Speltips: EXTRA V75 MED HUGO ÅBERGS MEMORIAL 30/7

Omgången.

Extra V75-omgång på Jägerso med anledning av årets upplaga av Hugo Åbergs Memorial som huvudnummer. Loppet avgörs som V75 avdelning sex och har rejält höjd prissumma till år, med över 1,6 miljoner till vinnaren, mot tidigare 1 miljon. Ett lopp som Propulsion har lagt beslag på förstaplatsen i inte mindre än tre år på raken, då med hjälp av lite extra tur i spårlottningen dessutom, med spår ett, ett och fyra. Nu är det tal om bakspår och Jägersro som är känt som utpräglad spetsbana. Mer om det loppet när vi kommer till sjätte avdelningen.

I övriga lopp startar en del mindre kända hästar för den svenska publiken, som det ofta blir när det är större pengar att köra om på Jägersro. Då tar bland annat danska och holländska tränare chansen och skickar det dom har form på. Så några lite mer svårbedömda ekipage, och omgången ser inte helt enkel ut.

I övrigt är det medellångt upplopp på 190 meter, men käns kortare, då ofta ledaren ser ut att rinna undan väl lätt här ibland. Vinklad startbilsvinge, ger 7 och 8 i auto lite högre vinstchans än på banor utan detta. Och missa inte startiden för V75 som är 19:10 i kväll!

Bästa spiken!

Jag fastnar för en stor favorit i låg klass, 6 Ike Schermer 49% i andra avdelningen verkar det som att man kan köra lite hur som helst med i den klass han nu befinner sig i. Visade sist att långresa till Norge inte var något problem och när han nu fått framspår medans värsta konkurrenterna startar från bakspår är det givet att gå på honom. Här kan han nog dessutom köra offensivt direkt och kanske tillochmed komma till ledningen tidigt.

Gå kort!

I tredje avdelningen startar omgångens största favorit, 5 Acciaio 61% som har lite mer erfarenhet av att mött tuffare hästar än dom värsta motbuden här. Men han har varit struken och har en del andraplatser i raden, så inget jag vågar spika trots att det är smått omöjlige Gocciadoro som tränar och bästa Örjan som kör.

Givna motbudet och min kompeterande häst i låset är 2 Roller Coaster Ås 14% som gjorde sin första start med bike sist och spetsade enkelt och vann lätt. Bike igen nu och det blir dessutom första med urryckare nu. Bra chans på spets och slut här.

Avdelning 1.

Ett riktigt fint fyraåringslopp inleder omgången och rankar det givna spetsbudet först här. 1 Zabul Fi 18% har gjort två starter i Riordans regi, och sist gick det lite för fort en bit i loppet och distansen blev för lång, nu är det 1640meter och spetsläge. Nu lär inte bäste Jepson inte vara rädd för att trycka av och köra fort hela vägen, då kan det gå.

7 Zephyr Kronos 17% var en av förhandsfavoriterna till att vinna sprintermästaren, men gjorde bort sig med galopp i försöket, sist blev det startgalopp igen. Hopplöst strulig häst, men med mycket hög kapacitet och nu återgår dom till barfota bak som ska passa bäst. Är han på humör så kan han visa sig vara bara bäst, trots ett lurigt startspår.

Favoriten 9 Tae Kwon Deo 25% fick ett bakspår, men blåste ju till dom sprintermästaren från bakspår och duger så klart här med.

Ranking: A 1. B 7.9. C 3.6.5. D 2.8.4.

Avdelning 2.

Se ”Bästa spiken!”

Värst mot är Björn Goops obesegrade 11 Giordana Soa 18%, som sist kunde köra runt häst efter efter häst och gå ner och vila en stund och styra på igen, fick det sen lite serverat då ledaren galopperade och han kunde sitta i rygg på den som gjorde grovjobbet i loppet. Nu kan det bli långt fram till favoriten och det är mycket tuffare mot nu. 3 Typhone Face 11% är långsam från start så spår tre kan göra att han blir lite hängande om inte dom invändiga går ner på innerspår direkt, ofta ett problem från just spår tre.

Ranking: A 6. B 11. C 10.3. D 7.2.4.1.5.12.8.9.

Avdelning 3.

Se “Gå kort!”

Svårbedömd andrahäst från Gocciadoros stall, 4 Arden Wise As 11%, som inte sprungit in mycket pengar så har mött betydligt enklare motstånd och borde inte räcka mot dom bästa här. 6 Ubiquarian Face 6% var betydligt mer spelad än Roller Coaster Ås sist dom möttes men kunde inte ta något i starten på denne och gick i dödens och rygg ledaren och kunde inte utmana, så det borde inte räcka idag heller.

Ranking: A 2.5. B 4.6. C 7.1. D 10.9.8.

Avdelning 4.

Kanske kvällens mest öppna lopp, favoriten är bra men möter betydligt tuffare motstånd nu. 2 Guillaume Boko 24% gick riktigt bra på första barfota sist och går så igen, har ett helt okej andra spår direkt, men här är flera med som varit ute mot hårdare hästar. Flera har provat på i årgångslopp och V75-försök, och på pengarna dom tjänat kan vi se att dom inte riktigt räckt mot dom bästa kullkamraterna, men bara att vara med i sådana lopp ger hårdhet.

En sådan är 1 Hurricane River 14% som fått bakspår tre gånger i rad, men nu spår ett och han är startsnabb, mycket intressant från det läget och chans på spets. Var ute i samma lopp som favoriten sist, då styrde han på sent och avslutade vassast av alla till klar andraplats.

4 Dallas 1% skrällde på V75 på aktuell bana i april, har sedan varit ute i stenhårda gäng på Solvalla från sämre lägen, sedan dess. Nu är det Jägers igen och perfekt startspår, kan vara dags för skräll igen.

