Speltips: Tips till V86-Express på Jägersro & Solvalla 4/1

Jägersro tornet

V86-Express på Jägersro & Solvalla 4/1

V86-Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Jägersro och Solvalla. Det kan komma mycket snö för dom som reser mot Solvalla så kanske tillkommer några strykningar på en och annan som väljer att stanna hemma om vägarna är usla. I övrigt så vet ni att Jägers har klar fördel för spetshästar medan Solvalla har något längre upplopp. Innersta spåret i starten är inte det bästa varken på Solvalla eller Jägers och nere i Malmö har man dessutom vinklad startbilsvinge som ger ekipagen en bit ut lite mer valmöjligheter i starten. Spelstopp som vanligt 20:30 på spelformen när det är Express-varianten.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I sjunde avdelningen startar en häst som gjorde debut i untersteiners regi sist och blev då stor favorit Efter att Ferrari Sisu blivit struken i det loppet. 6 Unic Creation hade då inte gått lopp sedan oktober stod på 3 tillägg och mötte bra hästar. Spår 2 i voltstart den gången och galopperade direkt men hade känts bra i träning inför och efter loppet, men också bra i loppet efter galoppen. Plus med autostart och ned struken till perfekta spår 5 bakom bilen Så med amerikansk vagn på borde det vara top chans med enklare hästar invändigt så kanske Johan kan köra sig till ledningen tidigt i loppet och då är det nog över, stark spik.

Gå Kort!

Flera lopp där det är tänkbart att försöka gå kort den här veckan då det ser lite skiktat ut i flera av loppen. Det säkraste låset som jag ser är också det tråkigaste jag har att bjuda på, i sjätte avdelningen, där jag har svårt att se det gå utanför dom två mest betrodda. Inte jättebra hästar på grund distansen här och två hästar från tilläggsfållan sticker ut. Den av 12 Djokovic och 13 Strong Heartbeat som får bästa loppet borde vara segraren här och skulle en av dem komma bort så räcker den andra långt och jag sparar på strecken här.

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 10-4-6. C 8-11-3-1. D 2-9-7.

Stolopp med tillägg inleder omgången där åter 10 Olga Utka är totalt bortglömd av tidiga spelarna. Näst sist var hon väldigt bra med nära till segern från dödens i liknande lopp och sist gick hon bra i skymundan, men då vaknade de senaste spelarna så hon drog lite mer streck och spel på slutet då, men nu verkar hon blir tappad igen. Spelvärdet blir högt och hon skall rankas tidigt här men kanske står starthästarna lite bättre till den här gången än på slutet.

5 In Style gör intressant debut för Lövgren där framme och när hon står bra inne kanske hon bara är bäst. Inga springspår hästar utanför vilket gör att hon borde kunna komma iväg bra på en bred bana men inte startat sedan augusti så svår att gå på. Gjort vasst provlopp där hon gick jämnt med miljonären Staro Leonardo, så väl förberedd hit.

Angående spåren är det lite samma för 4 Wilma Töll som borde kunna få mer plats i volten och med vass startskusk kanske den här kommer till spets. Fast med sparat i comeback sist och har slagit flera av tilläggs hästarna med samma förutsättningar tidigare i höst. Kommer hon till ledningen blir det hästen att slå.

Favoriten 6 Seventh Heaven gjorde det bra sist med sen lucka från rygg på ledaren under uppesittarkvällen. Hon håller bra form, fick en del sparat sist, kan öppna bra bra och står bra inne i loppet så det gör henne given.

11 Maggiore har varit mer streckad än Olga Utka ett par gånger då de möts på slutet men varit klart sämre än henne, även om det var liten uppryckning sist. Kan vara aktuell till lägre procent än hon brukar dra men samtidigt är det frågetecken för formen, så inte alls tidig. 8 Nanny’s Girl kommer från stall med form på sina hästar men här ligger väl fokus på Vincennes där stallet har hästar till start många dagar i veckan så här års. Hästen har bra spår och duger men inte jättetidig. 1 Devs Dandelion har bäst spår där framme och kan få rygg på ledaren här och vi har ju sett skrällar från rygg ledaren och tredje invändigt gång efter annan i den här typen av lopp så kanske tänkbar för skräll-letare. Men kanske är 3 Italy Mearas minst lika rolig i så fall, till ännu lägre procent, men kanske ska båda vänta på barfotasäsongen för att räknas med allvarlig chans mot så här bra motstånd.

