Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express 27/4

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan. Då vet alla att det är främre träffen som gäller på Malmö-ovalen. Vid lite högre klass med mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån, men fler vinnare från ledningen på den här banan än genomsnittet. Medlångt upplopp på 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen som har vinklad vinge ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid sommarbana och valfri balans är självskrivet här nere. Solvalla har ju sitt upplopp på 200 meter nu mera och inga konstigheter. 

I övrigt så har vi provat att göra inspelade tips i ljud och bild där vi snackar igenom alla loppen. Vill man se och lyssna på en genomgång med mig och Per så kolla in trav.se på facebook där hela inspelningen ligger som inlägget före detta! 

 

Bästa Spiken!

I avslutande avdelningen kommer omgångens största favorit ut i 10 Margareta Tooma 76% och hon har absolut högst segerchans i hela omgången. Hon kan nog platsa i stoeliten redan med 644 tkr på kontot och här möter hon inte mycket. Spårtrappa med få hästar gör det gynnsamt och hon rundar nog det här fältet om bara Örjan kör i tid men det gör han nog när hon kommer med ett lopp i kroppen och dokumenterad form efter seger i årsdebuten. Spik på allt. 

 

Gå Kort!

I sjunde avdelningen är det en stark favorit i 5 Indigo 57% som har bra chans att spetsa och leda runt om men det finns frågetecken. Han var röd i halsen och ströks i tilltänkt start så har det varit halsinfektion finns risk att han behöver ett lopp i kroppen för att vara på topp och till nära 60% vill man ju att det ska vara full form så klart. 

12 Izzi´s Newport 12% är andrahandare trots sämsta läget men ska nog vara det trots allt då han är riktigt bra för klassen. Bike på båda framför och de kanske laddar vad som går där ute så han kan följa någon rygg en bit och komma ner en bit fram eller köra sig till dödens redan tidigt i loppet. Vunnit 20/34 och går hela vägen in i mål på den här distansen. Sist avslutande han 9,2 sista 800 och med ett sådant slutvarv kan han bli svår att stå mot oavsett position.

7 Boston Trio 3% har fått några lopp i kroppen på svenska banor och skulle ju ha tränat lika bra som Best OfDream Trio sas det ju inför V75 för tre starter sedan men det synade vi ju i tipsen den gången. Han var okej då inget mer sen blev det för tufft upplägg gången efter och sist var han bättre igen. Uppåtform i förra starten alltså på barfota runt om och fortsatt så, nu blir det dessutom bike på. Första starten på kort distans i Sverige är intressant och han gör nog ett bra lopp här. Oavsett är 3% för lite streck och det är högt spelvärde på honom.

 

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 7-9. C 1-10-2-4-11-8-5 D 6.

Lopp över 2640 på Jägersro inleder omgången och här sprider kollektivet strecken ordentligt så läge att försöka gå kort här är klart tänkbart. 

3 Moses 21% är loppets favorit och ska vara det då stallet kommer med form och den här var klart godkänd som trea i Silverdivisionen sist. Klart plus med skoryck här då han vann två raka i sina första barfota-lopp för två säsonger sedan. Förra året vann han också första barfota runt om. De gånger han kunnat köras till ledningen har han vunnit fem av sex gånger så skulle han kunna komma till ledningen ganska tidigt här, då är nog loppet över. Inte givet att han blir framvinkad till ledningen trots att han är favorit men han kan vinna på många olika sätt och är given förstahäst och tänkbar chansspik. 

7 Red Mile Brodde 17% trivs på skoryck bak och barfota bak i kombination med bike har han gått fem gånger där han vunnit två. Bakspår på slutet där han ändå var tvåa på V75 från bricka 12 näst sist och med två lopp i kroppen i år borde han sluta långt framme på passande distans. 

9 Emilion 5% har man höga tankar om från stallhåll och här ska han gå barfota runt om och med helstängt huvudlag för första gången. Nimczyk har riktigt bra träffrocent på slutet med åtta tränarsegarr på senaste 14 starterna i Sverige. Kan få ett bra lopp med smygläget och till låg procent vill jag ha med honom tidigt vid gardering på de roliga ändringarna. 

1 Natorp Bo 16% tror jag mindre på då det finns risk att han blir över från start med innerspåret som inte är det bästa i starten här nere. Barfota runt om har han bara gått en gång tidigare och var bra på den balansen så tänkbar från kanske rygg på ledaren, men bara en av många i så fall. 

10 Don Cash 6% är lågt streckad med tanke på kapaciteten men han står hårt inne i loppet och har kallt utgångsläge den här gången. Ändå missvisande rad på slutet och med lopp i kroppen är han tänkbar skräll vid många streck. 

