Speltips: V75-systemet Jägersro lördag 13 januari

V75-1: Voltstart i den inledande avdelningen där 2 Olle Rols blir favorit efter sina tre raka segrar på slutet. Visst ska han ses med god chans igen, men vi påminner om att han har tjänat 300 000 kronor på sina två senaste starter och det kan ibland vara svårt att bära. Spår två tror vi dock inte att han har några problem med. Vi vill prova att gardera honom och streckar tidigt de båda springspårshästarna 6 Gomez och 7 Toddler. Dan Widegrens Gomez kommer även han med tre raka och bör kunna utnyttja läget på bra sätt. Conrad Lugauers Toddler gjorde comeback på ett övertygande sätt senast och borde rimligen gå framåt med loppet i kroppen. Bland outsiderbuden nämner vi 3 Defy Anything från ett passande läge även om det var ett tag sedan han startade i voltstart.

V75-2: Lägsta klassen avgörs den här veckan över sprinterdistans med autostart. Klar favorit blir 1 Erwin och visst är det vettig chans att hästen ordnar femte raka segern. En spik på de mindre systemen, men i jakt på lite högre utdelning garderar vi på stora systemet då det finns några klart spelvärda där bakom. 7 Global Unlimited kvalade in till E3-final i somras och gjorde senast comeback. Det loppet borde ha fört honom framåt, men läget här är knepigt med spår sju bakom bilen. Varning utfärdas för 10 Harri K. Han har varit bra i varje start på slutet och kommer in i matchen om det blir högt tempo i täten. Fjärde strecket plitas ner på 2 Waffle som duger fint i klassen och har ett perfekt läge bakom bilen.

V75-3: Spik på formhästen 7 Västerboonthenews eller gardering med 1 Oasis Bi som söker formen inför eventuell start i Prix d´Amerique? Det är frågan i veckans – i övrigt klena – gulddivision. Vi väljer den ”fega” vägen och tar med båda på systemet. Västerboonthenes har fått ett bättre läge efter invändig strykning, men kan ändå få problem att nå ledningen om Kim Eriksson vill köra i den positionen med Oasis Bi. Väljer Kim därmot att släppa känns det som att han ”bjuder” Lars Brindeborgs häst på segern. Bakom dessa båda är det som sagt klent och något tredje streck tror vi inte behövs. För skrälletarna nämner vi ändå 3 Nappa Scar och 5 Dreams Take Time.

V75-4: Bara ston i den fjärde avdelningen och även här känns det som att segerstriden står mellan två hästar. 6 Dorinda hade varit ifrån några månader innan senaste starten, men gick ändå ut och vann i smått övertygande stil. Hon borde rimligen vara ännu lite vassare nu och vi är inne på att hon tidigt sitter i ledningen den här gången. Därifrån blir hon sedan svår att besegra. Den som skulle kunna göra det är 14 Julia Af Solnäs. Hon vann överlägset senast och har kapacitet att klättra vidare upp i klasserna, men samtidigt agerar hon lite för ojämnt för att vi ska våga ta ställning att spika henne. Vi litar dock på att någon av dessa båda damer ordnar segern och ”låser” även den fjärde avdelningen på två. Bland outsiderbuden där bakom finns 7 Gaya Di Quattro och 15 Lesperanza.

V75-5: Bara ston i den femte avdelningen och här krånglar vi inte till det. När 2 Nancy America fick ett så fint läge bakom bilen som spår två, ser vi ingen anledning att gardera loppet. Flemming Jensens häst vann lätt från ledningen senast och även om det handlade om ett enklare sällskap den gången var formintrycket så fint att vi tror det räcker till ny vinst. Vi noterar också att stoet står perfekt inne på pengarna. Värst emot är 5 Darling Hornline som verkar klart på gång igen och även hon kommer från spetsseger. 11 Cash Brodda hade ingen tur i spårlottningen, men kan fälla många till slut om det blir jämn och hård fart hela vägen i loppet.

V75-6: Segervane 5 Master Crowe blir favorit i silverdivisionen och det tycker vi är helt rätt – även om sprinterdistans inte är något han är van vid. Räkna med att körande Peter Ingves laddar vad som går från början för att, först och främst, komma förbi 1 Pajas Face i starten. Lyckas man med det är mycket vunnet, men det kan absolut gå vägen från andra positioner också. Just Pajas Face är en av de hårdare konkurrenterna i loppet. Han hamnade i lite fel ryggar till slut senast på Solvalla och var inte tom i mål. En som vill vara med och ”bråka” om spets är nog 2 Augustus F. Han löper jämnt och säkert och trivs med förutsättningarna han har den här gången. Garderar man loppet vill vi varna för 6 Shogun D.K. Det handlar om en lite humörbetonad häst där man ska justera lite i utrustningen till den här starten. Slår det väl ut och han har en bra dag kan han absolut överraska.

V75-7: Bra klass på den avslutande bronsdivisionen. 11 Qahar Q.C. jagar femte raka segern och att det faktum att loppet körs över 2640 m talar till hans fördel. Läget med spår elva kunde dock ha varit bättre och även om hästen har skött sig på slutet, vågar vi inte lita på att han helt har stabiliserats. 1 Mack Dragan utvecklas stadigt och läget den här gången blev bra. Han måste streckas tidigt. 10 Trot Kronos har en hög grundkapacitet, men agerar lite ojämnt. Näst senast till exempel var han inte alls som bäst. Fungerade fint med skor senast efter lite uppehåll och står sig bra i klassen. 6 Niky Flax trodde vi skulle kunna lite bättre senast även om han inte behöver skämmas för tredjeplatsen. Minns att han satt fast med sparade krafter i derbyfinalen, så kunnandet finns där. 

Stora Systemet:

V75-1: 2-3-6-7 (1,4)

V75-2: 1-2-7-10 (3,8)

V75-3: 1-7 (3,5)

V75-4: 6-14 (7,15)

V75-5: 2 Nancy America (5,11)

V75-6: 1-2-3-4-5-6-7-9-11-12 (10,8)

V75-7: 1-6-10-11 (7,4)

2560 rader = 1280 kronor

Lilla systemet:

V75-1: 2-3-6-7 (1,4)

V75-2: 1 Erwin (7,10)

V75-3: 1-7 (3,5)

V75-4: 6-14 (7,15)

V75-5: 2 Nancy America (5,11)

V75-6: 1-2-4-5-6-11-12 (9,3)

V75-7: 1-6-10-11 (7,4)

448 rader = 224 kronor

Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken: 
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler