Speltips: Skrivna tips till V86-Express 11/5

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan. Då vet alla att det är främre träffen som gäller på Malmö-ovalen. Vid lite högre klass med mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån, men lite fler vinnare från ledningen här genomsnittet här nere. Medlångt upplopp på 190 meter och lite bredare bana än genomsnittet, vilket ger mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge som ger dom längst ut lite mer valmöjligheter i inledningen. Solvalla har ju nu mera sitt upplopp på 200 meter och i övrigt inga konstigheter.

Video-tips & Andelar.

Vi har börjat göra tidiga inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Vi bygger grunden till systemet där, i skrivna tipsen försöker jag få med lite utrustningsändringar vi kan ha missat i videomaterialet mm. På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många spelas samma system två gånger, för önskat antal andelar.

Bästa Spiken!

Redan i inledningen går vi ut och spikar den här gången och det är troliga ledaren som bör spåra runt om här. 2 Laradja Vrijthout 45% har varit struken för dåliga blodvärden inför det här efter att hostat lite efter senaste starten dessutom så visst oroar det lite med formen. Men om han är uppkollad och tränar bra igen så får man anta att det är riktigt bra prestation att vänta. Gick 10-tid första starten i bike i fjol så stort plus med biken nu och borde ta sig förbi motbudet på pappret i starten sen borde loppet vara över.

Gå Kort!

I stayerloppet på Jägersro i avdelning fem så kommer omgångens största favorit ut och givet att han ska rankas först på tränarens lovord men det finns viss vingelrisk och jag vill nog försöka fälla med ett eller ett par motbud. 7 Piemonte 64% är den stora favoriten jag pratar om som fått snabba pengar men bär det nog en bit till upp i klasserna. Nu är det dock spår fyra i volten och det ska kunna bli galopp då han en del diskningar tidigare i karriären och även i debuten för Lövgren.

9 Even Steven 21% har springspår men inte givet att Flemming sänder från start över den dryga distansen men då favoriten har spår fyra i volten ska den här kunna vara före i starten i alla fall. Mer rutin, kan distansen och svarade för starkt slutvarv i årsdebuten så ser ut att ha gått framåt mycket med vinterträningen. Satt sist medan värsta konkurrenten den gången kom till ledningen enkelt men Flemming litade på sin häst och van på ett häftigt sätt mot så bra häst som Stensson

2 Arrividerci Face 8% är en yngre häst än de betrodda här och har lika hög kapacitet men ligger något år efter i erfarenhet då han dessutom galopperat bort en hel del pengar i sin korta karriär. Här får han trava in sig i en långsam start med bara två hästar på grunddistansen och borde ta sig till ledningen efter bit ändå. Startar 40 meter före värsta motbuden och inte alls givet att han släpper även om favoriten skulle komma i väg från start och testar offensivt upplägg. Piemonte kan bli synad.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 1. C 3-8-7. D 5-6-9-4.

Se ”Bästa Spiken!”

2 Laradja Vrijthout 45% kan nog slå 1 GrandFather Bill 27% även från dödens om han skulle kunna svara invändigt. Tror dock inte han kan/vill svara om Lugauer kör till ordentligt med Laradja och det kan vara en bra rygg för Untersteiner att köra i när det är årsdebut. Tror inte riktigt att Grandfather är så startsnabb som många tycks tro heller, så vi får se.

3 Quantum Rock 7% var ute i jämnt lopp på V75 sist där det var jämnt till slut med så inte mycket att säga om sjundeplatsen där. Det var första gången barfota fram så med ny kusk upp kan det vara läge att skrälla till lite nu. Tidig vid gardering från fint utgångsläge, men det krävs att favoriten underpresterar rejält.

8 Champions Peak 2% gick ett fint lopp i skymundan sist från omöjligt läge och förra att runda nu. Kör favoriterna hårt mot varandra bjuds fler så garderar man loppet kanske det ska bygga på att de två betrodda fäller varandra och då är han ett av flera streck även om han inte vinner lopps å ofta.

7 Red Mile Brodde 9% drar en del streck men säker väl efter formen och har vingelläge här.

Avdelning 2.

Ranking: A 9. B 6-3. C 2-1-4. D 7-10-8-5.

