Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 20 Miljoner Jackpot V86-Express 29/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jackpot på 20 miljoner då både sexor och sjuor frös inne förra veckan så klart bra spelläge nu. Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här, men i enklare lopp där favoriten blir släppt till spets och det inte alltid är fulla fält, så rinner ledaren undan oftare här på många andra banor. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Solvalla har sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter. Spelstopp är som vanligt på express-omgångar 20:30, vilket så klart gillas. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen har en stark favorit från Gocciadoros stall fått bästa spåret och offensiv körsven så tror att det bara bombas mot ledningen till 5 Blu Di Prussia 49% sitter där och sedan har jag svårt att se någon plocka ner henne. Kort distans är perfekt och då det inte blev några hårdingar för klassen från sämre lägen så går väl favoriten bara undan. (Det kunde ju varit hårdare hästar med då det är en spårtrappa men inte alls tuffare än hon slog sist). I Sverigedebuten slog hon också hingstar och valacker där bland andra No Pressure fick ett klart bättre lopp men kunde inte utmana (, No Pressure stod i 1.66 och kom från V75-start som betrodd före det). Ett lopp i kroppen nu således och kanske är ännu bättre även om det inte behövs, då hon kördes i fjärdespår hela första svängen sist och från utvändigt tryckte hon ner ledaren tidigt och höll undan mot hästar som betydligt snällare resor. 

 

Gå Kort!

I sjunde avdelningen väljer jag att gå ganska kort där 6 Valour Kronos 34% kanske är rätt favorit på spetschansen med biken på. Han har rekordsänkt rejält på kort distans i sommar sedan Gustav började köra i biken, och han har även gått bra över medeldistans. Han kommer dock från galoppmisslyckande och har en del galopper historiskt sett så viss risk finns så klart, då han verkar trivas allra bäst på Halmstad. Han har gjort bra lopp och vunnit på Jägersro med och även segrar på Solvalla i tidigare regi så banan oroar väl inte egentligen även om det var på Jägers startgaloppen kom sist. 

7 Hat Trick 9% var alldeles för låg procent på de tidigaste systemen men ser ut att få mer streck under onsdagen och ska så ha. Den här var ute i Derbykval sist där det var dåliga ryggar och bara att glömma det loppet. Galopp med till synes sparat när Goop skulle lyfta ut till attack i finalen av Sprintermästar-finalen tidigare i somras. Har alltså tävlat mot stenhårda kullkamrater allt som oftast och kunde haft betydligt mer på kontot. Ny regi sedan i slutet av augusti och har Riordan hittat rätt kanske den här kan få betalt på att härdats mot miljonärer i kullen. Säkert bra ordning direkt då det blir barfota och bike direkt. 

11 Bravo Santana 17% har startat en hel del på V75 och med 9 segrar på 29 starter har han bra statistik. Bakspåret missgynnar så klart då han är startsnabb men han tål repor ute i spåren med och med minsta tur på vägen bör han segerstrida här. 

BRAVO SANTANA STRUKEN!

 

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 7-8-2. C 1-4-11-10. D 5-12.

Fint lopp där den tidiga favoriten 9 Velten Red Red Red blev struken under onsdagen och jag hade redan tänkt att spela med annan förstahäst då det var bakspår. 

3 Zanardi Grif 15% har fått två lopp i Dahléns regi och nu åker biken på så ska absolut kunna vara med i spetsstriden, om Takter väljer den taktiken, då han öppnat ganska snabbt i tidigare träning. Är nog bra för loppet då han vunnit 8/36 lopp och är kvar i låg klass. 

7 Hazard In 6% är en Googoo Gaagaa-avkomma som gjort det helt okej i ett par starter på V75 för Bergh som sedan i juli är i ny regi. Tre lopp i kroppen och vann lätt från dödens sist så kommer nog med formen på topp. Nedstruken ett spår och fortsatt Ecce upp som har riktigt hög segerprocent och den här skulle kunna utnyttja den vinklade vingen för att kanske till och med komma till ledningen. Borde kunna komma ner i fältet på bra sätt och inte beroenda av någon speciell löpning så måste räknas tidigt på högt spelvärde.

