Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 17 miljoner jackpot på V86-Express 2/2

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

17 Miljoner i jackpot när Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan. Jägersros upplopp är 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Solvalla har ju sitt upplopp på 200 meter nu mera och i övrigt inga konstigheter. Solvalla har haft riktigt bra och snabb bana de flesta tävlingsdagarna i vinter och Jägersro har så gott som alltid bra underlag och man behöver väldigt sälla brodd på Jägersro. 

Gör lite mindre spelförslag i skrivna tipsen och bygger klart andelsspelet för 200:- en twitch-sändning 18:00 i kväll, onsdag. Sök efter kanalen 1x2se på Twitch i appen eller via webben, där kommer vi sedan kalla travsändningarna för Travfeber. Andelsspelet hittar på atg-tillsammans under namnet ’Travpunktse200’.

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen är 5 Ozzy´s Melody 46% en befogad ganska stor favorit då det måste vara hög segerchans om man skulle komma till ledningen vilket inte är alls osannolikt att han gör från toppspår. Han öppnar som bäst precis bakom bilen och Erik Adielsson upp brukar ju kunna lösa sådant. Han har dock slagit ganska bra kullkamrater från kö-position på Solvalla i vinter så är inte jätteorolig om en startsnabb invändigt skulle välja att svara. Hög chans även från utvändigt ledaren och jag spikar honom. Det finns ett par större favoriter i omgången som vi försöker fälla någon av dom och då tål man en ganska stor favorit här. 

 

Gå Kort!

I första loppet är det vettigt att stänga på två hästar, omgångens största favorit och ett spelvärt motbud. Mer om det under ”Avdelning 1”. 

2 Quiz Rock 58% och 4 Lisa Liseieux 9% utgör ett starkt lås, då är man garderad med troliga ledaren om den stora favoriten skulle komma bort. Quiz Rock har gått felfritt länge nu men har en tidigare historik av mycket galopper och bara sex segrar på hela 52 lopp så alltid liten risk att man faller in i gamla synder från spår ganska snäva spår i volten. Hon har dock tränat fortsatt bra inför det här och inget tyder på problem så är nog ganska hög segerchans.  

 

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 4. C 6-10-9. D 8-11-5-7-1-3.

Storfavorit i 2 Quiz Rock 58% och inget konstigt i det då det ser ut som bra chans för spets och slut på utpräglad spetsbana. Trötta tilläggshästar i loppet som ogärna sätter nosen först men jag garderar med ett vettigt motbud från startfållan då procenten stiger på favoriten och hon kanske blir för stor till slut. 

4 Lisa Liseieux 9% hade vi som tidig i hennes förra start då hon vann som totalt bortglömd på GS75, då ledde hon runt om till under 4%. Fin stil då och så klart tuffar emot nu men kommer man i väg bra från spår fyra kanske man kan hitta till ledningen då Ingves bakom favoriten kanske inte laddar då man vet att man får överta från alla där framme. Rygg på ledaren vore väl tänkbart för henne och har favoriten en sämre dag kan detta vara vinnaren som är fortsatt på väg framåt medan många i loppet stannat av lite i sina utvecklingskurvor. 

Untersteiners duo 10 Darah Bibo 6% och 8 Beluga West 7% höjer sig båda utan skor och den förstnämnda kör inte in alls lika mycket pengar utan bike som med den vagnen på. Mycket stort minus henne med bikeförbud i voltstart då det är mest den här lopptypen hon kan starta i med chans. Vad som kan nämnas angående Darah är att hon hade dåliga blodvärden sist och ska så klart vara betydligt bättre nu. 

11 Micro Vick 6% hittade bra slagläge från tillägget sist och gick förbi en som inte ville vinna för dagen med liten marginal och det ska till mycket tur för att man ska få samma resa igen. 

6 Diversity Pellini 7% vinner en del lopp men upp i klass för henne med även om hon såg klart okej ut med lite sparat till slut i loppet som Lisa Lisieux vann sist. Vingelläge nu med springspår på inte så startsnabb häst men stallform i stigande och hästen står perfekt inne på pengarna. 

