Speltips: V64-systemet Färjestad 11 juni

V64-1: Det är bara sju hästar till start i den första avdelningen. Vi får se en intressant årsdebut i form av Björn Goops 6 He´s Marvelous. Han har inte tävlat sedan början av november, men rapporteras träna bra inför sin comeback. Tävlar han på topp är det bra chans, men vi tycker hästen från och till dras med aktionsproblem och vågar inte lita på honom som trolig klar favorit. 7 Capitol Hill har 20 m tillägg, men med få hästar i loppet har det inte lika stor betydelse. Även han gör årsdebut och har knappast formen på topp direkt i första starten. 5 Categorical är i full tävlingskondition och det kan visa sig avgörande. Han visade bra form senast, men där är i stället spår fem i volt lite lurigt. En som är bättre än raden är 4 Excalibur Sisu. Han kommer från två raka galoppmisslyckanden, men skulle han sköta sig den här gången kan han vara ett outsiderbud.

 


V64-2: Bara ston i den andra avdelningen och flera intressanta hästar. Med insatsen från senast på näthinnan är 3 Barbara L.Hanover vårt första streck. Hon tävlade barfota runt om den gången och det såg ut som att det gav en extra kick. Trots ett lopp utvändigt om ledaren höll hon stålande som tvåa och snart måste första årssegern komma. Givet streck även på 5 Bravivivicimo som dock gjorde bort sig med galopp redan innan bilen släppte fältet i årsdebuten senast. Hon visade dock sådana farter under fjolåret att hon måste räknas tidigt här – även om formen trolien inte är helt på topp. 6 Above All vann näst senast. Då var det Carl Johan Jepson som körde Axevallahästen och han får nu chansen i sulkyn igen. 7 Schatzi Fayline är stark och rejäl och brukar gå hela vägen till mål. Inte borta trots spår långt ut på vingen.

 


V64-3: Ett intressant sprinterlopp där två hästar kommer att bli betydligt mer streckade än övriga. Av ekonomisk anledning tar vi ställning för den av de båda med bästa läget – 3 Dizzy Broad. Björn Goops sto blev fast i trötta ryggar i sin senaste start på Charlottenlund, men såg i övrigt finfin ut. Det var jänkarvagn för första gången då och hästen visade prov på fin startsnabbhet. Kort distans passar henne dessutom finfint. Utmanaren är 7 Mr Lindy som även han är snabb från start och säkert kommer att laddas iväg av Veijo Heiskanen. Han var senast med i Sweden Cup under elitloppshelgen, så helt klart har han kapacitet som räcker för seger här. Även om det finns en risk att det går för fort i början, är vårt scenario att Björn Goop tar ledningen och stannar där hela vägen. Körs det alldeles för snabbt kommer en sådan som 9 Dollar Access att avsluta bra över upploppet. Även 4 Knox Hanover kan vara värd ett outsiderstreck om man har råd och letar skrällar.

 


V64-4: Det är lärlingskuskar som kör hästarna i den fjärde avdelningen. 4 Genesis lär bli klar favorit och visst kan han vinna loppet. Fyraåringen har dock inte startat sedan slutet av januari och körande Javelle David är ett oskrivet blad för oss. Därför väljer vi att strecka vidare. 5 Next Limit känns tidig. Eric Martinsson har bra snurr på sina hästar för dagen och kusken är är bekant med Next Limit då han jobbar i stallet till vardags. Detsamma gäller Henna Helme som kör 11 Wlly Cocktail. Läget är såklart inte det bästa, men emellanåt körs det lite väl friskt i den här typen av lopp och då kommer fyraåringen att fälla många över upploppet. 10 Bottnas Easy Cash kommer från seger och även om det var en månad sedan tycker vi att det är ett gott formtecken. Hästen är inte helt enkel av sig, men med de rätta ryggarna kan det räcka långt. Bland andra outsiderbud vill vi nämna 2 Farnese Boko som startar från ett fint utgångsläge och har visat rätt bra form den senaste tiden.

 


V64-5: Det är Björn Goop som får förvalta även vårt andra singelstreck i omgången – 9 Glenn Boko. Han är van att husera i tuffa gäng och senast han tävlade handlade det om en V75-final under elitloppshelgen. Han avslutade bra i skymundan då bakom Volnik du Kras som ju visat skyhög kapacitet och vann igen så sent som i lördags på V75. Här möter Glenn Boko ett lite mer överkomligt gäng och trots bakspår är det en vettig segerchans på alla sätt. Väljer man att gardera ska 1 Rawindski med tidigt på kupongen. Han trivs bra när han får smyga med och attackera till slut. Från spår ett bakom bilen bör han få precis en sådan resa. 2 Titan Brodde är högkapabel, men formen är lite dunkel för dagen efter ett par lite tveksamma insatser under april. Åter efter kort uppehåll nu och läget är klart intressant. Bland skrällbuden nämner vi även 6 Top Yllit som sällan gör ett dåligt lopp.

 


V64-6: Ett långlopp över grunddistans 3140 m avslutar omgången. 3 Eraja Jaam tycker vi är en fin typ som fått för dålig utdelning i förhållande till sin kapacitet på slutet. Senast blev han väl pigg utvändigt om ledaren och orkade inte hela vägen. Nu justerar Jonas Moberg lite i hästens utrustning och håller han sig lugn så räcker han långt. 6 Cuarto Käbb är en pålitlig ”långluffare” som ofta är med där framme. Vettigt läge och Kaj Widell upp i sulkyn den här gången känns intressant. 7 Kaching väljer vi att lyfta upp lite i rankingen. Han har tävlat i monté på slutet, men går minst lika bra för sulky och kan bli bortglömd av spelarna den här gången. 9 Champion Chip trivs bra om han får smyga med i ryggar och attackera till slut. Skulle scenariot bli så den här gången är vi inne på att tredje årssegern kan komma. 13 Charlock Alma har ett svårt läge i tredje ledet, men just från bricka tretton kan det ibland lösa sig bra och hästen har kapacitet som duger långt i den här typen av lopp.


Stora systemet:
V64-1: 4-5-6-7 (1,2)
V64-2: 2-3-4-5-6-7 (10,1)
V64-3: 3 Dizzy Broad (7,9)
V64-4: 2-4-5-10-11 (7,6)
V64-5: 9 Glenn Boko (1,2)
V64-6: 1-3-5-6-7-9-11-12-13 (15,14)
1080 rader = 1080 kronor


Lilla systemet:
V64-1: 4-5-6-7 (1,2)
V64-2: 3-5 (6,7)
V64-3: 3 Dizzy Broad (7,9)
V64-4: 2-4-5-10-11 (7,6)
V64-5: 9 Glenn Boko (2,1)
V64-6: 3-6-7-9-13 (5,11)
200 rader = 200 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler