Speltips: 17 Miljoner JP på V86, Jägersro & Solvalla 14/12

Jägersro tornet

17 Miljoner i V86-Jackpot på Jägersro & Solvalla 14/12

V86-Omgången.

17 Miljoner beräknat till ensam vinnare på åtta rätt då V86-Express avgörs den här onsdagen på banorna Jägersro och Solvalla. Den förstnämnda är en utpräglad spetsbana med oftast möjlighet till att köra med sommarskor även på vintern då det är skotvång. Underlaget brukar vara bra men värt att kolla strax innan tävlingarna på livesändingen för att se vad aktiva tycker om underlaget. På Solvalla borde det behövas broddar, hakar i åtminstone bakskorna vid rådande kyla, men kan som sagt krävas även på Jägersro den här veckan vilket väldigt många där nere kan vara ovana vid. På Jägersro är det vinklad startbilsvinge vilket ger lite mer valmöjligheter i starten för ekipagen långt ut bakom bilen.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Omgången blir lite speciell då en av årets förmodligen mest sannolika vinnare kommer ut och bara spika i avdelning två så får man välja lite hur man lägger upp det. Kan vara läge att spela med två kompletterande spikar och därmed ha ett system med tre spikar den här veckan för att kunna måla på lite i övriga avdelningar. Viss risk för att sexor fryser inne men det finns ändå värde i omgången då åttan blir överbetald eftersom det är jackpot-förstärkt omgång.

Bästa Spiken!

I andra avdelningen kommer 7 Calgary Games ut och får väl hållas som en av världens bästa hästar tills motsatsen är bevisad. Visst har han bara mött kullkamrater hittills och man ska matcha hårdare djur för att få räknas till dom bästa på riktigt men ingen tvekan om att det finns kapacitet och förväntningar på honom. Det här gänget ska han bara städa av nio gånger av tio även med avsaknad av lopp i kroppen men av kvalet att döma så kan han köras riktigt fort bara han kommer ut på en banan. Torskar bara det här om han sjuk eller blir påkörd och sådant kan absolut hända, så kanske runt tio procents chans att något händer.

Gå Kort!

Jag planerar att gå riktigt kort i sista avdelningen och chansar att plocka bort favoriten där då det är spår en bit ut och bra hästar invändigt. Jag står och väger mellan spik för 2 Vegas Wania eller lås tillsammans med 3 Immortal Doc då dom har bättre utgångslägen än 6 Frustration. Vegas Vania är den jag tror går framåt mest med loppen då den har färre lopp i kroppen än dom andra betrodda, ändå har han varit väldigt bra i sina få starter. Har nog mer startsnabbhet än han visat hittills men kanske är medeldistans gynnsamt för honom och han behöver inte laddas fullt för nu heller för att få en bra position. Immortal Doc tror jag Goop är sugen att testa i spets med från toppspår och det är ett rejält kuskplus, första Goop upp är oftast bra effekt och den här kan leda loppet runt om. Skulle man ladda med Vegas så tror jag dock den kan ta ledningen och sitta där runt om men den kan vinna på lite fler sätt.

Avdelning 1.

Ranking: A 11. B 5-6. C 1-9-4-2-10-8. D 3-7.

Jag försöker lösa första avdelningen på få hästar då jag tror dom på grunddistasen frå svårt att stå emot tuffare hästar från tilläggsfållan.

11 Love No Pain var jag imponerad av i stayerloppet för ston som hon vann på Åby för Jepson och det var en vaken styrning med så klart så lite minus med Ecce upp. Skor är inga problem då hon vunnit 60 tkr-lopp på Solvalla med skor runt om i tidigare regi. Hon har gått framåt mycket i sin nya träning och inte sällan miljöombyte kan göra bra effekt med. Sist var hon ute i tufft Bons-försök men gjorde det riktigt bra med spår på vägen och när hon nu bara möter ston i rätt klass är hon kanske bara bäst. Rankar henne först trots chansartat läge med bakspår på tillägg här.

6 Maggiore är favoriten i loppet från bra spår tre i volten och här är Conrad inne på att man balanserade fel i förra starten och borde väl göra ett bättre jobb på den fronten nu med facit i handen. Hon har varit bra innan det så det ska inte påverka formen och detta är en som har vinnarskalle så ska räknas tidigt men rankas ner ett par snäpp på dåligt spelvärde då hon är för stor favorit här.

5 Olga Utca är en häst som hittat formtopp på slutet och gjort flera bra lopp där intrycket varit bra och kanske passar ännu längre distans bättre men med den fina formen ska hon kunna vinna här. Lönnaeus som brukar vara med i analyserna till lördagarna oftast har haft bra koll på den här en längre tid och gillat intrycket och jag måste hålla med, han har sett till att jag fått upp ögonen för henne med. Vet han går på henne ikväll men jag är inte lika vågad och nöjer mig med henne i B-gruppen då hon faktiskt inte vunnit lopp sedan tidigt 2020, och då var det ett lopp med 35 tkr i förstapris på Kalmar. Hon har dock höjt sig rejält på slutet och spelvärdet är mycket bra här då hon måste ha betydligt högre segerchans än 2%.

9 Emma Häggenäs har springspår på tillägget och med få startfållan kanske hon kan komma bra på det här. Hon vinner inte lopp så ofta och bara 1/12 i år och det var vid årets första skoryck så kanske minus med skor här. 4 It’s a Girl har innerspår på tillägget och kan få bra smygresa men här är det frågetecken för formen efter många galopper och kvallopp i oktober.

På grunddistansen är så klart 1 Cascabella mest intressant från sitt fina läge och då stallet hittat formtopp under hösten och början av vintern över lag. Kanske kan hon leda loppet länge från bra läge men tror inte hon är bra nog att hålla undan för ett par tre från tillägget så hon behöver lite tur att dom värsta där bak kommer bort lite. 2 Gurli Tinghöj står bra till där framme och kan väl ta rygg på 1 här för bra resa. Har skrällt nyligen på hemmaplan och är nog inte så dålig men det är tuffare här än i danmark så bara en av riktigt många vid bred gardering.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B - C 6-1. D 2-4-3-5-8.

Se ”Bästa Spiken”

7 Calgary Games spikas så klart på allt och omgångens bästa spik blir hästen med överlägset högst segerchans hittills i vinter. 6 Eddy West är en vass avslutare och har spurtat ner tuffa motståndare förr men nu blir det nog lite för hårt att slå Calgary Games. På tidiga kupongerna var Eddy West spelad på upp mot 12% av insatserna och det är kraftigt i överkant, nu rättar det till sig under dagen men även 1 Racing Brodda var nära 10% på tidiga spelen men sjunker också i takt med att större systemen lämnas in. Man får se det mer som en V75-omgång med reducerat radpris den här veckan.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 2-6. C 1-9-10-11. D 12-4-7-8.

Lägsta klassen för dagen och det är svårbedömt då det dessutom är ett lärlingslopp där lite mer kan hända allt som oftast. Bred gardering förordas och det behöver inte vara fel att strecka alla här.

Favorit är 1 Victory från innerspår som kan bli chansartat här med några som kan öppna utvändigt och det är favorit i fara. Sida vid sida med favoriten startar 2 Loke Briljant som absolut ska kunna vara före favoriten men inte heller givet att den här håller spets sedan. Kanske kan Loke Briljant få rygg på ledaren eller spets så tycker det är en bättre chans än favoriten som verkligen riskrar att bli över. 3 Bubble Queen kan nog med öppna snabbt så kanske tar sig förbi båda invändiga eller ta sig ner bakom tvåan för snabbast av alla i starten skulle 5 Ding Dong kunna vara nu när man testar bike första gången. Spår en bit ut är ofta fördelaktigt och precis bakom bilen är det bästa, speciellt för orutinerade hästar där långt in bakom vingen kan vara mer stressigt att accelerera från. Byter från helstängt till norskt huvudlag för att han inte ska bli för het och kan ju svara bra på det till slut då.

Jägersros vinklade vinge ger ekipage från spår sex lite högre förhoppningar och 6 Outlander kanske kan köras offensivt här. Har hunnit vinna fyra lopp och gjort lite fler starter än vissa här och visst är det oklar form men att han duger i klassen är ingen tvekan om. Bike på och visst är det hög galopprisk men kanske kan bli stabilare med skor runt om. Har nog högre segerchans än under 5% som tidiga spelarna bedömer.

Från bakspåren streckar jag 9 Eagle Trot, 10 Global Duty och 11 Höwings Zeus i första hand och alla tre ser ut att komma med hygglig form. Tränaran till all tre säger att deras hästar ska ha gått framåt till det här loppet och ska vara bättre än sist och då duger dom bra trots chansartade lägen.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 6. C 3-4-1-5. D 8-7.

Här spelar jag med kompletterande spik i 2 Carl Halbak som kommer med absolut toppform och det såg ju ut att finnas massor kvar i mål vid V75-seger sist. Visst är det finaler snart men det är 100 tkr till segararen här och när man lottats till bra läge lär man ju gå för det även här, inte säkert man har samma tur i spårlottningen till finalen som här och dessutom kan det bli ett tuffare lopp där. Kan öppna ganska bra med och Magnus A fortsatt upp är bra så kanske leder man loppet runt om men hästen visade ju sist att han går bra i dödens och med skor så väldigt hög segerchans här.

6 Red Lady Express kan öppna vasst och var riktigt bra som treåring mot jämnåriga ston men inte alls levt upp till det som fyraåring. Nu är man inne på att hon lägger bort krafter om man laddar i starten och sedan tröttnar så man är inne på att ge henne snällare lopp och köra till slut. Då ärd et alltid mer chansartat men i litet fält och med Goop upp så läggs nog loppet upp rätt och hon är värst mot favoriten.

4 Conch On Inn kan öppna från bra läge bakom bilen och visst har den här matchats en del mot hårda kullkamrater men senaste segrarna är 30 och 25 tkr på Rättvik och Romme jämfört med att Carl Halbak åkte ifrån ett Brons-gäng på V75 så väger det lite tunt. Visst kanske Conch On In kan leda loppet länge om han tar sig förbi favoriten i starten men inte givet att han lyckas och kanske viker ner sig med favoriten i dödens med så bäst chans har nog den här från rygg på ledaren. Procent klart i överkant på den som spelad till över 20% mot ett par bättre hästar.

3 Lee Harvey Bros inledde karriären bra som tvååring och under tidiga säsongen som treåring men sedan har man haft svårt att hitta rätt på honom. Hög kapacitet och testas nu med ny körsven så kanske tänder till något på det. Hög kapacitet har nog också 1 Hard Landing som kanske kan få rygg på ledaren med Örjan upp nu så tänkbar storskräll då han kan få bra lopp.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 3-5-2. C 10-4-9-7. D 8-12-11.

Klass 2 försök i STL och stor favorit i 3 Frankie Godiva så läge att gardera när Lugauer blir så stor favorit med inte alls travsäker häst dessutom. Hästen har fem lopp innanför västen och visst har han varit bra men galopp i två av dom och inte alls givet han är så överlägsen här som procenten antyder. Garderingen är på sin plats och med orutinerade hästar i låg klass kanske det kan vara läge att helgardera loppet och jag streckar definitivt väldigt många ekipage här.

6 Scala var fin vid senaste Sverige-besöket och nu blir det kortare resa och man åker samma dag och har resesällskap så det ska fungera bra. Kan öppna och duger bra i klassen även om hon är treårigt sto i öppen klass så spelar det mindre roll i den här typen av lopp. Nedstruken till perfekt femtespår och kanske är före favoriten direkt här och ska ha riktigt bra chans.

Lägesgynnade hästar får borde få chansen i så här låg klass och kan man vara med där framme direkt är ju mycket vunnet så streckar dom där framme. 5 Redford uppger Lövgren att det är uppåt i träningen för och han har ju en tid i sin nya regi nu så kan vara förbättrad nu. 4 Breidabliks Bombay är stallkamrat med favoriten, har bra utgångsläge och ska gå med rycktussar den här gången.

2 Falco Simoni tycker jag är väldigt bortglömd då han gått bra från dåliga lägen och kanske kan få ett bra lopp nu. Visst var det breddlopp vid segern men kusken valde att backa runt tröttnande häst strax innan sista svängen där han kanske kunde kört invändigt om den. Man var absolut sist in i svängen och på Jägersro ska det inte gå men han stod för en rejäl slutkurva och jag gillar hästar som kan köras snabbt genom svängen ute i tredje och fjärdespår. Har varit godkänd efter det med från dåliga utgångslägen och nu kan det bli ett lopp på innerspår.

10 Warrior’s Tale kan öppna bra så minus med bakspår men får väl försöka komma igenom till bra position och duger bra i loppet så räknas trots spåret. 9 Only Angelica O.C. satt fast med sparat sist och har rygg på favoriten nu om man inte väljer att chansa på innerspåret. Duger nog här med smygresa. 7 Global Coldplay ligger man lite lågt med efter träningsperiod och menar att det ska behövas lopp i kroppen för att vara i form. Nu är det inget vasst lopp så kanske behövs inte full form för den här för att chans ändå men kan ju bli passiv styrning om tränare och kusk är inne på det. 12 Enfin Pastis är startsnabb så klart missgynnad av läget och i loppet Falcon Simoni vann sprang den i kapp Enfin Pastis i spets väldigt enkelt över upploppet så inte riktigt lika bra häst som dom flesta här. 8 Rock the Sock har visat form på slutet och får kuskplus så kanske kan skrälla nu när läget blev något bättre efter strykningen.

Avdelning 6.

Ranking: A 4-11. B 6-8. C 12-7-1-5. D 10-2-9.

Jämnt spelat lopp där favoritduon 6 Ceboruco och 7 Campari båda är gynnade av en invändig strykning och ska väl båda dra en del streck men ingen av dom är något att hålla i handen och jag förordar ganska bred gardering här. Ceboruco kan öppna snabbt vid laddning men har också tendens att ligga på i loppet och lägga bort krafter så i jämnt lopp behöver kan det bli för tufft till slut om man lägger krutet tidigt här. Campari kan med öppna bra och kanske sänker dom där framme varandra här men skulle dom få lugna lopp där framme kan så klart vem som helst av dom två vinna loppet.

4 Indy Journey kommer med ner ett spår efter strykningen och han visade sist att han fungerar bra med skor i helt okej avslutning i skymundan. Duger bra här från bra läge.

Blir det tryck på loppet så kommer hästar in från sämre lägen med där 11 I Love You Sisu och 12 Friend of Elves lottats till usla lägen men duger bra i loppet. Hos den senare menar tränaren att det finns hårdhet då han matchats i tuffa gäng i år, han vann sist så formen på topp. Den förstnämnda fungerade bra på skor sist och har vunnit 60 tkr-lopp på Solvalla i år så duger bra. När Jennifer väl kör själv är det bra träffprocent och hemmaplan med körsven som känner hästen väl kan vara plusgrejer i amatörlopp.

8 Bistro Oak har sina två segrar i nuvarande regi från breddlopp men har bra kapacitet och intressant nu att man testar bike i hästens 27:e start. Har vunnit 8/26 så vet vart mållinjen ligger och kan skrälla trots spåret, som blivit något bättre efter strykningen.

1 Silver Load kan öppna så kanske kan få rygg på ledaren på favoriten och körs det lite så kan det öka chansen att luckor uppstår så tänkbar men streckad lite i överkant. 5 Kalas kan med öppna bra från toppspår och kanske kan ställa till det lite för favoriten i spetsstriden med. Bike på som han inte gått många ggr i är intressant i ett lopp där han skulle kunna duga även om han vinner väldigt sällan.

Avdelning 7.

Ranking: A 7-2. B 4-6-9. C 5-10-1. D 8-5-3.

Här kommer omgångens näst största favorit i 2 Bravo Sabotage ut och då det är givet att luta sig mot den största den här veckan är det väl lika givet att försöka fälla den här. Visst är det en bra chans men den här hästen blir ju ständigt överspelad och har en förmåga att vika ner sig lite för enkelt ibland och segerchansen är nog inte över 60% i princip oavsett vad han möter i den klass han är i. Är ju dessutom en häst som gjort sina snabbaste öppningar barfota bak och kan då ta emot något extra med skor och speciellt om det skulle krävas broddar.

4 Global Agreement kan absolut öppna lika snabbt som favoriten och från spår en bit ut från perfekt spår bakom bilen kan han vara före favoriten till planklan och den här är mer van att gå med skor. Stall i toppform och skulle kunna skrälla från spets eller från rygg på ledaren faktiskt.

Flera ute i banan kan med öppna snabbt och alla vill ju söka position där framme när det är kortlopp så även om favoriten lyckas hålla spets så kan det bli både en och två som försöker rejält och då det kan bli mjölksyra till slut. 7 Call Me Brodda har 1,4 miljoner på kontot och i propositionen är det fördel ston så hon står bra inne i loppet. Sen lucka bakom Heart Of Steel som hon släppte spets till sist, det är en Guld-häst och hon var före andra hästar som gått ur silver i det loppet och hon hävdar sig riktigt bra i den här klassen även mot hingstar och valacker. Går ner klart i klass nu till och med då hon matchats i hårda lopp gång efter annan på slutet med vinst på Lunden näst sist. Fyra på Solvalla för tre starter sedan på 10-tid där hon stod i 7 ggr pengarna mot så bra häst som Margareta Tooma. Hittat en formtopp, fungerar på skor och är gynnad av vinklad vinge så skulle Global Agreement komma förbi favoriten kanske den här kan överta tidigt.

6 Wish Me Magic fick bra effekt på skorycken och man var inte helt nöjda med insatsen sist men det var långresa till norsk banan. Kan bli passivt upplägg och inte jättetidig men trivs på Jägersro och gjorde bra lopp i Brons näst sist så kanske kan vara tänkbar skräll. Kan öppna så man borde väl köra lite framåt för position även om man ligger lite lågt. Danska gästerna från bakspår gynnas så klart av att det är litet fält och duon 9 Frodo Cash och 10 Global Yankee räknas båda om det blir tryck på loppet. Håller den förstnämnda att ha lite högre kapacitet och har ju rygg på favoriten så kan följa den en bit kanske. 5 Divane Godiva ska kanske inte räcka men har toppspår och kan öppna vasst om man vill så skulle man trycka av för att komma ner till innerspåret kan den vara en faktor i att tempot blir högt första biten här.

Avdelning 8.

Ranking: A 2. B 3. C 6. D 1-4-8-5-9-7.

Se ”Gå Kort!”

6 Frustration är klar favorit på tidiga kupongerna men kanske fått ut lite i överkant i förhållande till kapacitet och väger inte in så mycket att man lyckades vara positionen före i mål än Vegas och Immortal i uppfödningslöpningen. I det storloppet fick Frustration resa på innerspår medan dom andra fick gå en bit ute i spåren, nu kan det bli tvärt om, att Frustration kan få lite spår på vägen in i första svängen.

2 Vegas Wania är min klara första häst i loppet på läget och på intryck i sina få lopp då det ser ut som en häst som verkligen ska kunna vinna loppet på flera olika sätt men hoppas så klart att man provar att ladda för spets. Eventuellt tredje spik i omgången.

3 Immortal Doc blir intressant med Goop upp och han lär få mer fart på den här både från start och till slut. Tänkbart att låsa systemet med honom.

I övrigt ska väl lägesgynnade duon 1 Gimmie Brodde och 4 Dream Combo räknas tidigt vid gardering då det är gynnsamt om man kan komma ner på innerspår i lopptypen, med orutinerade unghästar. 8 Kentucky Sisu är orutinerad men gjort sina lopp på medeldistans och hemmaplan kan ju vara bra just för tvååringar. Men i övrigt svårbedömt då tvååringar kan gå framåt mycket med några träningspass och för varje tävling dom gör, så ingen kanske är helt chanslös här i ett litet fält.

Stora systemet.

 1. 5-6-11.
 2. 7 Calagary Games
 3. 1-2-3-5-6-9-10-11.
 4. 2 Carl Halbak
 5. 2-3-4-5-6-9-10.
 6. 4-6-7-8-11-12.
 7. 2-4-7.
 8. 2 Vegas Vania

3024 rader som kostar 756 kronor.

Lilla systemet.

 1. 5-6-11.
 2. 7 Calagary Games
 3. 2-5-6.
 4. 2 Carl Halbak
 5. 2-3-5-6.
 6. 4-6-7-11.
 7. 2-4-7.
 8. 2 Vegas Vania

432 rader som kostar 108 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se