Speltips: 18 Miljoner i Jackpot när V86 går på Jägersro och Solvalla 1/3.

Solvalla

V86-Express på Jägersro & Solvalla 1:a mars.

Jackpot-omgång på V86 med valfri balans.

18 Miljoner i Jackpot på V86-Express med spelstopp 20:30 där tävlingarna ‘saxas’ den här onsdagen på Jägersro och Solvalla. Solvalla har något längre upplopp än medel och är en bana som är ganska medel på det mesta rent statistiskt. Jägersro har medellångt upplopp men segrar från ledningen sticker ut rejält i statistiken här och det är en bana som gynnar ledaren. Banan har vinklad startbilsvinge så lite mer val för ekipagen en bit ut bakom startbilen, dessutom en bred bana så gott om plats i voltstart. Mest intressant med omgången är att det är första dagen på året man får tävla på valfri balans, alltså inget skotvång längre. Från första mars litar man alltså på tränarna och deras hovslagare kan avgöra vilket hovbeslag som är bäst för deras häst på aktuell tävlingsdag, (vilket man inte litar på under delar av vintern).

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Som bästa spik har jag den som borde ha högst segerchans i omgången men inte ens är omgångens största favorit och till runt 50% är 4 Make It Schermer som inte varit nära att förlora lopp ännu.

Värst mot på pappret, i avdelning fyra, tror jag man vill ha lopp i kroppen för då det inte varit lopp sedan galoppmisslyckande i början av november för 2 Diamond Kronos. Sedan har det strulat för den med hovböld inför tilltänk start och det här ett led i matchningen så tror inte man ens försöker svara favoriten i startrusningen. Dom andra två tuffaste motståndarna har bakspår i loppet och mycket troligt att favoriten rinner undan i ledningen här. Se avdelning fyra för kommentarer runt ett par till av motbuden.

Gå Kort!

I sjunde avdelningen väljer jag nog att försöka stänga loppet på två eller tre streck och försöker fälla omgångens största favorit där med bara ett eller två motbud. Se avdelning sju för att se vilka hästar jag snackar om.

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 3-4-6. C 9-1-2-5-7. D 10.

Öppet lopp tycker kollektivet och sprider strecken. Jag håller med men försöker snåla lite på markeringarna för att spela mot många system här men det är svårt.

3 Midnight Special är favorit då han tänt till rejält med amerikansk vagn på i sista två starterna men det var ingen överraskning då han gick bra i den vagnen i ett par starter i somras, för att sedan gå ur form och köra fler raka galopper. I somras var han tvåa i Klass 1 bakom Inspiration på 1.10,8 kort distans från bricka åtta bakom bilen på Vaggeryd för att sedan vara bra som trea från bakspår i Klass 1 på Årjäng, bakom Rossi Garline, på 13,5 full väg. Så ingen tvekan om att han höjer sig i bike och bra chans nu. Men till nära 40% är det givet att gardera då det inte alls är säkert han får ta över någon ledning här och det är några tuffa mot.

8 Nugget Zon är en riktig häst och märkligt låg procent på tidigt inlämnade system här men det justeras under onsdagen lite men inte tillräckligt. Detta är fältets bästa häst utan tvekan och han ska ha tränat bra i vinter efter att varit nedsatt av borelia i sista starten i fjol och behandlats för det och då vilat ett par veckor bara. Strykning på grund av storm sist så inte missat något utan gick ett snabbt jobb i stället för den starten Vinklad vinge och han körs nog framåt direkt och kan vinna loppet från dödens. Barfota bak som vanligt och kanske blir det bike, ej bestämt, men även om man skulle spara den växeln ska han kunna vinna det här med flera olika upplägg. Förstahäst.

4 Without a Doubt öppnar mycket snabbt bakom bilen från perfekt utgångsläge är det givna spetsbudet och från spets på Jägers kan vem som helst rinna undan. Kan även köras i rygg på ledaren för bra lopp så klart.

1 Woodbury Wine drar mycket streck men visat sig begränsad mot hingstar och valacker i så här tuff klass tidigare men nu blir det lättning i balansen första gången på länge. Barfota runt om när ett par av värsta konkurrenterna kanske inte väljer att köra maxat gör att hon ska räknas. Hon kan öppna så rygg på ledaren är troligt och då kan hon vinna loppet, men bara en av många och rankas ner lite på dåligt spelvärde.

6 Dontloosememate är märkligt tappad i många tips där han rankas bland dom absolut sista vilket måste vara fel. I hans och favoritens näst sista lopp var dom lika på linjen och den här knappt slagen av favoriten den gången och då var den här 7 ggr pengarna medan Midnight Special stod i 15 ggr så lite märkligt att det ska skilja så mycket som det gör åt andra hållet nu. Den här satt sjätte utvändigt på Solvalla i tufft lopp för klassen från bricka 12 men avslutade rejält till fjärdeplatsen från omöjligt läge, långt ute i spåren. Visst var det bike på näst sist men har gått bra i vanlig och förra starten var i vanlig vagn. Nu är det barfota bak och spår sex på Jägers är inte så dåligt som på andra banor då den här kan öppna hyggligt så med lite tur med positionerna kan man skrälla på hemmaplan då Sövik har bra form på stallet.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 3. C 5-4-9-7-1-12. D 10-11-2-8.

Här var det fel favorit på tidiga systemen i 3 Cool Kronos som det låter som man ligger lite lågt med hit, då det är årsdebut och hästen kan behöva loppet i kroppen. Nu är många i tipsen vakna på detta och att strecken låg fel tidigt så 6 Dream Creation trendar kraftigt uppåt på strecken och redan tidigt onsdag förmiddag gick den här förbi till favorit. Det är rätt och jag spelar med honom som kompletterande spik. Hade tänkt att ha honom i kategorin “Bästa Spiken” men då han trendar kraftigt uppåt och han kommer bli en bit över 40% till slut så är inte spelvärdet så högt på honom i förhållande till vinstchans. Bike på, barfota bak, startsnabb och första gången Magnus A upp så ser upplagt ut för att han ska kunna köras till ledningen och vinner nog loppet ganska ofta då så klart vettig spik.

Toppspår för duon 4 Västerbo Lexington och 5 G.K.Justus som båda gynnas av skoryck och dom fördelaktiga spåren så klart. Den förstnämnda byter körsven och kan öppna vasst så givet spetsbud initialt men borde släppa till favoriten med tanke på formraden på slutet så borde man vara nöjd om man kan få ett lopp i rygg på ledaren. Båda har gjort starter mot Silver-motstånd så härdade för loppet och G.K.Justus får Örjan upp och är van att matchas på V75 och gör det bra där. Ingen toppform på någon av dom men vid gardering är båda aktuella på hårdhet och kunnande.

7 Samurai Comery gick överraskande starkt i stenhårt gäng sist där han faktiskt tog sig förbi favoriten här till slut, men hade fått bättre rygg resa medan favoriten gjorde jobbet och drog fram konkurrenterna i tredjespår till slut då. Men den här är nog åter lite närmare dom mer betrodda i kapacitet än vad procenten antyder.

1 Green Mamba drar en del streck men måste väl bli över på innerspåret och även om det är kul med barfota runt om nu så är det väl ett för tufft lopp här för att vinna, samtidigt är det inte bättre form hos henne än hos många av dom som kanske annars är bättre hästar. Kräver en del tur från det här läget, men kan så klart gå.

9 Mellby Hoffa var inte fräsch sist och är behandlad sedan sist så ska vara bättre nu. Har varit tränarkörd på slutet så stort plus med Mats E upp nu, så tänkbar skräll med tanke på två plus-faktorer.

Avdelning 3.

Ranking: A 2-9. B 4-11. C 6-10-1-5-7. D 3-8-12.

