fält.

7 Reven Dejavu vinner inte så ofta på äldre dagar men lite intressant med ett lopp i kroppen och barfota runt om nu när man testar med ny körsven här.

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 1-8-9. C 4-6-11-3. D 12-5-7-10.

Här är det för stor favorit i 1 Daiquiri Grif från ett chansartat innerspår i låg klass och då det är första gången men svensk bilstart för den här kan det bli ovant. Jag garderar på loppet då jag tycker det är favorit i fara och över 50% är på tok för högt. Han har dessutom hög galopprisk när som helst i loppen så även om han kanske är bästa hästen så måste man väga in risken att han felar eller blir över från start.

2 Here’s Johnny Sox går barfota fram första gången här och har öppnat snabbt med skor så öppnar kanske ännu snabbare nu och det borde vara stor chans till ledningen för den här. Han är uppfräschad sedan sist men inte helt att lita på heller så vi garderar vidare.

9 Spartakus har bakspår men rygg på startsnabb i andraspåret så kan komma igenom på bra sätt. Murphybändare på vänster sida för att få honom rakare och kanske kan det bli barfota bak.

8 Dubbio Amletico låter det väldigt bra kring och här blir det amerikanska vagn för första gången. Han gick iväg bra med första gången barfota näst sist men loppet blev avblåst efter olycka och kördes om 20 minuter senare då han stressat upp sig så glöm det och sist fick han hämta startpoäng i ett breddlopp men visade åter att skolöst var en bra grej. Borde duga bra här och med vinklad vinge kanske han körs offensivt direkt och kan komma ner långt fram trots spåret så kul med första gången med vakna Gustav Johansson upp nu.

6 Hernando ligger man väldigt lågt kring då det är fel distans för honom och han ska behöva lopp i kroppen.

4 Spring Waltz har toppspår och ett lopp i kroppen och visst var han inte som bäst då men ska ha gått framåt med det. Han gjorde flera bra starter på korta distansen i höstas så bra läge, bra distans och första gången barfota runt om är intressant som ospelad.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 11. C 4-7-3-8-9-2. D 12-10-5-1.

6 Global Classified har fått en del tuffa lopp och gjort det bra så givet att han ska vara favorit men det finns viss vingelrisk från spår en bit ut även om han kan öppna hyggligt. Skulle han få upp farten bra kanske han får överta från de flesta där framme men inte alls givet. Han har faktiskt fler andraplatser än segrar historiskt så kanske favorit i viss fara här men rankas ändå först med tanke på att det är ännu sämre läge för värsta motbudet.

11 Kash Keeper har tagit sina pengar på V75 i slutet av förra säsongen och är bra för klassen så han ska passas direkt i årsdebuten då man kör maxat direkt med barfota runt om och bike. Redén-tränat lär komma ut allt mer på banorna nu och man får passa det stallet då de brukar kunna ha upp mot 50% segerchans i perioder och landade på över 30% på alla fjolårets starter.

3 Rally Inge fick sparat sist mellan hästar och nu är det spetsläge för honom men det låter inte övertygande att man kanske kan tänka sig att köra i ledningen och jag tror man nöjer sig med rygg på ledaren här. Det kan såklart gå med det upplägget så han är tänkbar vid bred gardering.

4 Global Attention tror jag är den som tar sig förbi Rally Inge om man vill och kör resolut vilket man borde nu när han ska gå första gången barfota på länge här. Under 5% på tänkbar spetshäst är lågt och även om det skulle bli rygg på ledaren är det klart intressant till den procenten.

9 Reshevsky har ett läge som kan se bra ut men har man inte startsnabba ryggar så kan man lätt hamna väldigt bak och så ser det ut att kunna bli för den här. Överstreckad här och inte alls så intressant då.

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 6. C 12-7-2-11-5. D 10-1-9-4-8.

En ganska fin spårtrappa på kort distans där en klar favorit sticker ut i procenten men 6 Al Pacino blandar och ger i insatserna minst sagt och jag tror inte alls han vinner loppet oftare än en gång på tre, snarare närmare en på fem kanske. Jag trodde lite på honom under championsdagen på Åby där han var bra som tvåa på V75 men det var i enklare gäng faktiskt och till mer spelvärd procent, som icke-favorit. Al Pacino kanske kan bli släppt till ledningen men inte alls givet då det är kort distans och kommer man till spets är det större chans att man vill köra där i kortlopp på Jägersro.

3 Oscarello kan öppna snabbt och man vill köra i spets här så när han rekordsänkte sist efter att blivit lite het kanske han går framåt med det loppet och nu blir det dessutom barfota runt om för första gången. Tre lopp i sin nya regi och han måste ha toppchans i ledningen.