Avdelning 2.

Ranking: A 1. B 9-3. C 5-8-11-4-6. D 10-12-2-7.

1 Mitzy Gold blir väldigt stor favorit här och visst har hon ju chans att hålla upp sitt innerspår och leda loppet runt om men det är inte givet då innerspåret på Solvalla inte är det bästa. Hon är dock väldigt startsnabb så det kan gå men till runt 60 % är det värt att försöka fälla henne då det är tuffare mot och längre upplopp än på Gävle.

9 Velocius Crowd One gick jag på sist när när man skulle ha lättat i balansen men man gjorde det inte till slut och Erik körde passivt så han hann inte fram med sen lucka. Borde kanske vunnit loppet för att få max-betyg men kunde inte växla tempo tillräckligt den gången. Det blir lättning den här gången istället med aluminiumskor och dessutom kör Goop själv vilket såklart är ett stort plus.

3 Global Classified har varit tränarkörd i nästan alla sina starter och gått bra som tvåa i loppen i december med Magnus A upp så kommer med bra form. Nu kör Magnus igen från perfekt spår och första gången i amerikansk vag och eventuellt något stängt huvudlag så mycket tidig på intressanta ändringar.

Tar med en skräll med på lappen för att ha chans till rejäl effekt om favoriten skulle svika och från bästa spåret startar 5 What A Deal som slog bland andra Carl Halbak i höstas på Solvalla. Nu har han tre lopp i kroppen efter en strykning och suttit fast i ett par av loppen. Han kan både öppna vasst och spurta bra så måste räknas med högre segerchans än procenten antyder. 4 Rulle Rock och 8 Stojweiler One står båda bra inne i klassen och vinner en del lopp men båda har segrar från billigare lopp på mindre banor och kanske får för svårt på Solvalla. Båda har hygglig kapacitet för klassen och kanske kan räcka till att skrälla vid maxklaff. Samma gäller för 11 Kocu Boko som kommer med ett lopp i kroppen och nu får bike på som han vunnit med i ett av två försök (galopp första gången). Stojweiler One är nu gynnad av strykning under eftermiddagen och då ökar chansen att han komma bra på det som startsnabb och tänkbar att lägga till så flyttar upp honom något snäpp i rankingen efter strykning.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 6. C 12-11-10. D 5-2-7-3-9.

Här har Favoriten 4 Frankie Godiva bra chans att komma till spets och leda loppet runt om men som omgångens största favorit till långt över 60% är han överstreckad och man får bra effekt i systemet om man kan fälla honom.

Untersteiner har en tuff utmanare 6 Luther King Boko som vann från spets sist och nu får han dessutom bike på till den här starten, kan öppna bra och nedstruken till perfekta spår 5 bakom bilen. Kanske kan han från toppspår överraska och rent av ta sig förbi Frankie Godiva från start eller komma ner i rygg på honom.

Roligt draget i loppet är 12 Apollo Projektet Call som är streckad på 0,3% och här aviseras amerikansk vagn. Ska sägas att han har planerat gå i bike tidigare men det har dragits tillbaka. Lönnaeus spaning i loppet, så jag har med kollat lite extra på flera av han starter och han gjorde bra insatser på Åby under hösten. Segerlös ännu men känns som han samlat ihop till en vinst då han är bättre än raden. Ströks inför V75 i december för dåliga blodvärden så ingen stor grej men har inte startat sedan november så visst finns frågetecken för formen, men det liksom läget är inbakat i den väldigt låga procenten. Gynnad av två strykningar i loppet och går oftast hela vägen in så kör dom betrodda mot varandra tempot hålls uppe där framme kan detta vara en rejäl kopongrensare här.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 11-10. C 3-8-6-2-12. D 7-5-1-9.

2640 meter med voltstart i låg klass och favoriterna har fått bakspår så jag chansar lite här och spelar med kompletterande spik här.

4 Hilfiger är absolut ingen icke-vinnare då han tex gick mot överlägsen seger i sin debut men det låg skräp på upploppet, en ban-markeringspinne så han snubblade till och tog ett par galoppsteg. Efter sju lopp totalt har han den diskningen, fem andraplatser och en tredjeplats. Nu testar man att vässa formen med tätare starter och dessutom är han gynnad av en strykning som ger honom mer plats i Volten. då värsta motbuden fått bakspår tar jag ställning och spikar.

