Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Galopp på Jägersro 18/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Galopp på GS75 den här veckan och där ska jag erkänna att jag är sämre insatt och med små fält med hög klass i några av loppen är spelvärdet är lite sämre på förhand. Man kan hoppas på jackpot på femmorna och då spelar man på bara GS7, mer om det under ”Statistik och Spelteori”. Jägersro är värd för omgången så det är dirttrack (grus) som gäller som underlag. I resultatrader, på tidigare starter står det som ”dt” i typ av lopp och ”gr” står för gräsbana och här går hästarna oerhört olika på de olika bantyperna men många bra klarar båda underlagen bra. Men kolla att de gjort starter på underlaget och att det fungerat. Dagens huvudlopp är sjätte avdelningen där treåringarna gör upp i Svenskt Derby. 

 

Statistik och Spelteori.

Om man spelar något så håll nere insatserna och gå för alla rätt, spela alltså i GS7, så man bara är med på utdelning vid alla rätt och då får 2,5 ggr utdelningen där, men avsäger sig utdelning för sexor och femmor. 

Ett annat alternativ är att spela extremt chansartat då det är lägre omsättning och mindre fält för att sikta på bonusen man får om man blir ensam. Det brukar dock vara halva bonusen i 5 miljoner i stället för 10 miljoner då det är galopp och lägre omsättning. 

 

Bästa Spiken!

Hästen med högst segerchans är nog danska gästen i fjärde avdelningen och hon lär bli väldigt stor favorit. 8 Queen Rouge startar i en box en bit ut och i galoppen startar alla på linje och det kan vara betydligt fler hästar i loppen än det är här så 8 är inte alls så dåligt som i travet. Årsdebuten avklarad med en vinst efter lång vinterträning och den här har vunnit 11 av sina 16 starter. Bara bränt i storlopp med större pengar och har ändå varit bra vid framskjutna placeringar även vid förlusterna. 

 

Gå Kort!

Spelar med ett lås i andra avdelningen där jag plockar bort en av de betrodda och mina streck är 

3 Herewegodandy och 5 Reunion Island. Se mer om mina tankar om loppet nere vid avdelning två. 

 

Avdelning 1.

Garderar på rejält här och hoppas på favoritfall så utgångsvärdet kan bli bra, visst är det rutinerade hästar och favoriten har slagit några av konkurrenterna tidigare men det kommer ett par intressanta fyraåriga uppstickare i det här loppet för äldre. 

7 Auenfurst och 5 Tille In Action är fyraåringarna från Lennart Ruterskiöld Jr som nog ska kunna utmana stallkamraten 2 Stormy Ocean som är klar favorit. Ytterligare en häst från samma stall och streckar den med i 8 Plantstepsdream som visat bra form hela våren och in på sommaren. Tanken är att det inte kanske drivs för fullt om det ändå skulle vara så att ett par, tre stallkamrater gör upp om segern här. Men jag streckar även en utmanare mot Reuterskiölds kvartett då det kan bli så att någon annan profiterar på att fyra hästar av fältets åtta kanske inte tävlar för fullt mot varandra. 

4 Reach Road One rids av jockey med ruggigt bra statistik för året och han ska kunna hitta rätt väg i ett litet fält så tänkbar skräll här. 

 

Avdelning 2.

Jämnt streckat på tre ekipage på de tidigt inlämnade systemen och jag tar ställning i det här tråringsloppet och chansar bort en av de betrodda och låser loppet på två hästar. 5 Reunion Island var jämnt spelad med värsta motbudet här sist de möttes och har omvända lägen nu och jag tror den här är bättre då 10 Nay Noughty fått yttersta startboxen. De två är lika mycket streckad på tidiga rader men den senare är ett sto mot hingstar och valacker och har mer chansartat läge. Även om hon slog Reunion sist så tror jag på omvända förhållanden nu. Jag plockar bort henne och spelar med ett annat motbud i låset i 3 Herewegodandy. Ett par tätare starter på den senare där de två mer spelade inte gjort en start sedan i maj och den här kan vara närmare formtoppen med två lopp i kroppen efter lång vinterträning. Har dessutom ett fin startbox och kan bara ridas rakt fram från start här, över den korta distansen. 

