Speltips: 100 MILJONER JACKPOT Östersund 6/6

V75-Omgången.

100 Miljoner i veckans jackpot, då femmor frös inne både på lördagens och söndagens V75-omgångar. Veckans omgång går på Östersund där huvudnumret är Jämtlands Stora Pris med en halv miljon i förstapris och det är ju lite lägre prispengar generellt sett i år och framför allt i dom större loppen då det var 700 tkr i första pris senaste åren här. Comeback för Campo Bahia i storloppet nu men även flera som var aktuella i Elitlopps-snacket går ut här så rivigt lopp att vänta. Double Exposure drar en del streck och var favorit här i fjol men fick nöja sig med andraplatsen bakom Milligans Scool som vann på 1.11,0 men 2017 stack ut lite extra med Readly Express som vinnare på 1.10,0 över full distans.

Vad gäller banan så är underlaget svårbedömt då det ska regna en hel del från fredagen och det är nylagd bana som bara körts någon enstaka tävlingsdag på. Tanken är väl att det ska bli bättre med omlagd bana men det är alltid chansartat och kan ta några tävlingstillfällen tills underlaget sitter som det ska samtidigt som personalen ska bli vana att jobba med underlaget. Upploppslängden är väldigt lång med svenska mått mätt med sina 218 meter, i övrigt inga konstigheter utan vinklad vinge eller open-stretch här på en vanlig 1000-metersbana. Regnet och nylagd bana gör att många kan komma att ändra till skor närmare inpå start så håll koll på sena ändringar imorgon, men då banan har tävlingar redan fredag kväll kan man få en hint om vart åt det lutar med banunderlag redan dagen före.

Bästa Spiken!

Jag går klart mer på spelvärde än vilken som har absolut högst vinstchans denna veckan och i kallblodsloppet sprider många strecken ordentligt och mycket bra att ta ställning och spika där.

1 Spang Viktor 17% var ganska stor favorit på V75 sist, då det var final i Dubelkuppen och då blev det galopp. Nu är det bästa tänkbara spåret och Björn pratar om utrustningsändringar som han hoppas ska ge effekt. Framförallt är det aviserat barfota runt om vilket han tror ska gör stor skillnad. Inte så hårt streckad och minst lika bra som favoriten från ett spår som han ska kunna spetsa från. Klart intressant att gå på nu.

Gå Kort!

I fjärde avdelningen är det ett Diamantsto-Försök och spårtrappa för som dessutom är ett ungdomslopp vilket gör att det ska vara typen av lopp det borde skrälla i men nu höjer sig några få kraftigt och det är läge att lösa loppet på några få streck.

9 Award Kronos 51% är klar favorit och var bland annat betrodd i en E3-final och var även kvalad till Oaks-finalen i fjol då hon tillhörde skiktet precis under dom bästa i kullen. Det blev inte så många starter och hon kom bort i dom finaler hon kvalade in till. Detta gör att hon står mycket bra inne i klassen och har en bra speed att tillgå till slut. Bakspår är alltid bakspår och hon blev trots allt diskad för galopp just i E3-finalen så det finns på kartan att hon kan göra bort sig. Till hög procent vill jag gardera, men stänger på få streck.

14 Dixie Brick 16% har med galopperat bort en del pengar i sin karriär men kommer med två stabila insatser i bagaget. Med dom loppen i kroppen ska hon kunna vara mycket långt framme i detta loppet som hon står riktigt bra inne i. Nurmos stall börjar mullra igång mer och mer efter att många i stallet hade sen vinterträning och han brukar som vanligt köra in som mest pengar under det senare halvåret så form på g på den fronten.

12 Feerie De Fael 11% blir tredje strecket om man inte nöjer sig med två hästar i låset. Denna var kraftigt uppåt sist med biken på och så blir det nu igen. Tvåa i ett klass 2 försök och det är starkt av ett sto att gå så bra som hon gjorde i öppen klass bakom en bra Merritt. Var långt före bland andra Whelk som sen var ute i imponerande seger på V86 i onsdags. Stallform och det kan gå trots besvärliga spår 12 bakom bilen.

Avdelning 1.

Öppet lopp i lägsta klassen på V75 och det ska dessutom avgöras över 2640 meter och med autostart. På banan vinns fler lopp från spets på denna och längre distanser än på dom kortare. Anledningen är nog att oftast är alla lite rädda att göra något i dom längre loppen då man har respekt för distansen och väntar på det långa upploppet och så får ledaren fuska undan mellanvarvet.

6 Armagnac 24% är den knappa favoriten och min klara förstahäst från ett perfekt springspår. Goop säger att han är nöjd med hans utvecklingskurva och att det är klart uppåt i formen på slutet, vilket stämmer överens med resultaten på slutet. Ett år äldre än många av sina konkurrenter här och med Goop ska det vara bra chans för spets och slut vilket gör honom till en tänkbar spik i ett annars öppet lopp.

8 Tinten 5% har ett bra smygläge och är också han 5 år vilket oftast är positivt på V75 även om det vinner många fyraåringar i lägsta klassen. Ett par svängar på innerspår är ofta gynnsamt i jämna lopp på V75 så kommer luckan till slut finns chansen.

3 Mellby Highball 22% har bara en start i nuvarande regi och kom till Bergh i mars och nu är det skorna på. Lite väl hårt streckad men aktuell vid gardering.

1 Will I Am 19% har ett mycket bra startspår och har visat form i senaste starterna. Witasp vinner inte V75 så ofta så även denna är väl lite överstreckad då många nämner den tidigt, bara en bland många för mig.

7 Young Highness 4% är ett sto i öppen klass men kommer med absolut toppform och tränaren låter nöjd. På frågan om det ska bli första barfota oavsett väder så säger hemma tränaren att hon har hov så det räcker oavsett och klara planen är att gå så.

9 Phoenix Photo 11% verkar klara lite jobb i spåren och får kraftigt kuskplus denna gången. Står dock väldigt hårt inne i loppet och har en hel del galopper i historiken.

12 Timorol 2% har varit väldigt betrodd i ett par starter på slutet men kommit bort och är totalt bortglömd denna gången och skulle kunna skrälla rejält trots läget. Fjärde starten i nya regin och barfota fram funkade inte sist och nu återgår dom till ordinarie balans.

Ranking: A 6. B 8.3.7. C 1.12.9. D 5.2.4.10.11.

Avdelning 2.

Se”Bästa Spiken!”

3 Alma Prins 28% är en mycket fin häst som blandat prestationerna rejält. Ibland övertygat ordentligt för att sedan vara sämre även i enklare gäng till låga odds, så inte helt att lita på som favorit. Då den tillsammans med mitt spikförslag står väldigt bra inne i loppet är det tänkbart att låsa på dom eftersom båda är mycket bra för klassen men båda också har viss risk att galoppera.

2 Husnäs Elving 7% får rejält kuskplus och ska gå på optimal balans. Har skrällt på V75 i höstas och även gått bra efter det. Kommer med ett lopp i kroppen efter vinterträningen och bör gått framåt med lopp i kroppen.

9 Demex 6% går bra gång efter annan och klarar jobb ute i spåren. Tränaren Jan-Olov Persson säger dock att det borde bli mycket svårt för hästarna på 20 meters tillägg att slå dom två bästa där framme. Så samma gäller så klart för stallkamraten då, 7 Guli Roy 7% som annars duger bra i loppet. Det finns ju viss risk för galopp på båda där framme och då öppnas ju loppet rejält.

12 Bokli Teddy 13% har gjort bra tider på Leangen och när det nu är körspö och springspår kan det bli riktigt bra. Kan också bli hängande men måste räknas tidigt vid gardering.

Ranking: A 1. B 3. C 12.2.9.14.7.4. D 15.11.6.13.10.8.

Avdelning 3.

Bronsdivisionen över 2140 meter auto och här får vi se omgångens största favorit från bakspår i ett ganska jämnt lopp. Tycker att det är givet att gardera då procenten stuckit iväg lite väl mycket.

9 Fort Knox 60% startade mycket bra som unghäst men blev struken inför E3-finalen i fjol och bytte sedan regi till Goop. Där har han nu fått några lopp och ska så klart ses med hög vinstchans på grundkapacitet och visat intryck. Har dock en hel del galopper i historiken och som så stor favorit är det givet att gardera honom denna gången.