4 Twenty Dollar var på tok för stor favorit på tidiga systemen men går väl nedåt något då tränaren pratar om platschans och han hellre skulle matcha henne mot bara ston osv. Visst är det bra chans och hon är behandlad sedan sist, det är kanske något man gärna har på hästar, att dom ska vara fräscha. Men vissa vill också ha ett lopp i kroppen efter det så på favorit till runt 50% är det ändå litet frågetecken med sådant även om det så klart generellt sett är ett klart plus.

9 Jeans N.Both och 11 Patriziore har bakspår men båda borde hävda sig bra i loppet och den förstnämnda ska gå barfota runt om. Det är hästar från toppstall på hemmaplan så bland lite mer orutinerade hästar kan hemmaplan vara fördel.

2 Breakingthelaw Ås är med en hemmahäst som måste ha toppchans här då hästen fått några lopp i kroppen i nya regin. Nu ser det ut att bli maxningar med barfota runt om och bike på. Man tror han ska kunna löpa ut bättre utan skor och in den vagnen och kanske vågar Preben trycka av lite mer från start nu med så det kan bli riktigt bra. Gått med halvstängt huvudlag som han vill “stänga lite mer i nu”. Kort distans och med där framme direkt så jag hoppas ändringarna slår väl så chansar och tror på honom här.

6 Casanova Rhyme kan öppna och har okej spår på Jägers så tänkbart att man laddar och hamnar bra på det här. Lite enklare häst än några av motståndarna idag kanske men samtidigt visat lite höjning i vinter och har tillräcklig fart för klassen på den här distansen.

10 Kindred Spirit kommer från toppstall som skördar framgångar nere på Vincennes mest hela tiden och när det blir skoryck runt om ska man nog hålla ett öga på deras hästar, speciellt intressant i öppet lopp till under en halv procent. Ken Ecce kör i form för dagen med 8 segrar i Sverige sensate månaden, på 22 starter.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 2. C 11-12-5-1. D 10-7-6-9.

Se ”Bästa Spiken”

4 Make It Schermer spikas då ett av värsta motbuden fick sämre lägen i 12 Even Younger som var klar favorit mot favoriten när dom möttes sist. Men Make It Schermer gick i spets och när han längde på steget till slut var han nästan en halv sekund före Even Younger i mål. Värst mot på pappret är 2 Diamond Kronos som också inledde karriären med tre raka segrar men som var sämre i årets sista start, både från start och sedan blev det galopp redan efter 100 meter. Nu blir det årsdebut för den här så inte givet att man lägger allt för svara favoriten i starten här och nöjer sig nog med rygg på ledaren här. Kan så klart vinna loppet från rygg ledaren då favoriten kanske drar undan och fältet spricker upp.

Bland tänkbara skrällar för den som vill gardera bredare i låg klass kan 11 Gelato Pellini och 5 Mistelns Famous nämnas, där den förstnämnda får rejält kuskplus i första Magnus A upp tillsammans med första gången barfota runt om och nu blir det helstängt huvudlag. Den senare har toppspår och galopperat bort mycket pengar så mer rutinerad än många här och får också stort kuskplus den här starten. Båda är gynnade av strykningar i loppet för att komma till i loppet och skulle favoriten ligga på ännu hårdare än sist kanske loppet öppnar upp sig.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 8-9. C 1-10-2-7-6. D 5-3.

Stolopp i låg klass med tillägg och det är väl nästan givet att gardera loppet och hoppas på skräll så ta så många plånboken tillåter är grundtipset.

Favoritduo från Lugauers stall där 8 Jade Sisu var ute i ‘Margaretalopp’ sist men tröttnade lite från spets. Nu är det chansartat med spår fem i volten och favorit i fara även om kapaciteten så klart är bra för klassen. Stallkamraten 1 Damavend har bara gjort sju starter men vunnit tre av dom så påväg snabbt uppåt så klart. Har hunnit med att bli diskad i sina två första lopp med så viss galopprisk finns även om det är bästa spåret nu. Chans att leda loppet runt om felfri.

4 Ivory Am har gått riktigt snabba tider och vunnit 7/16 lopp och går säkert framåt mycket av en vinterträning hit. Kan så klart behöva lopp i kroppen för att vara på topp men tror inte hon behöver ha absolut toppform för att vinna det här. Jag rankar henne först på att det nog är bästa hästen här.

9 Silvertail och 10 Candlewick är stallkamrater som båda har sprinsgpår här och kan komma riktigt bra på det i loppet så streckar båda. Den förstnämnda har bästa springspåret och är härdad med flera lopp på V75 medan den senare matchats lite billigare men gjort det bra och nu ska gå barfota runt om så kan bli bra effekt på det.

7 Only Angelica O.C. har matchats i ganska tuffa lopp i vinter och håller bra form enligt stallet så bara spår fyra i volten som är tveksamt men i litet fält kan man hamna bra på det ändå och är en tänkbar vinnare i loppet.

2 Hessie Quick mötte Damavend sist och var inte långt efter i mål från köresa och tog bra ute i spåren då så kan man få mer spårsnålt upplägg med rygg på ledaren eller liknanade kanske man kan skrälla nu. För lågt streckad här.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 3-1-7. C 8-9-5-11-12-2. D 4-10.

Vettig favorit i 6 Match’em då det handlar om voltstartslopp över 1640 meter och troligt att han ska kunna köras till ledningen här men fler startsnabba finns och det är inte helt givet så för mig blir det trotsa allt gardering. Ingen tvekan dock om att han ska ligga först i rankingen som ensam A-häst för mig då det är bra förutsättningar med barfota runt om och Magnus A upp.

1 Beau LeVallo har bästa spåret och försöker väl ta mot favoriten där framme och kanske blir det lite körning här från start. Den här har lite mer lopp i kroppen och kommer med att gynnas av barfota runt om hit så kanske kan man svara om det skulle vara dåligt med fart i benen för favorit än så länge. Kan nog rinna undan från spets eller få bra lopp i rygg på ledaren men ytterligare startsnabb häst finns från bra spår i 3 M.T.On Target. Även den laddas från start här och kanske kan spetsa eller hitta rygg på ledaren. Gör comeback här men har gått bra i flera starter efter uppehåll tidigare och vunnit lopp så.

När kanske åtminstone två av dom tre betrodda kör om det där framme kanske fler kommer in i matchen och jag lägger till en skräll på kupongen. 7 Bluejeans Bi har springspår med men är väl inte så startsnabb men från springspår bredvid favoriten kanske man kan få upp farten hyggligt för bra position där framme. På kort distans som han trivs på tål han att gå nån sväng i spåren med och vann som första häst i tredjespår näst sist på distansen. Bland skrällar kan också 8 Joyeux du Cygne nämnas som har rygg på startsnabb från spår ett så kanske kan hitta igenom på bra sätt här så med rätta luckor kan han nog överraska. 9 Vivacious spurtade vasst i spårtrappa sist där han stod bra inne men visar form och ska gå barfota runt om första gången på länge, men blir i gengäld av med biken han vann i sist.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 5. C 12-9-4-9-1-8. D 6-10-3-7-11.

Här kommer omgångens största favorit ut och det är tufft att göra 2 Capriccio d’Amore till en bra bit över 60%. Visst är det en bra chans men det lyster väl inte form direkt, 2-d-4-d på slutet med galopper vid diskningarna gör ju att det finns en hygglig galopprisk att ta hänsyn till. Visst blev det väl lite sparat sist kanske då man valde att släppa till en betydligt mindre spelad och hängde på godkänt i ryggen och nu blir det bike på läge att gå i spets nu. Kan så klart vinna från ledningen men det kan också bli för bra om man vrider på allt nu, ska ladda och gå fort i bike så kan absolut bli galopp.

