Speltips: 17 Miljoner i Jackpot på V86 Xpress på Bergsåker & Jägersro 22/5

Häst 1

V86-Jackpot på 17 Miljoner på Bergsåker & Jägersro 22/5.

Banorna & Omgången.

V86 Xpress med spelstopp 20:30 där tävlingarna ‘saxas’ den här onsdagen på Bergsåker och Jägersro 8,9 miljoner extra i potten, då sexor frös inne förra veckan. Det gör att det är 17 miljoner beräknat i potten för åtta rätt den här veckan. Det är tre stora favoriter i omgången men jag försöker att gardera ett par av de två och då finns ju så klart chans för riktigt höga utdelningar, om man kommer rätt på det där.

Ovanlig kombination av banor den här veckan då Solvalla kommer ha tre tvälningdagar under Elitloppshelgen som kommer den här veckan. Bergsåker har något längre upplopp än genomsnittet och det som är lite annorlunda där är att innersta spåren är lite bättre med bilstart, att komma iväg från. Jägersro har medellångt upplopp men segrar från ledningen sticker ut rejält i statistiken här och det är en bana som gynnar ledaren. Banan har vinklad startbilsvinge så lite mer val för ekipagen en bit ut bakom startbilen, dessutom en bred bana så gott om plats i voltstart.

Inspelade tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips till V75 på YouTube som du hittar länk till på trav.se och på FaceBook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar oftast in torsdag och brukar släppa det sent på torsdagen eller tidigt fredag på Youtube men också i ljudformat där poddar finns.

Andelsspelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se Jag spelar stora spelförslaget här för 200:-/andel, så gå in där för att hitta andelar.

Bästa Spiken!

Stor favorit i femte avdelningen i 8 Global Badman som inte möter mycket till motstånd den här gången och ska kunna köras offensivt för att komma till ledningen efter en bit. Jag tror på toppchans och kanske trendar han uppåt en del till på procenten men det tycker jag han tål och han ska nog vara omgångens största favorit. En sund spik med toppchans.

Gå Kort!

I avslutningen, avdelning åtta så har bästa hästarna fått spår åtta och tolv så jag tar båda och garderar med en tänkbar ledare i 6 Milles Tobin. 8 Parameter är kanske bästa hästen som kan spurta ner allt men har väldigt hög galopprisk. Få lopp innanför västen på 12 Lives Matters men en riktigt fin häst som ska kunna vinna loppet då han går framåt med sina starter och runt 10% är klart rimlig procent.

Avdelning 1.

Ranking: A 9. B 8-3-5-10. C 1-6-12-4. D 2.

Ett stolopp i låg klass där 9 Heather Zet ska vara favorit trots bakspår i ett lärlingslopp där det kan gå för fort i början av loppet och under tiden, då kanske många vill framåt för position. Det som är problemet är ju att han har ganska dåliga ryggar i starten så kan ju dras bakåt här. Dessutom är ju spår nio med bil kanske det mest överskattade och ett av spåren som flest favoriter bränner från, statistiskt.

5 Bellfort kan komma till ledningen från perfekt spår och ska kunna leda loppet runt om här men i lärlingslopp vill väl många söka sig framåt och då kan tempot hållas uppe. Dessutom har man valt att köra henne en del i ryggar och kanske väljer man att släppa här. 8 Bagheera Montana kan öppna snabbt och kanske laddas nu när man är nedstruken ett spår. Ett lopp i kroppen på den senare och ska väl gå framåt med loppet så givet att man kan vara först framme för att överta, då kan den här absolut leda runt om.

10 Muscadelle höjde sig i första bike sist och fortsatt den vagnen på och så klart gynnad av att ett par är strukna i loppet då man fick ett kallt läge, men alltså färre att runda nu och kan spurta snabbt. Ordinarie körsven för den här jämfört med en del andra som växlar ner något.

3 Gin T’.s Darling var favorit sist men kunde inte stå mot en bra på tillägget det loppet men man hade ju tro på den här då och nu är det inte tuffare mot. Det är så klart intressant när det blir första gången amerikansk vagn och barfota runt om nu från bra spår så den här kanske kan utmana i spetskörningen med sådana maxningar. Oavsett är det ju ett bra spår så man sitter bra på det och tänder han till på ändringarna kan han vara riktigt bra här.

