Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro och Solvalla 30/3

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

Vi har en Twitch-sändning 18:00, där vi går igenom loppen och bygger på systemet till andelsspelet på tillsammanssidan.  Hitta oss genom att söka efter kanalen 1x2se på Twitch i appen eller via webben. Andelarna heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid sommarbana och valfri balans är självskrivet här nere. Solvalla har ju sitt upplopp på 200 meter nu mera och i övrigt inga konstigheter, även dom borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter den här veckan. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 7. C 3-4-8-9-5. D 1-2.

Medeldistans med bilstart på Jägersro inleder V86-omgången och en väldigt stor favorit kommer ut direkt i årsdebuten och blir över 60% i 6 Rackham 63%. Han slog Sweetman som gick i ledningen och höll ifrån sig Emoji med god marginal till båda i förra säsongens sista start och mycket enklare motstånd nu. Möter enklare nu och har vunnit direkt efter vinterträningen tidigare. Kvar i Silver även om han vinner loppet här och han tål att köra på olika sätt men körs säkert offensivt och borde få ta över av alla här. Klart tänkbar spik. 

7 E.Type Cash 15% har ett lopp i kroppen i sin nya regi och vann trots galopp för Flemming sist. Men spår utanför favoriten gör det chansartat. Dansk kulltopp som var tvåa bakom Extreme i Danska Travderbyt 2020. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 1-2. C 12-7-3-6-10-5-9. D 

2640 meter autostart i låg klass på Solvalla med flera som gör debut över den drygare distansen så ovisst vilka som gynnas och trivs och det krävs några streck här. 

2 Glamour Majyc 35% testade lång distans sist men körde galopp redan innan första varvet var över så sa inget, det har varit dåliga banor i mellansverige under hela vintern så kan vara att han inte trivdes. Fransk stam så ska passa på distansen, spår och kusk är bra men formen är ett frågetecken så garderingen är given. 

1 Matiere 23% har fransk pappa i Orlndo Vici så funkar säkert med på distansen och är startsnabb. Årsdebut här och chansartat läge med bara tre lopp i kroppen så bara en av flera. 

4 You To Tidy 17% har galopperat redan före start två gånger i rad men gjorde en rejäl upphämtning sist på första gången barfota runt om. Lär väl gå en bra tid på distansen med den balansen om hon går felfritt hela vägen och det blir väl inte lika stressigt med tanke på att det är ett längre lopp. 

Kommer gardera mer här och ska kolla mer på det här loppet till twitch-sändningen för här behöver man få med några fler och min ranking här är preliminär. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 5-6. B 7-3. C 10-12-1-2-4-9. D 8-11.

Ännu lägre klass I det här loppet och även här är det tänkbart att jag streckar fler än d jag nämner tidigt här. 

6 Ivory Am 43% är för stor favorit men startsnabb och utvecklats i nya regin så tänkbart spetsbud och därmed är segerchansen bra. Galopperade dock tidigt sist och det gör att formen är ett frågetecken även om han gjorde an stark upphämtning och visade riktigt snabba speeder. 

7 Guardian Angel 19% är ett fint Bold Eagle-sto som har bra fart i benen för klassen och med vinklad vinge utmanar hon favoriten i spetsstriden om Flemming väljer att ladda. 

5 Gambino D.K. 17% har perfekt utgångsläge och fick omlagd träning inför sist som slog väl ut. Ecce valde att plocka bort cant se back-muffarna sist och körde med öppet huvudlag, så blir det igen. Vann från dödens sist och går nog framåt med loppet så måste räknas riktigt tidigt här. 

3 American Dream 5% kommer med två lopp i kroppen och var bra som tvåa från kö-position på Jägersro sist. Bättre utgångsläge nu. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 2-4. C 3-1. D 10-9-8-12-7-11-5.

Kallblodslopp på Solvalla med 100 tkr till vinnaren så givet att det lockat några bra för klassen men också några utfyllnadshästar som vanligt i lopptypen. 

Favoriten 4 Buska Blyg 38% går upp lite i klass då han tjänat över 130 tkr redan i år men ändå står hårt inne på pengarna i propositionen. Form, barfota runt om, Örjan upp och fint tredjespår i volten är så klart bra grejer men han nådde inte 1 Rönningsgutten 9% sist med samma förutsättningar så det skiljer för mycket på strecken här. Båda är gynnade av längre distans men spets brukar vara ännu viktigare i långloppen än på medeldistans och Rönningsgutten med 20 meter försprång och garantispets måste vara tidig här även om det är några riktiga tuffingar 20 meter bakom. 

6 Ängsborken 19% är en kulltopp med väldigt hög kapacitet och har vunnit efter uppehåll tidigare. Nu är det första loppet på ett och ett halvt år efter att även fått fyraåringssäsongen förstörd av skador så visade han att han kunde gå direkt från treåringsmotstånd till hög klass mot äldre. Intressant comeback med kuskbyte nu. 

2 Tangen Frikk 16% har mött hårt motstånd i Norge tränarkörd och får kuskplus från toppspår här och har bra fart i benen med mer rutin än många av konkurrenterna. 

3 Oppgårdsdrängen 8% var tvåa i Kallblodsderbyt i fjol och har ett lopp i kroppen så från bra spår med toppkusk ska han hävda sig här med. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 4-2-7. C 1-8-5-9. D 3-12-11-13.

Omgångens största favorit i ett stolopp med tillägg där bara ett ekipage står på grunddistansen och då bör väl de på tillägg göra upp om det. 

6 Lady Bluga 74% är väldigt bra och kommer med staket i formraden efter att ha vunnit tio av 14 starter. Har gått i väg från spår fyra och fem i voltstart tidigare och inga problem från spår två men sår fem är alltid vingelläge och man kan bli stressad av springspårshästarna och mer kan hända. Nu är det mer rutinerade hästar och mindre chans till omstarter såinte landat i om man ska spika henne och vända blad eller om man ska ha med någon mer. 

4 Ice Dragon 11% gör intressant debut i ny regi här och är anmäld barfota runt om. Hon har tio segrar och nio andraplatser och vunnit på Jägersro på 1.12,0 på sprinterdistans. Mer rutin och gått snabbare lopp än favoriten så kanske borde vara lite mer streck på den här då det är fint tredjespår i volten, klart tänkbart att låsa med henne. Kan vara först framme och ta sig till ledningen här då hon är startsnabb. 

2 Dont Be Shy 2% har fått önskeläge och den här ska ha tränat bättre än den visar i lopp så man testar lite olika grejer för att se vad som kan funka. De tror att barfota fram är bättre än runt om och nu kör man med norskt huvudlag i stället för helstängt. Tänkbar skräll. 

7 Diversity Pellini 2% var betrodd i Diamantsto-försök sist på första barfota runt om men det blev galopp i attack den gången. Man provar barfotan igen så från springspår är det tänkbar skräll om man hittar ner i bra slagläge även om hon står lite hårt inne i propositionen. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 3-5. C 6-10-9-1-2. D 11-7-8.

Lärlingslopp där flera av de bästa fick riktigt fina lägen bakom bilen och favoriten en bit ut så det är väl favorit i fara för 6 Oskar Run 26% den här gången. Han är inte så startsnabb så klart vingelläge här även om han tål en del spår på vägen och kan vinna den tuffa vägen. Han är dessutom missgynnad när många höjer sig på skorycken och han går med skor och i vanlig vagn. 

4 Quanting Indika 18% är startsnabb från bra läge så kanske leder loppet runt om då det är fortsatt bike och barfota runt om här. Startgalopp sist och i mål som tvåa med sparat gången före efter sen lucka, där man ångrade i efterhand att man inte körde. Tre lopp i kroppen nu efter vinterträningen och tål väl att gå i spets den här gången men inte helt att lita på även om han ändå hade 12 raka, felfria lopp inför sist. Har fler lopp på snabba tider än favoriten så gynnad av årstiden och läget mot Oskar Run. 

3 Boycot 21% tror jag en del på då det kan bli första gången vi får se bra effekt av barfota runt om, han har provat det två gånger men kört galopp båda. Nu var han fin på barfota fram sist och med spår invändigt om de andra startsnabba kan han komma till ledningen. Svantes djur brukar ju gå in i mål men man är inne på att han kanske behöver ett rygglopp så tänkbart att man släpper till Qvanting Indika, men kan så klart vinna från rygg på ledaren. 

10 Whitelighttrotter 19% drar mycket streck men snabba tider från segrar på Färjestad inger inte samma respekt som de som gjort bra lopp på Solvalla mot hårdare motstånd. Ett lopp i kroppen och bra fart direkt är bra så klart men överstreckad. 

5 Southwind Hillrazr 5% är en USA-import som inte Melander fick ordning på men vann direkt i Westerholms regi i höstas. Nu har han två lopp i kroppen för Hanna Forslin, fint läge med bike och barfota fram. Haft spår 7-11-1-8-10 där det var galopp från innerspåret och de två bättre spåren innan de fem starterna var mot stenhårda kullkamrater, där Hell Bent For Am och Selected News vann loppen så helt annat motstånd nu. Innan de starterna var det åter 12 och 8 i spårlottningen så han är nog bättre än raden skvallrar om då han ofta varit bortlottad. Härdad i hårdare gäng och ska absolut kunna skrälla här. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 2-4. B 9-6-7-10. C 5-12-11-8. D 3-7.

Kortlopp där flera mött varandra tidigare men ändå svårt med ett par svårbedömda i sammanhanget. 

2 Lisa Lisieux 16% har vi nämnt tidigt vid skrällarna och sist var många fler med på tåget så inte samma värde då men hon gjorde ett bra lopp efter offensivt upplägg. Tröttnade kort bit kvar och galopperade 50 meter från mål, som slagen. Man kör ofta offensivt med henne och hon kan öppna bakom bilen men borde få svårt att svara ledningen den här gången när snabba kommer ute i banan. Håller man upp de utanför så kanske man kör i spets men ska kunna vinna från rygg på ledaren med. 

10 Larry Wood 19% är knapp favorit och fick överta ledningen av 4 Caviar D.K. 17% 

sist men nu är det helt annat läge. Larry kan få trafikproblem från bakspår nu och hade väl tur att en konkurrent galopperade som såg klar ut på utsidan sist. Caviar fick chansen till slut i loppet men kunde inget men hängde med bra som tvåa. Nu är det betydligt mer intressant än den gången med bike och barfota fram. Att han lätt öppnade snabbare än både Larry Wood och Froming sist gör honom tidig här på utrustning, balans och läge. 

9 C.You Again 19% är svår att sätta in konkurrensen men har vunnit 19/47 totalt och bara gjort ett fåtal starter i Flemmings regi där han vunnit tre gånger över just kort distans. Borde duga bra även om segrarna på slutet är tagna på Ålborg och Skive. 

6 Michelot 14% är startsnabb och har vunnit direkt efter lite uppehåll tidigare så kanske är mer positivt att han är fräsch än att han har lopp i kroppen. Var ute i ett par tuffa lopp i fjol så skulle man komma till ledningen är mycket vunnet och man kanske kör där. 

7 Ready Häggenäs 9% trodde jag en del på sist med andra gången i bike och barfota runt men det kom en märklig galopp när man lyfte ut från fint slagläge. Nu kanske man växlar ner på vagnen igen men fortsatt barfota. Chansartat läge då det kan bli tredje invändigt här men skulle Lias Liseux svara övriga kanske man kan få rygg på ledaren.

 

Avdelning 8.

Ranking: A 13. B 4. C 9-15-2-12-10-11-7. D 3-1-8-5-6.

I sista avdelningen är det spårtrappa för ston och favoriten 13 Karisma Boko 51% har ett fint spår i förhållande till tjänade pengar. Hon har det dubbla på kontot mot den från bicka ett och även om det finns hästar med framspår som kanske kör höga 14-tider här tror jag att hon är tuffast till slut. Nurmos hästar har varit riktigt fina över lag i sina årsdebuter så här har man väl väntat på att kunna köra barfota och bike direkt i årsdebuten vilket gör det spännande. Det är absolut en spik men det var ett mer givet beslut för mig innan strykningen på 14 Ninja´s Kiss som jag såg som klart överstreckad på de tidiga systemen, då den varit en besvikelse och surade till från kön näst sist och borde väl vunnit sist. 

4 Hulu Hula Sisu 18% såg jag som värst mot redan innan strykning och det är från kanonläge med barfota runt om och bike aviserat. Runt om har hon bara sprungit i ett diamantsto-fösök på V75, där hon slutade tvåa bakom Nina Ginto och slog många bra hästar. Bike har hon gått i tre starter så det blir första med kombinationen, dessutom växlas det upp från norskt sist till open eye nu. Fats med sparat på V75 och tränat bra så uppehållet betyder inte så mycket, bara att man inte hittat passande lopp kanske. Eventuellt spets och slut här. 

9 Sweet And Wild 3% får första gången bike nu och har vunnit båda sina segrar på barfota runt om viket ger 2/5 på den balansen. Tre lopp i kroppen i nya regin och 2-3-2 lyder resultatet för Hanna Forslin så intressant med bike på nu. Rygg på  2 Perfume 3% som är startsnabb och även här blir det första gången bike. Borde vara nöjd om man kan nå rygg på ledaren men kan göra att Sweet And Wild kan komma igenom på bra sätt från start. 

12 Generator 5% är härdad i hård konkurrens men inte startat sedan september. Skor på och vanlig vagn i årsdebuten men passa Goops stall som börjat rulla i gång. 

15 Biscaia 2% gör bra lopp hela tiden och kommer med en start innanför västen och går säkert framåt med det rapporteras det från stallet då hon är pigg och fin. Låter som man har förhoppningar den här gången. 

 

Grund-systemet.

Byggs på i Twitch-sändning på kanalen 1x2se med start 18:00.

Avd.1: 6.

Avd.2: 1-2-4.

Avd.3: 3-5-6-7.

Avd.4: 1-2-3-4-6.

Avd.5: 6.

Avd.6: 3-4-5.

Avd.7: 2.

Avd.8: 13.

180 rader som kostar 45 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!