Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro och Solvalla 8/12

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Solvalla har ju sitt upplopp på 200 meter nu mera och i övrigt inga konstigheter. Spelstopp 20:30 och fortsatt ganska nytt med skotvånget för många av hästarna, så det bör nämnas ett tag till. Många hästar gör sina första starter med skor på länge så kolla historiken, vilka har fungerat med skor på tidigare vintrar. 

 

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen är det formlösa djur över lag i snabblopp i klass precis under gulddivisionen. 7 Man At Work 45% är hästen i fältet och jag är inte orolig att spika från Nurmos stall i comebacker och den här har vunnit direkt efter uppehåll tidigare. Har visat klart mest i fältet men har också bränt som ganska stor favorit flera gånger, men då har det varit i hårdare lopp än det här. Övriga i loppet startar ofta i billigare lopp på landsortsbanor med en del starter i breddlopp medan den här hade 16 raka starter på V75 med flera segrar och alltid som betrodd innan skadebekymmer i år. Ska ha tränat bra och gått ett vässande banjobb inför det här med ett snabbare jobb efter det med hemma på egna träningsanläggningen så kommer väl förberedd. 

 

Gå Kort!

Har inget bra tvåhästarslås att bjuda på idag, om ni inte litar på min spik kan ni ju låsa med tänkbara spetshästen där kanske, då det är troligt att alla andra släpper till Vichy Grif. Men det loppet jag stänger på få streck är första avdelningen där tre hästar sticker ut och där den som är minst streckad i trion rensar bra men vinner heller inte så ofta. 6 Beluga West 7% tänket jag på som kommer med uppåtform på slutet efter att ha tagit sin enda årsseger näst sist och hon är snabb i benen och står bäst inne på pengarna här. Startsnabb men klart missgynnad av skotvånget, men det är de två mest betrodda med här. 7 Eight Hour 46% är loppets stora favorit och har så klart vettig segerchans med formen på topp och fint utgångsläge. Har dock fått snabba pengar men står ändå hårt inne i loppet och möter mer rutinerat motstånd i sammanhanget för varje start nu. Har tjänat häften av sina pengar sedan juli i år och ska väl inte vara så här stor favorit här, då hon tjänat alla de pengarna sedan man ryckte bakskorna. 

8 Divane Godiva 22% tävlade i hård kullkonkurrens som treåring och tjänade en del pengar strax bakom kulltoppen men fick tuffare att räcka till som fyraåring. Nu har hon startat på mycket som äldre och verkligen växt in i sina pengar för att hittat en formtopp nu på slutet. Också hon missgynnad av skotvånget men det är ju då kanske lite lika för alla tre och hon står bra inne i klassen. Lövgren har haft en tydlig höjning på senare delen av året och det är lite nya träningsförhållanden under en längre period nu som gett effekt så kan han köra iväg hyggligt från det snäva spåret tror jag den här har bättre chans i förhållande till procenten än vad favoriten har. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 6-7. C 10-2-4. D 9-11-5-1-3.

Se ”Gå Kort!”

8 Divane Godiva 22% rankar jag först på bättre spelvärde även om det finns viss vingelrisk från snävt spår, så vågar inte gå på henne rakt ut. 6 Beluga West 7% är det kul strecket från ett fint läge med rutin från tuffare motstånd än det här. 7 Eight Hour 46% är svår att lämna utanför på sin fina form och skalle men klart överstreckad nu. 

4 Athena Face 13% drog ännu fler streck på tidiga kuponger men sjunker lite, fortfarande överstreckad men segerchans finns så klart. Bara tre år, få på startfållan som gör att de tuffare är i kapp tidigt och kommer från strykning gör att jag står över henne. 

Vill man ha med ett par rejäla kantbollar kanske 2 Envy Secret 3% kan leda länge eller välja att släppa till någon mer rutinerad om de kommer tidigt, får väl bra lopp oavsett. 10 Appaloosa 3% hade en formtopp förra vintern och fungerar bra på skor så med lopp i kroppen och springspår kanske man hitta ner en bit fram och få ett fint lopp. Tänkbar rysare. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 9-6. C 8-3-2-1-5-12-10. D 11-7.

K500-lopp som innebär att körsvennerna får ha kört max 500 lopp under 2020 och ett försökslopp till Guldklockan 2021. 

4 Matamoros 18% vann tre raka segrar sen höst till vinter i fjol på Solvalla i fjol och har närmat sig den formen igen på slutet. Här borde han ta spets på från toppspår så tror inte Lövdal sitter och sover i spets som i lördags, då han nog är taggad att vinna här efter att han la med en av lördagens största favoriter. Fungerar på skor och vann som sagt förra året första starten med skor och gått jämna bra tider på slutet så chansar på att han leder hela vägen här och spelar som kompletterande spik här. 

6 Anna Montana 35% skrällde rejält vid segern sist och blir nu alldeles för stor favorit från spår en bit ut bakom vingen igen. Visst kanske man laddar mer den här gången men hon har tänt till på barfota runt om så oklart hur hon presterar med skor nu och klart vingelläge nu. Tidig vid gardering men bara en av flera i så fall. 

Värsta motbuden tycker jag fått sämre lägen i 8 Katlin Way Scott 7% och 9 Again Kronos 16% där den förstnämnda inlett starkt i sin nya regi och är startsnabb så kanske kan komma ner i bra läge trots spåret. Hon står dock väldigt hårt inne i loppet och så klart vingelläge men ändå tänkbar. Den senare har bakspår och de bra loppen på slutet i enklare gäng på Bollnäs och Romme så kanske är ett par för tuffa där framme. Stark spurtare som profiterar om det går för fort där framme. 3 Casanova Majo 7% är den med bra spår som kan utmana om man hittar rygg på min idé och kan sitta i rygg på ledaren för att få lucka till slut. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 3-5. C 8-2-1-7-6. D 9. 

Tvååringslopp där den stora favoriten blev tvångsstruken i Svensk Uppfödningslöpning då man inte var på plats i rätt tid. Nu är det fina prispengar i ett Breeders Crown lopp och det är bra hästar mot så 5 Hepburn 45% ska inte alls vara så överlägsen som procenten antyder. Favorit i fara då hon inte gått lopp sedan 2/11 och har ett par vassa motbud precis innanför. 

4 Pure Atlas 18% blev fast med rubbet sparat i uttagning till Uppfödningslöpningen och riktigt dåligt att inte kunna se till att få med sig topp-sexplats där. Två raka segrar efter det och här är det snack om att det är en riktig kanon och ska inte vara sämre än favoriten. Tre lopp i kroppen nu och även om spelvärdet inte är så högt på den här heller så väljer jag oftast hingsten före stoet om två ska ha ungefär likvärdiga segerchanser. 

3 Monastery Boko 13% var tvåa bakom oslagbar i Uppfödningslöpningen och det var efter stark avslutning långt ut i banan och ingen Tetrick Wania i startfältet den här gången, då kan han vara först till slut. 

8 Sommerbrise 12% är startsnabb och kommer nog ner bra i banan trots spåret så ska man väl alltid passa Nordströms unghästar och lite extra i år då i princip hela stallet går som tåget. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 6. C - D 3-5-4-1-2.

Se ”Bästa Spiken!”

7 Man At Work 45% är nog bara bäst och jag spikar på bäst kunnande så i ett litet fält knäcker han nog bara det här gänget. Här kanske alla radar upp sig på innerspår men Ulf är väl vaken och borde väl ta andraspåret senast 800 meter kvar och ge hästen chansen i tid hoppas jag. Kommer bösta hästen bort vinner oftast ledaren annars så nämner den jag tro kommer till spets och sågar även ett klart överstreckat motbud, samtidigt som jag har svårt att se någon annan vinna så känns spiken given. 

6 Vichy Grif 20% kanske kan köra sig hela vägen till ledningen här för tycker att de andra startsnabba borde vilja släppa, för att få ryggresor i så här litet fält. Sitter man i spets tidigt blir det så klart hästen att slå men det säger en del om loppet när ett sto som inte vunnit lopp på 10 starter i år är värsta utmanaren. 

Många förordar 5 Ready For More 20% men här är det också oviljan att vinna som utmärker senaste årens lopp i karriären. Lovande unghäst för Svanstedt men när Åke flyttade till USA fick hans grabb ta över den, då flyttades den till Reio Liljendal efter ett tag och blommade ut. Sedan har det varit problem och är nu hos en tränare med betydligt sämre statistik så svårt att se den som vinnare. Senaste segern togs i fjol för en tidigare tränare och i år har det gått tungt trots stater i billigare lopp på mindre banor så ska inte räcka här även om det kanske är litet kuskplus. 

 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 6. C 4-9-5-3-8. D 7.

Litet fält i hög klass och ingen känns helt chanslös så kanske streckar jag alla här men nämner något om de betrodda och mitt tidiga motbud som är lågt streckad. 

Favoritduon 4 M.T.Oscar 31% och 2 Upper Face 31% är nog inte så mycket bättre än många andra här och ska garderas med fler men båda är väldigt tidiga så klart. Först nämnda blir väl överstreckad då han oftast tävlar barfota och helst kanske vill ha längre distanser för att komma till sin rätt även om han fungerar på alla distanser. Lite långt mellan starterna under hösten och oklart hur det är med formen även om han var bra som tvåa i Bronsdivisionen sist så är det väl lite hårdare mot nu. Upper Face skrällde rejält sist han gick för sulky mot tufft motstånd och har två lopp i monté på Vincennes efter det och kan tända till på det. Vid segern hade han också ett monté-lopp i bra stil före i kroppen. Ska väl räknas först här men ojämn. 

1 Nero Maximus 21% drar mycket streck men risker väl att bli över från start här och måste vara överstreckad nu. Form och fungerar med skor så räknas ändå vid gardering då det är få hästar i loppet så han kanske kan ta sig ut. 

 6 Galantis 4% har sett bra ut i höst, fram till senaste loppet då han drog på sig mjölksyra efter lite för länge i tredjespår. Innan det mötte han Extreme, Aetos Kronos och Don Fanicci Zet så ingen skam i en femteplats i det gänget. Gynnad av litet fält och kuskplus mot senaste starten så måste ha bättre segerchans än procenten antyder. 

9 Panamera 6% är alltid stark till slut så de gånger han får chansen är han alltid med och gör upp om framskjutna placeringar. Intressant här är det lilla fältet då han inte ska behöva få så långt fram trots bakspåret. Annan intressant faktor är ny kusk och plus där då han kanske tänder till på förändringen, så då han står bra inne i loppet måste han räknas som outsider. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 11-8. C 4-10. D 5-1-2-3-9.

Stayerlopp där favoriten får ytterligare plats i volten efter en strykning. 7 Made Of Stars 37% går många på så blir nog överstreckad till slut och inte säkert att skor är en bra grej för den här. Startat en del på V75 så att han bara vunnit 2/11 i år oroar väl inte så mycket men han är ojämn och det finns viss galopprisk så kanske favorit i fara trots bra läge och ett bra lopp för honom här. 

8 Dream Creation 6% får väl mer plats han med i volten efter en strykning och den här har vunnit 8 av sina 30 starter så vet var mållinjen ligger. Kommer från seger på Solvalla mot bland andra Typhone Face, som är med här också. Räknas i formtoppen. 

11 Testa Di Cavolo 21% har springspår och kanske kan hamna bra på det då och vann ett liknande lopp sist även om det är lite hårdare mot nu så är det samtidigt färre att runda och han kan som sagt hamna bra på det. Måste räknas tidigt på fin styrka och full form. 

4 Prosperous 22% är bästa hästen där framme och får väl överta av de andra så kanske leder loppet länge. Går i princip alltid med skor så kanske plus för den att andra med frå skor på och 20 meter försprång är alltid bra. 

10 Typhone Face 5% är stark och Kontio upp är rejält kuskplus mot sist. Kommer den här i väg från springspåret så har väl Melkos stall börjat vinna en del lopp igen så räknas tidigt till skrällprocent. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 2-5-6. C 4-12. D 3-1-8-9-10.

Fint lopp över kort distans där de betrodda fått framspår men jag tar med en mindre streckad på lappen och tror det är i princip helgarderat med fyra markeringar. 

7 Under Armour 31% är loppets givna favorit trots spåret men med vinklad vinge bör han väl köras framåt och borde ha bra chans om han kommer till dödens. Slog 5 Power Lane 22% lätt sist från andra ytter och klev ifrån med sparat till slut. Power Lane kanske behövde loppet i kroppen och man ror han ska vara bättre nu och kanske kommer han till ledningen igen om stallkamraten 2 Protector Tile 29% släpper. Annars kanske de två kan låsa loppet med ledningen och dödens men då tror jag Lövgren sänder och kanske kan en fjärde blanda sig i då. 

6 Lovely Lasse 5% har gått en del med skor runt om och har ett lopp i kroppen efter strykning nu. Ett fåtal starter i nuvarande regi och kanske är förbättrad med loppen så intressant då det är första gången med bike här, så borde kunna skrälla om det blir tryck mellan ett par av de betrodda. 

 

Avdelnng 8.

Ranking: A 3. B 7-4. C 2-8-11-5-9-12. D 6-10.

I avslutningen är det ett treåringslopp där favoriten har väldigt hög segerchans men jag försöker att fälla då procenten kanske sticker i väg för högt här och man får riktigt bra betalat om man hittar ett motbud i sista avdelningen på V86. 

3 Crown Wise As 63% får första långresan här och är bara tre år så inte givet att det fungerar lika bra som tidigare med broddar och hårdare banor. Men fungerar han så vinner han väl bara och given förstahäst så ni som spelar lite mindre system kanske vill spika här men jag väljer att gardera på större systemen.

7 Something Royal är startsnabb och gynnad av att blivit nedstruken till ett bättre sjättespår. Goop tränar och kör så med häst som vunnit 2/3 felfria lopp och 2/5 totalt så måste hon ses med bra chans om favoriten skulle komma bort. 

4 Behind Lord 2% är min jätteskräll från bra spår som gjort det bra i flera starter på Solvalla på slutet. Är startsnabb och kan den här få rygg på favoriten och lucka till slut så är det absolut en tänkbar skräll då det är öppet bakom den stora favoriten. 

2 Voice Of Reason 6% får ett fint lopp på innerspåret och spricker fältet upp ska han kunna överraska om favoriten har en sämre dag. Kuskplus och två lopp i kroppen efter uppehåll. 

 

Stora systemet

Avd.1: 6-7-8. 

Avd.2: 4 Matamoros

Avd.3: 3-4-5-8.

Avd.4: 7 Man At Work

Avd.5: 1-2-4-6-9.

Avd.6: 4-7-8-10-11.

Avd.7: 2-5-6-7.

Avd.8: 2-3-4-7.

4800 rader som kostar 1200 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 6-7-8. 

Avd.2: 4 Matamoros

Avd.3: 3-4-5.

Avd.4: 7 Man At Work

Avd.5: 2-6.

Avd.6: 4-7-8-10-11.

Avd.7: 2-7.

Avd.8: 3 Crown Wise As

180 rader som kostar 45 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!