Speltips: Skrivet material till V75 på Östersund 21/1

Åby

V75-Tips till Östersund 21/1

V75-Omgången.

Den här veckan är Östersund värd för V75 där man har ett av landets längsta upplopp på sina 218 meter. Det gör att andelen spetssegrar ligger klart under medel mot resten av svenska travbanor, oavsett distans. Det är några stora favoriter från Wäjerstens stall med hög segerchans och man behöver nog försöka fälla en eller ett par av dom “storisarna” för att få riktigt höga utdelningar. Det känns inte helt osannolikt att det kan hända så visst finns det potential i omgången och man tål att någon stor vinner som vanligt, bara det slår i utkant i övriga lopp.

Stor ändring för omgången är att Björn Goop skadade sig när han föll ut sulkyn i en olycka i torsdags så han stryks till lördagen. Körsvensändring på alla hans uppsittningar där han hade en i varje lopp på lördag, varav ett par ganska hårt betrodda så det blir stor skillnad. Nämner vid respektive häst vilka det gäller och som ersätter. Några blir så klart överspelade på tidigt inlämnade kuponger och ska ses som klart sämre chanser med klara kuskminus.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Alla tre, jag, Per och Jens är med i inspelningen och det skiljer sig lite på synen i vissa avdelningar mellan oss den här veckan, så se kolla gärna det inspelade materialet.

I onsdags hade vi alla rätt i tipsen här och även på andelsspelet för 200:- där vi spelade med 8 andelar som gav 17.123:- vilket gav 2140:- tillbaka per andel. Så form på andelsspelet där jag hade gardering mot båda största favoriterna i omgången, så det fanns bra potential för högre utdelningar.

Andelsspelet öppnas till lördagen och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Stänger det andelsspelet redan 15:00 och bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar och baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

7 Kavaleren tror jag kommer att bli allt bättre för varje start och vi har inte sett botten hos den här sedan den kom till J-O Perssons regi. Spår tre i volten och Mats E upp är bra grejer och den här måste ha bra segerchans oavsett upplägg. Kör man offensivt tidigt är det helt osannolikt att man kan nå ledningen efter bit då det förmodligen är stallkamraten som sitter i ledningen till en början där framme. Bra segerchans oavsett upplägg och det är bra chans att den här bara är bäst och förlänger segerraden. Det som är bra är att han var knapp favorit tidigt men många letar motbud och han blir inte ens favorit när det är färdigspelat.

Gå Kort!

Finns flera lopp det kan vara läge att gå kort i den här omgången, lite skiktat är det i flera av loppen så väljer inte att spela med något speciellt lås. Tänkbart att stänga försöket i Diamantstoet som är avdelning fyra på tre streck och så blir det nog på matematiska kupongen och andelsspelet. Men fler lopp kan gå att stänga på tre streck och tänkbart i första avdelningen att spela med tre markeringar, men lutar åt att jag spelar med fyra hästar där.

Avdelning 1.

Ranking: A 8-4. B 10. C 11-9. D 13-3-5-1-12-2. Ett långlopp med hästar utspridda på fyra startfållor där ett par strykningar på mellanfållan ger mer plats åt 8 Grant Hall som då blir förstahästen i loppet. Där det tidigare såg svårt ut för en stor häst att vända upp från fjärdespåret har det helt plötsligt blivit gott om plats och han är kanske bara bäst här, nu när startmomentet oroar betydligt mindre. Härdad på V75 en del och gör det bra mest hela tiden så även om han går bäst i spets så har han visat att det fungerar bra bakom hästar med.

Loppets favorit 4 Arras Beluga Wine får tuffare nu efter strykningarna då det blir färre att runda för dom hårdare där bak men den här har fortfarande bra chans att rinna undan från ledningen. Alla andra där framme är nog inställda på att släppa till den här. Det är hög segerchans från ledningen.

Stallkamrat till favoriten är 10 Secret Celebration från springspåret på tillägget och kanske kommer den här först ut från mellanfållan och får överta tidigt av stallkamraten. Är inte lika säker att han ens är först ut därifrån nu när Grant Hall fått allt mer plats i volten efter strykningarna. Den här är ändå tidig på att Wäjersten kör själv och det är stort plus mot sist.

