Speltips: GS75 Fornaboda Travbana, Lindesbergstravet 23/5

GS75-Omgången.

GS75 går den här söndagen på Fornaboda travbana som även kallas Lindesbergstravet, då den ligger strax norr om Lindesberg i Örebro län. En vanlig 1000meters-bana med strax under medelbredd men med medellångt upplopp på 192 meter. Varken vinklad starbilsvinge eller open stretch finns att tillgå här så inga konstigheter. Dåligt underlag har det klagats på tidigare men sägs att det blivit bättre med det vill man ju se innan man tror på det.

Statistik och Spelteori.

I övrigt får man 10 miljoner om man blir själv på sju rätt, så lämna inte in samma lapp två gånger om det finns någon rad på lappen som kan bli ensam. Dessutom kan man kryssa i GS7 och bara gå för alla rätt så man får 2,5 ggr utdelningen på sju rätt men avsäger sig utdelningar i sex- och femrättspoolerna. Bra detalj att fylla i om man har betrodda favoriter som spikar, spelar man mer chansartat med högt värde på spikar och kortlopp så kan man få bra på sex och fem rätt då det är enkronasrader, så då kan man med fördel spela i alla utdelningspooler.

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen tror jag att 1 Bridge Jumper är startsnabb nog att svara upp innerspåret, då han är sida vid sida med kanske värsta motståndaren i spetsstriden. Håller han spets så borde han ha god chans att leda loppet runt om då han har tränat betydligt bättre nu än kring förra loppet då man misstänker en mindre infektion. Han är allra bäst i ledningen men kan vinna loppet från andra positioner med så det är inte kört om han tvingas ta sig ut från innerspåret, vilket det borde bli lucka till direkt om den utvändiga tar sig förbi.

Gå Kort!

I inledningen är det ett litet startfält där ett par sticker ut men jag spelar nog med tre streck för att få med en outsider i kortloppet.

7 D.Day Zet 40% är loppets klara favorit med rätta då man ligger lite lågt på värsta motbudet. Den här har dock varit struken ett par gånger men inget allvarligt då senaste strykningen var d det var rejält oväder och man valde att inte åka. Brukar vara hårt betrodd varje gång och även sist på V75, så då han är startsnabb laddas han nog framåt direkt här. Kan man komma till ledningen tidigt säljer han sig nog dyrt i det här sällskapet och tänkbar spik. Då formen är tveksam och spåret långt ut så känns det ändå bra att gardera med ett par bra motbud.

2 Gerben 26% ligger Crebas lite lågt med då han inte tror han har absolut toppform. Han har dock bättre läge än värsta konkurrenterna och har inlett sitt tävlande i Crebas regi i så bra stil att han bara inte kan räknas bort och måste ha en klart bra chans här.

6 Callum N.O. 2% får Jepson upp och de har tävlat bra tillsammans tidigare. Hästen är stark och i form så ska testas barfota runt om vilket han endast provat en gång tidigare med galopp som resultat så vi har inte fått se effekten av lättning ännu. Han får också Customs Multicamvagn på nu, som han gick i näst sist. Intressant toppning i balans och utrustning med bra kusk och de ska kunna skrälla här.

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

Tunt bakom min trio men fältet är litet så givetvis kan någon överraska då det kanske inte är full form på någon av de två mest betrodda.

1 Kensington Bros drar en del streck men kommer från ett par raka galoppmisslyckanden så kanske passar dåligt på Lindesbergs lite krångliga svängar och här kan det nog bli galopp igen.

3 Joker Boko 8% kommer från stall där hästarna går starkt mest varje gång men just den här har haft klart sämre form på slutet så oklart hur det går nu. Var bra med fram till galoppen näst sist och den kom i sista svängen och på den här banan har väldigt många problem med just sista svängen så bli inte förvånad om det blir galopp där även här.

Ranking: A 7. B 2-6. C 3-4-1. D 5-8.

Avdelning 2.

Omgångens största favorit kommer i lägsta klassen för dagen där hästarna bara tjänat upp till 115tkr och det är hårt att göra så orutinerad häst till nära 70%. Jag väljer att gardera då det oftast kommer överraskningar i just den här lopptypen och rekommenderar att ta så många man har råd med.

2 Cena 68% har gjort tre starter för Goop och vann sist på dagens distans då han ledde loppet runt om på en vass tid för klassen. Det var dock i ännu billigare lopp än det här då det bara var 12tkr i förstapris i ett P21-lopp så lite tuffare nu helt klart. Visst kan han leda loppet runt om även här men måste anta att fler vill söka position där framme och då underlaget inte är helt enkelt så är det alldeles för hårt streckat här. Har ju trots allt en hel del galopper i historiken och given att gardera ven om det är Goop som kör.

6 Gordon´s Wine har hävdat sig i 40tkr-lopp på Solvalla så det är nog lite billigare mot nu och då han är startsnabb kan han utmana favoriten redan från start. Det blev en del positionsväxlingar och körning i loppet sist så ursäktad att han blev trött till slut men kom i mål på en tid många här inte kan stava till så passar nog bra på distansen. Körsvennen har bara kört sju lopp i år men vunnit tre av dem och alla kan som bekant köra i spets så kommer man dit spelar det kanske ingen roll att hon är orutinerad. Då han sprang och bröt i ledningen vill söka en ryggresa så kanske hitta andra ytter om man inte kommer ner i rygg på ledaren och får han ett bra lopp så räknas han tidigt.

9 Love’em 9% var det tänkt att prova i bike för första gången och står så i vagninfon men det sparar man på då det blev bakspår, enligt intervju med Båth. Det blir dock första gången med norskt huvudlag och det är så klart intressant i öppet lopp. Han har rygg på den stora favoriten i starten och kanske kan komma igenom bra trots bakspåret.

7 Helacs Theluji 1% har spår långt ut men är startsnabb och körde till ledningen från en bit ut på Åby näst sist för att släppa och vinna från rygg på ledaren. Det var som rejäl skräll och med hjälp av open stretch till slut men i låg klass spricker fälten som bekant upp ofta och hittar man ner i banan och får luckor till slut kan han skrälla igen då det är aviserat bike och barfota runt om som vid segern.

4 Betulla C.R. 4% har ett bra spår och är också hon startsnabb så är med i öppningen för att söka ett bra slagläge. Hon har fått dubbelt så hård träning på slutet som tidigare och faller det väl ut så kan hon överraska här då hon borde hitta bra position.

10 Alvas Astrid 3% galopperade I debuten i sin nya regi sist och nu kör tränaren själv så kanske något bättre chans att gå felfritt kanske. Var nog inte slutsålt då galoppen kom och man vet inte varför, men ska ha gått framåt med loppet. Nu byter man bett och ska hålla henne lugnare och man tror att distansen ska passa bra.

Ranking: A 2. B 6-4-9. C 7-10-5-1-12. D 2-8-11.

Avdelning 3.

Litet fält för fyraåringar som inte tjänat så mycket pengar men ganska fina hästar för klassen här och inte alls givet på något sätt. Behöver inte vara fel att strecka hela bunten även tre-fyra ekipage höjer sig lite över övriga på förhand.

8 La Verite 34% har gått bra hela våren men trivs inte bakom hästar och från bricka åtta här är det svårt att ladda. Vinsterna från utvändigt och från spets så kös väl framåt tidigt men chansartat även om det är ett litet fält och favorit i fara då jag tror andrahandaren på strecken här är en bättre häst.

1 Napoleon Cash 23% är startsnabb och ska kunna svara ut de utvändiga ekipagen här men oavsett löpningsförlopp måste han räknas mycket tidigt. Litet fält så kommer väl ut även om han skulle missa spets och kuskplus nu även om han gick väldigt bra för Mika i somras. Var favorit till att vinna ett av uttagningsloppen till Svenskt Trav-Krieterium men fick en inflammation i en hovled då och fått läka ut det. Tränat på starkt i Frankrike under vintern och är säkert redo att prestera bra direkt och kanske är han bara bäst här så tänkbar chansspik då han inte ens är favorit, en eller ganska många är mina alternativ här.

3 J.J.Stitch 29% kommer med lopp i kroppen där han vann i bra stil från ledningen och provar väl samma recept igen. Besvärlig och stänkrädd säger man från stallet så givet att man kör för ledningen men klart sårbar om han inte får den då så bara en av flera här.

7 One For All 8% hade allergiska besvär sist men det ska ha varit bättre på slutet och då kan det vara positivt att det är stor risk för regn under tävlingarna, om det är pollenbesvär. Kan stå för en bra comeback här då han ska duga bra i klassen.

2 Cole Moss 2% har gått bra för dagens körsven två starter i rad på slutet som tvåa båda gångerna. Har tidigare haft problem med fräschören men kunnat träna på och tävla mer regelbundet på slutet och då utvecklas han så klart. Tänkbar tokskräll från bra utgångsläge.

4 Like A Monster 2% fungerade inte på barfotabalansen sist och får skor nu igen och fortsatt Magnus A upp som vann med honom för tre starter sedan är så klart positivt. Mött bra motstånd ett par starter i rad så duger nog även här om de bästa har en sämre dag och kusken skräller allt som oftast så passas.

5 Chip Mc Kei’em 0,4% skrällde till nästan 70ggr pengarna för tre starter sedan så även om han inte riktigt ska räcka mot de bästa så är han speedig och har bra spurt att tillgå. Kusken är kall som inte vunnit lopp ännu i år men spår fem är bra då han dessutom kan öppna ganska bra och bör kunna få bra position.

