Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 49 Miljoner Jackpot på Jägersro 30/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Jackpot från femmor som frös inne både i lördags och söndags så närmare 50 miljoner beräknat i sjurättpoolen den här lördagen. Jägersro är värd för omgången och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid sommarbana och valfri balans är självskrivet här nere.

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen är det klass2 där jag ofta försöker fälla favoriten om den är för stor men nu har jag ett bra spikförslag här som inte ens är favorit på de tidiga systemen. 2 Ture L.A. 27% lär väl stiga på procenten och går nog förbi den tidiga favoriten 3 Killmister Boko 29%. Ture L.A. låter det riktigt uppåt på som nu fått ett lopp i kroppen efter skadebekymmer och intressanta ändringar att vänta dessutom. Det blir första gången barfota bak och första gången med rycktussar. När det nu ör kort distans byter man tillbaka till det halvstängda huvudlag han gått med tidigare men inte sist. Johan låter riktigt uppåt och då det är spår precis invändigt om värsta motbudet lär man väl försöka göra allt för att hålla den utanför sig hela vägen. Kommer Ture L.A. till ledningen tror jag loppet är över men tro också han kan vinna loppet från utvändigt över den korta distansen då det är en häst med kapacitet för betydligt högre klasser som nu kunnat träna på ordentligt och med loppet i kroppen är det nog dags för topprestation redan nu.

 

Gå Kort!

Tänkbart att gå kort i sjätte avdelningen då favoriten är bra och det finns ett givet motbud som trots att han är andrahandare rensa rejält, så försöker fälla omgångens största med bara ett motbud kanske, men kan bli ett tredjestreck. 

11 Digital Dominance har varit ute i stenhårt gäng sist och gör det riktigt bra över långa distanser. Det som oroar är väl att han har fler andraplatser än segrar men han har höjt sig i nuvarnde regi och var bland annat trea i Harper Hanovers lopp. Snabba pengar i år med nästan 800tkr tjänat sedan i april och inte startat på en månad nu gör att det ändå finns lite anledningar att försöka fälla omgångens största favorit. 

14 Andre Ward vann i enklare gäng sist men var också ett par bra med då i Oracle Tile och Dorthmund men vann lätt in fin stil. Han är riktigt bra när han tävlar på topp och har en stark långspurt att tillgå. Kanske inte ska räcka mot favoriten om den är på topp men har den en sämre dag är det här givna motbudet som tål en rejäl repa i spåren. 

 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 5-9-3. C D 

Silverdivisionen och det finns ett par aspiranter till ledningen där jag inte tror någon av de två släpper till favoriten., det gör loppet intressant. 

3 Rackham 46% blir väldigt stor favorit på att många större tidningar hade honom spik redan tidigt i veckan. Han har haft formen på topp väldigt länge och ofta fått lite jobbiga lopp så inte givet att det är fortsatt absolut toppform även om han gick en riktig topptid bakom hästar han inte kan slå sist. Ner i rätt klass nu men lär få göra jobbet här och synar väl dödens tidigt så visst är vinstchansen bra men inte så hög som procenten antyder. Blir det svar invändigt och ett par bra får ryggresor ser jag flera som kan slå honom här. Jag rankar ner på dåligt spelvärde men streckar honom så klart ändå. 

1 Adde S.H. 14% mötte Seismic Wave sist och gick väldigt snabbt bakom den före bra hästar för klassen och med den farten i benen tror Untersteiners att han ska kunna svara upp innerspåret. Håller han ledningen släpper han inte till någon och från spets kan han springa snabbt hela vägen och blir oerhört svårpasserad. Är ju inte helt iskallt om han bara får rygg på ledaren heller men grundtippset bygger på spets och slut. Lär stiga i procenten men blir ändå klart spelvärd förstahäst här. 

5 Bordeaux S. 10% sa Johan om sist att han kunde tryckt av honom betydligt snabbare från start och den är snabb från ett perfekt spår bakom bilen. Då valde han att köra på säkerhet eftersom han skulle vara totalt överlägsen då enligt Johan och det var han väl också. Nu är det så klart lite hårdare mot men han kändes tydligen bättre sist, än vad Johan sett från sidan så det är absolut toppform här. Under 10% är orimligt lågt då det finns ett par sätt han kan vinna loppet på. Om han kommer i väg fort från start kanske han kan ta spets till och med, men det är väl inte jättetroligt. Men han kan dra fram i dödens och bli avlöst av den stora favoriten omgående och få ett lopp i andra utvändigt i en bra rygg och då är vinstchansen hygglig med så klart. 

9 Emoji 10% är understreckad då han var det motbud som spelades förra veckan mot Admiral As och då släppte han när den kom och fick runda en häst för att få luckan. Var bra som tvåa bakom omöjlig och billigare mot nu men lite bortglömd. Blir det som jag tror att antingen Adde håller spets och ska köras där eller om Bordeaux kan ta sig förbi så körs väl den där då kan det bli tryck av Rackham, då släpps Flemming in matchen trots bakspår. Om det var rimligt att han var 15% vs Admiral As sist så borde han ju vara minst lika mycket streckad här även med nackdelen av läget. 

7 Oscar L.A. 14% är överstreckad och visst har han vart bra och det är hemmaplan men det blev snabba pengar i år och tufft att stå lite hårt inne i Silver. Läget är väl det som ställer till det mest och svårt att se hur det ska gå till. 

 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 3-5-9. C 6-4-1-7-8. D 10-12-11.

Se ”Bästa Spiken!”

Det är jämnt streckat mellan två hästar här och då är det som bekant läge att försöka ta ställning. Jag spikar 2 Ture L.A. men det är debut på distansen och flera ändringar på en som har skadehistorik så för er som inte spikar så tycker jag man ska strecka många. 

3 Killmister Boko är startsnabb och kommer från formstall och har full form själv med och här blir det barfota runt om och kuskplus. Jag tror dock att mitt spikförslag är en lite bättre häst och tror att det är hög chans att den kan svara upp den här i spetsstriden, sida vid sida. Given om Ture kommer bort men bara en av flera om man garderar för det bygger ju på att de duelerar och kan komma att fälla varandra om man garderar. 

5 Dionysos L.I. är startsnabb och spår en bit ut är alltid fördel och det mest intressanta är att det aviserat första gången med bike. Visst har han mötte enklare men har också höjt sig rejält på slutet liksom större delen av Martinssons stall. Får körsven som avslutade förra lördagen med två raka segrar på V75 efter lite formsvacka i just segrarna på V75 och Stefan har vunnit med hästen tidigare. Kommer favoriterna bort kan den här leda hela vägen men skulle han ta sig förbi invändiga kan han släppa till en av de mer betrodda och få ett bra lopp i rygg på ledaren. 

6 Grappa Boy 15% blir lite överstreckad på sin fina resultatrad men vid segern näst sist var mycket tur inblandat och de andra två vinsterna är från betydligt enklare konkurrens. Nu chansar man med barfota runt om men hästen är inte startsnabb nog att hitta topposition och det lär krävas en del tur för seger här då det dessutom är en treåring i öppen klass. 

9 The Eagle 17% är van att anfalla från kön då han gått en del lopp från tillägg så bakspåret bekymrar inte så mycket då han dessutom har startsnabb startrygg kanske Goop kan få igenom honom på ett bra sätt. Tog sig ut från innerspåret för tre starter sedan då han gick över den korta distansen och tog över spets och vann lätt då han höll ett bra tempo hela vägen så trivs på distansen. 

Lägesgynnade 4 Midnight 2% och 1 Hollywood Wildcat 1,5% ska båda kunna få bra lopp där framme och ska kunna skrälla med lite tur. Den förstnämnda kommer med lopp i kroppen från omöjligt läge och går framåt med det efter lång frånvaro innan det och nu optimal balans. Den senare får kuskplus och lopp på innerspåret direkt och kan det bli rygg på ledaren eler tredje invändigt är det bra resa att vänta. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 5-6-4-11. C 9-1-10-3-7. D 12-8.

Voltstart i Bronsdivisionen där favoriten har ett besvärligt fjärdespår och det är läge att gardera loppet brett. 

4 Global Beware 21% är loppets knappa favorit men har ett vingelläge och har inte gjort många voltstartslopp och galopperade från spår sex i debuten så spåret oroar. Bra annars men då det är hög risk för galopp direkt eller rejält lugn start så måste det vara favorit i fara och jag rankar ner på lågt spelvärde. 

6 Red Mile Brodde 21% är lika mycket streckad som favoriten men har ett betydligt bättre spår. Från springspåret kan det bli ledningen men inte alls givet då det var tappstart för fyra starter sedan då man provade voltstart från fina spår tre. Här växlas det ner från bike och segrarna är i 30-35tkr-lopp på slutet så upp rejält i klass nu. Vann försök och final i Klass 2 vid samma årstid i fjol så räknas tidigt trots några minusfaktorer. 

2 Four Guys Dream har varit hårdare betrodd från bakspåren på slutet och avslutat vasst utan att nå de där framme. Nu är det bra läge och det kan bli betydligt bättre slagläge i främre träffen den här gången så jag rankar honom tidigt även om jag är lite orolig när man väljer bort biken den här gången. Jag tycker spåret är bra för honom här så kanske tar han spets och blir det så är han hästen att slå. 

5 Billi Time 11% var väldigt stor favorit på V86 sist och Flemming sov väl bort loppet i ledningen då han åkte dit mot Quantum Roc som fick fint lopp i andra ytter. Nu blir han inte alls mycket spelad så klart spelvärd här och går kanske framåt med loppet sist eftersom det var över en månad till starten före det. 

11 Mystic Mom 4% var ute i alldeles för hårt gäng sist och ner rejält i klass nu och har tävlat på tuffa lopp mest hela tiden så borde ha hårdhet så det räcker. Under fyra procent är för lågt på häst med hög kapacitet och jag rankar upp på bra spelvärde då han ska gå i bike där många andra växlar ner till vanlig.

1 Barbaresco V.W. 6% är lägesgynnad och skulle han kunna få rygg på ledaren är det så klart en bra position att skrälla från. Går i bike trots voltstart vilket så klart är bra från det här spåret. 

9 Cruise 8% visade bra form vid segern efter jobb ute i spåren sist och många har gått bra sista starterna i Goops regi så med form och bästa kusken i loppet måste den här räknas. Stallkamraten 3 Bear Hope 1,5% står bra inne i klassen och har bra spår kanske kan vara en tänkbar storskräll då det blir barfota efter att fått gå med skor sist. Tävlar på V75 mest hela tiden men vinner inte så ofta längre. 

10 M.T.Oscar 6% hade halsinfektion i senaste starten i somras och har stått över för at sedan få en träningsperiod. Ska inte vara toppform och då kanske det blir svårt att vinna från bakspår på V75. Han står dock bra inne i klassen och har hög kapacitet så räknas om man streckar många. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 15-10. C 3-5-1-14-4-8-12-13. D 11-2.

Diamatsto-försök med sju hästar på främre fållan och det blir många för de från mellanfållan att runda men de längst bak är vana läget och tas på allvar.

6 Palmyra låter det väldigt uppåt kring och den här var ute i bra motstånd för klassen på slutet men har så klart väldigt lite pengar i förhållande till kapacitet. Nu blir det dessutom Magnus A upp från ett fint springspår och jag tror på bra chans till spets och slut här. Det blir första gången med norskt huvudlag med så intressant att se effekten av det. Tänkbar spik på spetschansen och intressant procent. 

3 Imperias Juliette 29% är ganska startsnabb men får klart kuskminus här då Rikard N är kall på V75 för dagen med långt mellan segrarna. Ska nog inte ens vara favorit här och rankas ner på lågt spelvärde även om hon så klart kan vinna loppet om hon kommer till spets om mitt spetsbud kommer bort. Bara en av många vid gardering. 

15 Alhambra Mail 11% har en bra proposition då hon till och med hävdat sig bra mot Stoeliten och vunnit fler lopp av den här typen. Att då de 40 meter framför bara har dryga 100tkr tjänat måste vara en väldigt bra propp för henne. Lite frågetecken för formen då hon inte var som bäst sist och inte startat på en hel månad nu. Dessutom vanlig vagn aviserat trots att de bara är två bakersta fållan och hon borde kunna gå i väg med bike därifrån. 

10 Miss Moneypenny

4 I Want It All 9% vann på 1.12,5 full väg sist och det är ruggigt bra tid för klassen så måste tas på allvar även om biken åker av nu. Risk för vingel från spåret då hon kan vara hetsig i volten och bakskorna åker på så är nog där hon ska vara strax under 10% och en av flera aktuella. 

5 Ariane Summit 1% måste bara ha betydligt högre segerchans än procenten antyder och den här är startsnabb så kanske kan komma i väg bra trots spår fem. Galoppen sist berodde på att hon inte trivdes på underlaget med barfotabalansen så nu blir det skor. Hon har gjort tre starter I David Perssons formstall och är säkert redo för en rejäl prestation här. Visst är det tuffare mot men om man får bra start och kommer ner i banan är det en klart tänkbar skräll i öppet lopp. 

1 Bluehills Wind 6% har läget och kan nog få rygg på ledaren då hon är startsnabb. Hon har gått bra på barfotabalansen på slutet. Ska absolut kunna skrälla om luckan kommer till slut och det är en liten höjning i hela Johans stall på slutet så passas. 

14 Devs Daffodil 4% svarade för några riktigt bra prestationer vid segrar vid den här årstiden i fjol och hittar hon tillbaka i den formen så går ingen säker här. Hon har startat på i hårda gäng så lite enklar mot nu och här går hon i bike där många växlar ner så klart positivt. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 10-8. C 9-7-6-11-3-2-1. D 12.

Här kommer min kompletterande spik i omgången då två sticker ut på strecken är det läge att ta ställning eller måla på med flera, jag väljer att ta ställning. Vid gardering spelar jag nog med nästan alla då jag bara ser någon som i princip chanslös. 

5 Bugatti Miles 38% blir ganska klar favorit och med rätta då han har så mycket bättre spår än alla sina värsta konkurrenter. Visst är han inte så startsnabb så han kan utnyttja sitt fina spår till fullo men jag tror Örjan ser till att bara hålla sig före värsta motbudet som har riktigt vingelläge och då ska favoriten kunna köras framåt för att ta över från alla där framme. Kör Örjan tidigt till spets eller dödens så tror jag loppet är över, så bra är den här. Långt mellan starterna nu men låter som Redén tränat på bra inför det här och ska vara väl förberett. Garderar man finns många aktuella och inte minst ett par rejäla skrällbud jag nämner efter de två värsta motbuden. 

8 Parker 29% drar väldigt mycket streck från bricka åtta men hade tur att bli nedstruken till sju och segerchanserna ökar så klart lite. Kommer från bra insatser i Klass 2, både försök och final och är stark. Här kan det dock bli rejält vingelläge då det dessutom är lite kuskminus mot att Örjan kört i loppen med 200tkr+ i förstapris på slutet. Erik har i stället kört rätt kallt på V75 på slutet över lag och gör allt fler missar i takt med att han kör allt mindre på senare år. Hästen är dock stark och rejäl så tål säkert lite spår på vägen men till nära 30% är det inte spelvärt då han går upp i klass dessutom. 

10 Unacerveza Broline 10% har Johan siktat lite mot hit då han ville få med honom i V75 när han står så fint inne i klassen. Bakspår är så klart chansartat men han tål ju gå en bit och det är inte säkert han har samma tur som sist. Kom igenom fint till tredje utvändigt och värsta motbudet körde galopp men han var bra själv med som avgjorde i fin stil. Nu är det över en månad mellan men Johan tror inte det ska vara någon fara. 

7 Funny Boy 0,5% är helt ospelad men vann Klass2 på V75 från bakspår över kort distans på Åby i somras och även om han kommit upp en klass så duger han nog här med. Är behandlad sedan sist då han hade problem med halsen men ska inte tappat något enligt tränaren och då borde det kunna bli bra insats som innan problemen. Tål jobb och nedstruken ett spår så måste ha högre segerchans än kollektivet bedömer. 

6 Incredible Wine 1,5% ska gå framåt med tätare starter nu och kanske provas barfota runt om för första gången. Har klart missvisande formrad då han har åtta bland de två främsta varav fem segrar på årets 13 starter och den här vet var mållinjen är. Står perfekt inne i klassen och nedstruken till fina spår fem bakom bilen. Dalborg ska ladda vad som går för att hitta bra position och kommer han ner bra där framme kan han skrälla. 

 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 11. B 14. C 1-12-15-10-3-7-6. D 8-13-5-2-4.

Se “Gå Kort!”

11 Digital Dominance 65% och 14 Andre Ward 13% utgör ett riktigt starkt lås men för den som garderar så är det väldigt låga procent på alla bakom och har favoriterna en sämre dag kan man få upp utdelningen rejält här. 

1 Red Love Vici 5% gör debut över distansen men har vunnit ett par gånger på 2600 meter och kommer från sådan seger sist på barfota fram och så blir det igen. Han har tagit tre segrar på senaste fyra starterna sedan man plockade bort käkremmen och är nog betydligt bättre än han har pengar till. Här blir det kanske bike på även om det är voltstart men gick ju iväg i den från spår två sist och nu är det bästa tänkbara utgångsläge och sitter de där bak kvar lite för länge så kan han rinna undan från ledningen. Tänkbar tredjehäst till kul procent, då favoriterna ska ta 40 meter runda många för att slå honom. 

12 Kalashnikov 7% ska gå barfota runt om och det är inte ofta aktionen tillåter det och håller han ihop travet hela vägen på den balansen så kan han nog rekordsänka en del här. Spår tre på volten och borde kunna komma i väg hyggligt så intressant motbud. 

15 Thriller N.P. 1% har inte alls visat sin rätta kapacitet på länge och gjorde bara fyra starter i fjol och tre i år men nu kommer han med ett lopp i kroppen. Han har vunnit 22 av sina 57 starter och hittar han tillbaka till som han var 2019 så duger han absolut här. 

10 Hurricane Silas 3% är det så klart alltid intressant kring då det är proffskusk upp på Fredrik Perssons djur. Bra snurr på det stallet och redan på väg förbi fjolårets intjänat på hundra färre starter. 17 bland de två frästa varav 9 segrar på sina 47 starter är bra. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 2-7. C 9-4-1. D 8-12-5-11.

Gulddivisionen avslutar med C.L.Mullers Memorial över 2640 meter och det behöver inte alls vara gynnsam distans för favoriten och här garderar jag. 

2 Extreme 27% snabbstartade och släppte till Aetos Kronos för att sedan spurta förbi den över stretchen i Femmårings-EM. Sedan har han vunnit Danskt Femmåringsmästerska med sedan dess och kommer med full form. Vann Danska Derbyt i fjol över lång distans men ändå inte givet att det är hans bästa. Visst kan han sitta i ledningen tidigt och rinna undan till slut men fler vill väl söka positioner här och Adrian lär väl syna dödens rejält om ingen annan position är ledig för honom. Då kommer flera spurtstarka, mer distansgynnade in i loppet. 

4 Born Unicorn 19% låter man väldigt uppåt på och han blev överstreckad i SM och blir överstreckad igen men kan så klart vinna loppet. Rubbet sparat i SM med bakom hästar och det ska ju behövas här. Fått ett fint läge och även om han är färsk i de här sammanhangen ska han ändå streckas men rankar ner honom då det är dåligt spelvärde på honom, som hårt betrodd. 

6 Zarenne Fas 13% har gått i långa lopp en del så kan hushålla med krafterna och tål också att gå på lite i spåren sista 800 och gå in i mål. Startgalopp sist så bara att glömma men såg fin ut efter det. Kommer ner till fina spår fem efter strykning och hittar han ner i vettigt slagläge tror jag ju att det här är bästa hästen så rankar etta. 

7 Upstate Face 17% kommer nog att vara väl förberedd på hemmaplan och här nere gjorde han ju debut i högsta klassen i Hugo Åbergs. Där var han bra som trea bakom Cyber Lane och Whos Who som hade gått i ledningen respektive rygg ledaren medan han fick gå i spåren. Sist var han stark tvåa i SM i comeback och med skor på så är nog ännu bättre nu så klart. Spåret sätter ner chanserna men ändå en toppchans. Nedstruken ett spår nu med så körs nog fram i dödens tidigt och håller uppe tempot. 

9 Esprit Sisu 145 har rygg på den startsnabba favoriten och kan komma igenom på bra sätt och få en bra position då Wäjersten inte är rädd att chansa lite. Den här har hittat extra växlar i sin nya regi och var bra som fyra i SM från omöjligt läge och spurtar nog riktigt fort igen. 

1 Wild Love 2% gillar längre distanser och tävlar lite oftare i lopp som är ännu längre än det här så har kan vara stark till slut här om luckan kommer. Riskerar ju så klart att hamna lite för långt ner invändigt men det skulle kunna spricka upp tidigt och kommer rätta luckorna är hon inte ofarlig här. 

 

Stora systemet

Avd.1: 1-3-5-9.

Avd.2: 2 Ture L.A.

Avd.3: 1-2-4-5-6-9-10-11.

Avd.4: 1-3-4-5-6-7-10-14-15.

Avd.5: 5 Bugatti Miles

Avd.6: 11-14.

Avd.7: 2-4-6-7-9.

2880 Rader som kostar 1440 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 1-3-5-9.

Avd.2: 2 Ture L.A.

Avd.3: 2-4-5-6-11.

Avd.4: 6 Palmyra

Avd.5: 5 Bugatti Miles

Avd.6: 11 Digital Dominance

Avd.7: 2-4-6-7-9.

100 Rader som kostar 50 kronor. 

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar