Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Jägersro 5/9

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.


V75-Omgången. 

Extra V75 på Jägersro under söndagen, då det är Svenskt Travderby och Stoderbyt i fokus. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid kanonbana och valfri balans är självskrivet här nere. 
 
Bästa Spiken! 
Veckans snackis är väl 5 Calgary Games och jag tar ställning där många sprider strecken väljer jag att spika. Nurmos håller honom väldigt högt och från stallet hörs väldigt positiva tongångar under veckan. Han ska vara den som kanske går framåt mest med kvalet i kroppen då han är orutinerad på tävlingsbanan och man tror på riktigt bra effekt av barfota och kanske även googles. Jag brukar skriva att det är chansartat på stora favoriter men intressant på utmanare med större ändringar och här är det jämnt streckat och hårt mot så helt rätt att chansa i största loppet, med utrustningsändringar. Han är bara trea på tidiga strecken men då man kan få upp startsnabbheten ordentligt så tror jag på hög chans för spets och slut, hoppas annars han bara är bäst utifrån också. 
Svenskt Travderby går som avdelning sex inom V75, och jag skrev om loppet under fredagen redan och på söndag förmiddag har Calgary blivit knapp favorit före San Moteur och Önas Prince.  
 
Gå Kort! 
I Fjärde avdelningen kommer omgångens största favorit ut i 6 Bor Unicorn men till 70% är det klart värde att gardera då man får bra rens i kuponghögen redan om andra-eller tredjehandare vinner. Bort Unicorn har varit bra och galoppen för tre starter sedan skyller man på att bilen inte fungerade för honom. Litar ändå inte helt på honom och skulle han ha en ofräsch dag kan han mycket väl fala ur travet så jag tar med ett par hästar till. Loppet är skiktat och ett par motbud höjer sig och det känns heltäckande på tre streck.  
9 Harran Boko har redan mött hästar i högsta klassen flera gånger och gör det bra nära elithästar, så har fått mer hårdhet än konkurrenterna här och propositionen är bra för honom. Bakspår spelar mindre roll den här gången då det är litet fält och flera borde vilja hitta ner på innerspåret.  
2 Apapmand Klev förbi Cokstile sist och är sitt livs form nu när han klivit upp i högsta klassen. Juul har bra timing i sina styrningar för dagen med och är still goding strong 71 år gammal. Har läge för att hamna bra till från sitt andraspår och måste räknas. 

 
Avdelning 1. 
Ranking: A 9. B 5-7. C 9-5. D 4-1-2. 
Stayerlopp med litet fält och då ska ju bästa hästen på bakersta fållan ha bäst chans men fyra fållor nu men det har mindre betydelse då det bara är en på grunddistansen. 9 Ferrari Sisu har visat form på slutet och trivs bra över distansen så borde ha bra chans att hämta in tilläggen, given förstahäst här.  
Mest streckade är två ekipage på fållan 20 meter före min idé och där 7 Oscar L.A. Är ganska stor favorit men gör debut på den dryga distansen och har tjänat snabba pengar i sommar så möter tufft nu. 5 He’s Marvelous är nog en bättre chans från samma fålla då han har rutin i långloppen och trivs bra över distansen. Han har ett lopp i kroppen efter träningsperiod och frånvaro från tävlande och går säkert framåt en hel del med den starten. De tre nämnda höjer sig mot övriga med få hästar att runda skulle jag bli förvånad om det går utanför den betrodda trion.  
 
Avdelning 2. 
Ranking: A 5. B 8-2. C 9-3-4-1-10. D Övriga. 
Sprinterdistans med ganska fin klass på loppet, där det ser jämnt ut på pappret och streckar flera.  
2 Valour Kronos är loppets stora favorit och kanske bli lite för stor. Visst är han snabb ut och många har honom som spetsfavorit men flera snabba en bit ut gör att det inte alls är givet att han kan svara från spår så här långt in. Favorit i fara.  
4 Hector Greenwood är startsnabb från bra läge och måste ha högre segerchans än de tidiga spelarna bedömer. Bike och barfota anmält och det kan bli spets och rygg på ledaren. 

5 Argo Lux är startsnabb från toppspår och räknas i spetsstriden och slutstriden med så klart, då det är form på topp här och glöm loppet näst sist då det blev fel från dåligt spår. Jag rankar den här först då jag tror att det finns god chans att han antingen spetsar av egen kraft eller att Hector spetsar och han kan vara först fram och överta. 

8 Giordano Soa har jobbigt spår men är snabb bakom bilen och med vinklad vinge kör väl Goop framåt för position. Här är det barfota runt om aviserat och det är första gången så mycket intressant trots spåret. 

 
Avdelning 3. 
Ranking: A 8. B 3-1. C 6-2-7-11-5-12-4. D 9-10. 
Derbystoet och en öppen historia då kullens drottning i 8 Honey Mearas fick just spåret längst ut efter att bara varit tvåa i sitt kval hit. Örjan har oftast mycket sparat i försökslopp och sedan toppas det till finalerna från Reden med utrustning och finslipande jobb, så sköter Örjan och hästen resten. Så hon är nog ändå etta på rankingen trots spåret och hon vann StoChampionatet från bricka 11.  
3 Hall Of Am Är loppets klara favorit enligt dom tidiga spelarna och mycket på sin startsnabbhet. Räknas så klart tidigt men ska inte vara dubbelt så mycket spelad som Honey Mearas. Blir det spets kan hon så klart rinna undan men jag tror många öppnar lite snabbare än normalt här för att söka position och då kan det gå fort i starten och kosta lite mer för favoriten, då har hon vikit ner sig förr.  
1 Bring Me Wine och 4 Tilda Express är båda startsnabba från bra utgångslägen så kanske ingen helt gratis ledning för spetsfavoriten och det kan kosta lite tempo för alla tre innan positionerna är intagna. Bring Me Wine kan mycket väl leda loppet runt om eller vinna från rygg på ledarinnan med lucka i tid, då hon är mycket speedad. Tilda kanske inte riktigt är på den nivån som behövs för att vinna en stor final men går nog mycket framåt med försöket hit och skulle kunna vara långt framme om hon hittar rygg på ledaren. 1 BRING ME WINE *STRUKEN* och då ökar så klart chanserna för att favoriten kommer lättare till spets, men lägen blir också bättre för de med spår långt ut bakom bilen och tänk på den vinklade vingen, den har effekt. 
I princip alla med framspår har segerchans men även ett par av bakspårshästarna räknas om det blir lite tryck på loppet.  
 
Avdelning 4. 
Ranking: A 6. B 9. C 2-8. D Övriga. 
Se “Gå Kort!” 
6 Born Unicorn, 9 Harran Boko och 2 Apapmand utgör starkt trehästarslås här och den som vill chansa lite stänger på de två först nämnda. 

8 Ubiquarian Face har väldigt hög kapacitet och var med i flera stora finaler som treåring men har galopperat bort mycket pengar. Hade lite tuffare i hård konkurrens som fyraåring då dom som är i fem år i år var en väldigt bra kull. Får allt mer rutin och har pengar att tjäna även i högsta klassen så även om läget är uselt. Är den tänkbara storskrällen här, då det är hemmaplan och stallet hade toppat hästar igår, så bra form hos Kolgjinis.  
 
Avdelning 5. 
Ranking: A 3. B 2-6. C 5-4-8-11 D Övriga. 
K.G.Bertmarks Minne och det för B- eller K-licensinnehavare som får köra om ett förstapris på 150 tkr så klart anrikt lopp med hög status bland ”amatörerna”.  
Spelar med kompletterande spik på 3 Condior som jag gillar. Han är startsnabb och stark så lär svara alla angrepp och har god chans att leda loppet runt om. Skulle han bli överflyglad i starten så tror jag han respekt med sig och får överta av dom flesta  men kan vinna loppet även från utvändigt ledaren tror jag.  
 
Avdelning 6. 
Ranking: A 5. B 3-1-2. C 9-4-9-11. D Övriga. 
Se ”Bästa Spiken!” 

Jag litar på Nurmos förmåga att ställa ordning till viktigaste uppgiften med sina absoluta kanoner och spikar därför 5 Calgary Games, även om han är osynad mot kulltopparna. Han är trea på strecken men blir kanske knapp favorit eller tvåa på strecken när det är färdigspelat, men de tre mest streckade hamnar runt 20% så klart spelvärd procent att chansspika till.  
3 Önas Prince är startsnabb men har oftast blivit släppt till spets i kraft av sitt stora favoritskap i loppen och är sällan riktigt synad i loppen. Nu lär det inte bli lika billigt men han är så klart kullens kung och är hästen att slå, så ska vara favorit från spår invändigt om värsta konkurrenten. Här är det inte alls givet att han blir framvinkad till spets och då får vi se hur han går från andra positioner. Inte heller givet att han håller undan även om det blir spets för han har ändå gjort många lopp i år som han toppats till och det är inte givet att man kan matcha så till alla storloppen, det får ibland effekten att det blir lite tyngre framåt hösten. Visst är detta en absolut undantagshäst och då kan det funka men ingen har vunnit Kungapokalen, Sprintermästaren och Derbyt på väldigt länge. Bike på är plus som han gått med bara en gång, i sprintermästarfinalen men skor på bak är så klart minus även om det är väldigt små lätta skor.  
2 San Moteur är inte lika startsnabb som det tre värsta konkurrenterna men stark till slut och distansen kan absolut vara ett plus om det skulle bli lite körning mellan de tre startsnabba betrodda här. Goop kan få ett bra lopp bakom och han är nog tillsammans med Calgary den som går framåt mest med kvalloppet i kroppen då han tävlat sporadiskt, med bara ett lopp i kroppen i år, inför Derbykvalen. 
1 Brambling från firma Redén/Khilström och den här har dom fått ordning på sent inpå Derbyt och inte kunnat träna som tänkt då det var opperation i en hov tidigare i sommar. Chansartat om han är i full form men såg ruggigt laddad ut över mållinjen i sitt försök och fick liksom de andra favoriterna en del sparat i respektive kval hit. Han är snabb ut men släpper nog om Kontio kommer med fart och får bra lopp i rygg på ledaren. Mot övriga svarar han nog och lopp i rygg på ledaren eller i spets så kan den här med vinna så klart.  
Stallkamraterna 4 Henry  Flyer Sisu och 9 Chiruska med rätt lopp kunna överraska och som vanligt oerhört starkt av Nurmos att kvala in tre till Derbyt. 

11 Titan Yoda är så klart rolig då det är ett litet B-tränarstall som höjts oerhört sista året och häftigt med en med i Derbyt redan. Barfota runt om första gången och skulle kunna vara tokskräll.  
 
Avdelning 7. 
Ranking: A   B   C   D Övriga. 
Vinner två betrodda i femte och sjätte behöver vi en skräll i sista för att få upp utdelningen och det ser inte als omöjligt ut, att det ska kunna skrälla här.  
Tilläggslopp över 1640 meter gör det alltid tufft för tilläggshästarna och då det är voltstart växlas det ner till vanlig vagn för 8 Svecak Palema som är stor favorit. Visst är Goops häst bästa hästen i fältet men läget med tillägg och vanlig vagn på gör att det måste vara favorit i fara.  
Streckar nästan alla på grunddistansen och troliga ledarinnan är väl 6 Heaven Mearas från ensamt springspår. 1 Manstone Two U. Har dock en bra chans att svara upp men André vann Diamantsto-loppet under lördagen genom att släppa och gå förbi till slut från rygg på ledaren så tänkbart att det blir sådant upplägg även för den här. Bästa spåret och André Med formstall väljer upplägg med häst som är bättre än raden, det måste vara tidigt.  
2 Cash And Carry blev het i kvalet till Stoderbyt sist och har hög kapacitet för klassen hon är kvar. Siktades mot stoderbyt så ska vara klart bra i dag och från fint läge borde hon få ett bra lopp och ska absolut vara med och göra upp här 
5 Nymke Brigadoon har varit stor favorit i Diamantstolopp i sommar och har gjort det klart godkänt två starter i rad så när hon nu ör totalt bortglömd på strecken är det läge att ranka upp på fint spelvärde. Jepson upp är intressant och kul skräll. 

 
 
Systemförslaget 
Avd.1: 5-7-9. 
Avd.2: 2-3-4-5-8. 
Avd.3: 2-3-5-6-7-8-11-12. 
Avd.4: 2-6-9. 
Avd.5: 3 Condior. 
Avd.6: 5 Calgary Games. 
Avd.7: 1-2-3-5-6-8-13. 
3024 Rader som kostar 1512 kronor.  


 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.