Speltips: Fornaboda utanför Lindesberg står för V86 3/7

V86-Omgången.

Sommarturne för V86 fortsätter till Fornaboda Travbana, även kallat Lindesbergstravet. Inga konstigheter, vanlig 1000 metersbana och några stortränare har anmält till tävlingsdagen, även Gocciadoro har hittat hit i år med. Inte den högsta klassen på loppen men ett försök till bronsdivisionen, ett diantstoförsök och ett snabblopp med 100.000 till vinnaren är med och det ser lite lurigt ut på förhand.

Bästa spiken!

I bronsdivisionen är 4 Vincero´Gar72% kvar och blir här väldigt stor favorit, med all rätt. Han har spår invändigt om värsta motbudet 5 Hierro Boko 14%, ingen av dom är speciellt startsnabba så sida vid sida borde Gocciadoros tanks hålla den konkurrenten utanför sig i inledningen. Då ska det vara över, och visst Gocciadoro är väl knappast någon kusktalang direkt men här handlar det om en billigare brons än han varit ute i förut och det ska vara riktigt stor vinstchans oavsett hur dåligt Italienaren väljer att köra den här gången. Bara galopp som kan ställa till det, men visst, blir det inte för stor galopp så vinner han nog ändå.

Gå kort!

Kommer nog att gå lite kortare i flera av loppen och bara spela med två spikar då jag tycker att det är ganska stor skillnad i klassen på hästarna denna veckan. I tredje avdelningen ser 7 Valter Vald 47% ut att bli ganska stor favorit, men från spår 7 auto är inget enkelt, och då jag tycker mig hitta spelvärde i ett par av motståndarna kommer jag att stänga loppet på tre hästar. Favoriten får can´t ser back huvudlag på denna gång och kommer från rejäl insats i ett formstall med bra kusk, så helt rätt favorit, men 47% i så låg klass.

11 Let’s Go Tooma 5% har gjort en start i ny regi och ska ha gått framåt med det loppet i kroppen, nu blir det norskt huvudlag och fortsatt Jepson upp är ett stort plus i jämna lopp.

5 Zim Sala Bim 17% har årsdebuten avklarad och från ett bra läge borde Kontio hitta en hygglig position. Susanne Richter brukar ha ordning på sina hästar och dom räds sällan dödens, som brukar vara ledigt.

Avdelning 1.

Svårt fyraåringslopp inleder V86 och då favoriten har ett startspår långt ut på vingen är gardering given. 2 Garrett Mix 8% gick med bike första gången sist och gjorde det klart godkänt i dödens. Bättre läge nu och räknas tidigt. 1 Kaiser Southwind 12% återgår till barfota runt om nu, och Åke gör allt för att svara spets och går där om han håller den. Då räknas den riktigt tidigt. 5 Wingmaster 18% ska testas med rycktussar första gången, och han har varit ute mot stenhårda kullkamrater i flera av sina senaste starter och går ner i klass nu.

Ja tycker loppet är vidöppet och på den stora lappen kommer jag nog ta alla!

Ranking: A 5.1. B 2.7. C 3.4. D 9.6.8.

Avdelning 2.

Stor favorit i 8 Dixie Brick 47% från Nurmos stall och har nog överlägsen kapacitet i fältet. Dock har hon tagit till galopp redan före start och i startmomentet bakom bilen förut så helt säker kan man inte känna sig, även om det borde bli lugn avgång från spår 8, utan hästar utanför.

Jag väljer ändå att gardera, då risken för galopp finns på favoriten kan det vara här man kan koppla greppet på många andra spelare. 7 Robloxia 6% satt fast invändigt sist med sparat och tröttnat efter ett par tyngre lopp i dödens innan det. Nu blir det full racingbalans, med barfota runt om, som hon har en vinst och en tredjeplats på två försök med, så ingen tvekan om att hon trivs så. I övrigt helstängt med hål och jänkarvagn som tidigare. Hon är dessutom startsnabb, så lär vara långt före favoriten i inledningen och kanske tillochmed kan köras till spets över passande distans.

Ranking: A 8. B 7. C 6.1.2.4. D 9.3.11.5.10.12.

Avdelning 3.

Se ”Gå kort!”

Ranking: A 7. B 5.11. C - D 9.4.8.6.3.2.10.14.1.13.15.12.

Avdelning 4.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 4. B 5. C 2.1.12.6.3. D 7.8.9.10.

Avdelning 5.

Långlopp fördelat på tre fållor, 3140 på grunddistansen och 20 meter extra per tillägg. Här brukar jag förorda dom som tjänat mest, men då detta inte är riktigt som andra sådan lopp blir det mest streck på mellanfållan denna gång. Bara två står start och dom lär vara upphunna tidigt och chanslösa här. 20 meter bakom står dom ganska bra inne mot hästarna som står längst bak, och med bara två där framme lär dom här hitta bra positioner och har därmed bra chans att hålla undan för ekipagen längst bak.

6 Vagabond Bi 14% tippade jag sist, då var han mer betrodd mot liknande och kanske tuffare motstånd, då blev det galopp direkt. Nu har han otur och lottas till fjärdespår igen, men Jepson tror att det ska funka, och dom provar nu med springrem. Går han iväg är det nog bra chans och när han dessutom blir mindre spelad denna gången är spelvärdet bra.