1 My Sweet Shadow blir väl över från start och det gör det chansartat så över 10% måste vara streck i överkant här. Bra kusk i sammanhanget och lättning i balansen gör det tänkbart ändå och i ett öppet lopp kanske man kan hitta rygg på ledaren eller tredje invändigt och få ett perfekt lopp. En av många men inte så tidig.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 10-9. C 5-6-4-3-7. D 8-11.

Här blir det en stor favorit i 2 Röde Orm som startar 20 meter före övriga och nu när värsta konkurrenten om spets är bort ligger det öppet för att han ska komma till spets och får bestämma tempot så givet att det är en toppchans att leda runt om här.

10 Kyrie Eleison har nog utvecklats i Flemmings regi över vintern och varit bra i två starter för honom. Fint stammad häst som står bra inne på tillägget här så även om det är bakspår på tillägg är jag inne på att han är så bra för det här loppet att han kan kliva runt fältet.

STRUKEN: 1 Big Little Man kunde nog ha svarat favoriten och kört i spets, alternativt fått ett bra lopp i rygg på ledaren men är nu STRUKEN!

9 Fairplay som fått ett par lopp i sin nya regi och nu startar från ett springspår på tillägget kan hamna riktigt bra på det. Han ska stängas in lite mer då Gustav sett att han varit lite mer framåt med det i tidigare regi så blir så klart intressant ändring med ett helstängt huvudlag med hål i den här starten. Skulle favoriten komma bort så kanske den här kan köra sig hela vägen till ledningen här.

5 Center Bus har ett bra spår tre i volten här och kan nog hamna bra på det i sin första start i nya regin, så intressant att se honom här. Första starten i år så kan behöva loppet så klart.

6 Woogie Broline har en hel del galopper så spår fyra i volten är kanske sämsta tänkbara för honom även om det är en bra häst för klassen.

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 10-3-12. C 2-4-11-5-6. D 8-7-9.

Kallblodslopp där omgångens största favorit kommer ut från innerspår här i 1 Blomsterprinsen som inte kan öppna så snabbt och det som oroar mest är väl att det har strulat för honom i loppen på slutet. Gick i mål med sparat och har så klart bra chans men det blir för hög procent nu och jag väljer att gardera loppet.

10 Kruson hade en del sparade krafter då galoppen kom sist och nu är det nog bättre distans för honom när han dessutom får lite kuskplus till den här starten så tidig trots läget.

12 Borkvinn S.K. har uselt läge med men har vunnit 6/28 lopp och hade ett staket i raden under sommaren i fjol, så rätt årstid för honom nu. Han går lika snabbt över lång distans som på kortare distanser så jag tror 2640 meter kan vara det bästa för honom. Felfri blir han intressant då han ska ha tränat bra en period nu och jag är inne på att han kan rekordsänka direkt. Givet att man ligger lite lågt från det här läget men till under en procent är det värt att chansa.

3 Lill Hans har gått i amerikansk vagn sex tillfällen och har någon andraplats och ett par segerar i den vagnen så givet att det är stort plus med bike första gången på flera månader här. Visst var det segt sist men han gick ändå en snabb tid och harvade en del i tredjespår då. Nu kan det bli spårsnålar resa i främre träffen och han ska gå med någon form av stängt huvudlag för första gången i nuvarande regi.

4 Tallmons Wiking var tvåa i förra starten efter perfekt lopp och visst kan han hitta ett bra lopp igen men kusken vinner väldigt få lopp med 3/84 i år och nästan lika dålig procent i fjol, så även om han är lågt streckad är han ändå tvåa på strecken här, så jag rankar ner honom på att det är fel tvåa bland kollektivets markeringar här.

2 Klack Vidar står bra till och är bra inne på pengarna så kan vara tänkbar vid flera.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 1-2. C 11-9-3-4-8. D 7-10-6.

Lågklassigt lopp där många går framåt med sina lopp och svårt att se hur mycket någon utvecklas i den här typen av lopp. Favoriten 1 Ib och 5 Inferno möttes sist och den senare spetsade lätt då men valde att släppa till en annan för att sedan spurta snabbt med till synes, mycket sparat, som tvåa bakom Ib. Nu riskerar väl favoriten att bli över på sitt innerspår och Inferno ska ändras en del i balans och utrustning så jag är inne på att Inferno ska spetsa och leda loppet runt om. Jag spikar till ett bra värde här då han inte ens är favorit här och han gick med framskor sist och får nu barfota runt om, dessutom blir det första gången rycktussar i nuvarande regin, då måste det vara bra chans att han håller farten på upploppet och rinner undan.

2 Knockout Charlie utmanar om ledningen och kan öppna bra med då värsta konkurrenten i spetstriden har spår fem och den här spår så långt in måste det vara fördel den andra. Man kan väl hålla inne favoriten med den här och kanske ta rygg på ledaren så visst kan han vinna även om det inte blir ledningen. Skulle Inferno komma bort kan den här spetsa och leda runt om.

Jag tycker att tre hästar höjer sig en del här och då är det bra att ta ställning då just dom tre drar mycket streck.

Avdelning 5.

Ranking: A 8. B 3-9-1. C 4-5-6. D 7-2.

”Bästa Spiken!”

Här ser det ut att vara klasskillnad då 8 Global Badman är van att möta bra hästar från Gulddivisionen och nu ställs mot hästar som står okej inne i Silver och i övrigt ett par tröttare hästar som redan tjänat sina pengar. Global Badman har tävlat i stenhårt motstånd hela livet och ändå vunnit 16/48 så det är en riktig vinnarhäst, som ska ha bra chans att segra här.

3 Night Art är väl mest intressant mot då man ska köra i amerikansk vagn för första gången i sin 31:a start. Var fin sist i ett bra femmåringslopp så kommer med två lopp i kroppen och är en häst som verkar ha en del utveckling kvar, som ungdommen i loppet.

Redéns duo tycker jag borde få svårt här där 1 Chestnut vann sitt senaste segerlopp i Bronsdivisionen i förra sommaren och går upp två klasser. Så klart kan han vinna men som klar tvåa på strecken är det för mycket streck nu. 4 Versace Face gillar lång distans och kommer med två lopp i kroppen men han blir tvåa en del i loppen så det är väl något sådant som känns rimligt här kanske.

Avdelning 6.

Ranking: A 5-3. B 9-4-7. C 2-10. D 1-8-6.

Favorit här är 5 Lady Beluga som blev påkörd i starten sist av 9 Glorius Rain så nu kan man få revansch. Kan favoriten komma till ledningen så är mycket vunnet men inte givet, och hon kan så klart vinna loppet från dödens om det blir så men då är man mer sårbar och jag garderar då det kan gå fort. Glorius Rain visade bra form sist och ska ses med bra chans igen, då det är en bra proposition med fördel för ston här, så givet att båda nämnda står bra inne i loppet.

3 Nugget Zon har hittat formen och kan öppna snabbt då så skulle man ladda fullt tror jag absolut att man kan svara ut Lady Beluga här och då kan det vara Nugget Zon som leder loppet runt om. I ganska hög klass på Jägersro är det bra fördel att sitta i ledningen och jag är inne på att det här kan vara vinnaren.

4 Thewinnertakesitall är rejäl och har en bra långspurt och stod för en bra upphämtning efter en stor galopp sist. Man tror på bra form i stallet där och han kommer med två lopp i kroppen efter vinterträningen så är säkert bra nu.

7 Yuvaraj kom bort sist då man valde att köra i kön eftersom man startade från bricka 8 den gången och det blev bara omöjligt att ta något till slut i det loppet. Nu är Gustav inne på att köra mer offensivt så med sparat sist bör det kunna bli bra prestation nu när hästen fått några lopp i kroppen.

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 5-11. C 10-6-8-7-9. D 12-2-1.

5 Lino Band blir favorit här men inte alls givet att han tar sig förbi 4 B.B.S.Avicii och den senare kan vinna loppet från spets eller i rygg på ledaren om man väljer att släppa till favoriten här. Rankar den senare först på bättre spelvärde och det var fint intryck sist då man testade amerikansk vagn för första gången då han var tvåa på målfoto efter en snabb spurt.