1 Global Winner 17% har gjort lite mer starter och flera på V75 som betrodd där han gjort många bra insatser. Bra för klassen men lurigt innerspår bakom bilen då han inte är så startsnabb men Örjan ska väl kunna ta sig ut tidigt och hästen måste räknas här. Barfota, bike och hel-stängt eller blinkers på och med ett lopp i kroppen ser Nurmos det som bästa chansen för dagen.

4 Hossiana Boko 13% är ett sto i öppen klass men då hon är startsnabb och har bra läge ska det kunna gå ändå, eftersom hon ska hamna bra till direkt. Ledningen eller rygg på ledaren är tänkbara scenarion och stallet har oerhört bra form.

3 Mr Clayton J.F. 4% duger bra och har växt in fint i klassen. Bra läge och kusk på lättplacerad häst som kan vara en tänkbar skräll.

Väldigt lågt spelade hästar som ändå ska duga i klassen men som har fått tuffa lägen är7 Kövras So Far 1% från Berghs formstall och han är startsnabb så kan hamna bra på det trots spåret. 8 Dexter Brick 1% hade inte galopperat på över ett år när det sist blev galopp och han gör allt som oftast bra lopp. Spåret är uselt så klart men nu är det aviserat en hybridvagn på efter att gjort många starter i vanlig vagn. 11 Buzzer Beater 1% får bike på nu och har prickat en formtopp till detta. 12 Lukas Bris 0,3% ska väl ha svårt att vinna från läget men har fortsatt bra form. 10 Hunkydory Degato 1% ska gå barfota runt om och står bäst inne på pengarna men som sto i öppen klass ska det kanske vara för svårt. Nämner ändå många då jag kanske kommer spela med riktigt många strecka på någon kupong då jag vill försöka fälla den stora favoriten.

Ranking: A 1. B 9.4. C 3.7.8.11.12.10. D 2.5.6.

Avdelning 4.

Se “Gå Kort!”

Dom där framme borde få svårt att stå mot dom bästa från bakspåren i detta loppet och då det är en spårtrappa fick8 Majet Af Djupmyra 4% som blir besvärligt. Ett lopp i ny regi och denna är nästa strecket vid gardering. 1 Smaragd Norrgård 6% har ett jobbigt innerspår och bara tjänat en tredjedel av dom med sämst lägen i tredje ledet och det ska väl bara inte gå då. 15 Sheila Laday 2% mer intressant vid gardering med mest pengar på kontot, barfota runt om och ventuellt bike på för första gången.

Ranking: A 9. B 14.12. C 8.15. D 6.4.1.13.5.11.2.3.7.10.

Avdelning 5.

Klass 1 och ett klart okej försök över medeldistansen med autostart och jag väljer att gå mot favoriten här som också här fått bakspår.

9 Pleasure For Cash 36% ä ren fin häst som gjort några starter i sin nya regi nu och har två raka vinster trots svåra lägen men mot betydligt enklare motstånd. Att vinna V75 från bakspår gör man inte på beställning då han är ny i klassen borde han behöva något lopp mot dom här för att kännas som en vinnare på förhand. Dessutom mycket galopper i historiken och kan ju falla tillbaka i gamla synder och med minst pengar på kontot är det givet att gardera eller spika mot.

2 Messiah 27% har höjt sig på slutet och kommer även han från två raka vinster men mot bättre motstånd, framförallt näst sist då han slog ganska bra hästar i klassen över mastiga 3140 meter. Då var det biken på och så kan det bli igen även om det inte står i vagninfon ännu. Var struken mellan dom starterna men stod inte över mycket och går nog framåt med loppet i kroppen. Stark och borde hamna hyggligt på det från okej spår och jag kan tycka att han är en tänkbar spik.

3 Announcement 14% har haft dåliga lägen mest hela tiden men tränaren är mycket nöjd med att han rekordsänkt flera gånger redan i år. Osäkert vart han hamnar men kan öppna ganska bra och kanske kan nå spets eller rygg ledaren.

1 Vien Ici 2% visade uppåtform sist och ska nu köras barfota runt om från ett bra smygläge kan det vara en rejäl skräll om rätta luckan kommer.