8 Joker Of Steel 20% är loppets favorit och får Kanske ett och annat extrastreck efter strykningen med. Klart gynnad av att vara nedstruken ett spår och att slippa ha någon utanför sig kan göra att det han kan gå i väg felfritt. Frågetecken för form då det var dubbla galopper sist men ska vara uppfräschad sedan det och har gått bra banjobb så är säkert förberedd. 

2 Ardesio 4% har gjort en start för Paal och den här startsnabb så kanske tar sig förbi den invändiga och kan hitta bar lopp i kanske rygg på ledaren. Bike direkt i nya regin och det såg bra ut men han fick aldrig helt fritt förrän det var för sent, efter att bytt position några gånger. Står bra inne på pengarna från bra spår och måste ha lite högre segerchans än procenetn antyder. 

1 Cojito 9% öppnar väl Erik så fort det går med men inte givet alls att det går att försvara innerspåret ändå. Tror att det är hög risk att den här blir över från start och då behövs tur. 

4 Riley S.W. 11% är startsnabb från bra spår och kanske kan komma ner till plankan men man brukar inte köra i spets, utan sikta på rygg ledaren i Sverige-starter. Sjunnesson är inte så offensiv och det kan lätt bli tredje invändigt här och det är väl något sådant som behövs då han varit struken två gånger i rad och inte gjort ett lopp på länge nu. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 3-11-10-4. C 8-1-2. D 6-7-9-12.

Jämnt streckat mellan tre lägesgynnade ekipage men det är en spårtrappa och jag tar med tre till från sämre lägen, till att börja med, men kan vara aktuellt med ytterligare något streck då loppet ser öppet ut. 

5 Sashay Kemp 27% är mycket startsnabb och från perfekt utgångsläge blir det nog spets. Goop upp och barfota runt om aviserat så den här kanske spårar runt om när hon slipper stöta på Marion Fouty Bon, Sister Sledge och andra miljonärskor hon mött mest hela tiden på slutet. 

3 Keely Queen Er 36% var en riktigt positiv överraskning då vann överlägset sist men det var en fin spårtrappa då och mycket hårdare mot den här gången. Kanske ska vara favorit på det fina formintrycket men blir nog lite för stor favorit. 

4 Viveur Bi 21% har bra utgångsläge men kan inte utnyttja det då han inte är startsnabb. Skulle han komma ner i bra slagläge kan han slå många till slut. Han kom med en del vinster och stod bra inne i sin låga klass sina första två säsonger i Sverige men sedan har det varit tuffare. Lite uppåtform på slutet men klart överstreckad här och bara en av många. 

10 Staro Mojito 2% är inte så startsnabb så bakspåret kanske inte spelar jättestor roll för den här som är stark och fäller många till slut om det blir lite tur med resan. Borde väl ha lite högre segerchans än den låga procenten han är spelad till. 

11 Rally Gunnar 3% gjorde en bra comeback sist och spurtade bra efter ryggresa och fungerade bra i travet så Stenströmer var väldigt nöjd. Nu är det rejält kuskplus så kan kanske skrälla här. 

8 Fire N´Fury är mycket bättre än sin formrad och ska tas på allvar när det inte är hårda kullkamrater mot. Skor på och vanlig vagn sist nu blir det åter optimal balans för honom med barfota fram och bike. 

1 Break Through 6% duger säkert bra i klassen med mycket chansartat läge då flera startsnabba har fina spår och här kan man hamna för långt ner invändigt. Hittar man ut räknas han så klart. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 1-4. C 2-5-12-6-10-11. D 9-8-7.

Final I Breeders Course för tvååringar. 

4 Hepburn 47% blir för stor favorit, så hög segerchans har hon inte i ett fint tvååringslopp. Visst skulle hon kunna bli släppt till spets i kraft av sitt stora favoritskap men tror att alla har god tilltro sina hästars kapacitet här och det blir nog svar av invändiga hästen, sida vid sida. 

3 Gio Cash 23% var riktigt rejäl i sitt kvallopp hit som också var hans tävlingsdebut i tuffa förhållanden och långsamt förstavarv så gick han väldigt snabbt sista halvvarv från andra utvändigt och gick undan med vad som behövdes och lite till. Han bör ju gå mycket framåt med loppet i kroppen och det gör säkert andra här med men det var ju hans tävlingsdebut, så lite extra för honom. 1.14,8 i rejält oväder är starka papper för en debutant och i sitt kvallopp inför det öppnade han ganska snabbt så kanske håller ut favoriten och leder runt om, tänkbar spik. 

1 Jazzy Dancer 10% hade ett par lopp i kroppen inför kvalloppet men galopper då, så första riktiga loppet sist och gjorde det bra. Malmqvists hästar har gått riktigt bra i Frankrike i år och den har tränats där nere så kommer väl förberedd till de största loppen på hösten här hemma och måste räknas tidigt. Kan Erik få lite extra fart från start så kan han kanske svara spets men då det är orutinerade hästar brukar fälten spricka upp och det skulle kunna bli en del galopper så inte orolig att han sitter fast i den här lopptypen. 

2 Urban Face 9% gick bra tid i sitt kval hit på 1.14,7 och måste räknas tidigt men inte visat någon startsnabbhet och Dante är klart minus så klart, även om Adrian kanske inte är så mycket bättre heller. Lugn start att vänta och kanske kan hamna för långt bak då men slår säkert många till slut. 

6 Bellissimo Face 5% är tredje ekipaget från Kolgjinis som Lutfi kör och den här kanske kan öppna hyggligt då det blir lättning i balansen nu. Inte omöjligt att Ludde laddar vad som går från en bit ut för att kunna köra sig till spets och släppa till favoriten. Svårt att räkna på hur loppet blir kört över huvud taget men kör man offensivt tidigt brukar det kosta till slut för tvååringarna. 

12 Look Of Love D.E. 3% gick bra hela vägen sist och kunde kanske drivits för andraplatsen för att få ett bättre spår här men nu blev det som det blev då hon avstannandes gick i mål som trea med till synes sparat. Spår 12 och då valde Jean Pierre Dubois att stanna hemma så klart kuskminus och borde få svårt att runda alla härifrån. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 3-1-12. C 5-2-8-6. D 11-10-4.

Här kommer min kompletterande spik, 7 Fröken Fräken 65% som kanske drar för hög procent här men jag väljer att bortse från det då det är V86 och det går att spika dom med högst segerchans i sina lopp på ett helt annat sätt än i många andra spelformer. V86 är svårt nog ändå, generellt sett så man tål en eller ett par stora favoriter och kan ändå ha många rader med chans för höga utdelningar. Fröken Fräken borde ha mycket hög spetschans från springspåret med Örjan och efter visad spetsseger sist så ska vinstchansen vara väldigt hög. Det saknas vettigt motstånd så Örjan ska kunna ta safteystart och kör sig sedan till spets så är det över. Galoppen i voltstart kom från sämsta spår fyra, för tränaren själv och stort kuskplus nu så klart. 

Vid omstarter i voltstartslopp ökar chansen för den som är bäst av bakspårshästarna och det är utan tvekan 12 Kawana 18% och om man tycker favoriten är övertsreckad så är även den här det. Riktigt chansartat läge och lågt spelvärde på det motbudet så det stärker min tes att Örjans uppsittning är en stark spik så ska man gardera behöver man ta med många med låg segerchans men som ger bra potential när de väl vinner. 

1 Gentiane Evening 2% har bästa spåret och borde få ett bra lopp men haft svårt att vinna ens i breddloppen. Rejält kuskplus nu så skulle kunna skrälla som o-spelad. 

2 Kylie C.Boko 3% gör ofta ganska bra lopp för klassen men har en andraplats som bästa placering. Varit struken sedan sist och frågetecken för formen. 

3 Listas Prettywoman 2% har bra spår och är startsnabb så kanske kan spetsa och släppa till favoriten, får bra lopp där framme oavsett och ska kunna skrälla. 

5 O.M.Gema 3% gick klart godkänt som tvåa på barfota runt om och var även tvåa andra gången hon gått så. Crebas får bra fart på henne och kommer man i väg från spår fem borde hon ha bra chans.

8 Edgeuptotop 3% får ett bra smyglopp men är bara tre år och har inte direkt varit nära att vinna lopp sedan andraplatsen i sitt debutlopp för över ett år sedan. Lite ändringar i huvudlaget kanske ger effekt här. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 8. B 3. C 4-9-6. D 10-2-7-1-5.

Hästägarekannan för högsta klassen och det blev lite skiktat startfält med några som inte ens duger i Silverdivisionen mot ett par som tävlat mot yttersta eliten. 

3 Night Brodde 51% var nere i Italien och gick två heat samma dag där han körde galopp i det ena och utmanade Vernisage Grif lite i det andra. Det kan sitta i benen med två heat samma dag på hårda italienska banor och jag blir inte förvånad om det blir galopp nu. Kommer han bra ur det så kan han å andra sidan gå framåt med hårda lopp och kanske bara leder runt om.

8 Zarenne Fas 18% har mött eliten hela säsongen och går ner rejält i klass nu så han kanske körs framåt här för att kanske kunna reglera fältet från dödens. Han har gått bra i den positionen tidigare och kan absolut vinna därifrån. Litet fält och tas han lugnt från start kan han styra på tidigt och gå ett rejält slutvarv i spåren med. 

4 Wild Love 5% är en toppspurtare när hon har form och startar nu från bra läge. Kanske gått ur den fina form hon hade efter Frankrike-träningen i vinter. Men om favoriten skulle galoppera eller tvingas öppna hårt eller få tryck av Zarenne Fas så skulle hon kunna spurta ner alla till slut. 

9 Campo Bahia 15% är en topphäst i grunden som kanske ska köras för att bygga inför framtiden. Hästen har dock så hög kapacitet så går nog framåt mycket med förra loppet i kroppen och här blir det klart kuskplus så kan vinna trots bakspår. 

6 Tycoon Conway Hall 4% kan öppna snabbt så med vinklad vinge som ger lite effekt redan för sjättespåret så kanske han skulle kunna sätta fart på loppet från start. Tar väl sig inte förbi favoriten men kan få den att öppna lite för snabbt och skulle Night Brodde galoppera kanske Uhrberg spetsar.

 

 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 4-6. C 1-7-2-3-8-11. D 12-10-9.

Se “Bästa Spiken!”

5 Blu Di Prussia 49% Är nog riktigt bara för bra sin klass här då hon kommer med stark statistik med 13 bland de tre främsta varav 7 segrar på sina 23 starter. Det enda som kan oroa är väl att hon har en del galopper i historiken men fungerade bra på kanske lite snällare svensk bana än Italienska, som ibland kan vara betydligt hårdare. Hon gick barfota fram sist och ska nu kanske gå barfota runt om. Helst vill man vill inte se förändringar på något som fungerade så bra som sist men inte alltid givet att balansanmälningar stämmer, speciellt då det gäller utländska tränare och hästar. 

4 Håna Am 12% har med bra utgångsläge och är ganska startsnabb så kanske kan komma till spets för att släppa till favoriten och får ett bra lopp.

2 Holy Ground 16% drar en hel del streck och Walmann har hittat lite formtopp i stallet på sensommaren så håller det i sig och inte går tillbaka till det normala så kanske den ska ha viss chans från bra läge. Överstreckad då han bara vunnit ett lopp och varit tvåa en gång på sina 13 starter och båda framskjutna placeringarna var i karriärens två första starter så mot betydligt enklare motstånd för över ett år sedan. 

6 Quanting Indika har bra form och Claes Sjöström har bra snurr på såväl sitt stall som sina styrningar i år och har tagit rejäla kliv senaste åren. Kan öppna okej och ska kunna hitta bra position trots spår utanför värsta konkurrenterna. 

1 Dream E.G. 1% har fint smygläge och även om han var lite sämre sist så kan han studsa tillbaka bra då det är bike och barfota nu, som vid andraplatsen näst sist. Nu är det dessutom kuskplus så skulle han kunna få rygg på ledaren eller tredje invändigt med lucka i tid så skulle han kunna skrälla. 

7 Listas Marion 3% är startsnabb men har ett bra tag mellan starterna och körde dubbla galopper i slutet på augusti så länge sedan hon gick ett helt lopp så borde kanske inte räcka i Solvallakonkurrens direkt i comebacken. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 7-11. C 3-12-9-4-2-1. D 10-5.

Se ”Gå Kort!”

Tre hästar höjer sig och jag stänger på de tre där ytterligare ett par hästar drar en del streck. 6 Valour Kronos 34%, 7 Hat Trick 9% och 11 Bravo Santana 17% blir mina tre streck då den förstnämnda kanske kan ta sig till ledningen tidigt och båda första två är gynnade av den vinklade vingen och borde kunna köras till bra positioner. De två sist nämnda kanske är de två hårdaste i fältet och kan vinna loppet på fler sätt än att få det serverat. BRAVO SANTANA STRUKEN!

3 Unico Broline 18% är det kanske lite frågetecken för formen på till den här höga procenten då han fick ett fint lopp i andra ytter sist och kunde vänta länge med att sätta in attacken men höll bara tempot hyggligt till slut. Gången före var det startgalopp redan innan bilen släppte fältet och han är inte startsnabb för att utnyttja spåret heller. Har bara en seger på senaste nästan två åren så hamnar utanför min kupong på lågt spelvärde. 

2 Ornello 11% trivs nog som bäst på vintern när det går lite långsammare tempon och alla andra också tvingas ha skor på, då han alltid går med skor. Tröttnade dessutom redan halvvarvet kvar sist så oklar form och den här står jag över. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 4. B 6-7-3. C 1-12-9-5-2. D 11-10.

Treåringslopp för ston där favoriten 8 Breeze hade vingeläge och var given att gardera men blev sedan struken så ännu öppnare nu när den klara favoriten och enda hästen som tjänat mer än miljonen är borta. Tänkbart att strecka alla då ingen känns helt chanslös här. 

Mattias Djuse har två hästar till start där båda fick bakspår men både 9 Global Countess 2% och 12 Al´s Starlicious 2% har intressanta toppkuskar upp. I treåringslopp för ston är det inte helt ovanligt att det går lite för fort där framme från start som kan sitta i benen till slut och då får även de med sämre lägen chansen till slut. Goop och Jepson brukar kunna hitta rätt resor lite oftare än många andra så till väldigt låga procent måste båda vara intressanta nu, även om det kan bli så att båda inte går maxat i balans den här gången. 

3 Imhatra Am 7% har två lopp i kroppen efter USA-import och är startsnabb och kommer ingen bra för att överta tidigt kan den här leda runt om, men kan också få bra lopp i rygg på ledaren så klart. 

1 Arnaka Face 21% kan öppna fort men det är inte alldeles enkelt att försvara innerspåret på Solvalla med ett par snabba ute i banan och det är risk att hon blir fast. Som klar favorit nu när den förra favoriten är struken blir hon överstreckad och bara en av många här. 

7 Cintra 12% tävlar ofta i hård konkurrens och när hon mötte lite enklare sist vann hon lättså kommer med formen på topp och ska duga bra här även om det är vingelläge då hon inte är startsnabb. 

6 M.T.Rapunzel 4% är startsnabb och kanske kan ta sig förbi Imhatra Am och Aranka Face då hon kommer en bit ut i banan. Får nog ett bra lopp där framme i kraft av sin startsnabbhet och var ute i ett hårt Kriteriekval sist där Isabelle Cash spurtade snabbt förbi Good Vibes till slut och Rapunzel var före bland andra Cintra i mål. 

4 Black Magic Eyes 16% låter Reio väldigt nöjd med och den är ganska startsnabb så borde komma i väg bra från bricka fyra. Har mest tjänat och flest startpoäng så från toppspår rankar jag henne först. 

2 West Wind 1% står det nog fel i programmen angående starten näst sist då Dunder säger att det blir första barfota runt om den här gången. Är ganska startsnabb men han varnar för att det är galopprisk om man laddar så han försöker bara hålla bra position och hon är kanske lite grön för att slå de bästa här. 

5 Karisma River 1% är Marcus nöjd med efter att fixat till lite grejer i ryggen på henne sedan sist och det kanske ändras lite i huvudlaget nu. Han menar att hon är mer startsnabb än hon visat och är optimistisk så kanske inte ska glömmas bort helt från statstikspåret. 

 

Stora systemet

Avd.1: 2-3-7-8.

Avd.2: 3-4-5-8-10-11.

Avd.3: 1-3-4.

Avd.4: 7 Fröken Fräken

Avd.5: 3-4-8-9.

Avd.6: 5 Blu Di Prussia

Avd.7: 6-7.

Avd.8: 1-2-3-4-5-6-7-9-10-11-12.

6336 rader som kostar 1584 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 3-7.

Avd.2: 3-4-5-10-11.

Avd.3: 3 Gio Cash

Avd.4: 7 Fröken Fräken

Avd.5: 3-8.

Avd.6: 5 Blu Di Prussia

Avd.7: 6-7.

Avd.8: 1-3-4-6-7-9-12.

280 rader som kostar 70 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.