Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 58 Miljoner Jackpot, Skellefteå 2/10

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Stor jackpot på beräknat 58 miljoner i sjurättspotten och klart bra spelvärde den här lördagen på en norrlandsbana där inte så många stortränare dyker upp den här veckan. Skellefteå har kort upplopp på bara 175 meter och ett open stretch spår som ger rygg ledaren chansen men inte helt enkelt att hinna dit på så kort upplopp om ledaren börjar stanna och snabbare kommer ute i banan. Banan är medelbred men upplevs kanske som lite smal av vissa och ibland klagas det på lite vasst underlag så ingen toppbana vad gäller förutsättningar. 

 

Bästa Spiken!

Jag spelar med den med högst segerchans i omgången som bästa spiken den här gången och det måste vara 9 Tangen Haap 70% som jag hade som ”Bästa Spiken” även sist han var ute. Då var det desto högre spelvärde men mötte också betydligt hårdare motståndare och bakspåret är så klart negativt men han vann Elitkampen i fjol från samma läge mot betydligt vassare motstånd. Fortsatt kuskplus och hittar Erik igenom på bra sätt kanske han kan köra mot ledningen tidigt men vinner nog loppet oavsett hur det blir kört och han är bara bäst. Avdelning två ligger det loppet i och mer om motbuden där. 

 

Gå Kort!

I dagens andra kallblodslopp i fjärde avdelningen är det spårtrappa men det skiljer inte jättemycket på tjänade pengar och kapacitet från hästarna på bricka tre till femton. Ändå lite mer tjänat från sämsta spåren så klart och lite mer hårdhet oftast då så vid bredare gardering ska sämre lägen prioriteras lite här tycker jag.

3 Eld Tekno 20% har visat hög kapacitet och snabba farter i unghästloppen och ska hävda sig bra även mot äldre. Var ute i finalerna i både svenska och norska Kallblodsderbyn i år och blir nog allt bättre för varje start. OKB låter väldigt nöjd och ändrar lite i balansen och tror på bra chans så även om det är tufft för unghästar bland kallbloden att slå äldre så är det nog ett ganska bra lopp för honom här. Det bygger mycket på att han kan få ta över spets tidigt här i kraft av bättre läge än de värsta motbuden och ska då kunna leda runt om. Viss galopprisk så klart då han kommer från galoppmisslyckande och därför är gardering på sin plats och jag rankar en bättre häst före. 

14 Grisleprinsen G.L. 16% är nog bästa hästen då han tillhörde kulltoppen som fyraåring och var tvåa i svenskt kallblodsderby i fjol. Han kom i gång sent i år och var bra i somras vid bland annat seger i ett långlopp på aktuella banan så fungerar barfota på underlaget, vilket inte är givet att all gör. Gick ur formen lite men en månads uppehåll inför det här så kommer nog väl förberedd så då han tål en repa ute i spåren mot dagens motstånd kanske han bara är bäst. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 7-5. B 11-1-4 C 10-3-9. D 6-8-2.

Bronsdivisionen med voltstart och ganska svårt lopp på förhand där jag tycker två -tre har något högre segerchans än övriga men det är nära till nästa hästs segerchans och från den nära till nästa och så vidare så nästan hela fältet är streckbara här och det behöver inte vara fel att ta alla då flera rensar riktigt bra. 

5 Leave Youre Sox On 23% är riktigt bra när han är på topp och gjorde kanonlopp i somras i klassen då han åkte dit på kortspeed sista biten. Sedan har han vunnit några enklare lopp och har totalt 14 segrar på 25 starter så tror mycket på honom trots spåret. Han tål att bli hängande lite i tredjespår och ändå ha krafter kvar till slut och kan vinna loppet från dödens med fint kuskplus. Han kan dessutom kanske bli släppt till ledningen om han skulle kunna komma iväg hyggligt och köras offensivt direkt. 

7 Showtimejackflower 18% är startsnabb och det är inte många som är här så från springspåret tar han nog ledningen. Normalt hade han väl velat ha en ryggresa kanske men med sparat i final sist så är han kvar i klassen och står riktigt bra inne i loppet. Här kan han köra i spets eller släppa till 4 eller 5 om någon av dom kommer tidigt men hög segerchans oavsett. OKB har lagt om träningen för några veckor sedan vilket gett bra effekt på hästarnas rapphet i loppen tycker han och det är liten höjning på stallformen här. 

11 Kalashnikov 15% är I bra slag för dagen och det mest intressanta är kuskpluset då Erik är duktig i voltstart och kanske kan hitta igenom på hyggligt sätt till bra position. Hästen är stark och har bra skalle samtidigt som han står väldigt bra inne i klassen och måste vara väldigt tidig.

1 Harper Seabrook 10% har bästa spåret och man kan komma i väg bra från just spår ett i volten även om man inte är så startsnabb, så får bra position. Första tanken var att Sprinspårshästen skulle släppa direkt och då hade det varit risk för tredje inner för den här men nu när man kanske kan anta att OKB kan tänkas köra i spets om han kommer dit kan Harper få rygg på ledaren och då ökar chanserna så klart. Likvärdiga segerchanser som stallkamraten 4 Mellby Ironman 15%. Han har ett besvärligt fjärdespår i volten och är ny i klassen efter att ha stått perfekt inne i Klass 1 vid spetssegern där näst sist och sedan blev han fast med krafter sparat i finalen. Upp i klass och lurigt spår gör att han bara är en av många den här gången.

10 Dante Godiva 1% har nytt regi och gör sin första start för sin nya tränare och det är hemmaplan. Har hög kapacitet men inte fått ut det i år och tänder han till på miljöombytet kan han absolut skrälla här. Både 8 Victory Lee 1,5% och 9 Bonny Boy 6% gör intressanta debuter i ny regi med från smyglägen och blir det lite tryck på loppet kommer alla in i matchen. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 9. B 2. C 1-8-3-10-5. D 7-5-6.

Se “Gå Kort!”

9 Tangen Haap är en stabil spik trots bakspåret och han kan vinna loppet oavsett hur det blir kört då det är så mycket billigare motstånd än han är van vid. 

Visst åkte han dit mot 8 Philip Ess 2% näst sist men då var det inte toppat i träning och det saknades en del i Tangen Haap då och sist var han många, många meter bättre. Philip Ess hade tur med resan då och fick det serverat till fotoseger och betydligt större risk att han kommer mer fel på det nu från spår längst ut. 

2 Våler Nikolai 9% gick klart bra som fyra bakom favoriten sist och hade inte Tangen Haap varit med i loppet hade jag spikat den här. Han har dock hunnit med ett lopp till sedan dess då han blev störd till galopp för tränaren. Goop och Örjan upp vid de tre bra loppen i formraden och även om det är litet kuskplus även i dag mot när han är tränarkörd så är det ändå inte någon av de två bästa upp den här gången. 

1 Stjärnblomster 16% är överspelad då hon startar från chansartat innerspår och mycket väl kan bli över härifrån. Som sto mot ett par bra hingstar borde det bli svårt och bara en av många om man vill gardera brett, men inget jag rekommenderar. Om man inte gillar att spika från bakspår så är 9-2 ett väldigt starkt lås. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 1. C 9-11-15-12-4-2. D 6-5-3-7-10.

Här blir en treåring som startar ensam på främre fållan stor favorit där det är hög riska att mer rutinerade tilläggshästar i kapp väldigt billigt. 

1 Bird Lane 56% blir för stor favorit och inte ens säker på att hon ska vara favorit då hon är orutinerad med bara sex starter innanför västen. Borde väl vara ganska jämnt streckat mellan henne och 8 Diones Smaragd 16% som är ett år äldre och betydligt fler lopp i kroppen. Visst kan Bird Lane leda runt om men tror att Diones Smaragd får bra start me dspriongspåret och kan vara framme utanför tidigt och då fäller nog rutinen avgörande till slut. Wäjersten har ett par växlar att dra till den här starten i form av lättning i balansen och rycktussar men framför allt har Wäjersten ytterligare lite höjning på formen i stallet senaste veckorna. Han kör alltid för vinst och skulle favoriten göra bort sig så spetsar nog Wäjersten istället och leder runt om men kan så klart välja rygg på favoriten och ta den till slut. 