6 Redfield 1% har inte vunnit lopp men det var ett fall framåt som tvåa på första barfota runt om sist. Visst är det hårt mot nu men med samma balans för andra gången och så här litet fält så är ingen borta.

Ranking: A 1. B 8-3. C 7-3-2. D 6-5.

Avdelning 4.

Se ”Bästa Spiken!”

1 Bridgejumper 30% är mitt spetsbud och därmed tror jag han kan köras i ledningen där han växer lite extra enligt tränaren så det måste vara en bra vinstchans.

2 Global Wizard 16% försöker så klart ta sig förbi inledningsvis och även m han fräschats upp och rapporteras träna bra så säger Svante Båth att det inte är toppform och han ska behöva lopp innan han är som bäst. Platsbud tycker han.

7 Billions 24% är hårt betrodd men här säger man också att det ska behövas lopp då han inte startat sedan i september. Det låter som passivt upplägg och backar man kan det bli för långt fram om favoriten sitter i ledningen.

8 Apocalypto 15% galopperade tidigt sist, i mars och borde få svårt att komma till i loppet från uselt startspår. Vissa har beskrivit det som att det nästan är feldoserat längst ut på Fornabodas bana så spår åtta är iskallt här och den här måste ses som kraftigt överstreckad.

Ranking: A 1. B 2-7. C 3-9-8-10. D övriga.

Avdelning 5.

Från spår ett i voltstart är det alltid bäst att starta även om springspåren fungerar minst lika bra på den här banan. Inga springspår här då hästarna är fördelade på tre startfållor och bara fem hästar på grunddistansen så jag spelar med kompletterande spik på favoriten här.

1 Beuty Kronos 42% är behandlad sedan årsdebuten och beroende av att vara fräsch för att aktionen ska fungera fullt ut så kanske inte alls behöver lopp i kroppen för att vara bra här. Hon tillhörde favoriterna i Trav-Oaks i fjol där hon galopperade i ledningen och hon har alldeles för lite pengar på kontot i förhållande till sin kapacitet. Hon rapporteras träna bra och är stark så distansen ska fungera och jag tror att det är hög chans att hon leder loppet runt om.

2 Myse D’Erpion 30% är värsta utmanaren och är inte långt efter favoriten på strecken och har fått vila när hon kom till Sverige men ska tränat bra efter det så ska vara väl förberedd. Har svårt att se henne ta sig förbi favoriten från start med de här spårförhållandena så läge att ta ställning för den som nog håller ledningen. Skulle jag gardera jag bygger det ju på att det blir körning mellan de två betrodda kör mot varandra och då vill man ju strecka ett par mer rutinerade hästar från tillägget.

8 Tonique 3% och 7 Euskara 4% är båda intressanta skrällar från mellanfållan som båda har över 800tkr tjänat och båda tävlar barfota runt om så optimala balanser här. Den först nämnda tävlade strax under kulltopparna som bland annat trea i Drottningpokalen och har inlett tävlandet mot äldre på helt okej sätt. Hon är speedig och startsnabb så kan komma iväg bra från spår tre. Den senare kommer från halsoperation så kanske behöver loppet men är bra för klassen och har vunnit över långa distanser så är klart distansgynnad här.

3 Omega Superstar 11% och 5 Briljant Sensation 1%kan båda ha viss vinstchans. Den förstnämnda har vunnit på distansen och är stark men hopplöst osäker så voltstart kan gå lite hur som helst för den här. Den sistnämnda har varit struken inför det här så har tveksam form och gör debut på distansen men har vunnit från tillägg så visat styrka och det kan passa nu när han dessutom går barfota runt om. Han är dessutom startsnabb och utan hästar utanför ska Jepson kunna sätta honom i bra position.

10 Divine 5% är enda hasten på 40 meter tillägg och även om hon har strax över miljonen tjänat så måste det bli tufft att rå på alla härifrån. Dessutom struken till en tilltänkt start inför det här.

Ranking: A 1. B 2-8-7. C 5-3-10-4. D 6-9.

Avdelning 6.

Kort distans och då är det väl galet att gå på bakspårshästar på den här banan som har ganska snäva svängar och där det kan bli tufft att gå ute i spåren. Jag väljer ändå att låsa på två från bakspåren då jag bedömer dem som huvudet högre än konkurrenterna här.

9 Deede Star 41%. stod för en snabb avslutning sist och har inlett året i bättre stil än fjolåret då det bara blev fyra starten den säsongen. Ingen ändring i utrustningen nu men intressant kuskbyte är det extra intressant med duktiga Jepson upp för första gången. Bra chans att runda samtliga på klart högst kapacitet här.

11 Valley Brodde 3% är nog inte långt efter den stora favoriten i tal om kapacitet och han lyfte sig rejält då han kom i Redens regi sommaren 2019 då han vann fyra av de fem första starterna i den träningen. Har bara gjort tio starter totalt i den regin så klart missvisande resultatrad och att han är streckad till under tre procent är ett mysterium. Han vann direkt efter träning i debuten för Reden och vann även direkt i årsdebuten i fjol så ska inte behöva lopp i kroppen för att vara bra direkt. Gick med skor och norskt huvudlag i senaste starten och nu blir det maxning med barfota runt om, helstängt huvudlag och fortsatt bike så måste ha mycket högre segerchans än procenten antyder.

4 Karamell Hill 25% och 1 Adi Gallia 15% drar båda en hel del streck men inte alls givet att någon av dem sitter i ledningen trots fördelaktiga utgångslägen. Båda är ston i öppen klass och även om de båda visat bra kunnande så är det mest mot andra ston så det kan bli tufft att stå mot hingstar och valacker när de kommit upp i så här hög klass. Den förstnämnda har inte startat sedan i september och då har hästar från Goops stall behövt en eller ett par starter i kroppen för att vara på topp i år. Den senare har gjort några starter i sin nya regi och kanske kan höja sig ytterligare nu när hon oftare får bättre körsvenner.

3 Mr Creation 6% och 2 Enzo Am 4% är båda startsnabba och den av dem som kan ta ledningen mellan stona där framme kan leda loppet länge. Det kommer bli en del körning från start här så misstänker att det bäddar för att tuffare hästarna från bakspåren får chansen.

Ranking: A 9. B 11. C 4-2-3-1. D Övriga.

Avdelning 7.

Kallblodslopp över kort distans och visst har de på grunddistansen bra chans att hålla undan då det är en proposition där ston får 20 meter försprång mot hingstar och valacker som alla tjänat ungefär samma pengar. Det är en rättvis propp då ston har betydligt svårare att slå hingstar och valacker bland kallbloden, speciellt i lägre klasser. Jag blir inte förvånad om någon från tillägget slår den stora favoriten där framme, men det är nog även lite jämnare mellan de två bästa stona än de tidiga spelarna bedömer.

6 Höstbolillemor 46% är loppets stora favorit i kraft av sitt fina rekord sist då hon snabbstartade och spårade runt om över medeldistans och vann från tillägg med galopp på vägen, över kort distans, gången före. Det har dock varit i enklare gäng då det var breddlopp näst sist och snabba Hagmyren sist så kanske dras för stora växlar på insatserna även om hon så klart är befogad favorit. Väldigt mycket galopper tidigare i karriären så även om det är duktig körsven är det långt ifrån givet att hon håller sig till trav hela vägen och absolut läge att gardera.

4 Läckra Lisa 22% kommer med två raka segrar och är mindre än häften så hårt streckad som favoriten. Lättare skor fram den här gången och får trava in sig och sedan är det offensivt upplägg att vänta så det kan bli tryck där framme. Tränaren och körsvennen ser fram mot att rekordsänka rejält då han tror distansen ska passa bra och favoriten får nog inte sitta ifred där framme.

8 S.K.´S Ariel 11% och 11 Tangen Tore 11% är stallkamrater i Mjölneröds stall och norska hästar över lag i de låga klasserna bland kallbloden brukar stå sig riktigt bra mot svenska hästar så räkna med att de här ska ha bra chans. Den förstnämnda har alla sina sju segrar i nuvarande regi och mycket hög vinstprocent för Jan Roar så klart missvisande resultatrad. Den sistnämnda av de två kommer från ett par bar insatser i rad och vinsten näst sist togs från utvändigt ledaren över dagens distans så kanske körs offensivt igen.

15 Tekno Lynet är i princip ospelad då han har bakspår på tillägget över kort distans men han kan ha utvecklats rejält i nya regi efter bara en start. Gunnar Melander har ju som bekant fått till ett och annat förvandlingsnummer eller åtminstone rejäla prestationshöjningar så tänder den här till på nya träningen och miljöombyte så kanske han är förbättrad rejält redan nu.

Svår-rankat bakom min femling och jag stänger nog där, men kommer någon sen info under söndagen som gör andra intressanta kan jag absolut tänka mig att strecka ett par till.

Ranking: A 6. B 8-11. C 4-15. D Övriga.

Systemförslaget

Avd.1: 2-6-7.

Avd.2: 2-4-6-7-9-10.

Avd.3: 1-3-7-8.

Avd.4: 1 Bridge Jumper

Avd.5: 1 Beuty Kronos

Avd.6: 9-11.

Avd.7: 4-6-8-11-15.

720 Rader som kostar 720 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se