 

Avdelning 3.

Kanske kan bli hyggligt jämnt på strecken mellan ett par betrodda och ett par som drar en del streck bakom favoriterna så kan vara bra lopp att ta ställning i och jag spikar. 

4 Noble Justice har väl kanske visat mest här men det är orutinerade hästar med få starter och jag spikar mot då den här har sina starter på gräs och har inte gått lopp på dirttrack. 

6 Magic Rock har bara gjort två starter i livet men är därmed också obesegrad då han vunnit båda loppen på just dirttrack och på den här banan. Kan vara fördel att vara van vid banan och rutinerna för orutinerade hästar så chansar att spika mot favoriten. 

 

Avdelning 4.

Se “Bästa Spiken!”

Stolopp i hög klass och favoriten 8 Queen Rouge var bara bäst och jag förordar spik. 

 

Avdelning 5.

Consolation för de som missade Derbyt och ganska lågklassigt lopp då de är orutinerade, med elva anmälda och tio till start efter en strykning och jag streckar på nästan halva fältet. 

10 Laguna Seca är nog rätt favorit men orutinerat och startar långt ut i banan så det kan krångla så garderingen är på sin plats. 

1 I Apple är stallkamrat till den stora favoriten i Derbyt i loppet efter, så från topptränare med bra form på tråringarna han startar nu och den här räknas. 

4 Helmut är den som tjänat mest pengar i fältet och därmed hävdat sig bäst mot de bättre kullkamraterna så borde räcka bra här. Var bra mot enklare motstånd i våras och kanske tänder till nu när han slipper möta för hårt motstånd, som i senaste två loppen. 

6 Hawk Eye är amatörtränad men rids av duktiga P-A Gråberg och kanske är det för tufft mot nu men tänkbar skräll. 

9 Bearman har Andreas Tapia Dalbark upp som har 20% i segrar i år och det är oerhört starka papper då han ändå har även 20% andraplatser så är det smått otroligt stark statistik. Har vunnit med den här i våras och ska kunna överraska här. 

 

Avdelning 6.

Svenskt Derby för treåringarna och det är en väldigt stor favorit men räkna med att alla siktat på loppet och i stort fält kan ju en del krångla. 

7 No Short Cuts vann stort sist i genrepet inför det här och ser ut att komma hit i absolut full form. Det är inte så rutinerade hästar som gör upp här så mycket kan hända och jag tror att han kan bli lite för stor favorit så försöker fälla med några motbud. 

6 Hey Brother är Lennart Ruterskiöld Jr bästa chans av inte mindre än fem deltagare i årets upplaga och visst ska stallkamrater kunna hjälpa till lite här kanske. Stallkamraten 5 Wolfof Vanvuver är nog med en bra utmanare om favoriten skulle ha en sämre dag. 

2 Pusjkin var tvåa bakom Wolfof Vancuver i sin förra start från en box en bit ut men bra läge nu att smyga med där framme och ska kunna överraska. 

9 Palm Springs är en tänkbar jätteskräll men P-A är duktig jockey och den här går nästan bara i fina lopp och gör det bra mest varje gång. 

 

Avdelning 7.

Mycket streck på två hästar i avslutningen på de tidiga systemen och jag spelar med tre streck för att få med en kantboll om värdet skulle vara lågt inför sista loppet. 

5 Nocentsinkentucky och 8 Duca Di Como sticker ut rejält där den sistnämnda är mer rutinerad och kommer med färsk form. Den förstnämnda har varit topp två i tio varav åtta segrar på sina blott 12 starter och vill vinna men det vill båda och när två träter kan en tredje överraska. 

1 Gulfstream Tiger kommer från toppstall och är snabb sprinter så ska kunna skrälla med ett fint lopp bakom de bästa här. 

 

Spelförslaget

Avd.1: 2-4-5-7-8.

Avd.2: 3-5.

Avd.3: 6.

Avd.4: 8.

Avd.5: 1-4-6-9-10.

Avd.6: 2-5-6-7.

Avd.7: 1-5-8.

600 Rader som kostar 600 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.