Hanna Olofsson har tre hästar till start och alla tre räknas vid gardering då det skulle kunna bli körning mellan de två mest spelade. 9 Bag In Box 11% har bakspår på tillägget men från spår åtta kan hon komma igenom bra och här är det fint kuskplus. 

12 Ava 3% och 15 La Norna 5% har båda ytterligare 20 meter tillägg så hela 40 meter bakom favoriten men har matchats i tuffare sällskap och varit ute i många tuffa lopp så betydligt mer erfarenhet. De har betydligt mer tjänat och den som kommer igenom bäst härifrån ska ses med chans till slut om det skulle bli lite tryck där framme. 

11 Liquify’em 2% gjorde ett starkt lopp utvändigt näst sist och nedspeedad då för att sedan vara ute i en tuff final i starten efter. Gjorde inte bort sig där heller och fick lite sparat bakom hästar på bra tider båda starterna och gör säkert ett bra lopp igen. Fin form och måste ha lite högre segerchans än procenten antyder nu när hon dessutom tävlar på hemmaplan. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 14. B 3-7. C 15-4-12-11-10-8-13-6-5. D 2-1-9.

Se “Gå Kort!”

Lås på 3 Eld Tekno och 14 Grisleprinsen G.L. som båda sticker ut lite här men ingen av de är helt att lita på så inte fel om man väljer att gardera vidare här. 

Berghs duo har båda vingellägen och 7 Buska Blyg 20% som är delad favorit har så klart bäst läge då en bit ut på vingen inte behöver vara iskallt i spårtrappor. Gick som bäst i vintras när alla gick med skor på lite långsammare tider men rekordsänkte rejält barfota runt om sist. Fortsatt skolöst anmält och körs nog framåt direkt och skulle Eld Tekno ha en sämre dag kan det vara Bergh som är första framme och får överta ledningen efter ett par hundra meter. Kostar det inte allt för vida spår in i svängen så ska han ha bra chans och en tänkbar tredjehäst. Stallkamraten 15 Tangen Töff 6% är i bra form och har matchats i hårda gäng på slutet och var före flera meriterade motståndare vid fjärdeplats och rekordet näst sist. Uppåtform här då det varit snabba tider hela sensommaren och ska räknas tidigt vid gardering trots läget. 

12 Kalmar 14% har hög kapacitet och fin utstrålning och har alltid många anhängare men blir därför ofta lite överstreckad. Tjänat 172 tkr som femåring och bara en start som fyraåring så i princip alla pengar tjänade som treåring och kanske blir lite överstreckad igen. Spår 12 är tufft och var bra resa där framme vid årssegern så tuffare resa att vänta nu och bara en av många. 

4 Torpa Pål 2% tar nog ledningen från toppspår bakom bilen men släpper säkert till den av Eld Tekno eller kanske Buska Blyg som kommer först fram och ställer frågan. 2 Ros Svarten 0,3% tar nog spets initialt men svarar inte Torpa Pål när den är utrustad med bike och barfotabalans. Ros Svarten räcker inte här men Torpa Pål skulle kunna vara storskräll på stretchen från rygg på favoriten. 

8 Källsjöviking 5% ska gå barfota runt om och har bara gjort det vid fyra starter varav två lett till seger och den här är startsnabb. Kanske kan öppna snabbt och hitta ner bra i banan så med rätt resa kan han nog speeda bra till slut utan skor.

10 Björkeviking 1% gick 24-tider på medeldistans redan för ett par år sedan så har nog kapacitet som räcker i klassen om man hittar rätt med formen på den här. Stort kuskplus nu med och skulle absolut kunna vara en tokskräll här. 

11 Vimse Lars 5% har segrarna i billigare lopp men testas första gången med Adielsson och gjorde några bra lopp i somras. Tänkbar skräll med lite tur på vägen. 

6 Rappodina 5% gjorde debut i ny regi sist och verkar gillat miljöombytet och ny träning då hon vann direkt. Väldigt hårt mot som ensamt sto men vid riktigt bred gardering kanske hon ska med trots det, på visad form. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 4-7-5. C 3-1-2-8-11. D 9-10-12.