2 Daytona 16% vann sina pengar som unghäst och körde in drygt 120 tkr i fjol så har väl tufft att räcka här även om han visade uppåtform sist. Överstreckad. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 1-3-4. C 8-2-9. D 6-5.

Voltstart på Solvalla över medeldistans med litet startfält där 3 Fauntleroy 30% var favorit på de tidiga kupongerna men nu har 7 Persos Otello 32% gått förbi. Det är helt rätt och Persos Otello är en tänkbar spik här om man inte gilla mina andra spikförslag längre fram. Visst var Fauntelroy bra som trea på V75 sist men Persos Otello har varit bra i betydligt fler 100 tkr-lopp och får dessutom Örjan upp. Från ett springspår kan han hamna bättre på det än värsta motbudet på pappret och kanske sitter Örjan i spets tidigt här, då kanske loppet bara är över. Man ändrar lite i huvudlaget med någon form av lite mer stängt huvudlag än tidigare.

1 Akela Play 7% är startsnabb så från bra läge är det han som avgör vem som kör spets tror jag, väljer att gå i ledningen så kan han absolut spåra hela loppet. Han kan få bra lopp i rygg på favoriten så blir bra lopp det med från bästa spåret. 

4 Ready Trophy 16% ska passas trots snävt spår då det är Magnus A upp. Han står bra inne i loppet och är van att gå i vanlig vagn så slipper växla ner där som ett par av motståndarna tvingas göra. Lite justering i huvudlaget, från helstängt med hål i till riktigt helsängt nu. 

8 Matamoros har startsnabb rygg och kan få rygg på ledaren eller tredje invändigt härifrån. Vann sin första start barfota runt om så klart plus att det blir första skorycket på länge här, redan i comebacken. Borde kunna skrälla med en smygresa här då han startat en hel del i Solvalla-konkurrens medan de två hårt betrodda har sina segrar från enklare lopp i Kalmar bland annat.

2 Japiro Queen 10% drar en del streck och r ganska startsnabb så går hon i väg från spår två kan hon nog öppna ganska bra. Hon har dock båda sina segrar i bike så minus med vanlig vagn här. Får bra lopp och har gått bra i vinter så tänkbar i öppet lopp även om hon är överstreckad i öppen klass där hon står sämst inne på pengarna dessutom. 

9 Harvesting Time 0,6% vinner inte lopp ofta men har faktiskt 1/3 på barfota runt om så intressant att man rycker alla skorna men tror det blir svårt att slå alla ändå. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 6-10. C 4-3-12. D 5-1-7-9-11-8.

Lopp på Jägersro med bilstar oche n mycket startsnabb favorit så klart att det är bra chans för 2 Michelot 48% att leda loppet runt om. Var dock trött tidigt i comebacken sist och till nära 50% kanske man ville sett en lite bättre insats i årsdebuten. Det finns också viss galopprisk så flera faktorer gör att garderingen är given. 

3 Remus Eck 14% lär utmana rejält i starten och Lugauer kan vara offensiv nu när det är aviserat bike och barfota runt om från fint utgångsläge. 

6 King of Djazz 16% tror man ska få bra effekt av att gå barfota runt om så när han ska gå framåt med lopp i kroppen måste han tas på allvar från bra läge med bike på för första gången. Åkte dock dit mot 10 Evolution on Track 5% sist på speed och skulle den här ha lite tur med loppet kan han skrälla igen. Kuskplus och bra startryggar gör att han skulle kunna hitta vettig position. Tänkbart tryck på loppet gör att han kommer in i matchen.

4 Funny Boy 5% vann Klass 2 på V75 från bakspår på Åby i höstas och har missvisande rad på slutet. Två lopp i kroppen nu och uppåtform sist gör honom tidig från fint läge. 

12 Conte Prad 2% kommer ut mot rätt motstånd här med 16 starter på plats varav åtta segrar efter 22 starter och har gått fina tider för klassen på hemmaplan. Har nog lite högre segerchans än procenten antyder trots sämsta spåret och svårbedömt över lag så klart.

 

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 3-5. C 11-6-7-4-9-12-1-8. D 10.

Bilstart med fel favorit i väldigt låg klass där ingen gjort speciellt många starter. 

2 Drill 28% borde gå förbi och bli favorit här då han har spår innanför de två värsta konkurrenterna och bra chans att svara ut alla i starten. Kontio upp och snabba farter i benen från formstall gör att det är en tänkbar chansspik i annars svårt lopp. 

5 Rouge Tile 30% är favorit på Örjan på Liljedahl-tränat men det är också ett treårigt sto i öppen klass. Bra spår men oklart om hon är startsnabb och det är väldigt mycket gissnde om man ska ranka henne först. Dåligt spelvärde och bara en av flera vid gardering. 