9 Mad Princes 2% gick första gången med ryckhuva i nuvarande regi sist och verkar ha lite fart i benen och form. Växlas dock ner från bike och har en bit till taket på vad man fått tjänat här så bara storskräll vid bred gardering. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 4. C 3-9-2-6-10. D 1-8-7.

Se “Bästa Spiken!”

5 Ozzy´s Melody 46% är min spik i en ganska öppen omgång i övrigt så är det ett vettigt lopp att spika sig ut då det är litet fält och skitat där några startar med väldigt låg segerchans. 

3 Ninjas Zon 27% är den som kan ställa till det för favoriten om man skulle vilja köra i ledningen med den här men det har varit oklart i intervjuer om det. Det tyder på att man kan tänka sig att släppa till favoriten då man inte gått ut tydligt med att man vill köra i ledningen här. 

4 Galileo Journey 8% är det intressanta motbudet vid gardering och den här är riktigt bra för klassen men hopplöst osäker. På 16 felfria starter har han åtta segrar, totalt 24 starter så har galopperat var tredje gång historiskt. Ny regi sedan i höstas och fick sparat sist och har en seger i nya regin. Fint läge nu så vid felfritt lopp borde det vara bra chans om det skulle vara så att de startsnabba, betrodda kör mot varandra. Intressant att det blir ryckhuva nu, fast tidigare. 

9 Valnes Isidor 6% står bra inne och bakspåret spelar mindre roll i mindre fält och med ett gäng som borde vilja försöka komma ner på innerspåret. Så det behöver inte bli jättekall position för den här trots bakspår. Det som oroar desto mer är väl två ”ägg” på slutet så hur är det med formen?

8 Inge B.Svärlig 0,3% har startat få gånger med bike och gjort ett par bra lopp i den så det kan se intressant ut nu att den åker på men i intervjuer säger man att man kommer att ändra till vanlig när det blev så dåligt läge. Det verkar många vakna på då han är ospelad, men otyg med det där att de dröjer på ändringar i startlistorna, det lurar ofta många men som sagt den här gången har det mindre betydelse. 

2 Romeo Dana 2% ändrar man lite på nu och glöm sist då det blev fel utrustning och förhållanden för honom. Startsnabb med open-eye nu och kanske kan få rygg ledaren eller troligast tredje invändigt. Första gången med Mats E upp och kan skrälla vid körning i loppet.

 

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 9. C 4-14-2-11-3-7-15-6. D 1-13-5-10-12.

Hårt spelad favorit som har långt ifrån fläckfri aktion och här har man spår två i volt bakom startvolten för 9 Giantissimo 45%. En dansk gäst som kommer med många raka segrar som tagit med krafter sparat enligt kretsen kring hästen och det är klart att det inger respekt med 10/15. Man kan ta sig mer plats i volten då man inte har hästar utanpå och Birger är rutinerad men att han bara ska vinna som stor favorit här köper jag inte då hästen dessutom har tveksam stil och här krävs det att han gör sin bästa prestation hittills för att vinna. Favorit i fara. 

8 Ninja´s Boy 28% är långt ifrån fläckfri och har galopperat väldigt mycket men nu är det ny regi och ska väl inte bedömas på gamla meriter. Felfri i båda loppen för Johan vunnit med mycket i enkla gäng men breddlopp i Sverige är ungefär som vanliga lopp i Danmark. Den här är nog en bättre häst än favoriten och Johan ska bara se till att få honom felfri och hitta ut så kan han nog vara för favoriten fram för att överta ledningen och då är nog loppet slut. Visst är det chansartat med stängt spår i starten men som ickefavorit tar jag risken och chansspikar. 

4 Gary S.T. 0,5% hade vi på tre streck som mutbud mot omgångens största favorit på GS75 förra söndagen och han tog spets och ledde loppet länge. Körde kanske lite för tidigt i sista svängen då och stumnade lite sista 100 men var bra som trea som ospelad. Går framåt för varje start så även om det är upp i klass nu är det intressant med rycktussar första gången för sulky här. Kommer man i väg från 4 kan det bli ledingen tidigt här och släpper man till en av favoriterna får man bra lopp. 

14 Ingsson 3% är stark men körts för sent i flera av sina starter och gick väl ur form i sina sista starter. Behandlad sedan dess och gör säkert ett bra lopp nu men kan behöva en start i kroppen för att hitta form kanske.

11 Black In Black 6% blev väl lite bortkörd av italiensk körsven sist som inte tävlat alls här uppe och får mer rutinerad körsven nu. Ska väl helst ha ett mer passande stolopp för att vara riktigt aktuell men här lättas det från järn till aluminium i skorna så tänkbar från hyggligt läge.

2 Fabulus Ixi 0,2% är startsnabb men väldigt osäker och kanske kör Schillström galopp men skulle det bli felfritt kan det bli ledningen initialt här och släppa till någon bra. Måste ha betydligt högre segerchans än procenten antyder med tanke på läge, startsnabbhet och motstånd, där båda favoriterna skulle kunna vara borta med galopp. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 8. B 1-9. C 12-2-7. D 5-10-3-6.

Nu får vi börja gardera alltmer i loppen för att få upp utdelningen och tycker det är favoritduo i fara här även om jag streckar både 1 Ninja´s Kiss 33% och 8 Himalay Sisu 32%. Gardering är på sin plats då favoriten inte startat sedan september och varit oppererad under uppehållet och inte alls är vässad för uppgiften och kvalloppet är det snabbaste den gått. Går säkert framåt med det och ska vara ordentligt tränad men det borde väl behövas lopp i kroppen för att vara på topp. Örjan upp nu och kanonläge så räknas tidigt trots det nämnda. Himalaya kommer med lopp i kroppen och vann från utvändigt ledaren. Tävlat och vunnit på V75 så är nog den med bäst rutin och meriter i fältet och ska vara klar favorit då de på tillägget gynnas av ett ar strykningar och litet fält här. Given förstahäst och tänkbar chansspik men då jag redan har ett par bra spikar blir det gardering då man inte siktar på att köra fram i dödens den här gången. Hon är bra med ”lopp på rulle” menar man och vill köra i ryggar så då blir det mer chansartat. 

12 Quntal Quetzal 2,5% gör regidebut och har inte startat sedan november men tränat bra och kört banjobb inför detta så väl förberedd. Tränaren hade henne som passhäst hos Mattias men miljöombyte, lite annan träning och mat gör det intressant då många tänder till på det. Magnus A upp är bra som kört henne tidigare och vunnit. Intressant är att det är en strykning vid sidan så ensam från springspår i litet fält och den här kan sitta riktigt långt fram vid felfritt lopp och räknas absolut med chans. 

9 Bellis Frontline 9% kommer med bra form och tål lite körning i loppen. Går oftast med skor och hon är en av två hästar från stallet som redan hunnit vinna lopp i år. Kommer hon i väg från sämsta spåret i volten så kan hon ändå kliva i väg bra och borde hitta bra position, så måste vara tidig. Hon har ju trots allt visat bra form i år medan i princip alla motbuden gör comeback. 

2 Make My Dream 7% står bra till där framme och är ganska startsnabb så tänkbart att man hamnar bra på det direkt här. Fast med sparat i rygg på ledaren sist och här kan det spricka upp i skiktat fält och lopp på innerspår kan vara gynnsamt. 

7 Cobbys Lady 2% är tänkbar storskräll med kuskplus och fint utgångsläge, men struken för feber inför det här och inte startat på ett tag hon heller, så många comebacker i loppet. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 3-10. C 2-9-7-5. D 1-6-8.

Kortlopp för ston på Jägersro och då är det främre träffen som gäller men här är det jämnt på strecken mellan de tre mest spelade och jag plockar med en från bakspår som inte är lika hårt spelad. 

10 Eyecandy 7% var man uppåt kring sist man gästade Sverige och tyckte det var bättre chans på förhand än Tour Eifel som vann den tävlingsdagen. Man hamnade tredje invändigt och tog inget när man kunde vika ner sent på stretchen, nu ändrar man i balansen och i litet fält borde det bita bättre den här gången, till slut.

Det kan bli körning där framme men om det skulle bli försiktigare och positionerna intas fort så har ju den som leder loppet efter bit så klart väldigt hög segerchans. Men oklart vem det blir då både 2 Easy Come Easy Go 27% och 4 Velten Isabel 23% är startsnabba från fina utgångslägen. Jag brukar gå på den som har spår precis bakom bilen om de på innerspåren inte är exceptionella kanoner från start och det brukar vara fördel att komma en bit ut i banan här. Speciellt då den invändiga danska gästen har sina båda segrar i rad utan skor och måste gå med skor nu så är det knapp fördel för Nimczyks styrning här då man i stället lättar henne. Gick från järn till aluminum fram sist och nu lättar man även så bak.Båda är så klart tidiga. 

3 Jeopardy 30% är kanske bästa hästen men har inte startat sedan september och är inte lika snabb bakom bilen som de två nämnda. Hon står dock bättre inne i loppet och slår nog många om hon kan ta dödens tidigt utan att det kostar för mycket i tredjespår. 

9 Boston Bore 2% får bike första gången i 41:a starten och lättas från järnskor till aluminium. Trivs dock inte bakom hästar och det blir nog offensivt här men chansartat från bakspår och hästen vinner sällan. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 9-7. C 6-8-10-2-11. D 5-12-1.

Lärlingslopp och det är ovisst med en favorit som inte alls övertygade sist efter fint lopp där tre andra körde i omgångar för att ta över ledningen kunde hon glida fram i andraspår utan att lägga någon speed. 9 Strong Vacation 44% höll sedan bara bra i dödens men nådde aldrig ledaren och får så klart godkänt men inget wow-intryck. Så klart överspelad från spår som ofta överskattas med och favorit i fara här. 

4 A Cash Machine 17% gör intressant debut i Westholms regi där hästarna kunnat träna på bra i vinter när många andra fått hoppa över en del träningar. Kommer säkert väl förberedd och Westholms stall har gått fortsatt starkt i vinter så räknas direkt då biken åker på. Spetschans nu när en startsnabb försvann innaför vid strykning. 

7 Gentiane Evening 4% och 8 Eagle In The Sky 4% är båda gynnade av en invändig strykning och kommer ner ett hack I banan. Den förstnämnda tog sin första seger sist från dödens på Solvalla så kommer med full form och räknas igen. Den senare är startsnabb så mycket bra att komma ner ett spår i starten men här växlar man ner från bike till vanlig vagn, oklart varför. Han fungerade inte på brodd sist och kan man köra utan det den här gången är det stort plus. Kom till Tinter i somras och har 4/11 segrar för henne så höjt sig där. 

6 Dooleys U.N.G. 14% har blivit nedstruken till fina bricka fem här och har mest startpoäng i fältet. Hittar man ner i vettigt slagläge räknas även han men kanske lite översstreckad i jämnt lopp. 

2 Boycott 2% kommer från formstall och har kastrerats då han inte funkat fullt ut som hingst. Gjort ett lopp som valack och gör nu comeback igen så intressant att se om det funkar bättre nu. 

10 Dionysos L.I. var med i samma lopp som favoriten sist men där tvekade man lite först och sedan körde man till ledningen efter en bit för att sedan släppa. Såg seg ut i sista svängen men kom tillbaka lite över upploppet och var jämnt mellan trean och fyran i loppet ett. Par längder bakom de två främsta. Det var comeback efter ett par månaders frånvaro och går nog framåt med loppet. Chansartat läge men tänkbar vid bred gardering. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 2-5-1. C 4-10-11. D 7-6-9-8-12.

Kort distans på Jägersro och de bästa har de fem bästa spåren så det blir mycket svårt för övriga att blanda sig i segerstriden och jag tycker det känns helgarderat med streck för 1-5. 

3 Spinal Tap A.T. 18% är väldigt startsnabb och givet att man försöker spåra loppet runt om här. Så på att han är givna spetsbudet trots ett par snabba invändigt så rankas han klart först. 

