Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Jägersro 24/8

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

Extraomgång med V75 till i kväll, tisdag då det är uttagningar till Svenskt Travderby. Att tänka på är att de här kvalloppen går bara ettan och tvåan vidare till finalen, det samma gäller för Stoderbyt. Det gör att man får dåligt spår om man blir tvåa och fler kanske går för seger än i många andra uttagningslopp. Lite kortare tips idag då jag hade feber i natt och lägger ännu mer fokus på morgondagens jackpot på V86. Jag har ändå kollat över omgången rejält och tror verkligen det finns chans att fälla ett par tre av de stora favoriterna så siktar på att någon kommer bort så det finns chans för hyggliga utdelningar. 

Andelsspelen på ATG-tillsammans är öppna med spelar med halv ordinarie insats, så 100:-/andel. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen är 3 Calgary Games dryga 55% på tidiga systemen och lär väl sluta runt 60% men är obesegrad och Nurmos bästa chans till Derbyseger efter spårlottningen i försöken i kväll. Från bra spår kör Kontio bara framåt och får överta av alla här och ledningen ska han slås. 

 

Gå Kort!

I första avdelningen är det väl hög chans/risk att kullens kung 2 Önas Prince bara bombar till ledningen och spårar runt om men jag gör ett försök att fälla med ett starkt motbud. Per Nordström vann båda korta E3-finalerna i helgen men Felix Orlando som vann bland hingstar och valacker var lite var lite seg i sitt utagningslopp och var bara fyra spelad till 1,20 så Per brukar toppa till finalerna och inte givet att det absolut topprestation att vänta i försöket här heller. Visst blir det gratis spets och han är frisk blir det svårt för övriga men han var klart sist av de felfria i Kriteriet i fjol, men måste ha varit sjuk då. Kanske är inte lång distans hans bästa heller så det finns chans att försöka fälla men på litet system är han nog vettig som en tredje spik. 

10 Napoleon Cash blir det maxat på här med barfota runt om första gången och bike på första gången och förmodligen blinkers som sist. Haft problem med fötterna tidigare men verkar vara bra nu så ger ändringar och förmodad toppad träning effekt kanske han kan skrälla här. Jag chansar och dubblar systemet då det här nog är bästa hästen bakom favoriten, så skulle favoriten ha en sämre dag kan det gå. Gillar att Jepson får allt fler chanser på Nurmos fina hästar med och han är en taktiker som brukar ge hästarna rätt resor. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

2 Önas Prince och 10 Napoleon Cash blir mitt starka lås här men nämner något om ett par av motbuden. 

5 Staro On The Rocks har bara gjort en start I Riordans regi och kom väl förberedd så jag spikade direkt i tipsen då han trivs utvändigt och det blev den positionen han fick med. Avgjorde på skalle sista biten med liten marginal och var kanske inte helt på topp då och säkert siktats mer på det här. Kan bli dödens igen och krävs väl att favoriten är riktigt dålig för dagen om det ska gå att ta ner den från utvändigt men Kevin lär väl kolla om allt står rätt till med favoriten?!

7 Hulken Sisu har gjort “tvärtom-resa” mot Staro, han har gått från Riordan till Hamre i sommar och höjt sig lite på det miljöombytet kanske då han är obesgrad felfri där efter tre starter. Ganska startsnabb när man laddar och kuskplus så med vinkad vinge kanske man kan hitta bra position. Kommer favoriten bort är han en som kan skrälla. 

 

Avdelning 2.

11 Brambling är riktigt bra och har desto bättre kapacitet då han hämmats av en pinne i hoven som växt in och man missat helt. Nu är han oppererad men bara ett lopp i kroppen efter det och stod ju över mycket träning i år. Då formen är tveksam är han given att gardera som favorit från sämsta läget. 

Jag tar många men gillar formen på 10 Amalncius B.B på slutet och även om han står hårt inne brukar det inte spela roll på Nurmos djur när det väl drar ihop sig till storloppen. 

Toppform även på 8 Capital Gain C.C. som matchats snälllare men gåt riktigt bra i försök och final på V75 i senaste starterna och ser ut att höja sig med uppgifterna. Kanske får tufft att räcka från spåret men med tur är det en kul skräll till 3%. 

7 Baby Boy är startsnabb och med hjälp av vinklad vinge kan det här vara ledaren så räknas tidigt på det. 

5 Kocu Boko går upp rejält i klass nu med minst pengar på kontot ska han väl vara en riktig lågprocentare. Han ska gå första gången barfota runt om, första gången med norskt huvudlag, första gången med rycktussar och första gången i bike. Skrällspår och kul med maxning på allt. 

 

 

Avdelning 3.

Här försöker jag fälla en riktigt stor favorit med några lägesgynnade motbud. 

2 San Moteur har bara gjort en start i år då han galopperade så tveksamt om formen räcker även om det inte är någon tvekan om att det är bästa hästen.Lite för hårt streckad för att vara vettig som spik med frågetecken för form. 

1 Selected News är startsnabb och matchats mot de bästa så inte konstigt han inte fått vinna så mycket. Bättre än raden och hittar han bara ut här så ska det gå men har ett par startsnabba utanför som jag tror har god chans att få bättre positioner än den här. Då han kan bli fast.

3 Global Beware kommer med absolut toppform efter vinst i både försök och final på V75 och är startsnabb så kan vara ledaren tidigt här och även om man släpper så blir det bra läge då han är väldigt snabb på kortspeed. 

5 Mellby Illusion är startsnabb och har toppspår så räknar med bra position och bra prestation. 

8 Global Badman är bättre än raden och var fin vid segern för tre starter sedan då det var första starten efter en opperation. han har fått lite omlagd uplläggning i kost och räning så hittar han tillbaka till sitt fina kunnande så kan han slå till trots spåret. 1% är lite. 

 

Avdelning 4.

Kompletterande spik i 3 Saynoara som fick sparat bakom hästar i Stochampionatets final och var precis på linje med 5 hall Of Fame som vek ner sig i spets då. Hall Of Fame ledningen gratis men blev het och la bort krafter. Kan kanske få spets igen men borde kanske köras i ryggar för att hållas lugn och jag tar ställning för Sayonara som avslutade betydligt snabbare än Hall Of Fame sist. 

 

Avdelning 5.

Här målar jag på rejält i det mest öppna försöket på pappret och streckar nästan alla, svårt. 

7 Mr Mah Can kan spetsa trots spår långt ut men har svikt förr. Är ändå rätt favorit, speciellt om han når ledningen. 

1 Elegant Ima var bara slagen av Önas Prince sist så formen är riktigt bra här och räknas om han kommer ut från sitt chansartade läge. 

9 Yuvaraij och 10 Henry Fyer Sisu är bpda starka och gynnade av distansen så har dom lite tur med positionerna lär båda fälla mpnga till slut här. Båda har en del galopper i historiken och den senare är väl den som visat bäst formintryck. 

5 Hombre D. och 3 Chestnut Boje är båda bättre än sina formrader på slutet. Lägesgynnade och ska kunna vara tänkbara skrällar om allt stämmer. Den först nämnda är ganska startsnabb och får bra position. Den senare har galopperat tre senaste starterna för tre olika körsvenner men testats nu första gången med Goop. 

 

 

Avdelning 6.

Se “Bästa Spiken!”

Det kan bli kubbning mellan 1 Head Run, 4 Berra Steel och 5 Furies Rain vem som ska få rygg på favoriten och skulle det bli utdragen körning gynnar det så klart bakspårets 10 Mister Hercules. Tror dock att 3 Calgary Games blir svår att plocka ner speciellt som Örjan och Redén inte alltid kräver vinst av sina hästar i uttagningsloppen. Mister Hercules galopperade i finalen av Sprintermästaren och har inget lopp i kroppen sedan dess så kommer säkert gå framåt med det här loppet och är inte borta i finalen sedan även om han bara skulle bli tvåa här. Vem som av de tre jag nämnde som startsnabba har så klart god chans att ta sig till final med och speciellt den som får rygg på favoriten då så klart. Head Run kanske kan få den resan men även 2,4 och 5 är startsnabba där 4 och 5 har bra lägen att ladda från. Berra Steel har inte matchats hårt i unghästloppen så kanske blir lite överskattad här, samtidigt kan han vara förbättrad med psykiskt höjande lopp och är mer van distansen än många andra. Furies Rain är bättre än raden då han haft dåliga spår tre gånger i rad och här lär han ha chans på spets och släpp. Han har dock inte vunnit så mycket och det blir andra starten över lång distans, som han bara provat i Kriteriekval så oklart hur han trivs med det men räknas på läget om favoriten kommer bort. 2 Digital Races är med startsnabb men tror han får svårt att både ta sig förbi invändig, sida vid sida och tror heller inte han kan svara utvändiga men är en faktor i spetsstriden, men räcker nog inte till slut. 

 

Avdelning 7.

Är det enda försöket till Derbyt men 12 hästar till start (efter att en blivit struken i ett annat försök där det var 12 startande från början.) Jag tror ändå en del på de sämsta lägena men det är så klart chansartat och jag tar med minst någon där framme också. Kan bli så att jag garderar på här betydligt mer till slut men nämner mina tre grundstreck i loppet och varför jag rankar ner ett par andra betrodda. 

11 Chiru är nog bästa hästen och har den minsta turen att komma igenom här så tror jag han bara vinner för det är Nurmos och storlopp så det ska vara matchat hit hela året. Det är helfel i skoinfon då man aviserat att gå barfota runt om och dragit tillbaka det sent ett par ggr. Sist var första utan skor helt och det fungerade kanonbra så det blir så igen och då tror jag han bara är bäst men då läget är chansartat tar jag med en trolig ledare av loppet men även en tilll från bakspår. 

5 Kissinger Boko är startsnabb till skillnad mot de andra två betrodda där framme och från toppspår med Adielsson upp lär den här köras i spets och tror han hög chans att komma dit. Det blir ett av mina två utgångsstreck men kryddar med en mindre streckad om det blir så att jag stänger loppet på tre streck. 

12 Halo Am här är formen verkligen ett frågetecken då han stått på annan träningslista över sommaren och varit struken två gånger. Nu är han tillbaka på Riordans lista och kommer säkert som hans hästar, väl förberedda till uppgiften. Ruggigt bra form på hästarna över lag där hans båda glänsare Aetos Kronos och Zarenne Fas kört in fina pengar i senaste starterna mot eliten så Riordan har bra modell att pricka formen när det gäller. Läge och tveksam form håller nere procenten och tar med honom på chans då han inte är sämre än någon i loppet på kapacitet. 

2 Titan Yoda är loppets favorit på läget antar jag men läget spelar mindre roll här då han är sölig ut och spår två gör kanske det bara värre då kuskarna har en tendens att vara väldigt nöjda med att redan sitta i andraspår. Det gör att de sällan laddar något och det fylls på utifrån och man kan lätt hamna bland de sista och tror absolut att det finns risk för att flera av bakspårshästarna tar sig igenom fältet på bättre sätt än den här från start. Trots spåret skulle han kunna efter någon av 11 eller 12 tidigt i loppet och det är favorit i fara. Höjt sig i Jennifers regi men matchats betydligt snällare än till exempel Chiru. 

6 Staro Obrigado är stark och bra som har vunnit från kniviga lägen förut men det är lättare att runda billigare fält än i lopp där inte gärna någon vill sitta fast till slut. Han är inte startsnabb för att vara gynnad av vinklade vingen och kan hamna på riktigt vingel här så klart överstreckad till 20% men borde väl sjunka något och är ändå aktuell vid bred gardering på sin fina kapacitet. 

 

Stora systemet

Avd.1: 2-10.

Avd.2: 3-4-5-6-7-8-9-10-11.

Avd.3: 1-2-3-5-8.

Avd.4: 3 Syonara

Avd.5: 1-3-4-5-7-9-10.

Avd.6: 3 Calgary Games

Avd.7: 5-11-12.

1890 Rader som kostar 945:-

Lilla Systemet

Avd.1: 2 Önas Prince

Avd.2: 3-4-7-8-9-10-11.

Avd.3: 2-3-5.

Avd.4: 3 Syonara

Avd.5: 1-4-5-7-10.

Avd.6: 3 Calgary Games

Avd.7: 5-11.

216 rader som kostar 108 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.