3 Dirty Martini 21% är startsnabb och den som spetsar om min idé inte laddas för fullt. Den här kan absolut leda loppet runt om men får bra lopp där framme oavsett så måste vara tidig här. 

11 Mellby Jupiter 3% tycker jag är loppets intrassnat skrällbud då det är Nurmos-tränat på Solvalla med Ulf O upp. Här har man inte riktigt hittat rätt ännu men comeback avklarad och Nurmos brukar ju kunna prova lite olika huvudlag och grejer så hittar man rätt på honom kanske det bara smäller till. Till väldigt låg procent är jag beredd att chans med streck för honom vid gardering, lika gärna som att gissa på favoritens kunnande.

7 Nose High är det aviserat första gången barfota runt om och första gången i bike men det från tränare man inte kan lita på över huvud taget så man får tro på det när man ser det. Vingelläge som tränarkörd men skulle det bli maxningar är det trots allt intressant på o-spelad.

 

Avdelning 5.

Ranking: A 13. B 12. C 10-9-1-3-7-8-2. D 6-5-11.

13 Wild Love 14% ska ha jobbat starkt så när man säger att hon är starkare än någonsin, lågpulsad i jobben och känns bättre psykiskt så får man ju ta det på allvar även om hon ska visa det i lopp med. Här är bara procenten på tok för låg och då är det bra värde att ta ställning för henne. Hon har visat tidigare att hon tål att gå rejäla repor i spåren mot betydligt bättre motstånd än så här och förra året i maj vann hon Harper Hanovers lopp på 1.11,9 från bakspår på dubbla tillägg där hon slog bland andra Who´s Who. Hon kom då med d-5-d-7 i de fyra starterna inför det så att resultatraden är risig den här gången med oroar så klart men behöver inte betyda så mycket. Nu gick hon med totalkvaddat hjul sist så glöm det och här blir det kuskplus. Tror hon bara är bäst, bra spik till för låg procent. 

12 Namanga Bo 24% var riktigt bra vid seger i en perfekt proposition på Mommarkens V75-dag sist. Inte startat sedan i mars och varit struken för halsproblem inför det här oroar så klart på en favorit. Hon är dock startsnabb och utan springspårshästar på mellanfållan kanske hon kan snabbstartat där ute i banan. Kan hon öppna upp ytterligare försprång mot min idé kan hon bli svår att ta många längder på till slut. Tänkbart lås med henne vid gardering. 

De på start tror jag bara inte räcker även om både 1 Jeopardy 13% och 3 Precious Lane 15% är klart bra ston för sin klass. De kan köra en låg 14-tid där framme men det är tempon mitt spikförslag joggat i långvagn, i träningen inför det här. Sitter de där bak och väntar på varandra så kan det så klart bli långt fram men ska spela på alla scenarion som kan hända blir vartenda lopp dyrt och jag tar ställning för de där bak här, även om jag skulle gardera loppet. 

10 Zante Grif 7% är mer intressant än 9 Divane Godiva 15% på bättre spelvärde då det kan bli andra gången i livet barfota runt om och spåret är bra med kanske litet kuskplus den här gången. Den senare var ute i tuffa lopp som treåring och tjänade en del pengar men vann sen inte ett lopp som fyraåring. Haft tufft att växa in bland äldre på allvar och det står 30, 25 och 35 tkr på segercheckarna från Kalmar och Jägers från i höstas så väldigt märkligt att hon är så hårt streckad mot det här motståndet. Zante blir min tredjehäst om jag skulle spela med tre streck på någon kupong. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 4. C 2-9-6-3. D 8-5-1.

Litet fält för fyraåringar i  ganska låg klass men de är bra för klassen, de som kommer till start här med ganska höga startpoäng på de flesta. 

4 Gambino Brick 41% är för stor favorit som dubbelt så hårt streckad som de närmast spelade. Visst finns chansen att han får ta över ledningen från ett fint spår och stallet har absolut toppform så ska räknas tidigt då han vann årsdebuten i fin stil sist. Tycker dock att han är given att gardera och då spelvärdet är dåligt på honom så rankar jag en annan före. 

7 Franklin Zet 18% är bara trea på strecken men här blir det bike och barfota runt om på Redén-tränat som kommer med ett lopp i kroppen. Att han inte stod mot Certainlys speed på slutet sist är inte mycket att säga om, en mer rutinerad häst då Franklin årsdebuterade med skor fram och vanlig vagn över 3140 meter. Bättre förutsättningar nu med jämnåriga i rätt klass. Han är startsnabb om Örjan vill ladda men i litet fält sparar han kanske på krutet och det är svårt att hamna allt för dåligt på det trots spår en bit ut. 