12 Midnight Special har vunnit den här typen av lopp med bökiga resor tidigare och han har gått bra i sin amerikanska vagn i vinter och jag tror han plockar ner många trots spåret. Spårtrappa så tränaren visste vad man anmälde till och han har dubbelt så mycket på kontot mot dem där framme och möter enklare än han är van vid.

11 Cronos Delleselve gjorde ett sämre lopp sist men det var i vanlig vagn och han vann i fin stil starten före i biken som nu åker på igen. Ett par intressanta ändringar gör det intressant som ospelad i loppet, han ska gå första gången barfota fram på väldigt länge och testas med Johan Untersteiner i biken som kör i ett oerhört flyt för dagen.

7 Aramis Face trivs på kort distans och tog sig till Sprintermästar-finalen i somras bland Francesco Zet och Iznogoud AM, det blev galopp där men han kunde absolut ha mer pengar på kontot. Två lopp i kroppen nu där han spetsat i båda och med vinklad vingen kanske han kan komma hela vägen till ledningen igen. Tränaren tycker han gjorde sitt livs bästa lopp sist och att formen är nära på topp så 4% måste vara rejält i underkant här.

2 Jesse Schermer gick i vanlig vagn sist så plus när biken åker på och han ska ha ryggresa långt fram så skulle han kunna komma ner för att få rygg på ledaren borde han kunna skrälla. Barfota har han gått på slutet och många av Flemmings hästar trivs utan skor så hans hästar passas lite extra i Sverige när man får rycka skorna även här. Stort kuskplus gör det streckvärt här, men inget jättevärde, procenten ligger nog där den ska vara ungefär.

5 Il Forte är startsnabb men kan bli het om man laddar för fullt och han är inte så bra som många andra här men skulle han komma till spets och kan hushålla med krafterna kanske han skulle kunna rinna undan.

Avdelning 8.

Ranking: A 8. B 4-1. C 11-5-3-9-7. C: 2-12-10-6.

I avslutningen är det nog fel favorit i 4 Everon men jag vågar inte gå mot och plocka bort honom från ett fint utgångsläge. Han är ju inte så snabb att han kan utnyttja det fina spåret men kommer väl hamna bra på det och kanske kan köra sig till spets efter en bit i kraft av sitt favoritskap. Nu är det mycket tuffare mot än sist men han var fin på barfotan och gått bra så tidigare med så klart plus.

8 Kingslayer Pellini är betydligt tuffare häst i grunden och även om läget är chansartat så måste han vara förstahästen i loppet. Han var trea på 1.13,4 över 2640 meter i det hårdaste Kriteriekvalet bakom Bedazzled Sox och Xanthis Harvey så han har fart och vann debuten på kort distans sist. Det var enklare motstånd sist men han vann med skor på och öppet huvudlag nu blir det barfota och halvstängt så han kan nog vinna loppet från dödens.

Stallkamraten 11 Global Dash kommer med tre raka segrar och ska nu gå första gången barfota runt om så blir det väntad höjning med den balansen kan han fortsätta sitt segertåg. Behöver så klart lite tur med positionerna och han testas med ny körsven och som singelprocentare är det intressant trots läget.

1 Marion Mark var sjuk sist så fräschats upp i samband med kortare uppehåll och sedan har han tränat bra med rundbanejobb på slutet inför detta. Väl förberedd och är ofta lärlingskörd så plus med Goop upp. Han ska ha norskt huvudlag men resten är inte bestämt men det lutar åt bike och kanske barfota fram men inget av det är anmält ännu. Blir det en amerikansk vagn och utan skor på framhovarna måste han vara väldigt tidig.

5 S.G.Mistral agerar konstigt i loppen och sköt till bra över upploppet sist men var oinspirerad under vägen dit så kanske ingen tillfällighet att han inte vunnit ännu. Är det någon som ska lösa det så är det kanske Örjan ändå och från ett bra läge nu då han gått bra från ett par dåliga spår innan senast. Tycker ändå procenten är i överkant den här gången.

3 Mister Lucky Sox vill man till spets med och tänker i så fall svara ledningen men tyngs ned i balansen nu och kanske lite enklare än ett par andra här så borde inte räcka då.

Stora systemet.

  1. Staro Leonardo
 1. 5 Southwind Boko
 2. 1-2-6-7-8-9-11.
 3. 6-9.
 4. 1-2-4-8-9.
 5. 4-6-11.
 6. 2-3-6-7-11-12.
 7. 1-4-8-11.

5040 rader som kostar 1260 kronor.

Lilla systemet.

  1. Staro Leonardo
 1. 5 Southwind Boko
 2. 6-7-8-9-11.
 3. 6 L.A.Boko
 4. 1-2-8-9.
 5. 6-11.
 6. 2-3-6-7-12.
 7. 8 Kingslayer Pellini

200 rader som kostar 50 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se