11 Woodcutter är en stark avslutare och givet att det blir svårt från det här bakspåret på kort distans men hästen är så bra att det kan gå. Det kan bli hård körning om ledningen då tre hästar kan öppna snabbt där framme och den här kan absolut bjudas in i matchen vid körning.

6 Hagrid är den tredje som kan öppna vasst och nedstruken ett spår lär man ju ladda rejält och hästen är väl bättre än vad resultatraden ger sken av på slutet. Intressant med Örjan upp.

10 Hypnotize har inte vunnit lopp ännu men distansen passar och det som är intressant här är att det han gått barfota runt om få gånger tidigare och då var han bra som tvåa från spår 12 på kort distans bakom Mizai, första gången, för nästan ett år sedan. Han galopperade sedan ett par starter utan skor och är han mogen att gå utan skor nu måste det vara bra insats att vänta då han dessutom utrustas med amerikansk vagn som han bara provat en gång tidigare och även då med en andraplats som resultat. Kul ändringar på en skräll med kuskplus som i princip ospelad.

8 Guvenör Godiva är så klart gynnad av en stryking i loppet och han är bra för klassen som ofta ganska hårt spelad. Visst är läget vad det är men han är rejäl och tål att gå en del i spåren så ska kunna skrälla med lite tur.

Avdelning 8.

Ranking: A 8. B 6-12. C 5-2-7-4-3-10. D 1-9-11.

Se ”Gå Kort!”

Jag försöker att stänga loppet på tre hästar och jag är överens med kollektivet att 8 Parameter nog är bästa hästen här och jag rankar honom först på att han har visat att han kan spurta ner ett helt fält från sista positionen på Jägersro. Han måste ha riktigt bra chans om han går felfritt, men det är just det med galopprisken och jag garderar.

6 Milles Tobin tror jag är den som spetsar här och ledningen på Jägersro är guld värt. Jag tror på toppchans att den här kommer till spets och leder loppet runt om. Joakim Lövgren som tränar och kör är inne på att han inte alls tar i i ryggar och att han höjer sig rejält i spets så det är inget att tveka på här enligt honom och får man en bra spetshäst till under 5% på Jägersro så är det givet att han ska rankas tidigt.

12 Lives Matter är väldigt bra häst med men läget är så klart hopplöst. jag är ändå inne på att det skulle kunna bli en del körning i loppet och skulle favoriten hamna en bit bak kan den här kanske gå med i hans rygg på slutvarvet och få ett bra lopp trots spåret.

5 Isseymiyake Secret är en fin häst med som drar mycket streck och den här tog sig till final i Danska Kriteriet som treåring och är nu fyra år. Är då inne på att man kanske siktar på helt andra lopp med den här så när det är årsdebut kanske man inte lägger lasset för försöka svara ut Milles Tobin i spetstsriden, eller så kanske det saknas den lilla extra farten första starten på länge, så att man inte kan svara. Oavsett så ser jag det som överstreckat på den här till över 20% och rankar ner på dåligt spelvärde den här gången. Det finns absolut på kartan att värsta motbudet i spetsstriden galopperar bort sig och då kan den här sitta i fred i ledningen och rinna undan kanske.

2 Chaplin kan öppna vettig och kan få lopp i rygg på ledaren så han ska kunna vinna med ett sådant lopp från ett bra läge, med comebacken avklarad sist är han säkert framåt nu.

7 Trixwithtrimmix har två lopp i kroppen och var bra vid seger sist men kan inte öppna så snabbt så kan absolut hamna på vingel här. Svårt att ha samma tur som sist med positionerna och körningen som blev perfekt då och dessutom möter man tuffare motstånd nu. Ändå intressant vid många streck då det är låg procent och fin form.

Stora systemet.

 1. 1-3-5-8-9-10.
 2. 2-9-10.
 3. 1-3-10-12.
 4. 5 Inferno
 5. 8 Global Badman
 6. 3-4-5-7-9.
 7. 4-5-6-8-10-11.
 8. 6-8-12.

6.480 rader som kostar 1.620 kronor.

Lilla systemet.

 1. 3-5-8-9-10.
 2. 2-10.
 3. 1 Blomsterprinsen
 4. 5 Inferno
 5. 8 Global Badman
 6. 3-4-5-9.
 7. 4-5-6-10-11.
 8. 6-8.

400 rader som kostar 100 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se