11 Staro McMillan 23% är det. Snack om inför stora fyraåringslopp, men då får kusken börja köra lite bättre om han ska ge den mer hårdhet, sist var det hopplös bortkörning, då han satt kvar i kön hela tiden. Det kan mycket väl bli så att han ger upp detta loppet med och sitter still, kör han i tid är det bra vinstchans.

3 Carotene 2% vann trots allt V75-försök sist och kommer från formstallet Lugauer, och även om det inte var i överlägsen stil, så går han säkert framåt med det loppet i kroppen och 2% känns lite lågt.

Kan nästan räkna upp anledningar till att ta med varenda häst här, strecka på så långt plånboken räcker är grundtipset.

Ranking: A 1.5. B 11.4.2.6. C 12.3.7. D 9.10.

Avdelning 5.

2 Ultimaluna Grif 46% bara går på och mosar motståndet och det har varit en hel del bra hästar i dom slagna fälten hon lämnat bakom sig, så hon går på intet sätt upp i klass till denna starten och hon står bra inne på pengar här. Då det dessutom blev ett perfekt andraspår direkt kan hon ta det lugnt och köra till tidigt, och hon borde ha respekt med sig och är klar förstahäst och kanske ett spikförslag.

Svårbedömd stallkamrat, 3 Vaprio 14% som gick sitt rekord över medel i senaste starten och kommer med toppform, räknas tidigt vid gardering.

5 Gustafson 9% har visat sig duga nere på Vincennes och trivs på Jägersro, då han vann här för nästan ett år sedan från just spår 5, då tog han ledningen tidigt och höll undan för bland annat Heart Of Steel. Blir första motbud här.

4 Obi Degato 2% har bra statistik på sina barfotaryck sista två åren och vann så sist, går bäst på barfota i kombination med bike, så blir det nu!

8 Rushmore Face 1% har ett besvärligt åttonde spår, men hittar han ner någonstans, med hjälp av vinklad vingen så duger han gott, då han visade att formen är nära sist.

Ranking: A 2. B 5.3.4. C 8.10.9.1.12. D 6.7.11.

Avdelning 6.

Hugo Åbergs Memorial och stor favorit i 9 Propulsion 49% men bakspår i högsta klassen vinns inte många lopp ifrån på Jägersro. Visst ’Proppen’ kan vara det där undantaget, men garderingen är given denna gång.

5 Uza Josselyn 16% fick visa sin startsnabbhet sist och det blev vinst i Årjängs stora sprinterlopp före 4 Nadal Broline 14% som kanske borde vunnit efter perfekt resa och fart på loppet. Då Uza visade att hon kunde hålla undan där så ska hon rankas riktigt tidigt här, kanske först på spelvärdet. Tänkbart lås på 5 och 9, annars måla på med många.

Nadal var, som sagt, åter en besvikelse sist, och behöver visa bättring, får en fin resa här från bästa tänkbara spår, men rankas ner på dom sämre insatserna på slutet och är bara en i mängden. En som visade uppåtform istället var 3 Lionell N.O. 2% som gjorde det klart godkänt från utvändigt ledaren i samma lopp, visst Nadal gick förbi till slut, men med klaff på loppet är det nog omvänt denna gången med rejäl kuskförstärkning dessutom. Om det räcker till vinst? Kul till 2% vid bredare gardering iaf.

1 Ringostarr Treb 11% har galopperat två starter i rad och inte fått något riktigt lopp i kroppen på länge, så det kan behövas något mer där, och här kan han bli fast invändigt, bara aktuell vid riktigt stor gardering. Kul skräll kan istället 6 Bahia Quesnot 1% vara som var positiv som tvåa bakom Vitruvio i Oslo GP och visat sig trivas på dom skandinaviska banorna.

Ranking: A 5.9. B 3.4.6.8. C 1.7. D 2.10.

Avdelning 7.

Långlopp över tre startfållor, här brukar bästa hästen från bakre tillägget vinna. På mellanfållan ska det vara svårare, speciellt med då det är många som står start, att då runda dom och hålla undan för hårdaste hästen är sällan det går. Dock bara en hårding längst bak denna gången och även om han lite väl ofta nöjer sig med att bli tvåa så väljer jag att gå på honom denna gången. Hästen jag pratar om är 13 Reckless 24% som inte blir så stor favorit och är ett spikförslag. Det är en bra proposition för honom och han vann detta loppet förra året framför just ett par som stod start, medans dom på mellantillägget var en bit efter i mål. BG kör i tid och sen är det klart.

Vid gardering blir det dyrt och Gopps andrahäst 3 Mister Niky 7% kanske är värst mot från ett bra spår med Jepson upp. Eller 1 Nero Maximus 16% från Lugauers formstall, från ännu bättre spår ett. Börjar man strecka dom på mellanfållan får man nog ta med allihop där. Men 9 Juan 13% som har två raka vinster över distansen är nog första strecket därifrån.

Ranking: A 13. B 3.9.1. C 12.8.10.11.7. D 6.2.4.5.

Stora systemet

Avd.1: 1.7.9.

Avd.2: 6 Ike Schermer

Avd.3: 2.5.

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.11.12.

Avd.5: 2.3.4.5.8.9.10.

Avd.6: 3.4.5.6.9.

Avd.7: 13 Reckless

1680 Rader som kostar 840 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.7.9.

Avd.2: 6 Ike Schermer

Avd.3: 2.5.

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.11.12.

Avd.5: 2 Ultimaluna Grif

Avd.6: 5.9.

Avd.7: 13 Reckless

96 Rader som kostar 48 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se