11 Xanthis Coktail har så klart mött hårdare men ett par av dom på mellanfållan är på väg uppåt och det blir inte helt enkelt att ta 20 meter på dom. Och sedan ska han ta 40 meter på en bra häst där framme som också är på väg uppåt i klasserna så allt annat än enkel uppgift. Väldigt gynnad av att ett par strukits här så betydligt färre att runda då det kunde ha varit 15 hästar i fältet och tråkigt att det först inte ens blev fullt lopp och nu stryks ett par ekipage. Hårdhet tar ofta ut sin rätt just på V75 och den här kan absolut vinna ett lopp som det här men som favorit tidigt i veckan är den lite kall och rankas ner lite på dåligt spelvärde.

9 Cab Frontline hade också han dåligt spelvärde som hårt betrodd från besvärligt femtespår på mellanfålla och därmed rejäl risk att bli kvar i spåren och få backa. Men nu har det blivit betydligt bättre efter strykningarna och nu ses han så klart med viss chans. Har dock bara vunnit enklare lopp på hemmabanan Bollnäs senaste åren och är väl ingen V75-vinnare. Loppet är dock inget riktigt STL-lopp och det är oerhört skiktat så han är väl en av fem som kan vinna loppet, övriga borde få oerhört svårt.

13 Hard Times gynnas av strykningarna men 60 meter tillägg och vann inte ett lopp i fjol på 25 starter och har faktiskt inte vunnit lopp sedan 2018. Det ska bara inte gå även om jag ofta tror på skrällchans för hårdare hästar på bakersta fållorna så går den här inte att tro på här.

5 Il Boscaiolo får Per Lennatsson upp istället för Goop och även det är stort kuskplus på den här från bra smygläge men får svårt att slå dom 3-4 bästa här.

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 10-5. C 7-9-8-1-3-2. D 6-12.

Lägsta klassen och visst är 4 Chitchat riktigt fin häst men med bara 8 starter innanför västen och bara två lopp på väldigt länge finns det frågetecken trots allt och till över 70% vill man inte gå rakt ut på den här. Väldigt många system spikar henne och man får väldigt bra effekt på systemen om man lyckas fälla honom. Given förstahäst och ensam A-häst på reducerat mm. men vi garderar riktigt brett på andelsspelet här. På reducerad lapp kan man vikta insatserna så det inte blir för “illa” om han vinner. Även tänkbart att försöka fälla med bara ett par motbud med, men fastnar i att strecka nästan alla och kanske alla på andelsspelet för att få riktigt bra effekt här.

10 Debonair Mary är stallkamrat till favoriten och kan också välja rygg på favoriten i starten. Bra häst för lägsta klassen och givna motbudet med toppkusk upp.

5 Sun’s Exciting har vunnit 6 av 10 starter och har bästa spåret bakom bilen här men ändå bara 6% så högt spelvärde på häst i form där stallet håller bra form i övrigt. Gick 14-tid med skor full distans i somras och det är inte alla nära i loppet och den här tål dödens med.

Appropå tider så vann 8 Kocu Boko på 1.14,3 full väg sist man körde i bike från framspår, i höstas. Bike på sist men från bakspår och nu är den här totalt bortglömd, lite ändringar i huvudlag med så intressant som ospelad.

1 Lokomotiv går i bike första gången i nuvarande regi och även här är det ändringar på huvudlag. 3 In Youre Time är startsnabb och lr få bra lopp där framme från bra spår. 2 Weightlessness får Per Lennartsson upp istället för Goop men var inte tidig innan heller. Helstängt huvudlag på kanske han tänder till på från bra läge så kan vara aktuell vid väldigt många. 9 Mysrsjös Timeout får med kuskändring så litet plus där från bra smygläge och hästen kommer med form hit.

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 3-9-6. C 7-1-2. D 5-4-10-12-11.

Lurigt lopp där det krävs en del streck och favoriten är överstreckad då 6 Bourne Dominion inte kan öppna så vasst som många andra här och riskerar att hamna på vingel från spår en bit ut. Visst kommer han med form och duger bra i klassen men favorit i fara bara en av flera vid bred gardering.

Startsnabba är 3 Inge B.Svärlig och 7 Florence Ima där det är bra chans att den senare kommer förbi alla första biten och då kan hon vinna både från spets men framförallt från rygg på ledaren. Den förstnämnda kan vara första framme för att överta och då blir det hästen för övriga att slå, han gick bra som tvåa från lurigt läge mot en bra häst i den spårtrappan sist.

