Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 17 Miljoner JP på V86-Express 13/2

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

Jackpot på V86-Express med spelstopp 20:30 som vanligt. 17 Miljoner beräknat till ensam vinnare då det är 6,6 miljoner extra i åttarättspotten. 

Vi har genomgång på Twitch ca 18:30 då vi bygger på systemet och snackar igenom omgången så vill man lyssna i stället för att läsa så är det kanalen 1x2se på Twitch ni ska söka efter.  

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Solvalla har ju sitt upplopp på 200 meter nu mera och i övrigt inga konstigheter. Blir nog bra underlag på båda banorna den här tävlingsdagen. 

 

Bästa Spiken!

Landar på omgångens största favorit den här gången då han ser ut att ha överlägset högst segerchans i omgången. 8 Ego Sisu 65% i avdelning sex blir väldigt stor favorit men här är det spårtrappa och han är startsnabb så körs nog framåt direkt trots läget. Det låter upplagt för att han ska få ta över ledningen av de där framme så jag spikar. Man tål som bekant att ett par stora favoriter vinner på V86. 

 

Gå Kort!

Inte bestämt vilket lopp som blir ”spar-loppet” ännu, det får fastställas i Twitch-sändningen men tänkbara lopp att försöka lösa på färre streck är i femte avdelningen där fyra hästar drar streck och man kanske ska försöka jobba bort ett par av de betrodda där. I andra avdelningen tror jag favoriten är kraftigt överstreckad och tänkbart att ta bort den och gå på ett par andra streck där. I avslutningen är det få hästar kvar och även där är kan det vara läge att spara på strecken. Fjärde avdelningen är det läge att låsa på två eller spika, bestämmer om jag tar ställning eller spelar med lås där senare. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 3-5. C 4-2-1-8-6. D 9. 

7 Upper Face 20% brukar ofta dra en del spel i för tufft motstånd då han är uppe i Silver och inte riktigt räcker där men nu är det betydligt enklare mot och då måste segerchansen vara hög. Nimczyk ser jag som plus när det är autostart, vid volt rankar jag ofta ner körsvenner som inte är lika vana vid svensk voltstart. Alltid intressant med kuskbyten även när det är likvärdiga körsvenner. 

4 A Good Point 40% är dubbelt så mycket streckad som min förstahäst och drar mycket spel på att många tror på ledningen från bra spår men det är inte alls givet att han kommer till spets. Om han är med i full körning här kan det kosta mer än det smakar till slut och klart överstreckad. Visst såg han finn ut vid seger från ledningen sist och även om det var en ganska snabb segertid för årstiden så såg det kanske bättre ut än det var. Han fick ledningen gratis och då värsta motbudet fick galopp direkt och sedan blev det inget lopp. Haft svårt att räcka när han mött tuffare tidigt så bara en av många flera om han skulle bli släppt till ledningen här. Rankar ner på dåligt spelvärde. 

5 Sandsjöns Enzo 8% höjer sig rejält i ledningen ibland så kommer han dit kan det vara han som leder loppet runt om men tål nog dödens med här. 

1 All Star 2% och 3 Vishy Grif 16% är båda startsnabba med och kan nog tänka sig lopp i ledningen även om de kanske ska ha lopp i rygg ledaren här för bästa chans, om det blir tryck på loppet en bra bit. Den först nämnda får goggles på och är väl förberedd och den senare är van att möta hårt motstånd och kommer från formstall. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 1. B 3. C 2-8. D 6-4-5-7.

Här var 2 Crashed Eggs 60% omgångens största favorit på de tidigt inlämnade kupongerna. Det måste vara riktigt fel bedömning att göra henne till över 60% men nu sjunker hon mycket under resten av dagen, så kanske blir lite mer rimligt till slut. Hon är inte startsnabb och går aldrig i ledningen och hästar som inte får en del gratis ska sällan vara så stora favoriter så hon blir överstreckad oavsett vart procenten stannar. 

1 Cactus 20% är givna förstahästen då hon är startsnabb och även om man inte är lika uppåt på den här i intervjuerna som man varit på ett par andra combackande hästar från stallet så måste den tas på största allvar. Har tränat på rejält i vinter i backan och får goggles direkt så siktet är nog inställt på att gå i spets här. Hon kanske bara är bäst och tänkbar chansspik. 

3 Aurora Show 14% var inte som allar bäst i spårtrappan jag hade henne förstarankad näst sist men höll ändå bra som fyra och gav aldrig upp men kunde inte hänga med i snabb tempoväxling den gången. Uppåtform på stallet och henne efter det så räknas riktigt tidigt igen. 

8 J.J.Another Vinn 4% hade en omöjlig uppgift sist i långlopp mot några bra hingstar och valacker där hon dessutom blev kvar lite för länge i en trött rygg. Gången innan var hon riktigt bra som trea också då från omöjligt läge. Nu är det litet fält och då ska det inte kunna bli 5-sjätte utvändigt för det finns inte hästar nog för det. Bara ston mot och hennes spurt biter bra här. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 5-10-2. C 1-7-9-6. D 4-12-8-11.

Svårt kortlopp i låg klass och jag föroradar att man streckar många här. 

10 Aberdeene Face 14% är bra för klassen men gör comeback nu och har bakspår men ändå tidig när han möter enklare än han är van vid. 

2 Inspiration 32% är klar favorit i loppet men som icke startsnabb över kort distans så är han bara en av flera. Sen lucka och i mål med sparat sist och vunnit enda starten över kort distans gör honom ändå tidig så klart. 

3 What A Winner 18% gick med rycktussar sist som krånglade och hade det fungerat tror man att han kunnat vara tvåa i V75-Champions före Ture L.A. Men fick nöja sig med tredjeplatsen och det var klart bra i hårdare lopp. Hade varit struken inför det så med bra  lopp i kroppen och ett par segrar innan det så måste han räknas mycket tidigt från fint spår här. 

5 Etienne Cross 14% har ett perfekt femtepar bakom bilen och trivs på distansen. Kommer från ett par bra insatser på tunga banor på slutet. Innan det visade han rejäl startsnabbhet från innersta spåret så då det inte är så startsnabba här kanske han tar ledningen och blir i så fall hästen för övriga att slå. 

1 Special Broadway 4% kommer från comebackande Petri Puro som smög igång verksamheten i höstas igen och nu visar de siffrorna han brukar vara känd för. Nio starter för stallet i år har gett fem segrar. Den här är startsnabb så duktiga Gustav Johansson kan nog servera henne ett lopp i rygg på ledaren kanske och jag blir inte förvånad om man bara vinner vid lucka till slut. 

 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 7. C 9-8-3. D 1-6-10-5-2-12-11.

Amatörlopp och körsvenner som inte fått ha kört fler än 150 sulkylopp under föregående år och här kommer en stark favorit ut. 

4 Likeaboss 50% har perfekt läge och Theres Boström har vunnit lopp med den här mot proffskuskarna så när både kusk ojäst möter lämpligt motstånd måste segerchansen vara riktigt hög. Startsnabb och skalle på hästen gör att det nog blir ledningen runt om ganska ofta här men i den här typen av lopp dyker det ibland upp gasglada körsvenner som efter de tryckt av sina hästar inte har rutinen och känslan att ta upp utvändigt så ibland kan det gå för fort. Det finns alltid lite större chans att någon förstör loppet i den här lopptypen än om det är de vanliga kompisarna som kör så att säga. 

7 Oskar Run 19% har en proffskusk upp som gör comeback här mot körsvenner som inte alls kör lika mycket som han gjort. Hästen har varit ute i tuffare motstånd och det är så klart intressant men han kan hamna på vingel då han inte är så startsnabb. 

9 Wagner Zacker 14% är missgynnad av bakspåret då han är väldigt startsnabb och han nöjer sig ganska ofta med tredjeplatsen. Står bra inne i loppet och får väl räknas vid bred gardering men här är det väldigt orutinerad körsven och han är nog lite överstreckad med sådan kusk. 

8 Triton 3% blev av med segern mot Wagger Zacker sist då det var ruggigt hårt och han borde väl fått behålla segern. Nu har han dock varit sjuk i den starten och stått över lite efter det men tränat bra nu igen och borde vara jämnare streckad med Wagger Zacker trots spåret. 

3 Hatkin AM 5% får rutinerad körsven som ofta gör rätt i den här typen av lopp och jag har trott på ekipaget ett par gånger då det inte fungerat fullt ut. Nu är det comeback men bra läge så räknas vid gardering. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 7. B 3. C 1-10-2-6-4-5. D 11-9-8-12.

Spelar med ett par som jag tycker höjer sig men tänkbart att gardera riktigt brett för kanske skiljer det inte så mycket från förstarankade ner en bra bit i rankingen här. 

3 Strong Vacation 38% svek som jättefavorit sist men det är sådant som kan hända på vintern när hästarna inte alltid kommer överens med underlaget. Nu är det åter långresa och tränaren är uppåt igen så upp till bevis nu då. En bra häst från fint läge med bra körsven men inget att hålla i handen som spik för min del som åter ganska klar favorit. 

7 Lancaster 16% är startsnabb och körs nog till ledningen tidigt här med hjälp av den vinkade vingen bakom bilen. Det gör att jag rankar honom först även om han varit som bäst på kort distans i Sverige men medeldistansloppet sist blev fel från bakspår och bara att glömma. Bra chans till spets och slut här. 

1 Follow Me Now 18% drar mycket streck men riskerar att bli över från start och behöver tur och då är procenten alldeles för hög här. Han trivs dock på Jägers och kommer hit då det är full form så då Jeppe meddelar att han var finare än någonsin inför det här så kan man ju räkna med att han försöker ta sig ut för att ge sin häst chansen. 

2 Lovely Lasse 13% har segrarna från tidigare regi men var lite uppåt sist då man hamnade bra på det från fint spår. Här är alltid risken att man tycker spår två är för bra och man inte kör något från start och hamnar för långt bak.

6 Escape A.P. 2% är den som kanske spetsar först men då jag tror att min spetshäst kommer gå med den här bra i starten sida vid sida så borde Lancaster kunna trycka sig till ledningen efter en bit om man inte bara släpper här. Det är skillnad på Skive och Jägers men den här kan få bra lopp i rygg på ledaren och kan skrälla. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 8. B 5. C 3-12-14-13-4-1-6. D 7-9-10-3-11-15.

Se ”Bästa Spiken!”

8 Ego Sisu 65% blir kanske lite för stor favorit för många men på V86 tål man en sådan här. Speciellt när jag rankar i princip efter strecklistan är det bra att spika om man ändå inte har några riktigt kul motbud. 

5 Son Hugo Pellini 17% verkar många tro ska svara ledningen mot den stora favoriten men här tror jag absolut man kan tänka sig att släppa om Erik kommer tidigt med favoriten. Anders Eriksson är ju inne på att det ska behövas minst något lopp till i kroppen för att vara som bäst och då tongångarna låter så är det ju absolut tänkbart att han släpper. Kommer favoriten bort leder den här loppet runt om. 

12 Bellatrix Club 7% har bökiga spår 12 men det räknade man väl då det är spårtrappa även om just 12 är bland det sämsta man kan ha. Man fortsätter att starta en del på längre distanser med honom även om han har senaste fem segrarna över kort distans så medel är väl bättre än 2640 meter som sist. 

2 Silver Road 3% får tillbaka biken nu när det är bilstart och han är startsnabb så kanske kan få ett lopp i rygg på ledaren då man inte kör i spets här då man söker efter formen. 

14 Romeo Dana 1% visade bra spurt sist och gör ofta det så passar i spårtrappa där man kan stå bra inne, vilket gör honom tänkbar trots start i tredje ledet. 

13 Ateeco Degli Dei 1% får första gången bike på i svensk regi så intressant med Mika Forss upp. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 11. B 4-7-5-1. C 9-6-3-8-12-10. D 2.

Vidöppet och inte bestämt alls hur många jag streckar här ännu men det blir många, den saken är klar. 

4 Digital Indy 36% blir nog för stor favorit här då han inte vinner lopp speciellt ofta och bara en av flera då man kanske inte ens får överta spets om Uhrberg kommer dit med 3 Stenson 15% som för övrigt är överspelad. Men skulle väl kunna rinna undan från ledningen om ingen kör mot honom. 

11 Amorcer Levallo 20% kan ha tur att komma ner i banan en bit fram med springspår här. Skulle han ha vaknat på rätt sida så kanske han bara är bäst här. 

1 Caviar D.K. 5% borde kunna hålla spets från det här läget om han vill men släpper väl om någon av de betrodda kommer tidigt och ska kunna få ett bra lopp. Det är väl 3 och 4 som är första framme för att ställa frågan. 

5 Felix D.K. gillar längre distanser och var trea i Danskt Travderby i fjol. Kommer från andraplats över lång distans sist med och har nog rätt form och läge för att överraska här. 

7 Global Warrior 5% är bättre än raden då han vunnit 11/47 och kommer med ett lopp i kroppen hit så från bra spår från toppstall måste han räknas tidigt i öppet lopp. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 10. B 6. C 1-4-2-5. D 9-3.

Fint lopp som favoriten 10 Antonio Trot 43% är titelförsvarare i men här blir han för hårt betrodd i comebacken då han faktiskt inte vinner så ofta. Han får mycket extrastreck från strukna betrodda hästar och det är givet att gardera även om han är bästa hästen. 

6 Nappa Scar 13% är också en klasshäst och den här har fått några lopp i kroppen nu så bör vara redo för rejäl insats. Sparat i Guldfinalen sist och det som ligger honom i fatet är kanske att Lennartsson kan köra lite väl passivt ibland men nu när det är litet fälten kanske hästen vinner av sig själv så att säga. 

Blir kanske tufft för de 20 meter framför att hålla undan när det blev så få i fältet som kan vara mellan de och de två bästa där bak. 1 Reven Dejavu 17% har dock väldigt bra statistik i ledningen men får samtidigt inte gå i sin bike nu. Det har vi sett många av Westholms hästar sakna sedan förbudet av bike i volt, hästar som höjt sig i bike annars. Tänkbart ändå att han leder runt om då Lennartsson och Khilström båda kan ha en tendens att köra för sent i loppen ibland. 

4 Dream Creation 5% kommer från stall som stått för en rejäl höjning sedan man bytte gård och om det är hela skillnaden får man väl låta vara osagt, borde ju vara mer än så när någon får så rejäl förbättring på allt man tar i. Vi kan bara konstatera att som spelare får man ju värdera upp stallets chanser i loppen. 

 

Grund-systemet.

Avd.1: 7.

Avd.2: 1.

Avd.3: 1-2-3-5-10.

Avd.4: 4. 

Avd.5: 3-7.

Avd.6: 8 Ego Sisu.

Avd.7: 1-4-5-7-11.

Avd.8: 6-10.

100 rader som kostar 25 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!