Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 30 Miljoner i Jackpot på V86 10/11

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

V86-Omgången.

Multijackpot på 30 miljoner då ingen fick alla rätt vid förra veckans jackpot. Ruggigt extra spelvärde då spelformen är svår oavsett startfält för åtta lopp ska lösas. Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan. Medlångt upplopp på Jägers, med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid sommarbana och valfri balans är självskrivet här nere. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter, även dom borde kunna få till en bra bana under rådande omständigheter den här veckan. 

 

Bästa Spiken!

7 Rackham i första avdelningen var stor favorit mot bland andra Adde S.H. och Emoji i Silverdivisionen på V75 och i starten före var han fyra bakom Extreme, Aetos Kronos och Don Fanucci Zet. Inget sådant motstånd den här gången och litet fält så spelar inte så stor roll var han hamnar för här lär väl Christoffer inse att det är toppchans och köra offensivt i tid. Vinner loppet väldigt ofta här och en stor favorit tål man bäst i första avdelningen. 

 

Gå Kort!

I andra avdelningen har Goop toppchans med favoriten i 5 Apollo Creed som dragit ett fint spår. Litet fält och tredjespår gör att han ska kunna komma i väg bra och med bara två hästar på grunddistansen borde det stärka han aktier här. Har haft lite glest mellan starterna men nu blir det tätare och dessutom rejält kuskplus nu när Goop hoppar upp själv. Toppform på stallet men man säger från stallhåll i tidiga intervjuer att man kanske vill se honom i ryggar och då kanske det blir chansartat. Jag tror dock att Goop kör hyggligt offensivt men kanske blir det svårt att fånga in ledaren ändå. 

1 Wher Is My Mind är en av bara två som startar 20 meter före med väldigt lite pengar på kontot men här är det spetsläge och Örjan upp så stort kuskplus även här. Det pratas om eventuellt bike första gången och då är det så klart intressant då det dessutom är debut i ny regi här. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 6-3. C 5-4-9-8. D 1-2.

Se “Bästa Spiken!”

7 Rackham är bara bäst och i ett litet fält ska han kunna köra runt det här fältet lite hur som helst. Så klart oroar galoppen sist lite men till under 60% är det bombspik. 

5 Sweetman har sina anhängare och drar en del streck som oftast men det har tagit emot rejält i takt med han kom i högre klass. Så klart ska han kunna rinna undan på just Jägers om han kommer till spets enkelt från toppspår men jag tror att både 3 Galantis och favoriten knäcker honom från utvändigt lätt. Även 6 Gina Mearas som matchats mot stoeliten är bättre häst än Sweetman och kommer med formkurva som pekar uppåt. 4 Call Me Brodda är startsnabb från spår sida vid sida på Sweetman med så kanske kostar det lite att ta sig förbi den i starten med. Galantis hade väl varit värsta motbudet om det inte varit för att han vart struken och hostat, så han har stått över minst tio dagar. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 1. C 6-7-3-2. D 8-9-4.

Se “Gå Kort!”

Den stora favoriten 5 Apollo Creed utgör ett starkt lås tillsammans med 1 Wher Is My Mind som nog leder loppet länge. Mer motiveringar till mitt lås längre upp i texten.

6 Knight Single får första gången Magnus A upp så och hästen har skrällt i år, till högre odds än han lär stå i den här gången. 

7 Reshevsky är bara tre år och växlas ner från bike till vanlig vagn efter bra intryck i biken tre starter i rad. Haugstad och springspår med orutinerad häst kan bli lite vad som helst med och klart övertsreckad. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 1-10. C 9-2-7-5-4-8. D 11-3.

Stolopp med ett sorts lärlingslopp dessutom och favoriten var riktigt fin i spets första gången i bike sist, vid seger. 6 Hi D. var bra från ledningen då det var första gången i bike i 25:e starten och fortsatt så nu så åter bra spets och segerchans då. Nu är det dock något mindre segervan körsven och spår ett snäpp längre ut i banan så det kan ju kosta lite mer att komma till spets den här gången. 

