Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro och Solvalla 20/10

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan. På Jägers är det medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter. 

Några stolopp och lite låg klass i minst ett par av loppen så kanske kan det hända en del och inte helt enkelt. 

 

Bästa Spiken!

I sjunde avdelningen tror jag 2 Billie Time är bara bäst hur än Flemming väljer att lägga upp det, men ser så klart helst att han kör offensivt så klart. Visst finns viss galopprisk och det är väl det de som garderar får hoppas på för felfri tror jag han vinner loppet väldigt ofta då det inte är så vasst motstånd för klassen den här gången och han står väldigt bra inne i loppet. Han är van att tävla i V75-konkurrens då han gästar Sverige och lite billigare nu, han har för övrigt vunnit 25 av sina 42 starter.

 

Gå Kort!

I andra avdelningen kommer en väldigt stark favorit ut men då jag spikar en annan storfavorit väljer jag att gardera den här. 2 Summit In Sight står perfekt inne i propositionen då han gått ur Silverdivisionen och hittat ett passande lopp här. Han kan öppna snabbt så kanske sitter han i spets på ett par steg och leder loppet runt om. På V86 tål man ju som bekant att ett par stora favoriter vinner och han är loppets troliga vinnare men blir kanske lite för stor favorit. 

6 Deede Star tål dödens men enligt Nurmos ska han få ett snällt lopp, samtidigt blir det maxad utrustning och balans med barfota, bike och blinkers så nedstruken till bricka fem borde det väl vara dödens som gäller. Har favoriten en dålig dags å kan den här absolut vinna även om han kliver upp i klass nu. 

10 Selected News spådde många en lysande fyraåringssäsong för men han levde inte alls upp till det många trodde om honom. Jag var väl inte helt såld och har ofta rankat ner honom men han är härdad nu mot många riktigt bra kullkamrater så står bra inne klassen. Han har stångats mot hästar som kommer tillhöra yttersta eliten. Sist var det UET-kval där Calgary Games vann, starten före kunde han fått en plats i Derbyt om inte Hans-Owe valt lite fel upplägg på slutet av loppet, där han var fyra till bakom bland andra San Moteur. Tränaren säger att han är på väg uppåt igen efter en dipp i somras och med rejält kuskplus då Magnus A kör ska han kunna skrälla i ett litet fält.

 

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 7-5-10. C 3-1-4-11. D 6-9-8-12.

Jag inleder omgången med att förorda spik på den knappa favoriten 2 Wolf Of Wallstreet som inte startar så ofta men då han kommer till start är det oftast bra ordning. 3/5 i sin nya regi i år och galopp vid förlusterna så obesegrad felfri och han har varit betydligt stabilare i travet tidigare så räknar inte alls med så hög galopprisk som formraden antyder. Två gånger har han kunnat gå barfota runt om och vunnit båda så jätteplus att han är anmäld så och det är bra chans att han körs till spets och leder loppet runt om. Jag tror han svarar ut övriga men skulle någon ta sig förbi tror jag att han ändå kan köra sig till ledningen efter bit eller vinna från dödens här. 

7 Power Lane var inte alls så startsnabb som man trodde när han väl mötte lite hårdare motstånd och fortsatt upp i klass nu när han var tvåa från rygg ledaren på V75. Lite kuskminus nu med då Simon Helm kör i ruggigt flyt hela året och är en rejäl talang. Christoffer är väldigt duktig tränare men ingen talang i sulkyn direkt och här kan det bli vingel med många startsnabba innanför. Hästen är dock så bra att han måste tas på allvar torts spåret. 

3 Borups Umami står bra inne men vek ner sig rejält sist i spets så om han skulle ta sig förbi favoriten kanske han släpper den här gången. Bättre distans nu men har vikit ner sig från spets även på kort distans så kanske inte räcker här heller helt enkelt. 

4 Emma Häggenäs har gått i vanlig vagn senaste två starterna även om det står bike sist i vagninfon och anmäld med vanlig igen så man sparar på det. Fick det riktigt serverat sist från fjärde invändigt och perfekta luckor då hon vann ett stolopp. Nu är det betydligt hårdare mot så klart överstreckad här och även om hon är startsnabb så blir det kanske svårt att ta en längd på både favoriten och den mellan. 

5 Art Vendil visade klar uppåtform sist då han spetsade trots bakspår och öppningen satt kanske lite i benen på den tunga banan till slut då han vek ner sig sista biten. Nollor och galopper innan så går säkert framåt med loppet så på en finare bana med kuskplus från toppspår måste han ha skrällchans här. 

10 Federer radade upp segrar i våras och i somras då han höjde sig rejält i biken. Ett par tuffare lopp från häxlägen då han gick ur form lite med kanske gör att han har missvisande formrad nu men vann sist och kanske har studsat tillbaka på bra sätt nu. Biken åker på igen efter voltstartslopp sist så med startsnabba ryggar kanske inte bakspåret behöver vara iskallt då han verkar lösa det mesta och kusken kör i sällan skådat flyt för året. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 10-6. C 9-5. D 1-4-7.

Se ”Gå Kort!”

2 Summit In Sight är en stark favorit men jag gör ett försök att fälla då han trots allt blir tvåa-trea en hel del i sina starter och inte alltid är som bäst. 

6 Deede Star och 10 Selected News ser jag som två klart intressanta utmanare som båda är gynnade av ett par strykningar och ska kunna få bra lopp i så här litet fält. 

9 Giant Shadow kom i väg bra från springspår sist och höll sedan undan mot Global Undecided som är bra för klassen. Bra form här med andra ord men missgynnad av bakspåret då han är startsnabb och kanske inte bjuder till lika bra bakom hästar i så här tuff klass. Det var första segern på över ett år och 18 starter för honom så kanske inte jättehet nu men är nästa på rankingen. Bike på nu efter voltstart sist och väldigt litet fält med rygg på startsnabb favorit gör att bakspåret inte är iskallt.

5 Sir Henry P.Hill har bra läge och är bra men man ligger väldigt lågt och från stallet och är nöjda om han är fyra-femma. Hade man varit lite mer uppåt tycker jag han kunde varit en rolig skräll från fint läge då ofta gör bra lopp och har en start i kroppen efter ett par lopp i Frankrike och en träningsperiod i somras. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 7-11-8. C 6-3-4-9-5. D 1-12-10

Treåringslopp för ston och jag tycker det är vidöppet och streckar så många som möjligt, kanske alla. 

11 I.D.Excellent är ganska stor favorit och i fullt fält från bricka 11 är det favorit i fara då hon varit klar sämre i några av starterna då hon fått gå från kön och har tröttnat rejält när hon fått tredjespår en bit. Hon har trivts klart bäst när hon varit med där framme från start. 

2 Waka Waka är startsnabb och ska gå första gången med rycktussar den här starten. Risiga spår på slutet så klart plusläge nu när det kan bli spets eller rygg på ledaren kanske. 

7 Callmefama Kronos ska gå första gången barfota runt om och är startsnabb så med hjälp av den vinklade vingen borde hon kunna få en bra start. Skulle hon höja sig lite på skoryck och kanske komma hela vägen till spets så är nog segerchansen hög här. 

8 Henessi Hill har provats barfota och fungerat helt okej då det varit längre resa än så här. Gynnad av den vinklade vingen och körs väl framåt så hittar man ner i banan är det intressant med första gången bike nu, enda hästen som ska gå så i loppet. 

Jag nämner något om ett par av de ospelade för att påvisa hur lite det kanske skiljer från de mindre spelade och de mer streckade här. 3 Karisma River är startsnabb och har åkt hela vägen till Solvalla i augusti och kördes till ledningen där hon vann på barfota runt om första gången. Startsnabb och blev fast med sparat i rygg på ledaren sist. 9 Iliade har varit klart långsam ut på slutet så bakspåret spelar mindre roll för henne men är desto snabbare till slut då hon höjt sig på barfota bak i senaste två starterna. Joakim Lövgren är duktig tränaren men ingen vidare kusk så när många ser det som minus när Tyler Mifsud som mindre rutinerad kör tänker jag tvärt om. Tyler är lovande ung kusk som går mot ett starkt år och jag håller det som minst neutralt till lite plus med det här körsvensbytet. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 12-6-10. C 2-11-4-9-3-1. D 8.

Stolopp men inte I allt för låg klass och det borde gå att sätta in hästarna hyggligt mot varandra här. Tycker nog att spelarna hamnat ganska rätt förutom på favoriten 2 Bellis Frontline som jag hade med som skräll i tipsen och på spelförslaget till under 2% den gången. Visst är hon intressant igen men som favorit till 25% är det iskallt och hon rankas ner på dåligt spelvärde. Hon har riktigt fin form och ett bättre läge än de värsta utmanarna men får kuskminus då hon är tränarkörd nu och möter ett bra hästar för klassen. 

7 Myse D’Erpion ska väl vara favorit och går kanske i kapp till slut då det är ett fint sto från Goops stall, som matchats i Diamantstoet i sommar. Har varit struken inför det här så lite frågetecken för formen men hon är startsnabb så med svagare motståndare innanför och värsta motbuden från bakspår kanske hon kan köras till ledningen tidigt och då är väl mycket vunnit över den korta distansen. Det är dock chansartat och kan sitta i benen om man får för vida spår in i första svängen så jag garderar ändå vidare. 

12 Teton Miss Annie kör Markus B offensivt med ofta och det behövs härifrån och hästen håller absolut toppform. Fyra segrar på nio starter i Svedbergs regi där hon höjt sig år då hon fungerat bra på barfota runt om och inte många starter kvar år man får köra så. 

10 Muzzle The Yakker och 6 Best In Show As står båda hårt inne i loppet men båda kommer från start i tuffa lopp i sina respektive senaste starter. Den förstnämnda får biken på efter voltstart sist och är åtgärdad sedan det loppet. Den senare har tre starter i sin nya regi sedan i somras och har gått med norskt huvudlag i de loppen men nu åker blinkers på och hon är ganska snabb så kort distans kan passa. 

11 Youre Dreamlove har matchats i tuffa lopp och duger bra i klassen men läget är chansartat och jag tycker andra är mer intressanta men vid ett streck till är hon nästa hästen. 

4 Allagash Nancy är startsnabb är startsnabb och får rejält kuskplus så skulle kunna leda loppet runt om över den korta distansen. Väljer man att släppa till 6 eller 7 så får man kanske loppet i rygg på ledaren. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 1-6. C 4-2-5-10-9. D 8-7.

Litet fält över kort distans och favoriten har spår ett och kan bli fast men kommer 1 Bordeaux S. ut eller kan svara ut alla är segerchansen väldigt hög då han kommer med full form. Favorit i fara då han nog inte är tillräckligt startsnabb för att försvara innerspåret. 

3 EenymeenyminymoeDk är ett fint sto från Flemming Jensens stall som faktiskt bar ute i Sto-EM i somras men galopperade bort sig då man testade bike. Har vunnit liknande lopp som det här på Jägersro tidigare där det varit fördel ston i propositionen och kan öppna ganska bra men trivs i dödens så får bra lopp där framme oavsett. Lite sämre sist men ska kanske gå framåt med tätare starter nu och kanske är hon bara bäst. 

6 Nero Maximus kan öppna bra från ett spår som detta bakom bilen men gör comeback här efter lång frånvaro. Han har gått bra direkt efter uppehåll tidigare så räknas direkt här. Kanske kan vara först framme och överta ledningen om favoriten blir av med den till någon startsnabb mellan. 

4 Gobi Princess kan öppna snabbt så kanske tar sig förbi de invändiga men inte givet att man kör i ledningen med henne till varje pris då hon inte vunnit lopp sedan i vintras och kanske skulle må bra av att få ett lopp i rygg på ledaren här. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 8. B 5-9. C 10-3-2-13-4-11-6. D 1-7-12.

Här tror jag det är rätt favorit även om procenten kanske är lite för hög på 8 Silver Bullit men han måste ha ganska hög segerchans från sitt springspår på tillägget. Med bara två på startfållan kanske han kan köras till ledningen tidigt och leder nog loppet hela vägen då ganska ofta. Gillar distansen och kan gå i bike även i voltstart så fördel om det blir så då många andra växlar ner på den fronten. 

5 Silvestre har varit riktigt bra vid sina Sverigebesök tidigare med bland annat seger från spår 12 bakom bilen på Solvalla. Skadedrabbad och kommer med ett par lopp i kroppen efter lång frånvaro och går säkert framåt med det. Nu blir det kuskplus och fint tredjespår i volten ska Kontio kunna förvalta och då hästen nog står bra inne i klassen så måste han räknas tidigt här. 

9 Knifetown Lover är stallkamrat till den stora favoriten och har också springspår så borde med kunna komma iväg bra. Kanske låser de loppet med ledningen och dödens så inte omöjligt att den här kliver förbi till slut då han kan gått framåt rejält med loppet i kroppen efter lång frånvaro. Tänkbart också att han följer med favoriten fram och kommer ner i rygg på den och kan då vinna eftersom stallkamrater ofta bjuder varandra luckan till slut. 

10 Iceland Radio har spår åtta på tillägget och därifrån kanske hon kan få det smyglopp hon lär behöva. Kan Magnus A servera henne ett bra lopp så har han skällt med sämre hästar än det här. 

3 Greta Sisu har varit ute i tuffa lopp i år och har ett fint utgångsläge så är en tänkbar skräll även om hon inte vinner så ofta. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 3. C 7-1-5-12. D 6-8-4-11-9-10.

Se “Bästa Spiken!”

2 Billie Time står för klassen I gänget och jag tro han kommer duga en bit upp mot bättre motstånd än så här och spikar från fint utgångsläge. 

3 Spartak Face är värst mot då han är väldigt startsnabb men kanske är som bäst på kort distans och nöjer sig lite för ofta med att bli tvåa. Kommer favoriten bort leder han nog loppet runt om.

Avdelning 8.

Ranking: A 8. B 3-1-9. C 5-4-11. D 7-6-12-10-2.

Öppet stolopp avslutar omgången och då jag spikar en stor favorit i näst sista avdelningen vill jag ju ha en skräll här för att få upp värdet och jag streckar ganska många. 

8 Fröken Fräken är rätt favorit trots läget då hon vunnit sina lopp i stark stil och sist försökte många fälla henne då det hamnade mycket spel på ett motbud där på slutet men hon var bara bäst. Nu blir hon inte lika stor favorit men det är också betydligt tuffare mot och hon har ett spår som ställer till det. Hon är startsnabb så körs väl framåt men det kan kosta lite spår in i svängen och då är det favorit i fara, även om Örjan brukar hitta ner. Barfota fram nu och kanske även bak, det beror på banan men oavsett vilket så blir det lättning och det är klart positivt. 

5 Faith Trot kom till Sybille i maj och har inte vunnit i hennes regi men matchats lite tuffare än några av konkurrenterna så är nog bra för klassen. Hon blir nog ändå lite överstreckad då jag tycker hon borde vunnit näst sist efter serverat för att få helt godkänt och kanske saknas det lite skalle här. 

3 Loaded Maria avslutade väldigt snabbt efter att ha dragits sist halvvarvet kvar sist och har höjt sig lite på barfota fram. Samlat ihop till en seger och Markus B hästar brukar vinna lite oftare än på tio som hon bara gjort hittills. 

1 Southwind Sansa är startsnabb och har hittat rygg på ledaren på Solvalla från innerspåret tidigare. Goop kanske till och med vill köra i spets men oavsett blir det nog ett bra lopp på innerspåret för henne och då är hon farlig nu när biken åker på efter två voltstartslopp. 

4 Hunting Widow testade man lite nytt med förra gången som föll väl ut säger Jörgen och även om det kanske blir bakskor på så är det ändå intressant. Bra läge och hon ska ha fått framåt med förra loppet så som väldigt lite streckad är det klart intressant med fortsatt norskt och bike. 

9 Toofaced gick riktigt bra sist på barfota runt om första gången då och lite bättre spår nu. Är startsnabb så kanske kan hålla rygg på Goop och få ett fint lopp i rygg på ledaren. Dessutom bättre distans för henne än sist och med Emilia som kör bra så ska ekipaget kunna skrälla. 

11 Swept Wing fick dåligt spår men gick bra sist och är anmäld med bike men inte säkert att det blir så. 

 

Stora systemet

Avd.1: 2 Wolf Of Wallstreet

Avd.2: 2-6-10.

Avd.3: 1-2-3-4-5-6-7-8-910-11-12.

Avd.4: 2-6-7-10-12.

Avd.5: 1-3-6.

Avd.6: 5-8.

Avd.7: 2 Billi Time

Avd.8: 1-3-4-5-8-9.

6480 rader som kostar 1620 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 2 Wolf Of Wallstreet

Avd.2: 2 Summit In Sight

Avd.3: 2-3-4-5-6-7-8-9-11.

Avd.4: 6-7-12.

Avd.5: 1-3.

Avd.6: 5-8.

Avd.7: 2 Billi Time

Avd.8: 1-3-8-9.

432 rader som kostar 108 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar