Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägers och Solvalla 16/3

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid sommarbana och valfri balans är självskrivet här nere. Solvalla har 200 meter långt upplopp sedan en tid tillbaka och även de borde kunna få till en bra bana då den varit bättre på Solvalla i vinter än tidigare år. 

Vi har en Twitch-sändning vid ca 19:00 (kort innan spelstopp som är 20:30). Där vi går igenom loppen och bygger på systemet till andelsspelet på tillsammanssidan. Hitta oss genom att söka efter kanalen 1x2se på Twitch i appen eller via webben eller länkar som finns på sociala medier eller på hemsidorna Trav.se och 1x2.se. Andelarna på ATG-tillsammans heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel.

 

Bästa Spiken!

I femet avdelningen väljer jag spika mot favoriten på högre spelvärde hos motbudet och tveksamheter kring en storfavorit som inte gått lopp på sju månader. Läs mer nere vid den avdelningen om mina tankar om loppet och hästarna. 

Gå Kort!

Fjärde avdelningen är ett Stolopp för fyraåringar och de bästa har fått bästa spåren så jag stänger loppet på de två mest streckade men får bra värde om favoriten faller. Se vilka hästar jag talar om nere vid avdelning fyra. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 9. B 1-6. C 11-5-10-3-8. D 2-4-7.

En bra favorit i 9 Ture L.A. 31% som kördes bort lite då man körde för sent vid V75-starten för två starter sedan och Johan glömde bort ledaren den gången. Starten efter var det bakspår och kom igenom till dödens en bit ner i ett lopp som gick fort hela vägen och bara bra hästar från ledningen och tredje invändigt före i mål så ok insats. Stort plus med barfota bak och då ett par tvingas växla ner till vanlig vagn går han med sin ordinarie sulky. Borde ha bra chans även om spår fyra i volten är sämsta tänkbara. 

5 Follow Me Now 20% växlas ner från bike men får plus av barfota fram men lurigt spår på den här med klart vingelläge från spår fem. Fyra starter på Jägers med 2-1-4-1 som facit är bra och han trivs där och tål lite spår så räknas men trivs varken med volt eller distans här och rankas ner på dåligt spelvärde. 

1 Remus Eck 18% ska kunna leda loppet länge från perfekt utgångsläge och var uppåt på barfota sist. Lugauers stall har uppåtform på slutet efter en kallare sen höst och vinter. De på grunddistansen har en ganska bra proposition men den långa distans och bara fem hästar där framme gör att ett par av tilläggshästarna borde komma in i matchen. 

6 Encore Cloc 5% har perfekt läge och fungerar över distansen. Gjort det bra flera gånger på slutet och tog pengar i stenhård upplaga av danska Derbyt 2020 trots galopp, bakom bland andra Extreme och Empire. 

11 Bellmondo 11% vann tre raka över kort distans men verkade inte trivas alls sist. Nu är det barfota runt om och ensam på springspår. Mest startpoäng i fältet och fart i benen så kan hamna bra på det. Skrällde på 2640 ett par gånger 2020 så fungerar absolut på distansen och räknas bland fem hästar som höjer sig här då han står riktigt bra inne på pengarna med. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 1. B 8-9-3-2. C 5-7. D 6.

Öppet fyraåringslopp över 2640 meter I voltstart och favoriten har bästa spåret och de mindre betrodda från springspår men 1 Flexible Journey 39%. Han är bra men de är snabba från springspår och från spår tre är 3 Persos Otello 11% kanske tar spets efter en bit om inte favoriten lyckas fånga upp springspårshästarna. Persos ska gå med norskt huvudlag nu vilket är klart intressant. Loppet blir öppet då spetsstriden är oviss och favoriten behöver lägga lite krut för att komma i väg så även om han lyckas svara alla kanske det har kostat för mycket till slut över lite längre distans.

8 Fighter 14% har rygg på favoriten så kan den hålla spets får den här kanske rygg på ledaren. Två bra lopp i kroppen och full form på den här. 

9 Herecomestheboom 7% var i final i E3-finaler både över medeldistans och kort distans och kommer från vinst i årsdebuten sist. Går framåt med loppet och mycket intressant debut över distansen här. 

5 Digital Eye 17% gillar jag och gynnad av strykning vid sidan för mer utrymme i volten men har sina segrar med tätare starter så frågetecken för comeback här och behöver kanske lopp i kroppen. Överstreckad nu. 

2 Oskar Run 8% får lite kuskplus och jag gillar spår två i volten och tror det ska funka bra. Får bra lopp och måste räknas tidigt då även han är tänkbart spetsbud här. 

Loppet har klar 'en eller alla'-karaktär. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 7-5. C 12-4-1-8-3. D 2-11-10-9.

Här tycker jag ett par-tre hästar höjer sig och jag ser anledning att plocka bort en betrodd här så bra lopp att hålla nere antalet streck i. 

6 Fromming 36% är startsnabb och kanske bäst kapacitet i fältet men inte visat full form i inledande loppen i år, nu blir det tätare starter och uppåtform sist. Uppanmäld mot hästar med det dubbla på kontot och ändå trea till slut i den starten så passas nu i rätt konkurrens. 

5 Larry Wood är startsnabb med och kanske kan man svara favoriten här över kort distans så kan vinna från spets eller rygg på ledaren. Här har man väl väntat med start för att kunna köra barfota fram och är säkert väl förberedd. Har dock sina senaste två segrar efter täta starter så kan behöva lopp i kroppen men tidig på läge och distans. 

7 Ready Häggenäs 8% har bara en start I biken på 33 lopp och galopp den gången så intressant att se effekt av det på den här och när två träter kommer en tredje in i matchen är en klyscha som passar bra här. Några startsnabba invändigt gör att man kanske kan hitta ner i banan bakom dom och får man bara hygglig resa i andraspåret så fäller han många till slut på barfota och bike. 

4 Caviar D.K. 18% drar höga procent här som delad två på strecken och det ska han väl inte vara. Fått tuffare när han kommit upp i klass men hittar han till plankan och kan få lopp i rygg på 5 eller 6 så kan han så klart vinna men spelvärdet är uselt. 

12 Virginias Prime 8% är säkert bra för klassen men radar inte upp segrar ens till låga odds på tyska banor. Positivt med barfota då han gått mest med skor på hemmaplan men man säger också att han trivs bäst utan hästar framför sig så bricka 12 är ju fel läge och även om man kör offensivt kanske man aldrig tar de där längderna som 5 och 6 får i början. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 5. C 9-3-1-2. D 6-10-8.

“Gå Kort”

Här är favoriten överstreckad i 5 Southwind Boko 61% som har spår utvändigt om ett par startsnabba konkurrenter där åtminstone en vill köra i ledningen. Det är en Nurmoshäst som säkert är väl förberedd från toppspår så vågar inte plocka bort. 

4 Beawinner 20% kanske ska gå första gången med rycktussar den här gången och Emilia vill svara upp favoriten och köra i ledningen själv så då kanske hon leder loppet runt om. Ensam A-häst på reducerat men tar på mig hängslen och livrem och låser med favoriten där det är aviserat bike och barfota direkt. 

Övriga får svårt att räcka då ett tänkbart motbud strukits dessutom. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 8. B 7. C 6-4-2. D 5-1-3.

Här väljer jag att ställning mot en av omgångens största favoriter och spikar en tuffing som blandar och ger men det gör favoriten också så när det skiljer väldigt mycket i procent är det bra läge att gå på den mindre spelade. 

8 Mose 25% går med bike nu när det auto och tog inte ett steg i voltstart sist så bara att glömma. Var väldigt bra i årsdebuten och är mer i gång än favoriten så hoppas han visar sig bara bäst här. Läget håller nere procenten men bara sju hästar att runda och några borde vara angelägna at ta sig ner till plankan så bör inte kosta mycket att komma fram i dödens här kan jag tycka och kanske är han bara bäst. 

7 Laradja Vrijthout 60% gillar jag med men har inte startat sedan augusti och man har anmält i vanlig vagn och skor från början men nu ändrat till skolöst. Det finns frågetecken då träningen inte gått som tänkt så borde väl behöva loppet. Visst kan han bombas till ledningen och kanske rinner undan men med lite frågetecken är jag beredd att chansa på att det kan fattas lite här då han dessutom står lite hårdare inne i propositionen med 700tkr på kontot mot miljonen hos min spik. 

6 Copaca Banana 8% är en häst jag gillar skallen på och han brukar kämpa på men här är det två för tuffa mot men given tredjehäst och spelar man inte med spik så är han värd att ta med då han kommer med full form är startsnabb och kan få lopppet i rygg på ledaren. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 5-9-6. C 7-4. D 2-8-3-10.

Stolopp med tillägg och även om det är ett par bra på grunddistansen så borde de med tillägg komma in i matchen i så litet startfält.