11 Mister Jigolo blir för stor favorit här då han vunnit sina segrar från ledningen och helt annan uppgift den här gången. Bara fyra starter innanför västen och gått på 16-tider som snabbast i lopp jämfört med min idé som sprungit låga 14 full distans (iofs med auto-start). Det måste skilja alldeles för mycket på strecken här vilket gör det bra att ta ställning.

10 Illapa har radat upp segrar från spets på men på Visby och Eskilstuna så läge och motstånd är tuffare nu. 3 Catch Me är min idés stallkamrat och kan öppna så räknas med bra chans där framme också. Bakom dom tre mest betrodda är det vidöppet och kanske kan 8 In Youre Time vara en tänkbar skräll vid bredare gardering då han går jämnt och bra mest hela tiden. Debut över distansen som man tror ska passa och eventuellt blir det rycktussar på för första gången här, vilket man tror han ska svara bra på. 6 Simb Trisha är speedig och har bästa springspåret så tänkbar med vid bred gardering, då hon var ute i tufft lopp sist och ner i rätt klass den här gågen.

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 3-6. C 7-4-10-12-8. D 1-5-11-9.

Här är 2 Zinfandel rätt favorit från fromstall och hästen brukar starta med skor så plus för honom att andra inte kan gå maxat här medan det är normalt för honom. Hade form i våras och formtopp även i somras men nu är det några månader sedan han vann lopp och det går en månad mellan starterna nu så oklart hur bra formen är hos honom. Till över 55% är det läge att gardera honom.

8 Arturo Beech kan öppna vasst och borde laddas när det är vinklad vinge och ska kunna skrälla från rygg på ledaren kanske.

6 Zacapa U.S. står lite hårt inne men satt kvar i andraspår med kanske lite sparat sist och vann starten före efter offensivt upplägg. 3 Pre Calculated har många av sina startar i amerikansk vagn i betydligt hårdare lopp än detta och nu är det bra med skor och vinter för honom. Gör allt som oftast bra lopp och måste duga bra här.

Danska gäster i ganska låga klasser har lite fler lopp innanför västen och när man chansar att åka över bron brukar det vara ordning så tycker man kan strecka både 4 Eureka Downs och 7 Freddy Boy här. Den senare kördes offensivt sist och var bara bäst då i enklare gäng men inget stenhårt lopp här heller och i form ska han absolut kunna skrälla här.

10 Tidore Degato kommer med ett par lopp i kroppen efter strykning och diskning och det är starter på V75 på slutet så inte tuffare mot här även om det är hingstar och valacker mot nu. Fast med sparat sist och formen ser ut att vara i stigande. 12 Vincent Cheri borde duga bra i klassen här och blev störd sist och i starten innan gick han bra till slut på V75 i hårdare konkurrens än nu så kanske kan räcka trots spåret.

Avdelning 6.

Ranking: A 13. B 12. C 1-9-4-8-5-11-10. D 7-3-6-2.

Se ”Gå Kort!”

13 Strong Heartbeat gillar jag och märkligt högt odds på honom sist men kommer med form och är kanske bara bäst här. Form visade också 12 Djokovic sist och har en stark spurt att tillgå här. Spår tre på volten är bra och många där framme borde vilja ner på innerspåret i loppet.

1 Midleton har vunnit två segrar då han gått i spets men också bara gått dom två loppen i ledningen på hela 60 starter så det visar på att han saknar startsnabbhet så trots bästa spåret är det inte alls givet att han spetsar. Stallkamrat med Djokovic kommer även han med form så tänkbar och nästa häst vid bredare gardering. Han trendar kraftigt uppåt så är absolut en man inte vill ska vinna då han fått mycket sena streck och spelvärdet är uruselt på honom även om han såklart skulle kunna rinnan undan från spets.

4 Isabelle Sisu drar med en del streck men sto i öppen klass från spår fyra i volten är faktorer som sätter ner chanserna, då hon borde få svårt att stå mot miljonärer där bak. 6 Raja Night kan öppna snabbt även i voltstart så även om spår fem är chansartat kanske den här kan komma till ledningen här. 9 Mr Brilliant och 8 Västerbo All In har båda bakspår där framme och kanske är tuffare hästar från tillägget ikapp dom tidigt här så borde väl få svårt men skulle båda bästa där bak komma bort finns chansen för dom här.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 9-10. C 8-7-5-12-11. D 2-3-1.

Se ”Bästa Spiken!”