8 Mysterious Lucifer är ändå mest intressant då den här med kan öppna bra och ska kunna följa Florence Ima där ute i banan och få ta över från henne. I spets måste Bergh ha toppchans då stallet håller bra form i övrigt och den här står bra inne i klassen och borde väl ha siktats lite mot den här uppgiften. Chansartat läge gör att man får gardera vidare.

1 Mr Birkenstock kan få bra smyglopp i tredje invändigt här och visst krävs en del tur då men absolut toppform men två raka segrar och mest startpoäng i fältet i ett ganska dåligt Klass1-försök.

9 Whispering Pines är intressant från läge där man kan komma igenom från och det är aviserat bike på för första gången i 65:e starten. Tänkbar skräll om det faller väl ut och om jag n¨mnde någr startsnabba så kan man också nämna att 2 Backwood’s Boogie öppnade snabbt med bike näst sist så plus att den vagnen åker på även här. En bra rygg för Whispering Pines att komma igenom fältet från. Båda ligger bra på det i andraspår och kan få bra positioner.

5 Shut Up and Dance får Per Lennartsson upp istället för Goop här men får det svårt oavsett kusk och ska ha en smygresa och tur för att det ska gå trots bästa spåret. Övriga borde få svårt att räcka och tycker det känns ganska helgarderat på 7 streck men kanske att man kan få med den här på läget och i så fall även 4 A.W´s.Kicklight på sin startsnabbhet och att den nog hamnar bra på det från toppspår men han står lite för hårt inne kanske.

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 7-12. C 8-6-14-5-15-13. D 3-10-2-4-11-9.

Diamantsto-försök och här väljer vi att gå kort i tipsen och på andelsspelet men det är vidöppet bakom våra streck och det behöver inte alls vara fel att måla på med några till om plånboken tillåter. För er som tvärtom behöver spara på strecken så är tre hästar en bra lösning men där många streckar många kan det också vara bra att ta ställning, så gillar ni inte mina andra spikförslag så kan man faktiskt spika favoriten här. Så ni märker att jag har problem med loppet och ger tre olika alternativ på lösningar här.

1 Miss Mighty har bra chans att svara upp ledningen och då kan den absolut rinna undan och till under 24% är det en tänkbar spik i annars väldigt öppet lopp. 6 Hera Hammering och 5 Queen kan båda öppna bra men tror att båda släpper till favoriten där framme då den är snabb nog att ta sig ut om hon inte håller spets av egen kraft. Queen släppte man spets med till mindre spelad sist så kan man få rygg på ledaren här är man nog nöjd med det och hon är intressant från rygg på ledaren, men klart minus med Torbjörn Jansson som ersättare för Björn Goop.

7 Vilja T.Y.C. gjorde loppet sist ute i spåren och var med på linje mot bättre hästar än här så från bra startspår på tillägget måste det vara toppchans. Är man bland dom första ut från tillägget så kan man hamna riktigt bra på det och då blir hon nog svår att stå emot över det långa upploppet nu när hon kommer med full form.

12 Digital Literacy står riktigt bra till här och kan nog öppna bra med springspåret, visst kan man hamna på vingel men det är inbakat i väldigt låg procent. Den här har gjort det bra mot hingstar och valacker på slutet så positivt att bara möta ston nu. Sparat sist bakom tuffare hästar och totalt bortglömd. Vi får bra effekt att gå kort i loppet och ha med den här.

8 Just More Fun och 13 Carroty kommer båda med full form och har bra utgångslägen men den förstnämnda går bäst med bike så klart minus att bli av med den. Den senare var rolig som skräll från spets sist men är nu klar för finalen och helt annan uppgift nu. Kan bli vingel från yttersta springspåret här.

14 Invidia har tillhört favoriterna i liknande lopp i höst och gått bra i flera starter i år för Wäjersten nu gjorde hon comeback sist och går framåt med loppet. Spår åtta i volten på tillägget och rygg på stark häst så kan hon hålla den ryggen och få draghjälp hela vägen ska hon absolut kunna skrälla.

15 Nymke Brigadoon har lite besvärligare bakspår på tillägget och behöver ännu mer tur för att komma bra på det, stämmer det är hon bra nog att skrälla. Har visat bra form länge under hästen och vintern och vunnit tilläggslopp i höstas på V86 så tål lite i spåren numera.