9 Dream Cash 19% blir nog ändå min förstahäst här då han visar toppform och har ett för honom bra springspår. Från stallet låter det uppåt på denna topstammade hingst och detta är deras bästa chans för dagen. Kan kanske sitta tidigt i ledningen och då är han hästen att slå.

Favoriten 8 Mago 45% har en del galopper i raden och när det nu blir lite väl stor skillnad i streckprocenten väljer jag att ranka ner ett par snäpp, men han är rejäl och given på kupongen.

Som skräll tar jag med den jag tror är bäst av dom längst bak, 14 Global Skipper 4% som gjort det klart godkänt på distansen tidigare och verkar ha rutinen och hårdheten som krävs för att vinna ett sånt här lopp.

Ranking: A 9. B 6.8. C 14.12.4.3. D 10.15.11.7.5.13.1.2.

Avdelning 6.

Svårtippat lopp, där favoriten 8 U.R.Amazing 22% var sjuk vid senaste starten och inte gått lopp på fem veckor och rapporteras inte vara på topp. Han fick dessutom här spår åtta, han åker med på kupongen trots allt, på grundkapacitet, men rankas ner på tveksam form och spår.

1 Desefinado 17% har gjort två bra lopp i ny regi, även om det var startgalopp sist från spår 5 i volten. Nu är det autostart och från innersniffen rankar jag honom först från stall i form. 5 Champion Chip är en fint stammad travare som gått några starter i monte och det kan ju en del tända till på, nu när det åter blir racerbalans med barfota runtom och bike. 4 Lady Palema11% har bar spår och även om det handlar om årsdebut kan hon duga direkt här, då motståndet inte är det vassaste i klassen.

För den som har råd är det bara att fortsätta strecka på här, då det är vidöppet. 12 Zaffiro G.Z.O. 6% har väl inte visat allt då han haft dåliga ryggar i flera av loppen han gjort i Sverige, nu går han ner lite i klass är känslan och även om spår 12 är iskallt kan det gå om han får lite tur i loppet denna gång.

Ranking: A 1. B 5.8. C 4.12.2.10. D 6.11.7.9.3.

Avdelning 7.

Bergslagsloppet över 1640 meter och jag Daniel Redén har ett par hästar till start, Örjan kör 1 Canari Match 53% som svarat ut 4 Ajlexis Cubano 8% förut med liknande förutsättningar. Detta var i mars, sedan fick han problem med en fot, men har nu tränats på utan problem, och även om han inte ska vara på topp nu så ser jag inte varför han skulle vara mindre startsnabb helt plötsligt. Då värsta spetsbudet på förhand kanske borde varit 7 Elian Webb 10% aviseras det därifrån ett passivt upplägg denna gång och med skor på. 5 Vanesia Ek 14% tror jag mindre på också, då det är ett femårigt sto som tjänat sina pengar mot ston i unghästlopp, och inte borde räcka mot äldre eliten i Sverige ännu. Även om det är ett lite enklare gäng tycker jag 14% på henne är överstreckat denna gången.

Då motbud saknas så blir spiken på Örjan/Redéns troliga spetsfavorit given.

Ranking: A 1. B - C 4.7.9.5.6. D 8.3.2.

Avdelning 8.

Diamantstoförsök med spårtrappa, då är står ofta spår 8 bra till på pengar mot sina invändiga konkurrenter och statistiken visar att spår 8 och 7 här har betydligt större vinstchans än vid vanliga autostartslopp. Jag chansar och rankar Nurmos/Kontio först här från ett jobbigt spår, 8 Mattie till 16%. Hon har årsdebuten avklarad och började köras barfota i slutet av förra säsongen och görs så nu med, då hon verkar trivas på balansen. Som unghäst stötte hon på tufft motstånd ofta och det kan ha gett lite extra hårdhet, årsdebuten var bra och hon bör ha gått framåt med det loppet.

Men det är ett öppet lopp och jag garderar på med några intressanta skrällar 1 Marcella 2% blir det nog barfota bak och lättare fram, plus antingen norskt eller halvstängt huvudlag. Dom låter optimistiska från stallet och spetschansen ska var god, oavsett är ju spåret bra och det behöver inte vara fel att bli av med spetsen heller och få rygg ledaren eller tredje inner. 2 Doughterofdarkness 3% vann Oskar J ett liknande lopp med tidigare i år och det kan gå igen från ett bra läge. 5 Livi Memory 21% vann på första barfota runt om sist och kör barfota fram nu. Ändring till ryckhuva från tussar sist, svensk bike istället för amerikansk. Det är alltid intressant när det är lite ändringar i utrustning och läget är bra.

Ranking: A 8. B 5.1.4. C 2.10.15.9. D 13.12.3.6.11.14.7.

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.

Avd.2: 7.8.

Avd.3: 5.7.11.

Avd.4: 4 Vincero´Gar

Avd.5: 6.8.9.14.

Avd.6: 1.4.5.8.

Avd.7: 1 Canari Match

Avd.8: 1.2.4.5.8.10.15.

6048 Rader som kostar 1512 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.5.7.

Avd.2: 8 Dixie Brick

Avd.3: 5.7.11.

Avd.4: 4 Vincero´Gar

Avd.5: 6.8.9.

Avd.6: 1.4.5.

Avd.7: 1 Canari Match

Avd.8: 1.2.4.5.8.10.15.

756 Rader som kostar 189 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se