Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Östersund 16/1

FSport fantasy trav

GS75-Omgången.

Östersund är värd för veckans GS75-omgång och här är upploppet ett av dom längsta i landet med sina 218 meter. I övrigt inga konstigheter, medelbredd och varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till här. Bra vinterväder här uppe så det är nog en bra bana för årstiden att vänta. 

 

Statistik och Spelteori.

Statistiken säger att det är klart under medel i spetssegrar på den här banan på både kort och medeldistans och det är så klart det långa upploppet som gör att fler får chansen och att inte favoriter lägger lika stor vikt vid att köra till ledningen som på många andra banor. I autostart är det fördelaktigt med spår en bit ut, som nästan alltid är spår fem klart bäst följt av fyra, men vad som skiljer sig många banor mellan är hur bra spår sex och här är det väldigt bra som klar trea i vinststatistiken. I voltstart är som oftast ett det bästa.  

 

Bästa Spiken!

I sprinterlopp för kallbloden i sjätte avdelningen är det jämnt streckat mellan två hästar på de tidiga kupongerna och jag tar ställning. 

2 Tinder Lars står riktigt bra inne i loppet och har vunnit över kort distans på 1.22,9 så sent som i oktober och har vunnit på medeldistans på de tider värsta konkurrenten gjort på kort distans. Det måste vara absolut toppchans med segerstatistik som är ruggigt bra efter 8/14 i fjol och 11/19 totalt. Bara galopp mot och han galopperar inte jätteofta längre så jag spikar.

 

Gå Kort!

I första avdelningen är det sprinterlopp för kallblod i ännu högre klass än loppet jag spikade i och här kommer omgångens största favorit och visst har 7 Alma Prins väldigt hög segerchans. Han ser dock ut att bli lite för hårt streckad och är inte helt att lita på så kan absolut göra bort sig med galopp. Felfri är han väl bara bäst men jag försöker fälla med ett motbud. 

5 Thess Prinsen är en betydligt enklare häst än favoriten men nu när det går lite långsammare på vintern så kan han absolut vinna loppet om favoriten kommer bort. Vann kortlopp förra vintern men även i somras. Tänt till lite på ett par montéstarter på slutet och lite tätare starter nu efter att det var drygt en månad mellan förra loppen så kanske han är bättre nu. Perfekt spår och ganska startsnabb och tål att gå i jämnt tempo hela vägen. 

 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 5. C 1-10-4-11. D Övriga.

7 Alma Prins vinner väl loppet felfri men man kan sällan lita på kallbloden och den här har vunnit tre raka segrar en gång tidigare i karriären men efter det kom en diskning vid galopp så det kan så klart upprepa sig. 

5 Thess Prinsen utmanar om favoriten har en dålig dag, då han har bra läge, fin form och kanske kan komma till ledningen efter en bit. 

10 Gott Klirr är bra i grunden men har tråkigt läge och stort frågetecken för formen då han gick väldigt dåligt höstas innan han fick ett uppehåll. Comeback nu och har gått bra direkt efter uppehåll men 2018 är senaste gången han vann med skor så klart missgynnad av inte kunna barfota. 

1 Kong Henry visar tveksam form men trivs på distansen och får kuskplus nu. Inte så startsnabb så läget kan bli en fälla. 

 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 3-5. C 6-11-8-10. D Övriga.

Monté över kort distans och svårbedömt då flera gör debut i lopp under sadel så chansar och streckar ett par av de hästarna utöver de betrodda. Omöjligt att veta hur de ska tävla i disciplinen så svårt att såga någon här och det behöver inte vara fel att strecka alla hästar. 

7 The Big Bang drar en del streck och har väl ryttarinnan som varit med i flest monté-lopp senaste åren mot de bästa i disciplinen. Tränaren har riktigt bra träffprocent på litet material och den här kommer med fin form så här måste det vara hög segerchans. 

5 Uret är startsnabb och kommer vara med där framme direkt så kanske är rätt favorit då galoppen sist kom i V75-lopp så ner i rätt klass nu. Dock orutinerad ryttarinna i sammanhanget eller med sämre segerstatistik än många av de andra så favorit i fara då den som sitter på ryggen spelar stor roll i de här loppen. 

3 Alviano har ryttarinna med bra segerprocent så från bra läge med häst som trivs i monté måste det vara bra chans. 

6 Krakas är ganska startsnabb i sulky så intressant att se hur hon kan öppna i monté och hittar säkert bra position där framme. Är så klart en chansning då det är debut under sadel, i lopp.

8 Inshallah, 10 Belle Godiva och 11 Listas Thaitanic gör alla tre debut i monté i det här loppet och Belle Godiva är helt ospelad men har bäst ryttarinna av de tre så chansar att ta med även den. Den först nämnda hade ett lite sämre år, vinstmässigt men har bra kapacitet för klassen. Den sist nämnda har visat uppåtform i senaste starterna i vinter och är bara sex år så lite yngre än många av konkurrenterna i fältet och kanske mer på uppgång. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 3. C 2. D 5-6-1.

Litet startfält och hög klass på hästarna så givet att försöka ta ställning då det är ganska jämnt streckat mellan tre ekipage. 

4 Gooner blir min spik då jag tror det är bästa hästen helt enkelt så med ett så här litet fält ska han inte kunna hamna så illa på det även om de andra bra är invändigt bakom bilen. Lite tätare starter nu då det var över en månad mellan förra loppen så borde vara bättre med loppet i kroppen och då han besitter en stark långspurt ska chansen vara stor att han plockar ner det här fältet över Östersunds långa upplopp. 

3 Tale Of Jacks vann V75 sist och är klar för final där om tre veckor så ska kanske ha ett lopp i kroppen inför det och borde inte vara toppad inför den här starten. Dessutom alltid viss galopprisk på honom och möter lite hårdare än sist.

2 Best By Arsenal radar upp segrar i Norge och stöter på två betydligt hårdare konkurrenter än han är van vid. Kommer han till ledningen skulle han kunna leda länge men tror att Gooner blir för tuff för honom att stå mot till slut. Får lite extra streck på en smickrande resultatrad men de flesta segrar han tagit är på Leangen där det är helt annat motstånd.

Övriga borde få svårt då det var år sedan någon vann ett lopp som i klass med det här.

 

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 9-5. C 1-3-10-11-15. D Övriga.

Ett lopp där det är ganska bra klass på några av de på tilläggsfållan och det är några som testat V75 i vinter så de borde vara huvudet högre än många av konkurrenterna här då loppet ser skitat ut. 

7 Underbarosåfin har gjort flera lopp som betrodd i hårdare konkurrens så borde ha riktigt bra chans när man går rejält i klass här. Det som oroar är den sämre insatsen sist så frågetecken för formen och jag garderar. 

5 Lyckans Olov var ute i stenhårt gäng näst sist och gången innan det var han trea på Solvalla i tufft lopp med. Många hästar i stallet går bra för dagen och kanske kan man komma iväg bra från spår ett på tillägget så kan få ett bra lopp. Lågt streckad men duger bra hör så spelvärdet är det rätta och han streckas tidigt. 

9 Take It Easy Tour har gjort några starter för Wäjersten och den här matchades ju flera starter på V75 och mot hårda kullkamrater i fjol, i tidigare regi. Visst räckte han inte riktigt då men har ett par segrar för Wäjersten redan och är given utmanare här. 

1 Nitro Vrijthout står bra till men tror det är för enkel häst för att hålla undan för de på tillägget så är nog överstreckad som klar andrahandare här. Behöver nog rekordsänka för att vinna men det kanske han kan göra och streckar man många är han väl aktuell. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 7. B 3-1. C 9-4-6-2-12. D 5-8-10-11.

Riktigt lågklassigt lopp så svårt att sätta in hästarna mot varandra här och många hemmahopp som antagligen siktat lite hit och höjer sig någon är det svårt att räkna på vad det innebär här. 

Jag förordar så många streck som man har råd med här. 

3 Hush blir stor favorit och det blir överstreckat på smickrande resultatrad och det fina kuskpluset nu. Leangen är en billigare bana att vinna lopp på och långresa på så här orutinerad häst är så klart ett frågetecken så garderingen är given. 

7 Heide K. har också två segrar i formraden och därmed två segrar på sex starter. Wäjersten tränar och kör och den här är startsnabb så kan hamna bra på det trots spåret. 