1 Naama var med i samma lopp som Hi D. vann sist och gjorde det bra som trea då hon styrdes på tidigt till utvändigt ledaren och gjorde ett bra lopp. Går säkert framåt med det loppet i kroppen då hon inte hade startat på ett tag inför det och det var regidebut då med. Joakims stall har gått väldigt starkt senaste veckorna så den här kan vara rejält förbättrad med ett par veckor till i hans träning och måste räknas tidigt nu. Risk att bli över från innerspåret så klart men kommer hon ut måste hon vara tidig här. Van mer spelad än favoriten sist och tvärt om nu, så bra spelvärde på henne trots spåret. 

10 Precious Lane var två mellan Hi D. och Naama sist då hon körde lite om ledningen och sedan kanske hon fick lite sparat i rygg på ledaren. Var mer spelad än Hi D. då och bara 5% nu med duktig körsven i sammanhanget så måste var klart streckvärd den här gången som bortglömd. 

9 Beware Kronos var bra i våras men gick ur form helt i somras då hon också mötte lite tuffare motstånd. Varit ute i P21-lopp för att få startpoäng efter det och vann sist från spets så formen kanske är bra nu igen då. Inte jättehårt lopp nu och hon står bra inne på pengarna så räkans trots bakspåret här. 

2 Al´s Boozy Suzy har varit ute i kval till Oaks och Breeders’ Crown i höst och inte riktigt fått chansen eller räckt till i loppen då hon mött tuffare. Nu är det kanske mer lämplig klass för henne men hon ör bra tre år och det var väldigt länge sedan hon var bättre än fyra i ett lopp så ser henne som övertsreckad här. Loppet är dock jämnt och hon är ändå en av många som kan vinna. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 11-3. C 5-1-2-10-7. D 9-12-4-8.

Guldklockan för körsvenner som är födda -91 till -03 och gjort högst 500 sulkylopp under fjolåret. Tre-fyra hästar sticker ut här och bakom är det svårrankat. 

3 Juncio Boko ska väl siktas mot ledningen och körs då där så klart så ska kunna rinna undan men utmanas i spetsstriden så det kan bli lite fart här. 

6 Smaragd Norrgård är också startsnabb och lär laddas från start så kommer de inte överens där framme riskerar de att sänka varandra. Om de hittar sina positioner tidigt med en i spets och en i rygg på ledaren så har båda höga segerchanser så klart. 

11 Macos Gallon har varit struken men han gjorde sig bara lite illa i hagen och inte stått över så mycket för det. Borde inte tappat någon form enligt stallrapport och ska nu gå barfota runt om. Är bra för klassen och blir det fart där framme så lär han fälla många till slut.

5 Tottenham har inte riktigt fått det att stämma trots att han matchats i enklare gäng men gick klart bra som tvåa från spets näst sist. Nu blir det barfota runt om och är väl litet plus mot många andra i loppet att det är skötaren själv som kör. Toppsår och borde hitta bra position då han är startsnabb så hittar ner bakom de två spetsaspiranterna kan han få bra ryggar och speedar kanske ner alla till slut. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 7-8-4. C 6-1. D 5-2.

Treåringslopp för ston och ett litet fält så då borde de mest betrodda få chansen och lite mindre risk att man kommer bort. Loppet är dock vidöppet och kanske kan det bli lite körning med så jag streckar samtliga och hoppas på skräll. 

3 Thai Brooklyn är favorit då hon vann Oaks i Norge sist och kommer med fyra raka segrar hit. Hon har spår invändigt om värsta konkurrenten på pappret så ska kanske vara lite mer streckad då med. Långresa på treårigt sto oroar så klart lite och loppet är nog jämnare än procenten antyder. 

4 Deborah S.H. var femma i Svenska Oaks och har mött hårt motstånd så från bra spår är chansen så klart bra. Det är ändå tränarkört och det var Örjan som kvalade in henne till Oaks och hon är inte så startsnabb så kanske får en bit fram även om fältet är litet. 

6 Good Vibes ströks i finalen av Oaks och har ett lopp i kroppen efter det men frågetecken för formen och spår en bit ut nu. 

7 Miss Irma och 8 Chatty Kronos fick med spår en bit ut men den förstnämnda kommer från stall i toppform och körs av Goop själv. Den senare verkar oöm och tål en repa i spåren så gynnas av ett litet fält så klart. 

 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 1-2-11. C 7-13-8-9-10-4. D 12-5-3.

Spårtrappa för ston och det ser svårlöst ut och jag streckar några stycken här och hoppas det ska räcka. 

6 Marble Arch tror jag mest på även om Goop kör stallkamraten 1 Nymke Brigadon i loppet. Marble Arch är ganska startsnabb så körs till bra position här och är med långt fram i loppet hela vägen då formen är bra och ett par segrar i biken i sommar gör att det är bra statistik i den för henne. Nymke kan med öppna bra men här är det lite frågetecken för formen och hon har minst pengar i loppet men kanske kan man svara upp innerspåret och bara vinka fram stallkamraten och därmed få lopp i rygg på ledaren. 

13 Greta Sisu är loppets favorit men då det är väldigt jämnt lopp så ställer väl läget till det en hel del då hon är ensam om att starta i tredje ledet. Lång distans är så klart fördelaktigt men bara en av flera och rankas ner på dåligt spelvärde den här gången. 1/11 i år och 1/9 i fjol är inte jätte vassa papper för en favorit från risigt spår. 

2 Ester Cheri ska gå första gången i bike i sin 27:e start och det är så klart jätteintressant då hon ofta är med långt fram i loppen annars men inte vinner lika ofta som hon blir tvåa. Kuskplus, barfota fram och bike från bra läge gör att hon ska räknas tidigt. 

11 Bring Me Money testas med Kontio den här gången och är bättre än raden. Tre lopp i kroppen nu efter frånvaro och lite tätare starter ska vara positivt så hon fäller nog många till slut här. 

7 Lyckans Cash radade upp segrar i vintras men har inte fått det att funka efter uppehåll men närmar sig sin årstid och nu kör tränaren själv. Det är så klart inget plus normalt sett men han känner ju hästen bäst så klart och kanske kan det vara bra då hon inte funkat på slutet. Jag tippar på kapacitet här och chansar lite med att ranka upp henne då distansen är ett plus. 

8 J.J.Anither Vinn har varit struken inför det här men är bra för klassen så är det ordning så ska hon ju räknas men chansartat läge och frågetecken för formen. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 12. B 13. C 4-6-10-8-9-11-14. D 5-1-3-7-15-2.

Tilläggslopp på Jägersro och förutom de bästa på tillägget tar jag med någon rejäl chansning på startfållan. 

12 Ornello är loppets givna favorit från sitt springspår och han kommer från seger så formen på topp här. Van att vinna lopp och duger bra här, men inte så det slår gnistor om honom varje gång direkt och garderingen är på sin plats då han kan bli hängande från spåret där ute. 

8 Quntum Rock gjorde det riktigt bra sist då han slog av Billi Time som sedan gick ut och vann V75 direkt efter. Det såg man inte riktigt komma och den här visar sällan sådan skalle och en fluga gör ingen sommar så jag vill se det igen för att strecka tidigt som så här hårt streckad. Bara en av många vid bred gardering. 

13 Staro On The Rocks har bakspår på tillägg men är riktigt bra för klassen och den här har jag spikat i tipsen förr, både i tidigare regi och när han gjorde debut för Riordan. Då på Tingsryd och jag skrev att jag hoppades på dödens men även om det var lite för länge i tredjespår var han starkast till slut. Sedan har det varit tuffa kullkamrater mot i loppen och näst sist blev han fast med sparat. Sist var det i rätt klass men fick se sig slagen till slut av Beluga West som han bjöd ryggen till men kämpade bra som tvåa. Formen är nog fortsatt bra så bara läget som ställer till det och med öppet spår hade jag rankat honom först här men nu är det mer chansartat.  

10 Global Workaholic vinner inte så ofta men stallet har visat ruggig form senaste veckorna och den här var det en del skrik på då han mötte Quantum Rock sist och var betydligt mer spelad än den då. Nu är det tvärt om lite bortglömt men barfota runt om aviserat så är det intressant till låg procent. Stallkamraten har 6 Conrads Massiv har ett bättre läge och den här gick bra i loppet som Staro On The Rocks var tvåa i sist. Blev hängande i tredjespår och backades sist men avslutade riktigt vasst till fjärdeplatsen som ospelad. Nu blir det bra läge att komma iväg från då han är startsnabb i volten och som åter ospelad så skulle väl den här kunna vara en tokskräll i ganska öppet lopp. 

4 Evolution On Track ska fungera bra I volt så utan springspår utanför kanske fyra och fem kan ta sig lite mer plats i volten. Uhrberg upp är så klart ett plus här och den här ska kanske kunna köras till ledningen trots spår fyra. Tror det är bästa hästen på grunddistansen och med 20 meters försprång mot de bästa varav flera riskerar att hamna på vingel så skulle den här kunna leda runt om. Bättre form än resultatraden skvallrar om och har vunnit vid tidigare Sverigebesök både på Halmstad och Jägersro så brukar var i ordning då han kommer över bron. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 3. B 6. C 9-5-2-10-4-11. D 1-8-12.

Här kommer min kompletterande spik i annars öppet lopp där det är intressant utrustningsändring på en favorit från bra utgångsläge. 

3 The Eagle har inte visat den där startsnabbheten som gör att han ska spetsa direkt här men från bra spår borde han hamna bra på det. Nu är det aviserat första gången i bike och då kanske Goop får bättre fart från start men jag tror den här bara är bäst oavsett position. Bättre läge än sist på V75, då han ändå gjorde det bra och kan han bombas offensivt tidigt kanske man kommer hela vägen till spets och då är nog loppet över. Hamnar man bara i hyggligt slagläge eller synar dödens tror jag med på toppchans. Gillar ju att leta spik från Goops stall för dagen då han leverar mest hela tiden. 

6 Rare Magic är väldigt startsnabb så den här kan spetsa trots spår en bit ut då jag inte tror man körde hela vägen hit för att backa från start. Fanns proppar på Jägers han kunde gått ut så att man satsar på kort distans i ett Klass 2 lopp tyder nog på att man vill testa rejält från start och köra honom i spets. Kan rinna undan om han kommer till ledningen och om favoriten har en dålig dag. 

9 Heaven Mearas är det Reden och Khilström som står bakom så räknas så klart vid gardering men det är ett sto i öppen klass som bara slagit ston vid sina två årssegrar. Biken åker på första gången på ett tag och det är klart plus men läget är minus så klart. 

5 M.T.On Target är segervan på orten men möter tuffare nu så även om läget är bra så är det visst vingelläge då han inte visat startsnabbhet som räcker här. Det som kan höja lite är annat huvudlag med någon form av stängt. 

10 Fläsk Ken ska gå andra gången i bike och har gått bra då Emilia kört i sista två starterna. Kul skräll vid bred gardering då formen verkar var på topp här. 

 

Stora systemet

Avd.1: 7 Rackham

Avd.2: 1-5.

Avd.3: 1-6-10.

Avd.4: 3-5-6-11.

Avd.5: 1-2-3-4-5-6-7-8.

Avd.6: 1-2-6-7-11-13.

Avd.7: 4-6-8-10-12-13.

Avd.8: 3 The Eagle

6912 rader som kostar 1728 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 7 Rackham

Avd.2: 5 Apollo Creed

Avd.3: 1-6-10.

Avd.4: 3-6-11.

Avd.5: 3-4-7-8.

Avd.6: 1-2-6-7-11.

Avd.7: 12-13.

Avd.8: 3 The Eagle

360 rader som kostar 90 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar