Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 Rättvik 26/6

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

GS75-Omgången.

Midsommarhelgen och då byter spelformerna dag och det är GS75 på lördagen, på Rättvik, med spelstopp 15:00. Här är det ungefär medellångt upplopp med 187 meter, vinklad vinge på startbilen och i övrigt inga konstigheter. Väldigt hög klass på loppen den här omgången i förhållande till vad man är van vid GS75 och mycket fler hästar i fälten än normalt. Mycket rolig och spelvänlig omgång med ett fint lopp med bra Gulddivisionsklass i Midsommarloppet, men också Breeders’ Crown-lopp för både tre- och fyraåringar. Vad som gäller där att placera sig bland de sex första i ett sådant under året för att få vara med i semifinaler till storloppen sent i höst. Så inte uttagningslopp i dess rätta bemärkelse men samtidigt många topphästar som inte alls är maxade i form, balans och utrustning till de här loppen, då de är nöjda med att fixa plats till semifinalerna. 

 

Statistik och Spelteori.

Den vinklade vingen gör att dom yttersta spåren får betydligt högre vinstchans än på många andra banor rent statistiskt sett. Till exempel har spår 7 fjärde högst vinstprocent efter spåren 2, 4 och 5, senaste tio åren, vilket är mycket speciellt. I voltstart är det som vanligt spår 6 och 1 som dominerar, och här med spår 2 som god trea, vilket för övrigt är ett av spåren som ofta diskuteras som ett av dom sämsta i travmedia, vilket så klart är helt fel. 

I övrigt får man 10 miljoner om man blir själv på sju rätt, så lämna inte in samma lapp två gånger om det finns någon rad på lappen som kan bli ensam. Dessutom kan man kryssa i GS7 och bara gå för alla rätt så man får 2,5 ggr utdelningen på sju rätt men avsäger sig utdelningar i sex- och femrättspoolerna. Bra detalj att fylla i om man har betrodda favoriter som spikar, spelar man mer chansartat med högt värde på spikar och kortlopp så kan man få bra på sex och fem rätt då det är enkronasrader, så då kan man med fördel spela i alla utdelningspooler.

 

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen är det stayerlopp och där gillar jag att leta spik på den jag anser är bästa hästen och det är oftast mer utslagsgivande i den lopptypen, att bästa hästen får chansen och de svagare blir ordentligt synade. 

12 Ivory Di Quttro gick imål i Harper Hanovers lopp med sparade krafter men fick pengar med sig mot stenhårt motstånd. Sist var det hopplöst läge i Silverdivisionen på V75 mot tuffa konkurrenter där han hamna ute i tredjespår en hel del och loppet är bara att glömma. Rätt distans och betydligt billigare motstånd den här gången och nu ska han väl bara vinna loppet så mycket bra spik till vettig procent och spikas även om han stiger en hel del på strecken. 

 

Gå Kort!

I femte avdelningen tror jag att man kan komma undan med två streck där två av de bästa på pappret fått bra spår och där tredjehästen på pappret gör första starten på väldigt länge. Andra tänkbara motbud har fått betydligt svårare utgångslägen så låset känns bra på förhand. 

2 Hell Bent For Am bytte tränare i vår och har gjort två starter i sin nya regi och får främst räknas på gamla meriter, och det finns. En miljon vann han vid samma årstid i fjol då han segrade i Treåringseliten under Elitloppshelgen på en 11-tid över full distans. Två lopp i kroppen och nu åker biken på första gången i nuvarande regi så måste räknas tidigt. Det som oroar är galopp och diskning sist när det var passivt upplägg aviserat. 

3 Chiru var mycket intressant i första bike sist men från spår långt ut bakom vingen så tvingades han backa och kom sedan inte in loppet, då det gick fort hela vägen. Dessutom körde hästen som låg framför upp i vagn i sista svängen och Chiru tappade fart och fick flytta ut ett spår men stod sedan för ett väldigt snabbt upplopp. Var betrodd sist mot inte mindre än sex miljonärer och var en av de med minst pengar på kontot då, nu är det bara en storloppsegrare mot och här är han en av de med mest på tjänat. Bättre spår nu med och fortsatt biken på men framförallt har han gjort fyra lopp i år och är betydligt mer igång än de värsta konkurrenterna här och jag rankar honom först.

 

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 1-9. C 5-10-7-4-12. D 6-8-2-11.

Breeders’ för treåriga hingstar och valacker inleder omgången och många som bara har ett fåtal starter innanför västen här så svårbedömt och ganska bred gardering kan vara på sin plats. 

9 Graham Hill är loppets stora favorit som nog blir för hårt streckad då han bara gjort fyra starter. Visst är det toppchans men första gången med bakspår och som överstreckad är han given att gardera och stallkamraten 10 Highway To Hill är nog inte så dålig som kollektivet bedömer. Det är över en månad mellan starterna för den stora favoriten och även om han ligger längre fram i träningen än stallkamraten så kommer den istället hit med tätare starter. Bara tre strater i livet för Highway To Hill men utvecklas mycket med varje start och här kan det bli bike på så faller det väl ut är det intressant som o-spelad. 

1 Carl Halbak blev det galopp för sist och man provade barfota bak då och nu åker skorna på så då ska man våga ladda mer från start. Här kör man vad som går för att hamna bra till och även om han inte svarar upp innerspåret kan det mycket väl bli rygg på ledaren och ska då räknas. Betydligt mer hårdhet och rutin än alla andra i loppet så rankar honom före favoriten på högt spelvärde. 

3 Dozen Of Oysters är startsnabb och från bra spår ska han kunna ta spets och hamnar i ledningen vill man köra där den här gången. Det skiljde en nos mellan den här och loppet stora favorit sist de möttes och strular det lite för favoriten från bakspåret kan det bli för långt fram. Kanske blir det spets och slut här?!

5 Atomic Face gick i mål med sparat sist och har bästa spåret så även om han bara har tre starter i kroppen så blir det tätare starter än för favoriten vilket brukar vara bra, att komma med färsk form. Formstall och ganska startsnabb så ska få bra position och räknas tidigt här i ett lopp jag bedömer är jämnare än de tidiga spelarna tycks tro. 

7 Devils Toung får rejält kukskplus i första Goop upp så kanske är att räkna med trots spår en bit ut. Tränaren har dessutom inlett året i oerhört bra stil på få tränade hästar har hennes hästar vunnit 8 av årets 40 starter, och hon hade V75-vinst så sent som lördags med Swagger, så absolut toppform på stallet.

4 Viking Tilly kommer från vinst och har kanonspår så räknas vid bredare gardering, då han dessutom är ganska startsnabb. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 12-9. C 6-3-10-7-5. D 1-11-4-8.

Fyraåringslopp för kallbloden och tillägg redaan för hästar som tjänat ganska lite gör att de på grunddistansen borde stå bra inne. Men det finns på bakersta fållan som visat riktigt bra fartresurser för den låga klassen och kanske är han bara bäst, oklart hur snabbt de kan rekordsänka till där framme så får nog gardera en del trots allt. Tänkbart att låsa på två-tre hästar men då hamnar man på tre av de mest betrodda, så plockar man bort minst en av de mest streckade så blir det ändå ett vettigt ’kortlopp’. Alternativet är betydligt bredare gardering för att få med flera ’kantbollar’. 

12 Lill Hans visade väldigt fina speeder i kroppen sist då han vann från tillägg på 28-tid och med bara tre hästar på bakersta fållan kan han ta in delar av tillägget ganska billigt, då det även är få hästar på mellanfållan. Medeldistans gör det ändå chansartat med dubbla tillägg så garderingen är given.

2 Sjöli Basse har rekordsänkt nästan en hel sekund för varje felfri start i år. Två raka segrar och fint läge där framme gör att det kan bli svårt att nå då han kanske får överta ledningen av de flesta där framme då han är bäst av de på grunddistansen och står perfekt inne i loppet. Han har inte dragit i det norska huvudlaget som han gått med på slutet och har heller inte behövt rycka tussarna så det finns ett par växlar till här och han ska absolut kunna rinna undan.

6 Mjölner J.R. är loppets knappa favorit då han vann från utvändigt sist men är inte helt att lita på och nu åker skor på (enligt tränaren) efter att ha gått barfota sist, men aviserat barfota fram i skoinfon. Ska ta sig ut från invändigt spår och kanske blir det för tufft nu.

9 Crussi Dull är loppets knappa favorit då Goop ska köra första gången här. Barfota fram testas men spår fyra är kanske inte optimalt även om han inte har någon utanför och kan ta lite extra plats. Favorit i fara då han nog behöver rekordsänka en del för att slå alla här. 

3 Blixten är startsnabb men har inte vunnit lopp ännu men kan ta ledningen och få rygg på ledaren kanske. Borde inte räcka men är med där framme och skulle kunna skrälla då han har ett lopp i kroppen efter uppfräschning. Barfota bak första gången sist som fungerade bra och så blir det igen. 

7 Hulte Tord fick ett bra lopp sist och har kanske stabiliserat sig sedan kastrering och fortsatt bra kusk med Ulf Ohlsson upp som vunnit tillsammans med honom tidigare. 

5 Jahnson är startsnabb men och har ingen utanför i starten så trots spår fem kanske han kan komma iväg hyggligt. Provas med ny kusk nu men har inte vunnit lopp ännu och kommer från tre raka galoppmisslyckanden, så oklart hur det är med formen. 

10 Alfred R.G. kommer från karriärens första seger sist och Tomas Pettersson har stark form på såväl sina träningar som styrningar. Det blir tufft men den har nog utveckling i sig nu när han går allt bättre sedan kastrering i vintras. 

 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 12-11-9. C 1-10-4-2-8. D 3-5-6.

Treåringsston och här är det orutinerat startfält över lag där favoriten dessutom dragit besvärliga bricka 12, så det skriker väl gardering. 

12 Glamorous Rain har vunnit tre av sina fyra starter och tränas av Redén men det här ju så klart inte viktigaste uppgiften på året och då brukar Örjan ha en tendens att vara lite för passiv. Hade man vetat att det skulle vara offensivt upplägg planerat och att hon ska syna dödens igen så hade det så klart varit mer intressant men som klar favorit är det givet att gå mot och hon är bara en av flera. 

7 Aranka Face ska provas i värmningen med bike för första gången och verkar det bra går hon i den. Kan tända till på den utrustningsändringen tillsammans med ny kusk och spår en bit ut gör väl snarare att man borde kunna räkna med att det körs framåt från start. Det är o-spelade invändigt och alla värsta konkurrenterna på pappret från bakspår så då hon är hyggligt startsnabb gör man nog ett allvarligt försök att nå ledningen. Dessutom har bilen vinklad vinge här och spår 7 bakom bilen är ett av de bättre spåren statistiskt här, efter 2, 5 och 4. Kommer hon till spetsen blir hon hästen att slå och som mindre än hälften så hårt streckad som favoriten är hon min förstahäst i loppet och blir min kompletterande, spelvärda spik. 

11 Breeze är betrodd men har också matchats tuffast av hästarna i loppet och möter lite enklare nu så borde duga bra trots spåret. Höjt sig på slutet i biken senaste två starterna och så blir det igen men chansartat läge då hon ska få ett lopp i ryggar, så inget offensivt upplägg aviserat här heller. Så klart jobbigt läge för de två mest betrodda om det riskerar att köras på väntan från båda och båda kanske är nöjda med topp-sex plats här.

10 Global Confession satt fast med rubbet sparat sist och har visat bra speeder vid snabbstarter tidigare så intressant om hon får rätt lopp nu. Hon har även vunnit lopp från utvändigt ledaren så ska tåla att gå på i spåren med och fortsatt Magnus A upp är bra. 

1 Losch Boko har okej spår då hon är ganska startsnabb och skulle hon kunna svara de utvändiga släpper hon nog om stallkamraten kommer fram tidigt, då tränaren säger att Aranka Face är bättre för dagen. Den här gick första barfota sist och så blir det igen tillsammans med bike och hon fick sparat som fastlåst då och får hon loppet i rygg på ledaren så kanske luckan kommer den här gången istället. 

9 Arizona Face har ett lopp i kroppen efter regibytet och går framåt med då hon inte hade lopp i kroppen på väldigt länge och nu är det aviserat första gången barfota runt om, så intressant. 

4 Samedi gick det för fort för sist och har ett bra spår nu för stall i form, men nu växlas det ner en del. Barfota och bike sist, nu blir det skor och vanlig vagn så högre chans till felfritt lopp och från bra spår kan hon nog komma bra på det då hon är startsnabb. Skulle kunna skrälla om hon får rygg på ledaren och lucka till slut. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 12. B 2-10-5. C 11-2-9-13. D 6-7-3-4.

Se ”Bästa Spiken!”

Styrkeprovet över 3140 meter med 13 hästar till start över fem startfållor där den längst bak startar med 80 meters tillägg på den som står på grunddistansen. Långlopp och då brukar den bästa hästen ha ännu högre chans att vinna än i kortare lopp, då distansen tar ut sin rätt i större utsträckning. Jag spikar bästa hästen i 12 Ivory Di Quttro.

Stallkamraterna 10 Remarkable Feet och 5 Cuenca står båda bra inne på sina respektive startfållor men båda har långt mellan starterna inför det här. Båda ska vara väl förberedda och trivs på distansen så räknas trots comebacker, där den förstnämnda är tränarens val och den senare får ny kusk och går i bike trots voltstarten. 

11 Alone drar en del streck där man tror från stallet att det ska vara nära toppform men även om man tror att distansen passar så har han av karriärens fyra segrar tre på medeldistans och en på kort distans. Alltså noll segrar på tio starter över 2600 meter eller längre och en seger totalt på senaste två årens 21 starter är klart problematiskt och bara en av flera vid bred gardering. 

1 J.J.Stitch är loppets andrahandare på strecken och han är ensam på grunddistansen så garantispets men gör debut på distansen så oklart hur han trivs. Dessutom kommer många av tilläggshästarna ikapp ganska billigt då det inte är många där framme att runda och det kanske blir för tufft att hålla undan. 

2 Massaj Käll har aviserat första barfota runt om för första gången i 34:e starten och får kuskplus upp nu men har inte vunnit lopp på nästan två år, så ska väl inte räcka ändå. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 2. C 4-7-12-11-9-10. D 6-5-1-8.

Breeders’ för fyraåriga hingstar och valacker där de tre mest betrodda startar från fina utgångslägen och då ska det bli svårt för övriga att komma in i loppet är ju känslan på förhand. 

Låser på 2 Hell Bent For AM och 3 Chiru som jag tycker höjer sig lite över övriga här. 

4 Head Run gör årsdebut här efter nästan åtta månaders tävlingsfrånvaro och kan behöva loppet i kroppen. Topp-spår och optimal balans direkt med barfota bak som han gick i försök och final i Kriteriet. Gjort ett banjobb inför det här men från stallet rapporteras att han borde ha svårt att slå de som är i full tävlingsform men utesluter inte heller att det kan gå, då han är riktigt bra. 

7 Hat Trick har inte riktigt hittat fjolårsformen men visade uppryckning sist i väldigt snabb avslutning även om han inte räckte ända fram mot en stallkamrat, så var väl inga drivningsböter då heller. Tuffare mot nu så klart men Kuskplus och tävlat sig mot formen så kanske lite mer förberedd än flera av konkurrenterna här. 

Vid bredare gardering är det nästan alla från bakspåren som är aktuella. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 9-11-1-10-8. C 4-6-5. D 12-3-7.

Midsommarloppet som är ett fint lopp för högsta klassen och det har lockat ett bra startfält där 12 hästar kommer till start, bakom bilen. 

2 Milligans School är loppets favorit och det överraskar inte då han är betydligt bättre än resultatraden då han suttit fast flera gånger och sist blev det istället för tufft upplägg från bakspåret. Här kan han komma till ledningen på ett bra sätt från fint spår och i spets ska han kunna leda loppet runt om då det dessutom är aviserat optimal balans med barfota runt om så han är en tänkbar spik. Dock intressant med lite lägre streck hos klart kapabla hästar i loppet och blir det åter lite körning för den här så kommer fler in i matchen. 

9 Sorbet tål offensiva upplägg och har gjort många lopp i högsta klassen utvändigt ledaren och får han ett bra lopp plockar han ner många. Rygg på favoriten så kan komma igenom till hygglig position och har bra chans trots att han inte gått lopp på ett tag och haft feber. Brukar vara bra direkt efter tävlingsfrånvaro och många i Redéns stall har höjt sig en del sedan han la om sin träningsbana med nytt underlag. 

8 Jaguar Dream drar mycket streck då han gjorde det riktigt bra i finalen av Silverdivisionen under Elitloppshelgen även om tränaren och körsvennen låg lite lågt på förhand den starten. Nu är det upp i klass då han möter riktigt bra hästar som är etablerade i högsta klassen så det måste bli oerhört svårt från bricka åtta bakom bilen. Klart överstreckad den här gången. 

1 Nadal Broline har avslutat riktigt bra på slutet så klart plus-form här då han sett lite oinspirerad ut några av sina starter i vinter. Inte vunnit lopp på länge men startade heller inte mycket i fjol och verkar ha tävlat sig i form nu, trots sämre spår vid många av vinterns och vårens starter. Kan han få rygg på ledaren här så ska han ha vinstchans. 

11 Hachiko De Veluwe har man ju fått aviserat barfota på förr men det har dragits tillbaka och jag fortsätter förorda streck när det lyser rött på den här. Bra kapacitet som nu har fått allt fler lopp i kroppen i högsta klassen och den gången det väl stämmer i kombination med barfota vill man ju inte missa den till låg procent. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 7-1-12. C 11-5-9-10-3. D 6-2-8.

Bredeers’ för fyraåriga ston avslutar omgången och här var det svårtippat och öppet då favoriten fick bricka 12 och ytterligare betrodd från innerspåret, där hon riskerar att bli över. Jag tror det behövs mycket streck här och det behöver inte vara fel att strecka alla här. 

12 Honey Mearas är favorit trots bricka 12 för Redén, och det är andra favoriten han för dagen från det spåret och samma gäller här. Det kan bli för passivt upplägg även här då hon ska gå med skor även om barfotan fungerade bra sist men man vill spara på det. Har inte startat sedan Drottningpokalen där hon faktiskt var favorit och slutade som tvåa så kapacitet för att runda fältet här men hon ska inte ha toppform nu så favorit i fara. 

1 M.T.Perette har ett innerspår så chansartat då det är tänkt att vara toppform till Stochampionatet så inte givet att man gör allt för att försöka svara upp innerspåret. Man kan säkert tänka sig hygglig öppning för att försöka nå rygg på ledaren och kan så klart vinna med sådan resa. Som hårt streckad är hon kanske lite för hårt spelad men om hon håller ledningen rinner hon kanske undan trots att det inte är toppform. 

4 Global Brilliance är klart mer intressant än de två mest betrodda då hon fått ett lopp i kroppen i sin nya regi. Går säkert framåt med loppet i kroppen och nu är det aviserat bike på så från topp-spår ska hon kunna ta ledningen och ska kunna spåra runt om. 

7 Barbro Kronos är alltid bland de betrodda oavsett vika hon möter och hon har tio bland de tre främsta varav fem segrar på sina 13 starter så i princip alltid med där framme när priserna fördelas. Galopp sist då var det första gången barfota runt om och bike nu blir det barfota fram och bike så funkar det bättre ska hon ha bra chans. 

11 Loaded Maria har hög kapacitet, speciellt i förhållande till sin streckprocent och var tvåa i finalen av Breeders´ Crown för treåriga ston i fjol, trots bakspår. Ett lopp i kroppen nu och måste räknas trots spåret och man får bra betalt om hon vinner. 

5 Clandestine har bästa spåret och kommer från formstall med flera lopp i kroppen så även om hon går upp i klass ska hon kunna skrälla. Intressanta ändringar som kan höja henne då hon kommer lättas med barfota bak och även första gången med norskt huvudlag. 

9 Clockwork har startat på i år och har fler lopp i kroppen än många av konkurrenterna och tävlat bra. Hon är inte så startsnabb så bakspåret spelar mindre roll för henne än för många andra. Som i princip o-spelad är hon tänkbar vid bred gardering. 

10 Favourite Picture kommer med två raka segrar då hon gått barfota runt om och nu aviseras första gången bike på så ska kunna skrälla trots spåret. 

 

Stora systemet

Avd.1: 1-3-5-9-10.

Avd.2: 2-3-6-9-10-12.

Avd.3: 7 Aranca Face

Avd.4: 12 Ivory Di Quattro

Avd.5: 2-3.

Avd.6: 1-2-9-11.

Avd.7: 1-4-5-7-11-12.

1440 Rader som kostar 1440 kronor. 

 

Lilla systemet

Avd.1: 1-3-9.

Avd.2: 2-12.

Avd.3: 7 Aranca Face

Avd.4: 12 Ivory Di Quattro

Avd.5: 2-3.

Avd.6: 2 Milligan´s School

Avd.7: 1-4-7-12.

48 rader som kostar 48 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.