6 Unique Creation har en bra uppgift och många spelade honom hårt i debuten för Untersteiners där han inte tog ett steg rätt i volten. Han kändes bra i loppet efter det och ska ha tränat fortsatt bra så läge att köras till ledningen efter en bit här och vinna loppet. Hög segerchans och vettig spik.

9 Red Mile Brodde och 7 Lorens Flevo drar mest streck bakom favoriten men frågetecken finns hos båda där den förstnämnda har chansartat bakspår för annars startsnabb häst och skor bak ska vara ett minus klart minus för honom. Den senare har sina pengar tjänade som 3-åring och gjorde bara fyra starter under som 4-åring, då han tjänade blygsamma 70 tkr. 12 starter i karriären totalt gör det tufft att tro han ska slå hårda miljonärer här, då han inte gått lopp sedan augusti.

10 Adiago Trot gick imål med sparat och fint intryck sist så roligare än dom två nämnda vid gardering, men han har inte vunnit lopp sedan 2019 och kanske inte räcker även om han fick en bra proposition med spårtrappa här. Han rapporteras kännas lika bra i träningen som “i fornstora dagar”. 8 Cobbys Olifant vinner inte lopp ofta heller på äldre dagar och gick bara ett par lopp i fjol men är nedstruken ett spår och kan öppna snabbt så kanske kan hitta ner till rygg på ledaren till och med och då borde ju skrällchans finnas. 5 Romero vill man ha vanlig vagn på för att han inte ska stressa upp sig och stallformen är ju bra här så tänkbar skräll från fint spår. Han matchas oftast i enklare gäng och kanske inte räcker mot dom bästa här, men skulle favoriten komma bort är det öppet bakom.

Avdelning 8.

Ranking: A 5. B 8. C 10-4-7-12-9-6-2. D 3-1-11.

5 Twigs Honor är rätt favorit men mest i brist på annat och det kan kosta lite att ta sig till ledningen så inte helt givet att han bara vinner loppet men jag rankar honom klart först som ensam A-häst här.

Det är flera som kan öppna snabbt invändigt om favoriten. Hästarna från spår ett och tre öppnar bra där 3 Jaguar C.Boko är klar spetsfavorit men även 4 Hard Landing borde ha god chans att svara favoriten sida vid sida från bra spår, så kan bli dryga spår för Twigs Honor in mot första svängen. Hard Landing får Magnus A upp från toppspår och kan leda loppet runt om Olle släpper till honom bakom sin Jaguar. Magnus styrning blev fast med sparat sist och bättre form än raden skvallrar om men kanske ska lopp i rygg på ledaren här för att ha bäst chans att vinna loppet. Form har också stallkamraten 7 Swept Wing som gick bra sist i dödens men kunde inte slå en riktigt bra Filippa B.J. den gången. Mats E upp nu och tål lite spår på vägen så räknas.

8 Jack Is Back har såklart tråkigt läge men var favorit i en spårtrappa sist där han mötte hästar med nära miljonen på kontot så går ner i rätt klass nu och står riktigt bra inne i loppet. Galopp i starten sist men seger i loppet före så har bra form, då han gick klart okej efter galoppen sist med.

10 Black And Quick kommer från formstall och vann sin senaste start. Kan öppna snabbt och har ett par startsnabba ryggar att följa så kommer han igenom på ett bra sätt kan han få en fin position och är inte borta trots bakspåret. 12 Kalle Taxam är väl bortlottad men duger bra i klassen och skulle det stämma perfekt kanske han kan skrälla då formen är på topp och tränaren säger att han går allt bättre bakom hästar på slutet. 9 Secondary Stall gick starkt hela vägen in i mål sist utan att man ryckte varken tussarna ur öronen eller det norska huvudlaget, så växlar kvar att dra nu. Han trivs bra i ryggar och kan få ett bra lopp från fint smygläge.

Stora systemet.

 1. 4-5-6-10.
 2. 1-3-5-8-9.
 3. 4-6-12.
 4. 4 Hilfiger
 5. 2-3-4-6-7-8-10-12.
 6. 12-13.
 7. 6 Unique Creation
 8. 4-5-7-8-10.

4800 rader som kostar 1200 kronor.

Lilla systemet.

 1. 4-5-6-10.
 2. 1-3-9.
 3. 4-6.
 4. 4 Hilfiger
 5. 2-3-6-7.
 6. 12-13.
 7. 6 Unique Creation
 8. 5-8-10.

384 rader som kostar 96 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se