7 Cyrano De B. 13% vann V75 som treåring och det är inte så vanligt ens i lägsta klassen. Växt in bra i nästa klass och borde kunna hävda sig bra även här. Bike på vid vinsten sist och om jag inte minns fel så var det första gången med bike då han vann klass 2 i fjol, så det är så klart ett jätteplus på honom. Startsnabb och borde kunna hitta bra position trots spår en bit ut och räknas tidigt.

6 Redhot Tap Dancer 5% går barfota runt om nu och gör det bra mest hela tiden och står bra inne i loppet.

8 Winner Bac 1% tål en repa i spåren och det lär behövas från läget men ska inte räknas bort trots det. Loppet i kroppen är bra och ska gå framåt.

4 Bottnas Easy Cash 1% har ett bra startspår och ska hamna bra till direkt men då kusken inte är någon som vinner V75 så kanske det blir för tufft denna gången.

Ranking: A 2. B 7.9. C 3.1.6.8. D 4.5.11.12.

Avdelning 6.

Silverdivisionen, Storsjöpokalen över kort distans och det lär gå undan för många hästar där framme direkt.

9 Hill Street 28% star bra inne I silverdivisionen och han spurtade riktigt snabbt sist han var ute. Struken efter det för en hovböld som snabbt var borta och han missade inte mycket på det. Blir det fart i loppet vilket är troligt så kommer han spurta oerhört fort över Östersunds långa upplopp. Många av Redéns hästar har gjort bra insatser direkt efter kortare vila och denna är absolut en tänkbar spik till lagom streckad.

4 Only One Winner 20% har jag spelat ofta men då helst som outsider och när han är bland favoriterna är han inte lika intressant. Han är oerhört startsnabb och tar sig kanske förbi invändiga från ett av dom bästa spåren bakom bilen. Räknas då så klart från ledningen, men det kan bli lite för hårt denna gången, efter en enklare uppgift sist.

3 Han Herred 5% har gått med bra i många lopp nu och får han slippa att sitta fast så kommer snart skrällen. Startsnabb och kan bli en riktigt bra resa även denna gången. Till låg procent från stall i form så måste han räknas tidigt vid gardering.

2 Macelleria 14% har Bergh aviserat att han ska kunna gå bra över kortare distanser och nu har han startat över sprinterdistans tre gånger i rad och varit fin även om det inte gick att ta något över Mantorps korta upplopp i snabb avslutning sist. Hamnar väl bättre på det nu kanske och ska rankas tidigt.

7 From The Mine 12% är, liksom dom flesta på framspåren, startsnabb och kan hamna bra på det trots spåret då Magnus lär köra offensiv. Han har alltid hög tro om denna och hästen gör det oftast riktigt bra.

1 Lexington Hall 2% är med startsnabb men ska inte kunna svara alla startraketer utifrån och riskerar att hamna i säcken. Kommer rätta luckorna så har han kapacitet att skrälla men han är relativt ny i Silver så kanske blir det för tufft.

6 Luie Brodde 7% kommer med absolut toppform efter tre raka vinster men då även han är ganska färsk i klassen kanske han behöver något lopp till i Silver för att det ska kännas helt rätt.

5 Coubourg Hanover 1% har ett bra spår och gör bra insatser mest hela tiden. Jepson upp nu och bike på, så tänkbar storskräll vid bred gardering.

10 Hazard Boko 7% står bra inne i loppet och om det blir rejält tryck på loppet kommer även han in i matchen. Annat huvudlag än sist men minus är att man går till vanlig vagn från biken vilket måste vara ett minus.

8 Maze Runner 4% är oerhört startsnabb och stod mot bra i ledningen sist och det var ett klart fall framåt. Nu är det lite väl bortlottat från bricka 8 och borde vara svårt att komma till med snabba invändigt.

Ranking: A 9. B 3.7.4.2. C 5.1.6.10.8. D 11.12.

Avdelning 7.

Huvudnumret för dagen är Gulddivisionen och Jämtlands Stora Pris över medeldistans som annars brukar gå två veckor efter Elitloppet och därmed brukar ett par av Elitlopps-deltagarna var med i startlistorna här. När så inte är fallet detta året är det oerhört starkt startfält som kommer ut på lördagen med flera som var aktuella i snacket inför Elitloppet.

