Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Sena tips GS75 Östersund 27/3

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Östersund är värd för veckans GS75-omgång och här är upploppet ett av dom längsta i landet med sina 118 meter. I övrigt inga konstigheter, medelbredd och varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till här. Bra väder en tid nu gör att valfri balans är möjlig då banan ska kunna hålla bra skick. Liksom några veckor tillbaka tar jag hjälp av Jens Lönnaeus med lopp-analyserna, vilket resulterade i alla rätt för två veckor sedan med 35.000:- inspelat på systemförslaget då. Flera gånger har vi hittat klart spelvärda spikar och fällt flera stora favoriter så ser ingen anledning till att det skulle gå sämre idag. Spelstopp är 15:00. 

 

Statistik och Spelteori.

Statistiken säger att det är klart under medel i spetssegrar på den här banan på både kort och medeldistans och det är så klart det långa upploppet som gör att fler får chansen och att inte favoriter lägger lika stor vikt vid att köra till ledningen som på många andra banor. I autostart är det fördelaktigt med spår en bit ut, som nästan alltid är spår fem klart bäst följt av fyra, men vad som skiljer sig många banor mellan är hur bra spår sex och här är det väldigt bra som klar trea i vinststatistiken. I voltstart är som oftast ett det bästa.  

I övrigt får man 10 miljoner om man blir själv på sju rätt, så lämna inte in samma lapp två gånger om det finns någon rad på lappen som kan bli ensam. I övrigt kan man kryssa i GS7 och bara gå för alla rätt så man får 2,5 ggr utdelningen på sju rätt men avsäger sig utdelningar i sex- och femrättspoolerna. Bra detalj att fylla i om man har betrodda favoriter som spikar, spelar man mer chansartat med högt värde på spikar och kortlopp så kan man få bra på sex och fem rätt då det är enkronasrader, så då kan man med fördel spela i alla utdelningspooler. 

 

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen ser det ut att bli fel favorit hos kollektivet då 3 Brunello Hall drar mycket streck. Visst går han säkert framåt med årsdebuten avklarad men det var mot enklare gäng och han blev oplacerad trots att man bara vred på sista 500 efter ryggresa innan det. Man hade väl velat ha lite bättre formintryck än så för att gå på en sådan. Han trivs och höjer sig ett snäpp i ledningen men det är inte alls givet att kommer dit med en hygglig häst från spår ett på volten med offensiv kusk som lär göra vad han kan för att hålla upp innersniffen. 1 Arizona Dream har redan 2/5 i sin nya regi och nu blir det första gången med Magnus A och barfota fram, så räknar med körning mellan dom betrodda där framme, det gynnar vår idé. Sist var det dock med turlig lucka och vinst på 20,3 i km-tid, så med första vinsten för nuvarande tränare tagen i breddlopp så ska man nog inte dra för stora växlar på vinsterna och bara en av flera på läge och kusk. 

11 Walther På G. startar 20 meter bakom värsta konkurrenterna och har faktiskt galopp i sin enda voltstart för nuvarande tränare, men då klev han faktiskt iväg utan problem men fick en galopperande framför sig, som togs upp hårt och han blev påkörd helt enkel. Nu är han ensam på springspåret där bak och med litet fält efter en strykning så ska han ha god chans att runda samtliga när som helst under loppet. Har vunnit 100 tkr-lopp på V75 i vinter mot tuffare motstånd och går ner rejält i klass nu så även om han sitter en bit bak så ska hans hårdhet bita bra över det långa upploppet och spiken är given. Barfota fram aviserat med och så vann han sitt enda lopp på den balansen hos tidigare tränare, så klart plus. 

 

Avdelning 1.

Ganska låg klass och en stor favorit då man gått ut och sagt att man tror på bra chans från stall Bergh här. Så klart kan den vinna loppet men till 66% är det läge att gardera i den låga klassen där det iblnd kan hända oväntade saker då hästar kan vara rejält förbättrade från en start till en annan. 

6 Arioshi kommer från vinst då man bytte stall och han mötte enklare hästar längre norr ut. Bra chans igen då man aviserar ändringar i huvudlaget nu med, men lite tuffare mot nu och för mycket streck på den här gör att man nog vill ha med ett par spelvärda motbud. 

4 Crescent har toppspår och kan ta ledningen för att släppa till favoriten om han kommer tidigt, då kan den här få ett bra lopp om luckan kommer över det långa upploppet. Trivs på distansen och kommer favoriten bort kan man leda hela vägen, så tidig vid gardering som i princip ospelad. 

5 Absolut Big Red är också en tänkbar ledare men får bra lopp oavsett, tack vare sin startsnabbhet och blev fast med sparat sist så räknas nu från bästa spåret. 

2 Janis Brown blev fast med sparat sist i hårdare lopp på Solvalla och möter rätt motstånd nu så från fint spår med bra kusk kan man överraska här, då det är fortsatt form på stallet i övrigt. 

Ranking: A 6. B 4.5. C 2.1.9.10. D 7.3.8.12.

 

Avdelning 2.

Spårtrappa med bara 10 hästar I fältet gör att favoriten får bra spår trots några hundra tusen mer på kontot än ett par av dom värsta konkurrenterna. 

6 Guli Roy har ett klart okej spår i spårtrappan och tänkbar spik här men ett par intressanta invändigt och den höga procenten på honom gör att jag garderar loppet. Tre raka och startsnabb nog att komma bra på det, sen är han kanske bara bäst. 

1 Guldtopp gör debut I Tjomslands regi och det kan vara rejäl förbättring här direkt då det dessutom är kuskplus. Räknas trots bricka ett i spårtrappa, som är chansartat. 

3 Bonaldo kommer från överlägsen vinst I monté och gången innan var han bra till galoppen kom så toppform, bra kusk och spår gör honom klart tidig här. 

Ranking: A 6. B 3.1. C 8.9.10.5.2. D 7.4.

 

Avdelning 3.

Ett sorts lärlingslopp, ungdomslopp som dessutom är ett stolopp och då skriker det väl skräll men vi tar ställning och spikar den knappa favoriten då värsta motbuden fick tveksamma spår. 

5 La Cerise har toppspår och kusk som går som tåget i år. Det var debut i ny regi sist och hästen spurtade bra och går framåt med loppet i kroppen. Står perfekt inne i propositionen och är snabb nog att kunna köras till spets från så här bra spår. Toppchans med kuskplus och lopp i kroppen. 

8 A Whispering Angel är bra och har rutinerad körsven upp så klart tidig då det är fortsatt barfota runt som han trivdes på sist. Står dock lite hårt inne i klassen och har ett jobbigt åttondespår så måste ses som klart överstreckad, och därmed bara en av flera vid gardering. 

1 Global Worthy skulle vara klart gynnad av att gå i ledningen här då det r andra gången med bike men innerspåret är inte bra på den här banan och hög risk att han blir fast invändigt. Räknas så klart tidigt vid gardering då det kan lösa sig ändå och luckor kommer oftare i den här lopptypen än i många andra. 

Fleras om lättas i balansen och några som får första bike på ett tag men 2 Base Line får bike på första gången någonsin. Det tillsammans med barfota runt om som hon var klart gynnad av i fjol vid andraplatser vid båda försöken på den balansen. Hon har dock inte vunnit lopp ännu men utrustningsändringarna tillsammans med spår och spelprocenten gör att hon är tänkbar vid gardering.

10 Magic From Hill går framåt med loppet I kroppen och har bra resultat i historiken så med flest startpoäng i fältet så måste han räknas vid gardering trots hopplöst läge i ganska jämnt lopp. 

Ranking: A 5. B 1.8.2.10. C 4.6.7.12.3. D 11.9.

 

Avdelning 4.

Mycket litet fält men inte helt enkelt ändå och vi streckar halva fältet men är ändå inte helt säkert ändå. 

6 Esprit Sisu är startsnabb och har perfekta spår fem efter en invändig strykning så klart rätt favorit då det blir optimal balans direkt i årsdebuten. Litet fält och man behöver inte köra från start på den här banan då han har en rejäl avslutning att tillgå så kan vinna loppet på flera sätt och given förstahäst då Olle Wäjersten låter uppåt. 

7 Noble Superb gör comeback i ny regi här men har inte varit ifrån tävlandet så länge och han kom i bra skick till Anna Näslund så det ska vara bra insats direkt med toppkusk. Bazire tycket inte han fungerade fullt ut i backen på Vincennes men han tog ändå bra placeringar mot stenhårt motstånd och går ner i klass här så räknas tidigt. 

5 Narold Vox sa Krister att det inte skulle bli några ändringar för i tidiga intervjuer men nu är det ändrat till bike på så det är mycket intressant. Han tränar ofta bra och kuskarna tycker han känns fin allt som oftast men sedan lever han inte riktigt upp till det i loppen. Med bike på kanske han kan bomba till ledningen nu från bra spår och då kan han stanna länge där då han är stark och rejäl.

3 Queer Fish drar mycket streck men för att få bra effekt i systemet blir det här den betrodda i loppet vi plockar bort på spelförslaget. Kapacitet för att räcka men vi bedömer att han är klart överstreckad här och tror mycket mer på andra här.

Ranking: A 6. B 7. C 5.3. D 4.2.

 

Avdelning 5.

Här kommer omgångens största favorit ut och visst kan han vinna men spelar man med honom som spik så kan det vara läge att gå för bara alla rätt, då det krävs att det händer lite i andra lopp för att få upp utdelningen annars. 

1 Hauk Viktor sjunker ändå lite nu på slutet men lär stanna en bit över 65% ändå och det är hårt på en fyraåring med 50 tkr på kontot. Toppspår och bra kusk gör att han kan leda loppet runt om men han har ändå ett. Par galopper i historiken och kan komma bort så på den större lappen garderar vi på lite här då man får bra betalt på favoritfall här. 

14 Alfred R.G. gör comeback som valack nu och fokuserar han mer på träning och tävling så kan han vara mycket förbättrad nu och han har definitivt högre vinstchans än 0,5% som kollektivet spelar honom till. 

12 Gimle Guldlock är ett av få ston i öppen klass men i ju lägre klass det är desto mindre roll spelar det och hon är klart gynnad av barfota fram. Hon visade rejäla farter mellan galopperna sist och går hon felfritt hela vägen kan hon vara en rejäl skräll här. Totalt ostreckad.

10 Lome Titan tränas och körs av Björn Karlsson som har bra träffprocent både som tränare och kusk. Den här kommer med två raka segrar och är första utmanaren. 

4 Faks Odin har bra kapacitet men har galopperat i alla sina starter så överstreckad då han är klar andrahandare här. Fördel att han strukits ner till tredjespår men hög galopprisk ändå. 

2 Hulte Tord har bra kusk och fint spår då galopperna kommit senare i loppen så är det nog inga problem med starten här. 

11 Järvsö Ola J-O Persson och Mats E har haft bra start på året med flera vinster på årsdebuterande hästar och även den här kan vinna direkt. Näst flest startpoäng och bra spår gör honom tidig vid gardering. 

Ranking: A 1. B 10. C 14.11.12.2.4.15. D övriga. 

 

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!”

10 Google Sisu är bra och håller fin form men står stenhårt inne i loppet och har spår fem på tilläggsfållan så det kan bli vingel och för tufft lopp för den nu. 

Ranking: A 11. B 3.1. C 10.4.7. D övriga. 

 

Avdelning 7.

Försök till Dubbelkuppen i ett ganska fint kallblodslopp och över kort distans kan det bli vingel för den stora favoriten och vi väljer att gardera, även om det inte är någon tvekan om vem som är bästa hästen på pappret. 

8 Skeie Trym kommer med tre raka segrar med sparade krafter till det här och ska kunna rekordsänka en del nu, vilket också kommer att krävas. När hästar spelas till favoriter från bricka 8 är det bra träffprocent då spelarna redan vägt in spårnackdelen och sämre spår gör mindre skillnad för kallbloden. Här är det dock ett ganska tufft lopp för klassen och många lär tro på sina hästar och vill inte sitta fast så det kan bli många som vill köra i andraspår här, då kan det bli vingel. Sedan vill man ju inte ha favorit i sista avdelningen på streckspelen om det inte är väldigt överlägsen häst eller klart bra spelvärde så läge att försöka fälla den här. 

9 Neon Tabac får optimal balans redan i årsdebuten och har mött mycket hårdare motstånd då han näst sist stod i 7 ggr mot bland andra Gorm och Jokke Ålj. Från stallet är man optimistiska direkt och eftersom han tränat allt bättre så tror man på vinstchans direkt så ska räknas tidigt trots bakspår. 

1 Solhöjds Drake har bra fart i kroppen då han gjort banjobb inför det här på snabbare tid än flera här gjort i tävlingar. Med sin speed kan han ta spets trots innerspåret och han mötte kulltoppar som treåring där han gick 26-27-tider flera gånger och här räcker det långt då han nog kan ytterligare snabbare på den korta distansen. 

Årsdebuter på våra främsta motbud gör att vi streckar minst ett par till som varit igång några starter och kommer med visad form. 

Ranking: A 8. B 1.9. C 6.2.11.3.7.12. D 3.5.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.4.5.6.

Avd.2: 1.3.6.

Avd.3: 5 La Cerise

Avd.4: 5.6.7.

Avd.5: 1.2.4.10.11.12.14.

Avd.6: 11 Walter På G.

Avd.7: 1.2.6.8.9.

1260 Rader som kostar 1260 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.