9 Prominenta har bakspår och gör comeback här men bra snurr på Cedergrens stall och Linus Lönn kör i bra form för dagen så intressant trots läget. 

1 Vicken Quicken är startsnabb och har ett fint spår så kan välja upplägg här och får ett bra lopp oavsett och måste räknas tidigt på hemmaplan. 

4 Topper har bra spår och är med startsnabb så borde kunna få ett bra lopp där framme och gör det bra mest hela tiden så ska absolut kunna vinna det här på hemmaplan. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 5-1. C 3-4. D Övriga.

Se “Bästa Spiken!”

2 Tinder Lars har betydligt snabbare speeder än övriga i fältet och har vunnit flera lopp med kortare galopper. Här är han flera sekunder snabbare än de flesta så litar på att han bara vinner loppet. 

5 B.W.Bille är lika hårt streckad på de tidigaste kupongerna som min spik, tillochmed lite mer på de inlämnade innan lördag. Han har fått upp ångan med ett par segrar på slutet men här är det nog tal om snygg matchning då han sprungit in över 400tkr i karriären utan att vinna lopp på snabbare tid än 1.26,6 över kort distans och 29-30-tider oftast på medeldistans. Han ska helt enkelt vara långsammare än Tinder Lars och har minst lika hög galopprisk. När Tinder lars galopperat har han oftast ställt sig och flera gånger vunnit eller varit tvåa i loppen ändå medan när den här galopperat har det oftare resulterat i diskningar. 

1 Komnes Omer 12% är en norsk gäst som trivs på Östersund med flera bra placeringar då han gästat banan. Nu riskerar han väl att bli över från start men med långt upplopp och skiktad klass på loppet ska han ju kunna komma ut och då är han värst mot favoritduon. Det är alla andra medvetna om med så det märks på strecken men skulle jag gardera skulle jag ta med honom, då det är kallt att låsa på två så hårt streckade som favoriterna är. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 9-5-1. C 6-2-8-10. D Övriga.

Ett lopp i ganska hög klass avslutar omgången och det är autostart över medeldistans där jag går på de bra lägena där framme men även betalar tidigt för den bästa av de med bakspår. 

3 Lyckans Star hittade rygg på ledaren på V75 sist och tog andraplatsen så gick ur Klass 1. Ner i klass lite nu även om de fått ha tjänat mer pengar nu. Hela stallet har gått bra på slutet och Ulf Ohlsson upp är bra från fint utgångsläge och jag rankar den här först. Klar för finalerna på Solvalla om tre veckor och man siktar väl dit så inte givet att det är helt toppat hit så jag garderar. Men för den som behöver en spik så är det en vettig chansspik trots allt, då han inte ens är favorit. 

1 Bellis Frontline är loppets favorit men ett sto i öppen klass och kanske blir över på innerspåret här. Jag tycker det kan vara favorit i fara då hon bara vunnit fyra starter på 43 försök. Tre av de segrarna är mot bara ston så att bli favorit i öppen klass mot några ganska bra här då man bara vunnit ett liknande lopp på många försök gör det klart chansartat. Ändå så fin form så hon ska räknas vid gardering. 

9 Claud P.Hill låter det bra på från stallhåll och det han måste ha bra chans trots bakspår här. 

5 Eightdaysaweek startsnabb från spår en bit ut så Kanske kan ta ledningen från perfekta spår fem bakom bilen. Han har tidigare haft problem med sin mage och de tror att de fått ordning på det nu så det kan lossna nu. 

6 Major Vici har varit skadad i över ett år och kanske behöver några lopp i kroppen men han har bra kapacitet för klassen och skulle kunna överraska med Mats E. 

 

Stora systemet

Avd.1: 5-7.

Avd.2: 3-5-6-7-8-10-11.

Avd.3: 4 Gooner

Avd.4: 5-7-9.

Avd.5: 1-2-3-4-6-7-9-12.

Avd.6: 2 Tinder Lars

Avd.7: 1-3-5-6-9.

1680 Rader som kostar 1680 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 7 Alma Prins

Avd.2: 3-5-6-7-11.

Avd.3: 4 Gooner

Avd.4: 5-7-9.

Avd.5: 1-3-4-7-9.

Avd.6: 2 Tinder Lars

Avd.7: 3 Lyckans Star

75 Rader som kostar 75 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!