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 3-11. C 5-9-7-10. D 6-4-1-8.

En inte allt för tuff Silverdivision över medeldistans där 2 Huddlestone ska ha riktigt bra chans att spetsa och leda loppet runt om. Svårt att se någon sätta upp tempo utvändigt och hög segerchans för favoriten här så väljer att spela med kompletterande spik på honom.

3 Axel Ruda kommer från spurtseger i finalen på annandagen och fick bra tryck på loppet där framme och kunde få upp farten i god tid ute i spåren med en rygg att gå i till att börja med. Att det ska stämma lika bra nu gör det tveksamt men visst kan han vinna igen från bra läge och är tidig bakom favoriten, men mest i brist på annat i ganska tunt lopp.

5 Shapes hade man koll på sist efter att sett bra ut i starten före i Sylvesterloppet och han vann lätt och var då inte speciellt betrodd. Nu drar han så klart mycket streck och stort minus då Torbjörn Jansson kör istället för Goop. Bara en av flera nu.

10 Dwayne Zet kommer sedan på strecken bakom dom tre mest spelade men den har jag mindre känsla för då han inte startat sedan september borde han behöva loppet i kroppen och han rankas ner.

11 Iceland Radio är mer intressant av dom där bak om man kan hitta igenom till vettig position. Den här är väldigt spurtstark så det långa upploppet lär passa bra och det blir bike på nu som hon inte gått i på några månader så i full form och med utrustningsplus kan detta vara en utmanare.

9 G.K.Justus gick bra som trea bakom tuffare motstånd på Solvalla sist och visar form så tänkbar skräll då man har rygg på favoriten och absolut ska kunna komma igenom på bra sätt här. Lite tur med positionerna tror jag inte alls den här är så borta som kollektivet bedömer.

7 Västerbo Lexington är en väldigt bra häst i grunden och kan öppna snabbt så med lopp i kroppen går han säkert framåt men behöver nog lite tempon i kroppen för att vara på topp, då han tröttnade väldigt tidigt sist. Kan man komma ner i banan på bra sätt i kraft av sin startsnabbhet ska han kunna skrälla om det skulle bli lite tryck på loppet.

För er som garderar så får man ju hoppas att 4 Vacqueyras styrs på rejält som kusken kan göra ibland och bara få för sig att köra i ledningen. 14 år och duger inte alls men det förstår inte tränaren och kusken.

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 6. C 10-12-11-13-1-3. D 8-2-5-4-9.

Se ”Bästa Spiken”

Här blir 10 Tekno Jerven nog ganska klar favorit till slut men ingen jag vill hålla i handen då han galopperade inte mindre än 11 galopp-misslyckanden i rad inna han gått felfritt två gånger i rad. Hängde inte alls med i tempoväxling sist och är begränsad men kan han få löpa på i jämn fart kan vinna loppet men klart övertsreckad. Väldigt hög galopprisk och nu är det ny körsven som förvisso är rutinerad men ingen som levererar på V75 direkt. Kusk som vissa år inte ens vinner lopp överhuvudtaget ska nog inte vara favorit på V75 i princip vad han än kör, det är inte bara hästen som ska i mål, hela ekipaget gäller.

7 Kavaleren blir min spik i stället, då jag vill ta ställning här och den här har radat upp segrar för Persson, med Mats E i sulkyn. Bra chans!

6 Soldhöjdens Drake kan öppna bra och borde komma iväg bra här för Jansson och kanske är han före favoriterna från samma fålla och är han först framme kan han få bra lopp utvändigt om ledaren här. Bra nog att vinna loppet från den positionen om båda betrodda skulle hamna på vingel och är nog värsta motbudet mot min spik.

12 Brenne Banker står tufft till på dubbla tillägg här men är fortsatt intressant efter regibyte till Tjomsland. Ett lopp i kroppen för sitt nya stall där det blev lite för tufft tidigt i loppet men här kan man få ryggar på vägen och ska väl kunna skrälla över det långa upploppet med fortsatt kuskplus.

11 Bokli Rapp vann på isbana sist med rejält kuskplus, annan körsven nu men fortsatt stort plus mot att oftast vara tränarkörd. Kan komma bra på det från springspåret här och räknas vid bred gardering på form och läge.

13 Alma Prins har radat upp segerar i enklare gäng på Orkla men när han möter bättre norsk konkurrens på Bjerke och liknande har han stått i 30 ggr och visat sig begränsad. Dubbla tillägg här och det ska bli svårt. Kraftigt överstreckad även om han är en som kan vinna loppet med rätt resa.

3 Pave Sokken får rejält kuskplus, det var tänkt att Goop skulle köra men fortfaranede ett plus med Robert Bergh upp. Lite enklare häst men från rygg på ledaren kan det gå på långt upplopp kan luckor komma och tänder han då till med proffs upp är det tänkbar skräll.

1 Tekno Viking har bra kapacitet och är stallkamrat till min spik så tror inte den här släpper spets till någon annan än till Kavaleren. Var verkligen under isen då dom möttes på lika start i förra loppet men den här hade inte startat på väldigt länge och går nog framåt mycket med loppet i kroppen.

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 3. C 12-6-7-5-9. D 10-8-2-11.

Stark favorit i 1 Borups Victory som så klart kan vinna loppet, speciellt från ledningen som han absolut ska kunna svara upp trots att innerspåret inte är det bästa på den här banan. Inte givet att man vågar ladda för fullt och han kan vinna loppet om man bara hittar ut. Stark A-häst men procent i överkant och vi ser på V75 att värdet inte stiger många kronor med sådan vinnare i sista avdelningen så det är på sin plats att gardera ändå. Ni som inte gillat mina andra spikförslag kan absolut spika den här, om man jobbat in skräll i femte eller sjätte avdelningen, istället för att gå på betrodda där, som jag har gjort.

Westholms duo kan öppna vasst bakom bilen från perfekta lägen och kanske kan både 4 Reven Dejavu och 5 Graces Candy ta sig förbi första biten. REVEN DEJAVU STRUKEN!! Graces Candy visste man kunde öppna men Goop fick lite extra fart från start sist och det är klart minus att han inte kör den här gången. Detta är enda hästen man inte fått kuskändringen på ännu och det är trist att man inte ordnat ersättare ännu, då hon ändå är två på strecken på 19%. Spetsar nog nu när man fick spår fyra bakom bilen men det är tufft mot och inte alls givet att hon blir lämnad i fred där framme den här gången.

3 Conch on Inn är också startsnabb och får bra lopp där framme, skulle det vara den här som går i spets kan man rinna undan men även från rygg ledaren är det en stark vinnarkandidat i loppet. Formstall, toppläge och singelprocentare gör honom väldigt intressant.

12 Marlon Boko har ju varit hårt betrodd och gjort det bra mest hela tiden på V75 under hösten och vintern. Tål att gå en del i spåren och en strykning i loppet är bra men skulle det tillkomma någon till skulle det öka chanserna bra då han har sämsta spåret från början. Nu är han totalt bortglömd.

6 Mellby Galanga är en av dom mest gynnade av strykningen då han kommer ner på perfekta spår fem bakom bilen. Hemmahäst som kommer med full form efter att ha vunnit 60 tkr-lopp i Norge sist och står bra inne i klassen så ska räcka så som totalt bortglömd är han intressant.

Gynnade av strykningen invändigt är både 7 Axl Brown och 8 Mission Beach där den förstnämnda kommer med full form och har en stark spurt att tillgå, medan den senare är väldigt startsnabb och då är det större chans att man laddar för fullt från start om man har ett spår längre in.

9 L.L.Labero har man väl börjat tröttna på nu då han ger upp för lätt i loppen och han har fått många chanser av mig i tipsen men nu får man nog kliva av. Har ändå rygg på favoriten så kan man följa den ryggen hela vägen och ha lite tur så kan han så klart skrälla men bara aktuell vid väldigt många streck.

Stora systemet.

 1. 4-8-10-11.
 2. 1-2-3-4-5-7-8-9-10.
 3. 1-2-3-6-7-8-9.
 4. 1-7-12.
 5. 2 Huddlestone
 6. 7 Kavaleren
 7. 1-3-6-12.

3024 rader som kostar 1512 kronor.

Lilla systemet.

 1. 4-8.
 2. 4-5-7-10.
 3. 1-2-3-6-7-8-9.
 4. 1 Miss Mighty
 5. 2 Huddlestone
 6. 7 Kavaleren
 7. 1 Borups Victory

32 rader som kostar 16 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se