6 Crashed Eggs 40% är stor favorit och ska gå barfota runt om och det plus så klart. Walmann kan dock ljuga vilket han verkar välja att göra ofta så ointressant att läsa/lyssna på hans uttalanden och man får bedöma hästen på prestationerna den gjort. Givet att hon står bra inne i loppet men hon blir gärna 2-3-4 i loppen och har bara vunnit 2/33 så ingen favorit att hålla i handen. 

1 Ninjas Kiss 17% var en besvikelse sist men ston kan tröttna på att tävla i loppet när de får gå ute i spåren och kanske skulle Örjan kört framåt tidigare den gången så kanske en klassisk bortkörning. Kan vara helt annat o ledningen som det ser upplagt ut för här och då är hon nog inte mycket sämre än flera av de som står 20 meter bakom och räknas mycket tidigt här så klart. 

Skrällarna är 7 J.J.Another Winn 5% som vi varnade tidigt för sist men fick bara bli tvåa den gången tyvärr. Bar spår i volten nu och spurten biter bra den här gången med i full form. 4 Annie Flame 4% kommer från formstall och kommer från fin andraplats efter att ha snabbstartat. Hästen nöjer sig med att bli tvåa ofta men till så låg procent när det finns chans att komma till plankan tidigt ska hon kunna skrälla. 

5 Zante Grif 16% och 9 Greta Sisu 15% är omöjliga att räkna bort i så litet fält så kan de få sina lopp och slår många i spurten. Zante Grif ska gått framåt med loppet i kroppen och kanske går barfota bak nu. Greta Sisu kommer med form och får kuskplus. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 2-11. C 7-1-3-10-4. D 6-9.

Omgångens största favorit i 5 Woodbury Wine 69% som har toppspår, är startsnabb, kommer med två raka segrar och här rycker man skorna. Kort distans och stolopp är klart bra men det finns ett startsnabbt motbud och skulle komma bort kanske 2 Tilda Express 9% leder loppet runt om. Årsdebut men verkar väl förberedd och går med optimal utrustning och balans direkt här. Om det skulle vara så att favoriten kommer bort eller får öppna för snabbt för ledningen så kanske 11 Thai Sansa 8% kommer in i matchen. Hon var jämnt spelad med favoriten sist men kördes till dödens efter en bit och gav upp lite där men inte alltid stona kämpar för fullt från den positionen så har man tur med ryggar nu i stället fäller man nog många. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 7. B 5-9-4. C 1-11-3. D 12-6-8-2.

Lopp högsta klassen men ett par hästar gör årsdebut och form kan som bekant slå klass så inte alls givet att den stora favoriten 4 Admiral As 42% bara går ut och vinner. Flera andra i Reijos stall har behövt lopp i kroppen och svikit som hårt betrodda i sina årsdebuter och jag tycker det är givet att gå mot eller gardera.  

7 Milligan´s School 17% och 9 Very Kronos 20% har ju båda tillhört den yttersta eliten ett bra tag så även om lägena för dom två är chansartade måste de ändå räknas tidigt här. Den tidigare kommer från toppinsats men blandar och ger medan den senare alltid gör topprestationer då han håller sig till trav men gör årsdebut efter lång träningsfrånvaro och kanske behöver loppet. Milligan´s trivs i ledningen och dödens i hårt tempo så från det här spåret är det väl bara att gasa och då han startat på mer än flera av konkurrenterna kanske han bara vinner den här gången med, given förstahäst.

5 Antonio Trot 8% trodde jag mycket på sist trots skor och vanlig vagn och han svarade för en ruggig insats men var ändå inte riktigt nära vinnaren som nog hittat rejäl höjning den starten. Nu är det toppspår, barfota runt om, bike, helstängt huvudlag och lopp i kroppen så förväntar mig en toppinsats igen och då ska han kunna vinna med bra lopp som han borde få. 

1 Diamanten 4% vinner inte så ofta längre men varit bra direkt efter vila och vunnit någon årsdebut tidigare med och med inre spåren bakom bilen har han stark statistik. Startsnabb och kan få minst rygg på ledaren så ska absolut kunna skrälla här. 

11 Esprit Sisu 5% är alltid bra men siktas nog mot ett lopp på hemmaplan så blir väl bara ett lopp i kroppen den här gången när läget blev så uselt. 

 

Grund-systemet.

Byggs på i Twitch-sändning på kanalen 1x2se med start 18:30.

Avd.1: 9 Ture L.A.

Avd.2: 1-2-3-5-6-7-8-9.

Avd.3: 6 Fromming

Avd.4: 4 Beawinner

Avd.5: 8 Moses

Avd.6: 1-4-5-6-7-9.

Avd.7: 5 Woodbury Wine

Avd.8: 7 Milligan´s School

48 rader som kostar 12 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!