Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro och Solvalla 10/2

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla den här veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här, men i enklare lopp där favoriten blir släppt till spets och det inte alltid är fulla fält, så rinner ledaren undan oftare här på många andra banor. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans, men bara auto på Jägers fyra lopp inom V86. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter. Ett av loppen på Solvalla startas med voltstart men i ganska bra klass så vi hoppas slippa omstarter. 

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen är omgångens största favorit riktigt stark och formen är bra på både häst och kusk. 4 Kinky Boots 67% har ett lurigt fjärdespår i kvällens enda voltstartslopp inom V86 men Jepson är vass från alla spår i voltstart, han kör i form och har vunnit åtta av februaris 33 starter. Galopperna i form-raden för Kinky Boots kom mitt i loppen, när han gick ur form i somras och fick stå över lite efter det. Tio vinster på karriärens 17 starter är starka papper för Kinky Boots, som haft en lång träningsperiod med två lopp i kroppen nu, så formen är nog nära på topp och då ska han vara väldigt bra för klassen här.

 

Gå Kort!

I fjärde avdelningen kommer åter en stark favorit ut på Solvalla men här är det vingelläge en bit ut bakom vingen samtidigt som årsdebut efter lång frånvaro tillsammans med sko-minus kan vara orosfaktorer som gör att jag garderar med en häst. Väljer så klart det givna spetsbudet från bra spår och det ska vara ett fint lås här, med bästa hästen och spetshästen. 

7 Cactus 41% är fältets bästa häst och när hon mötte 1 Digital Class 15% och 3 Up To Me 13% i höstas var dom spelade till runt 20 ggr pengarna medan Cactus stod i 1,72 ggr. Det säger en del om styrkeförhållanden och ingen av dom två motståndarna ska vara streckade på över 10% även om dom säkert närmat sig favoriten lite då dom startat på medan hon haft uppehåll. Fungerar det med skor som hon kanske presterat lite sämre på tidigare så har ju många av Nurmos hästar vunnit direkt i sina årsdebuter och stallet har bra form över lag. 

4 Carisma Sisu 20% är en tuff utmanare här som kommer med ett lopp i kroppen och nu maxas i utrustningen. Bike på, halvstängt huvudlag och rycktussar mot senast då det var vanlig vagn, öppet huvudlag och fast huva är rejäla ändringar och förra loppet var ett led i matchningen för att hon skulle få en start i kroppen inför det här loppet. Nu är det spetsläge och hon kan leda loppet runt om jag rankar henne strax före favoriten på så fina förutsättningar. 

 

Avdelning 1.

Ett lopp för hästar i högsta klassen med 60 tkr i förstapris som bara lockat åtta startande i en klass där många tränare gnäller över att det svårt att matcha sina djur, tråkigt. 

1 Slide So Easy 39% är loppets Klara favorit och kanske leder Flemming loppet runt om här men sitter förra loppet i benen eller i skallen på hästen så är det inte helt givet. Han blev rejält manglad av Pacific Face i förra staren och har. Fått över tre veckor mellan loppen och mer passande medeldistans nu så klart förstahäst här. 

2 Giveitgasandgo 6% har varit i Paals regi i två månader och han är nöjd med hur han tränar. Här vill han ge honom ett snällt lopp till innan man börjar spänna bågen och rygg på favoriten är önskvärt enligt tränaren och körsvennen Wilhelm Paal. En sådan resa och lucka till slut kan vara vinstgivande om favoriten har en sämre dag och när fältet är litet kan absolut luckor uppstå. 

3 Ferrari Sisu 27% gillar jag och han var ruggigt bra som fyraåring när han kunde ha vunnit Svenskt Travderby om man inte hade valt bakspår i finalen. Han blev tvåa från utvändigt me lite spår på vägen, det året Attraversiamo vann utan att vara på topp och Campo Bahia galopperade bort sig. Ska väl inte vara på topp direkt men ska han hävda sig mot dom bästa i högsta klassen under säsongen så ska han kunna hävda sig här direkt utan att vara i 100% form. 

5 Master Crow 18% har bästa spåret statistiskt och är den som startat på mest regelbundet på slutet av dom mest betrodda här och har visat smygform. Enda hästen som är i gång i Petri Puros stall sedan han flyttat resten av starthästarna till Johan Untersteiner. 

Ranking: A 1. B 3. C 5.2.7. D 6.4.

 

Avdelning 2.

Se “Bästa Spiken!”

Bästa spiken, framförallt på V86 är oftast den med högst vinstchans i omgången, då man tål att ett par stora favoriter vinner på den här spelformen där det ändå kan ge hög utdelning.

6 Happy Romeo 9% har sina vinster från spets och här har han ett smaskigt springspår så kanske leder han loppet länge till klart vettig procent. Spelar man på att favoriten kommer bort från sitt knixiga startspår i volten så är Happy Romeo så klart mycket tidig här. 

11 Bansky 8% var omgångens största favorit sist hon var ute på V75 och nu spelad till väldigt låg procent för att vara hon. Visst var det spetsläge då, stark kusk i ungdomslopp och bara ston mot så helt andra förutsättningar nu med bakspår i öppen klass. Magnus A fortsatt upp och kanske kan lura henne först med rätta ryggarna och en del tur nu istället. 

10 L.L.Royal 2,6% går bra mest hela tiden från svåra lägen och får han sitt lopp så är procent alldeles för låg här. Vid gardering tycker jag att han är ett måste-streck till högt spelvärde. 

1 Fuel Burn 3% och 2 Jareth Boko 5% är två lägesgynnade ekipage som måste räknas med chans vid gardering. Om man hoppas på att favoriten kommer bort är loppet öppet och det krävs ganska många streck för att känna sig helt säker då. 

Ranking: A 4. B 6.10.11. C 1.2.8.12.3. D 5.7.9.

 

Avdelning 3.

Här kommer en nästan lika stor favorit ut som I loppet före men skillnaden här är att det är väldigt mycket lägre klass och favoriten har bara gjort sex starter totalt så mer ovisst här och garderingen är på sin plats. 

2 Moofushi 64% har galopperat i fyra av sina sex starter och det är så klart att det hög galopprisk och det som är mot vinst för henne. Med så hög galopprisk ska ingen vara så stor favorit och det är givet att gardera även om hon kanske är överlägsen vid felfritt lopp. Dessutom vaccinerad sedan sist och inte toppad inför detta så läge att gardera här. 

1 Mitos Dream Boy 12% är hyggligt startsnabb och kanske kan hålla upp innerspåret vilket gör att han kan leda loppet runt om. Går favoriten felfritt så kan man välja att släppa till henne och få ett bra lopp och är inte slagen därifrån heller då han visat klart bra form i sina två starter i sin nya regi. 

5 Bee El Cosette 10% är den med högst chans att komma till ledningen från det här fina läget och ska då få ett bra lopp. Intressant med ny kusk till den här starten och hon kan vinna loppet om favoriten kommer bort.

3 Jefferson Boko 4% var bra som tvåa sist även om han tappade lite på ledaren sista biten i snabb avslutning. Formintryck nu och från bra spår med biken på för första gången så kan han skrälla om favoriten kommer bort. 

6 Gypsie Du Lupin 6% kommer från karriärens första och enda seger sist så kanske har man hittat rätt på henne och fler segrar att vänta. Rätt ryggar på vägen och hon kan skrälla igen. 

9 Rindinella 2% är nog bäst av bakspårshästarna så vill ha med någon mer är hon kanske nästa på tur då Madsen har form på stallet och Niklasson har fått till en del av styrningarna i början av året, med bra statisk. 

Ranking: A 2. B 1.3.5. C 6.9.7. D 4.11.10.12.8.

 

Avdelning 4.

Se ”Gå Kort!”

Visst har Digital Class ett bra smygläge då hon är hyggligt startsnabb och kan få ett fint lopp i rygg på ledaren här men över 15% är lite för högt mot två så bra konkurrenter som hon möter idag. Up To Me är inte så snabb ut så kan inte utnyttja ett hyggligt läge här och borde få svårt att slå alla dom tre-fyra bättre hästarna i fältet. 11 Anita Rock 2,5% kommer nog att växa in bra i klassen efter att ha mött tuffa kullkamrater som unghäst men känns väldigt bortlottad den här gången även om kapaciteten är hög. 

Ranking: A 4. B 7. C 1.11.3.2. D 5.6.10.9.12.

 

Avdelning 5.

Lite sämre lägen för dom betrodda öppnar upp loppet och det finns nog några som kan vinna det här loppet som inte fick fult fält, som det tyvärr, ofta brukar se ut på Jägersro trots att man förstärks av några anmälningar från danska tränare. 

7 Catch Me A Winner 29% är loppets favorit och efter ett par invändiga strykningar så är läget inte alls dåligt längre och han får räknas tidigt från ett nu perfekt femtespår bakom bilen. Vann dock bara ett lopp under fjolåret och mycket andra och tredjeplatser ger ett frågetecken för stridsmoralen och som favorit är han given att gardera här. 

10 Speed Vici 24% är också gynnad av det lilla fältet efter två strykningar och färre att runda för hästen med klart mest startpoäng i loppet. Tvåa på V75 sist efter att ha galopperat som slagen när han var favorit inom V75 gången före. Man låter optimistiska trots spåret och han tål offensivt upplägg så jag rankar honom först trots bakspår på spetsbana. 

2 Forrest Hornline 7% är man mycket nöjda med från stallhåll och han känds tydligen bättre än någonsin på slutet, då han gick i mål med sparade krafter som tvåa i förra starten och vann loppet före. Har blivit mer startsnabb och här är taktiken given, man kör vad som går för ledningen och försöker stanna där så länge det går och det kan gå hela vägen.  

9 Bugsy 16% har tränat bra inför detta efter ett par veckors vila och tränaren meddelar att han kommer i bra författning hit. Han har presterat bra direkt efter träningsperioder förut och man räknar med bra insats direkt här då han står bra inne i klassen. 

8 Point Zero 3% och 11 Excuse Me 9% är båda så klart gynnade av strykningar och ett mindre fält från sina från början usla lägen, som nu blivit betydligt bättre. Båda duger nog bra i klassen och ska kunna räcka till vinst om dom får bra lopp så jag tar med även dom på kupongen. Extremt lite poäng på dom tre övriga som är kvar i fältet och jag står nog över dom trots att dom har fördelaktiga utgångslägen. 

Ranking: A 10. B 2.7.9. C 11.8. D 1.4.6.

 

Avdelning 6.

Lång distans med bilstart och här är det jämnt spelat mellan dom två mest betrodda och kanske är det läge att gå på en av dom. Jag tror dock inte dom är så mycket bättre än några av konkurrenterna som procenten antyder och det är nog läge att ta några streck här. 

3 Ingesson 30% blev det lite ryckigt kört för sist som en av omgångens största favoriter inom V86 då. Jag garderade då och garderar igen trots att det är kuskplus nu och bra läge så är spelvärdet dåligt i honom och kanske är formen lite på retur efter ett par bra lopp innan förra starten. 

4 BitcoinD’Arc 30% är ny i Nurmos regi och ser ut att gå förbi den tidigare favoriten på strecken, under eftermiddagen och det är helt rätt. Han ska ha tränat på allt bättre och Nurmos räknar med bra insats direkt även om han inte gått några vassare tempon för honom ännu. Mötte tuffa kullkamrater hela fjolåret och det här är nog inte hårdare konkurrens än han är van vid så från bra spår på rätt distans räknas han med bra chans direkt.

6 Worrywart 9% var det en del skrik på sist men det var svårt att ta längder i snabb avslutning från fjärde utvändigt då. Nu ör det framspår och kuskplus så hittar han ner i bra slagläge kanske vinsten som många trodde/hoppades på sist kommer nu istället. 

1 Digital Dominance 5% gör intressant debut i ny regi till den här starten och här åker biken på direkt så bör hänga med bra där framme då han är ganska startsnabb. Måste räknas tidigt direkt här då han kan få ett bra lopp i kanske rygg på ledaren eller liknande. 

2 Homeland Pellini 6% var ute mot tuffingar sist och inte mycket att säga om att han inte kunde slå dom två främsta den gången. Enklare mot nu och då han är startsnabb ska han kunna få en bra position i främre träffen och då är han nog inte mycket sämre än dom två mest betrodda här med fortsatt Mats E upp som har inlett året väldigt bra med statistik på sina styrningar.

11 Gallileo Journey 12% har bakspår och får lite kuskminus när Kontio väljer bort den här men hästen är bra för klassen och måste räknas trots läget. Kan inte utnyttja sin startsnabbhet härifrån men har tränat på bra efter senaste galoppmisslyckandet och man har inte hittat några fel på honom. 

Ranking: A 4. B 2.3.6. C 11.1.12.5.8. D 10.7.9.

 

Avdelning 7.

Litet fält igen på Jägersro och här är det kort distans där det troliga spetsbudet borde ha bra chans att leda loppet runt om och då är det så klart läge att spika även om han stigit en del i procenten under dagen. 

4 Racing Ribb 35% vann sist från ledningen runt om och var helt okej starten innan då han gick i mål på låg 12-tid mot tuffare motstånd än det här. Här är han loppets givna spetsbud då han fick spår invändigt om värsta konkurrenten, sida vid sida så tror jag han håller ut den. Från stallet rapporteras att han behövde loppet i kroppen sist och ska vara bättre nu så på passande kort distans tror jag at han leder loppet hela vägen och spikar här. 

5 Aros Line 15% är upp och ner i prestationerna och sist var han lite sämre utan förklaring och kanske ska han gå på så kort distans som möjligt så bättre nu. Han har ofta varit väldigt hårt betrodd och sviker ganska ofta som stor favorit så han borde få svårt att räcka i klassen i Sverige även om Flemming vet vad som krävs för att hävda sig här. Har favoriten en sämre dag så tar nog den här spets på ett par steg men utvändigt om Racing Ribb borde det vara svårt att ta hel längd. Då han bara är tredjehandare på strecken nu som är han bra som reserv om min spik skulle bli struken för då hamnar fler streck på Quick Lane. 

2 Julia Af Solnäs 13% och 1 Julia Pellini 2% är ston och i propositionen är det ”Fördel ston” så dom får ha en bit över miljonen tjänat vilket så klart är bra, då båda dessutom fått fina spår. Den först nämnda kommer med form efter två raka vinster men båda duger nog här om dom får bra ryggresor med lucka till slut. 

3 Quick Lane 16% tycker man från stallet varit bra men inte mer på slutet, då man tror att han trivs betydligt bättre utan skor. Ganska startsnabb och biken på nu från bra läge gör att det så klart finns chans men han är en av dom med minst på kontot i fältet och blir lite överstreckad. 

7 Galantis 5,5% går bra mest hela tiden och har en vass spurt att tillgå om det körs för hårt på flera händer där framme. Biken åker på nu och då det är litet fält kan han tur och komma ner i slagläge och det behöver inte bli allt för långt fram oavsett, så vid gardering är han tidig. 

Ranking: A 4. B 5.7. C 2.3.9.1.8. D 6.

 

Avdelning 8.

Fullt fält på Solvalla över medeldistans med flera ganska fina hästar för klassen gör att det skulle kunna skrälla då favoriten fick riktigt dåligt startspår här. 

8 Mister Donald 39% var överraskande bra i comebacken sist då man från stallet inte alls trodde han skulle vara nära någon toppform då. Fick en del sparat i mål då och ska vara ännu bättre med loppet i kroppen så hade läget varit hyggligt hade detta varit en given spik i omgången men nu får han nöja sig med att vara ensam A-häst. Man har höga tankar om honom från stallhåll och han lär nog klättra genom klasserna under året och med Jepson upp så får man ändå några procent lägre än om Björn kört själv. Jepsons statistik och form på slutet tog jag upp på hans andra favorit för dagen och det är fortsatt bra spelvärde i honom som kusk då inte alla insett att han lätt platsar en bit upp på topp-tio-lista bland bästa körsvennerna i Sverige. 

3 Joe Fraizer Boko 18% står riktigt bra inne i propositionen från ett bra startspår. Han fick rejäl effekt på första gången med helstängt huvudlag sist och det blir så igen då han fick mycket sparade krafter till slut den gången. Från stallet säger man att han är lite knepig då han egentligen inte trivs bakom hästar men ändå alltid går bäst med rygglopp så lurigt hur man lägger upp taktiken nu. Räknas riktigt tidigt på formintrycket sist oavsett hur det blir kört då flera av konkurrenterna fått vingellägen så kanske det är läge att testa att köra i ledningen. 

10 Marcos Gallon 16% var lite het inför starten sist och kanske la bort onödiga krafter innan loppet då man inte hittat andra fel på honom så var det nog bara en sämre dag helt enkelt. Två starter i rad som hårt inne i Klass 1 så ner i ordinarie klass nu och måste räknas tidigt trots bakspåret. 

7 Lord Horse 4% har startspår en bit ut bakom vingen men nu när biken åker på igen så kan han kanske ta sig hela vägen till ledningen trots spåret, då han är mycket startsnabb.

9 Armstrong Louis 4% var det snack om när han kom till Stig H i höstas och han är väldigt startsnabb så klart missgynnad av bakspår nu. Årsdebuten avklarad och nu åker biken på första gången på svenska banor så kanske ger det bra effekt vilket gör att han ska räknas trots bakspåret. 

Ranking: A 8. B 3.10. C 7.9.1.11. D 2.5.12.4.6.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.5.

Avd.2: 4 Kinky Boots

Avd.3: 1.2.3.5.6.

Avd.4: 4.7.

Avd.5: 2.7.8.9.10.11.

Avd.6: 1.2.3.4.6.11.

Avd.7: 4 Racing Ribb

Avd.8: 3.7.8.9.10.

7200 rader som kostar 1800 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1 Slide So Easy

Avd.2: 4 Kinky Boots

Avd.3: 1.2.3.5.

Avd.4: 4.7.

Avd.5: 2.7.8.9.10.11.

Avd.6: 2.3.4.6.

Avd.7: 4 Racing Ribb

Avd.8: 8 Mister Donald

192 rader som kostar 48 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.