Klass 2 och klar favorit från innerspåret som inte är alls enkelt att hålla upp på den här banan så 1 Underbarosåfin 33% rankas ner på det chansartade läget. Visst har han visat fin form och bra vinnarskalle och skulle han ta sig ut är han ett tidigt segerbud men bara en av flera som klart överstreckad. 

6 B.Sacamano 20% är startsnabb och spår en bit ut bakom bilen går att öppna bra från här. Trivs på underlaget med barfota fram som den här gången och har vunnit båda sina starter på Skellefteå, en gång till nästan 40 ggr pengarna och sedan i augusti, över 2640 meter från ledningen. Inte beroende av spets och kan vinna på fler sätt än från spets och har tänt till på rycktussar så rankas först på fin form och skalle. 

4 Bosse Bee 10% har gått utan käkrem på slutet och nu ska den på igen för med hjälp och barfota fick man inte se effekten av då det blev galopp tidigt vid förra försöket. Felfri från toppspår måste segerchansen vara hög. Startade 20 meter efter B.Sacamano för tre starter sedan med bakspår på tillägg så 20 meter bättre till nu. 

3 Xanthis Excalibur 8% öppnade hyggligt sist mellan hästar och kan nog öppna betydligt snabbare för duktiga Adielsson. Hittar nig ner i banan från det fina spåret och spurten har bitit bra men trivs också i dödens så måste räknas tidigt med kuskplus från bra läge. 

5 Foppa 15% har bra spår och duktiga Wäjersten upp så måste räknas tidigt då han står bra inne i klassen på pengarna. Kanske ryckhuva första gången nu är intressant ändring. 

7 Polar Operation 5% är bara tre år och sto och då brukar det vara svårt att vinna öppen klass på V75 men den här har matchats i hårda gäng och borde vara tuff nog. Final i E3 och uttagningslopp till Oaks i senaste två starterna så ner i klass nu när hon gör debut i ny regi. 

2 Burj Khalifa 2% har bra läge och är startsnabb. Gjorde debut i sin nya regi sist och hade då proböem med halsen men varit fin efter det så är garanterat bättre nu och första gången Sandra Eriksson upp är intressant från kanske rygg på ledaren på någon bra. 

8 Maybach W.F. 5% är tre år och har bricka åtta bakom bilen så det kanske inte ska gå men han gick en tung långsida i Kriteriekval sist och ursäktad att han blev trött till slut och hävdar sig nog bra i klassen. 

11 B.G.Frida 2% har ett par segrar i formraden och visat lite höjning under sensommaren så med kuskplus ska hon kanske kunna avsluta till bra placering. Tänkbar tokskräll vid riktigt bred gardering. 

 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 11-2-10. C 7-8-3. D 6-1-4-9-12.

Klass 1 över sprinterdistans och en väldigt stor favorit som har spetschans så kanske är det spets och slut för 5 Devils Tongue 60%. Han är bara tre år och inte ofta treåringar vinner i vanliga klasslopp på V75 men senare på hösten när man varit ute Kriteriekval och liknande så kan det så klart gett hårdhet som räcker i lägre klasserna på V75. Den här var trea i sitt kval bakom Mister Invictus och Mustang Racer så klart lättare mot den här gången men det är inte säkert att han bara vinner ändå. Inte givet att han tar sig förbi till exempel 2 Ithinkiama Genius 8% som kanske körs i spets om man kan ta den. Visat bra startsnabbhet och gör garanterat ett bra lopp från ledningen och skulle det bli rygg på ledaren finns stretchen att tillgå till slut. 

11 Money Smile 7% tål rejäla repor i spåren och det var uteblivna knäkappor som gjorde hon mer eller mindre okörbar sist på barfotabalansen. Nu åker ordinarie balans och utrustning på igen och det ska inte vara sämre form nu. Är nog minst lika bra som favoriten och då det kan bli körning och svar för favoriten kommer de från bakspår in i matchen. 

10 Master Sånna 7% har gått bra i Berghs regi och framför allt på barfota runt om och räknas igen. Missgynnad av bakspår då han är startsnabb men vann efter snabbt slutvarv sist, från andra utvändigt och här kan det bli ändringar på huvudlaget till kanske skygglappar. 

7 Gurra Palema 7% har varit riktigt bra vid tre raka segrar i sommar då jag spikade på bland annat V86 i tipsen. Nu har det varit två raka galoppmisslyckanden och provas med ny körsven så det är intressant trots spåret då han tål en repa i spåren. 

8 G.K.Justus 2% är härdad på V75 och har bland annat vunnit klass 2 tidigt i sommar och avslutat snabbt som tvåa i Klass2-final med nära till seger. Hade svårt att ta något sist ute i spåren men nu blir det barfota fram så med lite tur med positionerna borde väl segerchansen vara högre än den låga procent han är streckad till. 

3 Fix Star 1% låter det uppåt på från stallhåll då man har fått bra spår och maxar balans och utrustning med helstängt, bike och barfota. Tänkbar storskräll. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 12. B 5-2-7-1. C 4-3-8-10. D 9-6-11.

Silverdivisionen avslutar omgången där det är jämnt spelat mellan inte mindre än fem ekipage streckade till mellan 15 och 22 procent och bakom det är det är de o-streckat. Man alltså antingen plocka bort ett par av de hårt streckade och antingen spika eller gå kort. Alternativet är att strecka en eller några fler än de fem mest streckade om man vill ha med alla i den gruppen. För att få bra potential i systemet så behöver man som vanligt göra små avvikelse mot hur kollektivets system ser ut. 

12 Spickleback Face 16% gjorde en stark debut i Wäjerstens regi och är säkert ännu bättre med loppet i kroppen och stallet har absolut toppform. Wäjersten kör alltid för vinst och den här gör kanske sin sista start i ett Silver-försök så här måste det bli offensivt upplägg. Spickleback har varit bra såväl som unghäst som äldre och gör så gott som alltid så gott han kan så när han kanske tänt om miljöombytet som äldre kan han vara bättre än någonsin. Tänkbar spik trots spåret. 

1 Evens Cool Boy 22% är loppets favorit och den brukar jag tippa tidigt men dåligt värde som favorit då han inte är startsnabb nog att hamna bra på det från sitt innerspår. Favorit i fara men kommer han ut är han absolut att räkna med men här fyller flera startsnabba på utvändigt och det kan absolut bli en del körning i loppet. 

5 The Bald Eagle 19% gillar jag och blev ju påkörd sist när 7 Morotai Degato 15% skar ner snävt mot honom i starten. Nu har The Bald Eagle toppspår och kanske kan snuva invändiga på ledningen och även om han skulle hamna utvändigt är det inte kört. Han kan bli avlöst i dödens med om Morotai eller Spickleback körs framåt tidigt men skulle han komma till spets körs han väl där så klart. Morotai är startsnabb med men visst vingelläge så långt ut med många bra invändiga så chansartat den här gången men gör så klart upp om det med. 

2 Van Gogh Z.S. 20% är också startsnabb men spår lite väl långt in och tar sig väl förbi den invändiga favoriten men kanske inte kan svara upp mot The bald Eagle men kan få lopp i rygg på den kanske. Skulle han komma till spets är det så klart bra chans men då kan det bli lite fart från start och hästar som avlöser utvändigt så kan bli tryck på loppet hela vägen och inte givet att han vinner bara för han tar ledningen. 

4 Elit B.R. 3% blev fast med sparat sist och rycktussarna satt kvar så får kanske ut sparade krafter den här gången. Speedig och fungerat bra på barfotan så fortsatt så och tänkbar skräll från fint spår. 

 

Stora systemet

Avd.1: 1-4-5-7-10-11.

Avd.2: 9 Tangen Haap

Avd.3: 1-8-9-11-12-15.

Avd.4: 3-14.

Avd.5: 1-2-3-4-5-6-7.

Avd.6: 2-3-5-7-8-10-11.

Avd.7: 12 Spickleback Face

3528 Rader som kostar 1764 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 4-5-7-11.

Avd.2: 9 Tangen Haap

Avd.3: 8 Diones Smaragd

Avd.4: 3-14.

Avd.5: 3-4-5-6.

Avd.6: 2-5-7-10-11.

Avd.7: 12 Spickleback Face

160 Rader som kostar 80 kronor. 

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.