2 Wingate Henke 46% blir på tok för stor favorit här. Är bra men får inte ledningen den här gången och favorit i fara även om han också är startsnabb och får bra lopp där framme så motsvarar inte insatsprocenten hans segerchans i loppet. 

1 Velten Red Red Red 9% är med startsnabb och kanske kan lägga beslag på en position i rygg på ledaren och den har varit topp-två i 16 av 23 lopp varav 10 segrar så är en bra häst för klassen som är bättre än raden på slutet.

4 Bee Kronos 10% och 5 Lovely Lasse 9% är nog inte mycket sämre än de invändiga här men har u spår utanför dom och måste hitta ner i banan. Den förstnämnda vann två raka med skor och bike inför en start i vanlig vagn sist, nu åker biken på igen. Hon är startsnabb med men borde inte ta sig förbi ett par av de invändiga trots fint spår bakom bilen. Ett av få ston i loppet men räknas ändå när Dahléns stall går bra för dagen. Den senare får ofta lite resor ute spåren av Marc och Conrad men är bra i grunden och har man tur med loppet nu så är han inte sämre de mer streckade här. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 6-1. B 4-12-8. C 3-9-2-5. D 7-10-11.

12 Heloise Am 31% är favorit från bricka 12 på kort distans som ett av få ston i öppen klass här och det är hårt att begära seger från det läget. Hon står dessutom ganska hårt inne på pengarna och favorit i fara då det kan bli för långt fram om inte Örjan styr framåt tidigt men det gör han inte jätte-ofta ju. 

1 Okashi Cheri 19% var anmäld med vanlig vagn länge då deras bike är trasig men man sa i tidiga intervjuer att man skulle försöka låna en och det verkar ha löst sig. Då är segerchansen bra från kanske rygg på ledaren om man kan hålla upp innerspåret hyggligt och kanske bara släppa någon enstaka före sig. Kuskplus och full form. 

4 Pastorns Lady 25% har bästa spåret av de stratsnabba en bit ut i banan och kanske kommer till ledningen och kan bli att räkna med då över den korta distenasen så klart. 

6 Mellby Hoffa 6% är nog ännu snabbare från start men lite väl långt ut och då finns kanske inte så många alternativ. När man väl laddar från bricka sex brukar det få lite samma effekt som från spår fyra-fem, att man får extra fart av att kunna följa bilen. Första med Magnus A är intressant på startsnabb häst över kort distans och passas tidigt. Lite ändring i huvudlaget med, helstängt sist, goggles nu. Bättre än raden och har vunnit 9/28 med bland annat ett ’maragretalopp’ mot hårda kullkamrater som fyraåring. 

8 Backhus L.I. 3% är med startsnabb men läget är ännu värre så klart. Jepson är vass att hitta ner i luckor så blir inte förvånad om han hittar ner i banan på bra sätt, men kan också backa för att söka rygg på favoriten sedan. Sparat i rygg på ledaren sist och bike då så fortsatt bra att den åker på igen då han gått bäst i den. 

Lägesgynnade 2 Royal T.N. 5% och 3 Tzatziki 2% räknas båda vid bredare gardering där den senare bytte regi och somras och gått hyggligt i höst. Risiga lägen på slutet och kommer med lopp i kroppen efter strykning mellan senaste starterna. Punka sist och bättre än raden. Royal T.N. hade formtopp vid årstiden i fjol och gjorde några starter på V75 då men stått över en del och kommer nu med två lopp i kroppen så närmar sig nog formen igen. 

9 Iwan Boko 4% har jag ofta nämnt i tipsen men man har blivit besviken på slutet och Goops stall går sällan bra när han är i Frankrike länge. Passas när man får rycka skorna men skulle kunna få bra lopp med ganska startsnabba framför sig här och för er som målar på i sista är han tänkbar. 

 

Systemgrunden.

Avd.1: 2-4.

Avd.2: 5 Ozzys Melody

Avd.3: 8 Ninia´s Boy

Avd.4: 1-8-9.

Avd.5: 3-4-10.

Avd.6: 4-9-7.

Avd.7: 1-2-3-5.

Avd.8: 1-4-6.

648 rader som kostar 162 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!