Tänkbart spikbud redan i andra avdelningen med, så kan bli omvänt ”TV-system” på onsdag. 9 Ego Sisu 61% sjunker i procenten och det krävs för att han ska vara intressant som spik. Han blev kanske lite bortkörd sist då körsvennen drog hårt in mot sista svängen så det blev stumma ben sista biten, då han även ett lagt en speed i starten för att komma fram utvändigt ledaren från spår långt ut bakom vingen och en speed till för att överta. Om det var mjölksyra sista 50 eller att han stannade till i sin ensamhet är oklart men oavsett kanske en liten kuskmiss även om han höll bra som tvåa. Nu är det kuskplus och formen är fortsatt bra så man tror på bra segerchans. Man skyller på att han låg på så kanske lika bra att få gå bakifrån den här gången.

6 Capital Gain C.C. 8% har ett lopp i kroppen där han kördes passivt trots barfota runt om och vid de få loppen han gick så i somras var det ofta dåliga lägen mot hårt motstånd för klassen. Nu är det bästa springspåret så här kan det bli barfota runt om i ledningen kanske och han lär stiga på strecken då fler verkar få upp ögonen för att det kan bli så. Till 8% rankas han tvåa men kan flyttas ner lite om spelvärdet skulle sjunka.

3 Pewdiepie 6% verkar inte så många få upp ögonen för i stället och här finns spelvärdet kvar från perfekt spår i volten och med Goop själv upp. Liksom på förra hästen jag skrev om så var det barfota från opassande lägen mest hela tiden i fjol så intressant med den växeln från fint läge. Skrällde i Lilla Harpers i fjol under Elitloppshelgen i vanlig vagn så är en maj-häst med ett lopp i kroppen och ska räknas tidigt vid gardering.

2 Bidensky 13% har ett helt okej spår och gör intressant comeback här men blir kanske lite överstreckad här. Ändå intressant från firma Redén/Khilström som vinner mycket lopp för dagen tillsammans.

Avdelning 3.

Ranking: A 10. B 1-9. C 11-4-5-6-2-8. D 3-7.

Gillar man inte spiken i föregående avdelning så finns spikbud även i tredje avdelningen och det är åter från stall Luagauer på Jägersro som jag tror bästa hästen i loppet kommer i från. Stolopp med tillägg men ganska litet fält där kanske tre hästar sticker ut i segerchans, men det är också tidiga spelarkollektivet vaket på här.

10 Breidabliks Kahlua 27% lär inte bli så stor favorit då det är jämnt streckat mellan honom och 9 Jeans´n Passion 23% och jag tycker det kan vara bra läge att ta ställning. Den knappa favoriten har lite bättre utgångsläge och har spetsat från spår fem i volststart för tre starter sedan så från bästa springspåret på tilläggsfållan kan hon vara en bit före värsta konkurrenten direkt. Kanske kan hon komma hela vägen till ledningen efter en bit då det är inte är speciellt segervana hästar på startfållan.

Många gillar snacket på Lövgrens motbud som han verkar hålla högt i klassen och hon gjorde ett bra lopp på V75 sist och borde komma med i finalen under Elitloppshelgen på den andraplatsen. Startsnabb med fördel spingspårs-hästen första biten då Jeans´n Passion har spår fem i volten så visst vingelläge är det trots allt. Klart värst mot och kanske behöver min tänkbara spik ett lopp i kroppen, då det är årsdebut där.

4 Peak Princess 14% kanske siktas på spets med och lite kuskplus här så kan gå trots fjärdespåret i volten då hon ingen har utanför sig. Tror dock att ledningen är upptagen av 1 Queen Ligus 17% som sköt till bra med sen lucka bakom Jeans´n Passion sist på V75. Nu borde man väl köra i spets och kan så klart leda runt om. Kommer Lugauer tidigt kanske man släpper men får då bra lopp i rygg på ledaren igen.

5 Heroine Darling 3% har perfekt startspår att få ett bra lopp i från med ett par svängar på innerspår. Segern från breddlopp och även senaste loppet från bredd så helt annat motstånd här men det är första gången barfota runt om så kanske kan hitta höjning.

11 Listas Tingeling 3% såg laddad ut som fastlåst i bakom trötta djur sist men har redan vunnit V75 i år. Startsnabb så kan hamna bra på det från spingspåret och är inte borta.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 9. C 2-5. D 1-3-6-8-7.

Kort lopp där en Gocciadoro-tränad häst i 2 Cobra 48% blir lite för stor favorit och visst visade han skalle sist då han sprang på tvären men ändå vann loppet. Går upp i klass nu och här måste han vara bättre än så för att vinna. Två snabbare hästar från start i 4 Swan Hill 17% och 5 Ciak Bi 7% från perfekta lägen bakom bilen och då får favoriten vara bra för att slå den av de två som kommer till ledningen. Den förstnämnda av är anmäld första gången barfota fram och första gången i bike i Sverige vilket så klart är intressant på startsnabb häst som varit hårt betrodd i alla sina starter i Sverige. Bättre läge än i årets första två starter så med två lopp i kroppen kanske han leder loppet runt om och tänkbar spik från toppspår på första gången kortlopp i Sverige. Den senare står lite bättre inne i propositionen och är emd startsnabb så kommer Swan Hill bort eller har en dålig dag tror jag Cial Bi spetsar. Tredjespår för länge sist så fick mjölksyra tidigt och ursäktad.

9 Gambino Brick 20% har gjort två starter efter en vinterträning för Svante Eriksson och här är det stall där det brukar vara lite extra ordning, så att säga. Kanske bara är starkast till slut, speciellt om det körs lite från ett par händer på framspåren. Billig helgardering med fyra streck så lutar i åt att jag landar i det till slut.

Avdelning 5.

Ranking: A 7. B 9. C 2. D 10-8-5-4-6-1-3.

Se ”Gå Kort!”

7 Piemonte 64% är omgångens största favorit som jag nog vill försöka fälla men rankar ändå honom först. Han siktar på Harper Hanovers och vill stå på grunddistansen där så därav har han fått ha ett längre uppehåll mellan loppen nu. Det oroar ändå lite att man satsar på nästa start och får mer startpoäng oavsett hur det går i princip.

9 Even Steven 21% är ett vasst motbud som kanske är mer beroende av seger här för att få lite mer startpoäng att räcka till start i Harpers om även Flemming skulle sikta mot det.

2 Arrividerci Face 8% står 40 meter före och kör dom betrodda på väntan kan han glömmas bort i ledningen.

Övriga ska bara inte kunna vinna loppet då det brukar vara mer utslagsgivande att de bästa gör upp desto längre distanserna är.

Avdelning 6.

Ranking: A B C D

Vägen till Elitloppet- Meadow Roads Lopp där segraren får en biljett till Elitloppet. En häst har redan inbjudan i favoriten 7 Vernisage Grif 31% där man ska köra passivt den här gången. Han ska få gå sista 4-500 bara men få gå fort då för att få sig en genomkörare men det kan vara för sent om man sitter sist när man väl drar upp spurten så favorit i fara, med det aviserade upplägget.

5 Snowstorm Hanover 23% har utvecklats rejält på en vinterträning för Redén och han är startsnabb från perfekt spår. Han ägs av samma ägare som startblixten 2 Click Bait 7% som då borde vara intresserad av att släppa ledningen så klart. Den senare har väl inte visat någon absolut toppform som däremot den tidigare visat så det känns rätt givet. Hög segerchans för Snowstorm om han kommer till spets så klart men mellan de två startar en snabb häst till i 3 Inti Boko 11% som jag gillar och inte omöjligt att han tar ledningen och leder hela vägen heller. Årsdebut men gick 10-tid från bakspår direkt i förra årets första start som han följde upp med 1.09,9 i andra starten från dödens från spår långt ut. Ruggig kapacitet och kanske bästa hästen men bara 29 starter totalt och lite grön för yttersta eliten kanske men om favoriten körs passivt är loppet jämnt bakom.

8 Beads 8% ska vara en bössa enligt Hamre och han verkar försöka skryta sig till en biljett men nu är det upp till bevis. Kan få biljett även som tvåa här som norskt inslag om han visar en bra prestation. Tufft läge men litet fält och nu blir det bike på så kan gå om han är så bra som man säger.

6 Milliondollarrhyme 16% brukar ju få en biljett han med om han bara hittar ner i banan och gör ett bra lopp som fastlåst med till synes sparat typ. Borde väl inte räcka i år när det börja bli ont om utfyllnadsplatser i årets upplaga. Skor på nu och borde få svårt att vinna så kraftigt överstreckad den här gången.

Avdelning 7.

Ranking: A B C D

Litet startfält åter igen på Jägersro och det har man ju fört förut men spår 11-12 brukar ju vara mer eller mindre chanslösa här ner bakom bilen ändå så 10 hästar är ändå okej.

6 Under Armour 43% blir för stor favorit från spår lite för långt ut bakom vingen för honom då han inte är startsnabb nog för att ta sig förbi ett par av hästarna innanför. Är bra och tål att gå en bit i spåren men inte helt att lita på så favorit i fara men svår att plocka bort.

5 Izzi´s Newport 15% har varit riktigt bra de två lopp han gått i spets i biken på Jägersro och sist testade man dessutom barfota runt om som han gick väldigt bra på. Varit struken sedan sist men kan ha varit på grund av spår-sjukan då han hade bricka 12 den gången. Nu är det upplagt för spets och slut och given förstahäst för mig.

10 C. You Again 11% är nog inte mycket sämre än favoriten och har fem segrar på elva starte sedan han kom till Flemmings regi. Blir det fart på loppet lär han ett bra slutvarv att tillgå.

1 Stenson 17% drar en del streck men borde väl hållit undan lätt sist då han kom igenom så bra som han gjorde och fick bestämma i ledningen. Hade inget svar mot Even Steven som gjorde årsdebut då. Han plockade väldigt många längder på Stenson sista halvvarvet då och kanske är det retur på formen på den här. Höjer väl sig med bike som han gick i på Momarken och i det nya huvudlaget sedan ett par starter tillbaka och barfota fram kanske han kan hålla upp innerspåret. Tror dock inte då och om han skulle hamna tredje inner här så är procenten väldigt hög. 3 Play It Flax 2% är startsnabb med och kanske tar han sig förbi Stenson i inledningen men släpper väl direkt till Izzi´s Newport.

2 Adorni Grif 8% finns nog en del spelvärde i då han vunnit på Cagnses Sur Mere i år och har två lopp i kroppen nu. Har vunnit med olika löpningsförlopp och sitter i andraspår direkt här och måste tas på allvar till ganska låg procent.

4 Encore Clock 2% hade galoppskor på sist och får nu gå barfota som så klart är optimalt. Kanske vill ha ännu längre distans men har bra spår och är rejäl häst som går hela vägen in så tänkbar skräll vid riktigt bred gardering.

Avdelning 8.

Ranking: A 4. B 10. C 9-3-5-11-1-7. D 2-8-6.

Hög klass på loppet där favoriten brottas med lurigt utgångsläge men han har vunnit från bakspår förr och tål att gå i spåren. 10 Västerbo Pokerface 34% är rejäl så även om han står hårt inne så ska man komma ihåg att han gick snabba tider tidigt i karriären och stod i under 2 ggr pengarna som favorit från spår 12 på V75 redan i sin sjätte start. Griffelbesbrott och lång konvalescens inför en ordentlig träningsperiod så här tror man det kan det behövas lopp i kroppen även om han tränat starkt. Risk för passivt upplägg.

4 Indy Lane 23% ska ha gått framåt mycket med en start i kroppen då man haft sämre träningsförhållanden tidigare i vår. Blir det första gången i bike nu är det väldigt intressant men inte givet då man anmälde med bike innan visste om Kontio ville köra så kanske blir det vanlig vagn. Blir det vanlig vagn så är det inte lika hett men garderingslopp oavsett.

9 Balotelli Crown 3% här kan det bli första bike på väldigt länge och så länge bikeinfon finns har det aldrig varit riktigt bike. Barfota runt om har han gått sällan på så intressant med kombon och det är absolut tänkbar skräll från bra smygläge.

3 Hollywood Story 20% är anmäld med bike och barfota runt om, båda första gången i Sverige. Oklart om Tarzan ljuger men intressant om det nu blir så då den här inte räckt till alls i loppen. Procenten är hög men hade vetat att det blev ändringarna så är den kanske motiverad och han får streckas, då han dessutom är startsnabb.

11 Tale Of Jacks 6% satt fast med sparat och tätare starten nu så har nog bättre form än raden skvallrar om. Tänkbar storskräll med åter ordinarie kusk.

5 Minnestads Ecuador 4% får första gången Mats E upp och här har det inte varit någon av de stora proffsen som kört på länge så intressant ändring. Bike och ett lopp i kroppen så från bästa spåret kanske den här är skrällduglig då loppet ser ganska jämnt ut.

Grund-systemet.

Systemet är grunden till andelsspelet där jag ställning för kompletterande spik närmare inpå start.

Avd.1: 2 Laradja Vrijthout

Avd.2: 9 Ego Sisu

Avd.3: 10 Breidabliks Kahlua

Avd.4: 2-4-5-9.

Avd.5: 2-7-9.

Avd.6: 3-5-7-8.

Avd.7: 2-5-6-10.

Avd.8: 4-9-10.

576 rader som kostar 144 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se