5 Kentucky Lobell gick ur form i början av vintern och gör comeback nu så kanske behöver lopp i kroppen men kan vara bra direkt, som i debuten för Per Henriksen i somras där han vann på 13-tid full väg direkt efter fyra månaders tävlingsfrånvaro. Är häst med hög kapacitet som både kan öppna bra och har en stark spurt att tillgå. Stallet har visat form på slutet med V75-seger och här har man nog väntat med att starta för att kunna köra barfota runt om.

12 Copen Chuck S.M. vann fyra lopp på 11 starter i Sverige i fjol och 6/16 totalt i fjol men i lite enklare gäng. Nu har han matchats lite tuffare i vinter med ett par starter på V75 och gjort det okej så i ett lopp där han står bra inne hade man trott på honom mer med framspår då han kan öppna bra. Nu är det spårtrappa så har i gengäld mer på kontot och skulle favoriten galoppera är loppet öppet och han har viss chans då han dessutom ska lättas i balansen hit, oklart hur men ändå intressant med ändring.

Avdelning 8.

Ranking: A 8. B 5-9. C 4-6-3-11-12-1. D 7-2-10.

Här tycker jag att 5 Corazon de B. blir för stor favorit då jag ser loppet som betydligt jämnare än procenten antyder. Många lopp på spelformen och vissa får få streck kvar till slut så det tenderar att bli lite för stora favoriter på slutet i omgången. Om värdet skulle vara lågt går det inte upp många kronor med favoriten och jag har en annan häst före på högre spelvärde.

Inser dock att favoriten kan bli svårfångad i spets om han kommer dit från sitt perfekta utgångsläge då det blir maxat med bike och barfota direkt i årsdebuten här. Det är just det med årsdebuten bara, inte startat på tre månader och i fjol var det många andra och tredjeplatser som hårt betrodd innan han radade upp tre segrar framåt hösten, så kan bli så igen här.

8 Ciak Bi har inte direkt radat upp segrarna på slutet men har mött hårt motstånd med så lite enklare emot nu än han är van vid och han står bra inne i loppet även om läget så klart blev fel. Han kan dock öppna snabbt bakom bilen om man vill så nu när det är barfota runt om är det inte omöjligt att han körs framåt direkt. Tror han är bästa hästen här, han mest startpoäng och Magnus A upp så med två lopp i kroppen tror jag han är i bättre form än favoriten och rankar den här klart först, tänkbar spik till och med.

Om värdet är lågt fram till sista vill man kanske ändå ha med ett par kantbollar som man kan hoppas på till slut, för högre utdelningar och som sagt är loppet ganska jämnt. Lägesgynnade 4 Custom Cash matchas ofta stenhårt och här lyser det inte rött på alla bike och barfota då han kommer från Norge-start inför det här. Startsnabb och intressant med Claes Sjöström upp här, då det kan bli ledningen eller rygg på den av 5 och 8 som kommer först fram men skulle favoriten komma bort kanske den här kan gå i spets och rinna undan. Bra smygläge har 9 Xerxes Millpond som gått bra avslutningar varje gång i vinter men sist var det väl för lågt tempo där framme tidigt i loppet och snabbt till slut, så omöjligt att ta något den gången. Får man tryck på loppet och det blir väntad höjning med barfota runt om så kan han fälla dom flesta med sin vassa spurt.

Stora systemet.

 1. 3-4-6-8.
 2. 6 Dream Creation
 3. 2-4-9-11.
 4. 4 Make It Schermer
 5. 1-2-4-7-8-9-10.
 6. 1-3-6-7.
 7. 2-5-12.
 8. 4-5-8-9.

5376 rader som kostar 1344 kronor.

Lilla systemet.

 1. 8 Nugget Zon
 2. 6 Dream Creation
 3. 2-4-9.
 4. 4 Make It Schermer
 5. 1-4-8-9-10.
 6. 1-3-6-7.
 7. 2-5.
 8. 8 Ciak Bi

120 rader som kostar 30 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se