7 Campo Bahia 22% har varit knapp favorit hela veckan men sjunker något nu då Lugauer varit tydlig i intervjuer att det är en lång säsong för honom med USA-resa till hösten och sedan ett vintermeeting i Frankrike. Så det verkar som att det kan bli ett lugnare upplägg här, i första starten efter fem månaders tävlingsuppehåll och då måste han garderas även om han räkas som en av världens bästa hästar. Då det är litet fält så kan han vinna loppet lite hur som helst ändå.

1 Cyber Lane 23% går förbi på strecken som knapp favorit mest på att han är det givna spetsbudet men det lär nog bli hård körning och inte säkert att han får allt gratis i detta loppet. Det lyser rött överallt men Johan låter tveksam till barfotan om det är regn och inte perfekt bana, dessutom är det rött på hybridvagnen som snarare är ett minus då han gick i riktig bike sist. Kan rinna undan i spets men inte alls givet och fler streck behövs.

3 Handsome Brad 11% är startsnabb och gör nog ett allvarligt försök mot ledningen och visst han kanske kryper ner i ryggen på favoriten om luckan finns där. Hästen var bättre än väntat i årsdebuten och därför lär dom ju vara offensiva i tänket nu och är en faktor i spetsstriden.

5 Angle Of Attack 07% dufer inte i loppet och är missgynnad om det blir mycket regn men även han är en faktor i just startrusningen från ett perfekt spår bakom bilen och han göra att det kostar lite extra för Cyber att svara spets.

10 Mindyourvalue W.F. 3% pratade Bergh om att han skulle passa i ett Elitlopp med två heat inför förra starten. Då körde han hårt över 2640 meter och stannade av till slut i sin ensamhet och Bergh drog på sig avstängning och böter för hård drivning och missade hela Elitloppshelgen på grund av det. Rygg på Handsome i starten gör att han kan komma igenom bra och här kan det bli så att Bergh tar en ny avstängning och böter till slut om chansen är där. Oerhört bortglömd och kan vinna loppet från dödens i den form han är i.

8 Double Exposure 20% är jämnt spelad med dom två favoriterna och denna kommer från en ruggigt fin insats i Stoeliten på 1.09,9. Inför det sa Redén att hon skulle kunna vara på plats i Elitloppets final i den form hon ändå var i och med den formen ska hon räknas trots läget. Hon kan vinna loppet från dödens och det kanske bara är den positionen ledig denna gången.

9 Une Etoile Gar 8% var ruggigt bra under förra sommaren och hösten då hon krossade allt motstånd i Stoeliten men var en besvikelse i årsdebuten. Sladdade i loppet men sen tog hon tag i grejerna till slut och avslutade mycket snabbt sista halvvarvet. Går säkert framåt med loppet i kroppen och kanske är på topp redan nu.

6 Velvet Gio 7% var ruggigt bra i sitt senaste lopp utvändigt ledaren sist och var nära att få en Elitloppsbiljett men Attraversiamo fick loppet och tog sig förbi till slut. Han är stark och när jag tänker efter så kanske inte dödens är ledigt i detta loppet då det finns kanske fyra hästar som kan vinna loppet från utvändigt här och detta är en av dom.

2 Very Kronos 4% gör debut mot eliten och det borde bli för tufft men kan skrälla med rätt resa.

Ranking: A 7. B 8.1.10.3. C 6.9.2. D 4.5.

Stora systemet

Avd.1: 1.3.6.7.8.

Avd.2: 1 Spang Viktor

Avd.3: 1.3.4.9.

Avd.4: 9.14.

Avd.5: 1.2.3.6.7.8.9.

Avd.6: 9Hill Street

Avd.7: 1.3.6.7.8.9.10.

1960 Rader som kostar 980 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.6.8.

Avd.2: 1 Spang Viktor

Avd.3: 1.3.4.9.

Avd.4: 9.14.

Avd.5: 2 Messiah

Avd.6: 9Hill Street

Avd.7: 1.7.8.10.

96 Rader som kostar 48 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se