6 Dream Sensation 22% är andrahandsfavorit men här är det årsdebut och skor på runt om så när han inte är maxad borde han få tufft att räcka mot de bästa som har lopp i kroppen. Klart överstreckad men kapacitet för att vinna loppet saknas inte och streckar man många åker han väl kanske med till slut. 

3 Kalle Taxam 5% är startsnabb och kan hitta ner i rygg på ledaren eller liknande men kanske lite för tufft motstånd för honom. Kommer han till spets släpper han väl till favoriten. Vart igång lite mer de flesta andra här och kommer med visad form. 

2 Don’t Disturb 2% kanske däremot inte släpper om han hittar till ledningen då OKB:s stall går bra för dagen och man är sugna på att prova den här i ledningen. Man provade Bike och barfota från omöjligt läge sist och nu blir det samma maxning men med spetsläge så mycket intressant till under 2%.

9 Precious Thing 7% kommer från ett annat formstall som inlett året i stark stil och den här ska gå barfota runt om direkt i årsdebuten. Hon vann direkt i sitt debutlopp och vann efter ett par månaders uppehåll i höstas så går bra direkt efter träningsperiod. Hon är sto mot hingstar och valacker men med rygg på startsnabb vågar jag inte lämna henne utanför kupongen. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 12-7. C 3-6-9-1-4-11-2 D 10-8.

Se “Gå Kort!”

5 Indigo 57% är riktigt bra för klassen och har perfekt läge och distans för att spåra runt om. På kort distans vill många ha position där framme och det kan gå riktigt fort hela vägen så kostar det lite at komma främst och man sedan inte har full form kan även så här bra hästar lägga. 

12 Izzi´s Newport 12% avslutade mycket snabbt sist med till synes sparat så går han framåt ytterligare med det loppet kanske han bara är bäst här. 

7 Boston Trio 3% är totalt bortglömd och intressant med bike på första kort distans i Sverige. Kan bli laddning trots spåret med offensiv startkusk och vinklad vinge. 

3 Awesome Kronos 9% drar en del streck och är ganska startsnabb så kanske kan hitta rygg på den stora favoriten. Det var första bike sist så med den höjningen och fint utgångsläge är det en tänkbar vinnare vid bredare gardering

6 Piccadilly 5% visade rejäl form sist då han blåste runt ett fält men kördes för hårt för tidigt så fick mjölksyra sista biten och inte mycket att säga om att han förlorade det loppet. Nu åker biken på som han gått bra men vingelrisk igen och kan bli ett par svängar i tredjespår så tror inte mycket på honom här. 

9 Boccadamo 5% är hyggligt startsnabb så klart missgynnad av bakspåret. Var bara två i sina två starter vid Sverigebesök i fjol och får vara nöjd med andraplats igen. 

1 Emma Häggenäs 5% blir väl över från star i det här gänget och som ensamt sto öppen klass borde hon få tufft. Får dock en spårsnål resa och skulle kunna skrälla nu när barfotasäsongen är i gång.

 

Avdelning 8.

Ranking: A 10. B 3. C 1-4-7-8. D 5-2-

Se ” Bästa Spiken!”

10 Margareta Tooma 76% är stark spik som radar upp segrar och motståndet är svalt här så man får jobba på att få upp värdet innan sista avdelningen den här veckan.

3 Aurora Show 5% slog några av motståndarna i fältet då hon gick med bike för tre starter sedan så klart plus med den vagnen. Skulle favoriten komma bort så är det hon jag tror mest på då hon tål olika upplägg och trivs i dödens. 

1 Ninja Zon 6% är startsnabb och får bra lopp så räknas med om favoriten skulle bli struken. 

4 Omega Superstar 7% är två på strecken och skulle få massor av streck om favoriten av någon anledning skulle strykas så inte alls rolig att ranka tidigt då hon bara är en av flera som gör upp om favoriten skulle komma bort.  

 

Stora systemet

Avd.1: 3-7-9.

Avd.2: 1-2-3-4-7-8.

Avd.3: 2-3-4-6-10-12.

Avd.4: 2-3-5-11.

Avd.5: 13 Wild Love

Avd.6: 2-4-7-9.

Avd.7: 5-7-12.

Avd.8: 10 Margareta Tooma

5184 rader som kostar 1296 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 3 Moses

Avd.2: 7 Persos Otello

Avd.3: 2-3-4-6-10-12.

Avd.4: 2 Drill

Avd.5: 13 Wild Love

Avd.6: 4-7.

Avd.7: 5-7-12.

Avd.8: 10 Margareta Tooma

36 rader som kostar 9 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!